Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Ne sep 28, 2008 8:48 pm

nebivedu je napisal/-a:
fare je napisal/-a:Tebi svaka čast da uporabljaš avto v pravem pomenu besede. Za mene je avto samo delovni stroj. Kos mrtve kovine z motorjem ki jo premika. Namesto da bi tankal nore količine goriva not in zapravljal za gume, registracijo, zavarovanje, servis nore številke in polnil žepe drugim na račun moči avta za ta denar raje kupujem dobro hrano in družino peljem ne vse možne izlete, počitnice itd. Moj frend z NORIM avtom pa komaj čaka na regres ali pa počitnice da pride malo iz rdečih številk in minusa na račun avta. Brez zamere vsem z močnimi avti ampak to je moje osebno mnenje in life. ;) lp

Imel sem možnost kupiti zelo drag avto (100.000 evrov), pa sem se odločil za vikend na morju in avto za 800 evrov.

"Pravi" lastniki vozil ranga 100.000 EUR imajo tako avto kot vikend na morju ... + hišo + obleke, ki veljajo nekaj povprečnih SLO plač + ostali rangu primeren luksuz.

LP
Zadnjič spremenil KARL ABARTH, dne Ne sep 28, 2008 8:52 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne sep 28, 2008 8:48 pm

nebivedu je napisal/-a:
fare je napisal/-a:Tebi svaka čast da uporabljaš avto v pravem pomenu besede. Za mene je avto samo delovni stroj. Kos mrtve kovine z motorjem ki jo premika. Namesto da bi tankal nore količine goriva not in zapravljal za gume, registracijo, zavarovanje, servis nore številke in polnil žepe drugim na račun moči avta za ta denar raje kupujem dobro hrano in družino peljem ne vse možne izlete, počitnice itd. Moj frend z NORIM avtom pa komaj čaka na regres ali pa počitnice da pride malo iz rdečih številk in minusa na račun avta. Brez zamere vsem z močnimi avti ampak to je moje osebno mnenje in life. ;) lp

Imel sem možnost kupiti zelo drag avto (100.000 evrov), pa sem se odločil za vikend na morju in avto za 800 evrov. Ta avto imam še danes po štirih letih. in ta avto ima porabo tako kot V8 (je pa 1600ccm s 85KM, poraba pa od 8 do 27 litrov(tok je bilo največ do sedaj)), kadar se z njim izživljam. Pač nimamo vsi enakih hobijev in jaz ne zbiram znamk ali plišastih medvedkov, ampak je moj hobi vožnja po terenu in v tem uživam, ter se sprostim in po taki vožnji pridem spočit domov ženi v objem (če ni zraven v avtu ali pa s svojim terencem za ali pred mano na vožnji - ja tut partnerje moraš znat izbirat). Hobi je sicer drag, ampak če si ga nebi mogel privoščit, ga tudi nebi imel. Sicer je avto stal samo 800 evrov(200.000 sit) pred štirimi leti in sem letos dal še 800 evrov za kompletno obovo, servise delam pa sam in deli za ta avto so zelo poceni (recimo da so na ceni enaki kot za renault 5).
Poanta ni v tem, da bi imel probleme z denarjem, če bi imel probleme, si nebi privoščil takega avtomobila. Tvoj sodelavec je pa b****r, če mu je avto prva in zadnja stvar v življenju, pa je zarad njega v rdečih številkah.
:clapclap

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Ne sep 28, 2008 9:02 pm

To da je liter gor ali dol pri avtomobilu, ki stane 70k€ neumnost pravim že skoz, in je debilno, pa ne mešat tu noter Golf 4 z SDI.
Ta tema je bila začeta kot kritika neumnosti ki se jih nekateri grejo ko rečejo:"Sn kupu A6 z dizlo im mi žere 8 litrov in prešparam X€! To je tak kot da bi rekel da hodiš z Heidi Klum ipd. zato ker malo poje.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne sep 28, 2008 9:31 pm

Templar je napisal/-a:To da je liter gor ali dol pri avtomobilu, ki stane 70k€ neumnost pravim že skoz, in je debilno, pa ne mešat tu noter Golf 4 z SDI.
Ta tema je bila začeta kot kritika neumnosti ki se jih nekateri grejo ko rečejo:"Sn kupu A6 z dizlo im mi žere 8 litrov in prešparam X€! To je tak kot da bi rekel da hodiš z Heidi Klum ipd. zato ker malo poje.

Ma ja, jst se temu tut smejim. Pač slovenci čiste ovce. Samo da je najboljši avto na vasi in da vsi sosedje gledajo kakšnem avto imaš, pa ni važno če ješ zelje cel mesec, krompir pa mogoče kak kos mesa pa samo ob plačilnem dnevu ali ob božičnici (če jo seveda dobiš).
Old subarus never die, they just get faster!

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Po sep 29, 2008 6:11 am

Bolezen Slovencev.... sosedov avto mamo rajš k svojega........ :D
Sam spadam v ti delavskem razredu kjer pač gledamo mal na porabo in ostalo. :D
Ponosen lastnik že tretjega dizla v 10tih letih (golfa 3,audi 80 in golfa2). Dirkalne mašine so cool vendar na cilj prideš z vsakim avtom. Le da te dirkalni po žepu fajn vdari.
Če grobo preračunam v 10tih letih sem z 3mi traktorčki ( :D kot pač eni pravijo za dizle) naredu 400-500.000km. Noben ni kuru več k 6 tut pr 400.000km prevoženih.
Nafta je skoz tista bolj rdečkaste barve notr :D . Do zdej zihr pršparal pol bajte al pa kakšnga novega in hudega luksuznega traktorja tipa A6.
Če bi imel poslansko plačo al pa ateka ala *Boško Šrot* bi vsekakor izbira avta bila popolnoma drugačna. Poraba avta zadnja stvar ki bi je omenu.Vendar smo tudi takšni ki za svoj denar mormo pošteno garati in je vsak EEE zlata vredn :lol: Mal za hec.

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Po sep 29, 2008 6:35 am

Templar je napisal/-a:To da je liter gor ali dol pri avtomobilu, ki stane 70k€ neumnost pravim že skoz, in je debilno, pa ne mešat tu noter Golf 4 z SDI.

:D :D :D D men
Je pa še ena stvar.... Če kupiš novga dizla z zmerno prostornino is se ga enega dneva odločiš prodati si precej na boljšem kot tisti z bencincem. Pa tut kilometre folk manj gleda pr dizlih. Nobedn ne bo kupu bencinca z več k 200.000km medtem k je za dizle to čist normaln. Avto z prostornino 3.0 4.0 itn tut če je bencinc al pa dizel zlo težko prodaš. Takšnih avtov kupijo bolgari,romuni itn kjer kokr sem jaz slišu stane registracija avta pr njih drobiž. Kolega prodal svojega BMV ja z 2.8 mašino enemu bolgaru tako k sem jaz njim prodal svoj ex Audi 80 ,tle ga sploh nobeden pogledat ni hotu. On je plačeval registracijo cca 1200-1300e če se ne motim bolgar mu je povedal da je pr njih registracija za tega BMVja smešnih 150e :D

aileron
Nov uporabnik

Napisal/-a aileron Po sep 29, 2008 8:52 am

jaz bi pa rekel ravno obratno. Nakup boljšega avtomobila avtomatsko prinese s sabo nizko poprodajno vrednost, in tudi zaradi porabe goriva. Zakaj?

Npr. Vzemimo BMW serije 7. 5-6 let star avto se prodaja za smešen znesek. Prvič zato, ker vsak, ki si lahko privošči tak avto raje kupi novega, drugič pa zato, ker kupci takih rabljenih avtomobilov niso med premožnejšimi in pri takih je poraba goriva (skupaj z ostalimi stroški) zelo pomembna.

Se pa nikakor ne strinjam, da poraba goriva ni pomembma v smislu trženja. Če bi bila nepomembna, nebi Audi in BMW za svoje A8 in 7 reklamirali nizko porabo. Trži se samo tisto kar deluje in očitno nizka poraba goriva deluje. Saj zato pa imamo v ponudbi takih vozil tudi 3.0d motorje.

Prav tako proizvajalci posvečajo temu veliko pozornosti. Samo tako so npr. lahko pri letos še aktualni sedmici porabo goriva znižali kljub močnejšemu motorju (npr. 4,5 motor, kjer je prejšnja verzija imela okrog 280KM trenutna pa ima dobrih 330KM).

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Po sep 29, 2008 9:23 am

Enkrat sem pisal nekaj v stilu:

zivi svoji placi primero ali pa si placo postimaj glede na zeljen zivljenski stil

Ce si nekdo lahko privosci jadrnico, vikend, par drazjih avtov, nekaj ljubic... se ne pomeni, da je neracionalen... Neracionalen je samo tisti, ki ima malo placo, vzame kredit za svoj sanjski avto ali kaj drugega in si tako navidezno dvigne svoj standard.

Zase lahko recem, da pri svoji "mizerni" placi zivim tudi temu primerno... se pravi, z cim manj neracionalnih stroskov - ki pa kljub temu so ;)

Cisto brezveze je neki pametovat, ker je vsak svoje srece kovac... ce te ze skrbi, potem zase postimaj tako kot mora biti in ni pomembno kaj "sosed" vozi!

lp
Slika

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po sep 29, 2008 10:45 am

No, treba je gledat na porabo tud drugače - jaz na primer uživam, če so stvari učinkovite. Verjetno je to poklicna deformacija :P
Zato npr. težko gledam veliko porabo goriva, ampak uživam, če se to potroši učinkovito (že tako gre 3/4 energije goriva v luft). In enostavno mi je zoprno kuriti kinetično energijo avta na zavornih diskih. :lol: Raje vozim enakomerno, da ni treba toliko bremzati pred ovinki, probam vozit pri optimalnih obratih in tudi ne kupim močnejše mašine, kot jo potrebujem. Vsak ma svoje veselje.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po sep 29, 2008 11:08 am

Energetik81 je napisal/-a:
In enostavno mi je zoprno kuriti kinetično energijo avta na zavornih diskih. :lol: Raje vozim enakomerno, da ni treba toliko

...kupiš takega, ki to energijo porablja za polnjenje baterij....

P.S sicer maš pa že " nick" ki pove vse "Energetik" .. :D (81 je pa letnica rojstva?) ša mlad, zaveden, kar se energije in ohranjevanja planeta tiče) :clapclap

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po sep 29, 2008 1:56 pm

Taki, ki imajo avte s porabo nad 15 litrov bi bilo treba duplo obdavčit.
Taki tako veselo pravijo, da jim poraba ni važna samo, da uživajo. Danes, ko je takšna kriza z osnaževanjem bi bilo treba takšne zavestne onesnaževalce orenk udarit po žepu.

Uporabniški avatar
domsas
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a domsas Po sep 29, 2008 2:05 pm

mišek je napisal/-a:Taki, ki imajo avte s porabo nad 15 litrov bi bilo treba duplo obdavčit.
Taki tako veselo pravijo, da jim poraba ni važna samo, da uživajo. Danes, ko je takšna kriza z osnaževanjem bi bilo treba takšne zavestne onesnaževalce orenk udarit po žepu.

potem boš verjetno zadovoljen, ko prebereš tole:
http://www.rtvslo.si/zabava/modload.php ... 1222686147
Slika
You have to learn to follow before you can lead

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po sep 29, 2008 2:05 pm

mišek je napisal/-a:Taki, ki imajo avte s porabo nad 15 litrov bi bilo treba duplo obdavčit.

Zakaj recimo ne prepovemo dizlov, ki izpuščajo strupene delce v zrak? Japonci imajo prepoved dizlov v mestih? Zakj tega nimamo tudi mi? Dizel s porabo 6 litrov, spusti v ozračje miljone strupenih delcev, ki jih bencinarji tudi s porabo 30 litrov, ne.

Kar se pa tiče posebne obdavčitve, pa jaz nebi nabijal davka, jst bi kr zaprl take, ki pojeste 2 kosa kruha in skledo solate. Namreč vso zelenjavo pojeste ubogim živalim - odžirate jim hrano.
:twisted:
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po sep 29, 2008 2:06 pm

sašo5 je napisal/-a:
Energetik81 je napisal/-a:
In enostavno mi je zoprno kuriti kinetično energijo avta na zavornih diskih. :lol: Raje vozim enakomerno, da ni treba toliko

...kupiš takega, ki to energijo porablja za polnjenje baterij....

P.S sicer maš pa že " nick" ki pove vse "Energetik" .. :D (81 je pa letnica rojstva?) ša mlad, zaveden, kar se energije in ohranjevanja planeta tiče) :clapclap

Ah po moje ne zarad "mladosti", ampak zaradi poklica. Točno vem kako je energijo težko pridobiti. Recimo tudi če gledam pri komu, da ima odprto okno in hkrati radiator, me kr srce boli.. :D
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
domsas
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a domsas Po sep 29, 2008 2:11 pm

nebivedu je napisal/-a:

Zakaj recimo ne prepovemo dizlov, ki izpuščajo strupene delce v zrak? Japonci imajo prepoved dizlov v mestih? Zakj tega nimamo tudi mi? Dizel s porabo 6 litrov, spusti v ozračje miljone strupenih delcev, ki jih bencinarji tudi s porabo 30 litrov, ne.

Kar se pa tiče posebne obdavčitve, pa jaz nebi nabijal davka, jst bi kr zaprl take, ki pojeste 2 kosa kruha in skledo solate. Namreč vso zelenjavo pojeste ubogim živalim - odžirate jim hrano.
:twisted:

off: nebivedu, kaj pa ti prodajaš? klikam in klikam na link, pa mi kar naprej javlja:
Oprostite ! Iskana stran ni na voljo ! ;) :P
Slika
You have to learn to follow before you can lead

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Po sep 29, 2008 2:14 pm

Templar je napisal/-a:...To je tak kot da bi rekel da hodiš z Heidi Klum ipd. zato ker malo poje.

Hhaha, na tu pa sem se nasmejal :D
Slika

aileron
Nov uporabnik

Napisal/-a aileron Po sep 29, 2008 3:05 pm

potem prej "udart" dizelaše, ki onesnažujejo naše ozračje bolj kot pa močnejši bencinar.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po sep 29, 2008 3:37 pm

aileron je napisal/-a:

potem prej "udart" dizelaše, ki onesnažujejo naše ozračje bolj kot pa močnejši bencinar.

...pa zakaj nekaj ne preverite, predno "nabijate gluposti" :?: Nebivedu, tudi zate velja, čeprav sam priznaš, da si "neveden".. :lol:

DIZLI S PDF FLITROM SO TRENUTNO NAJBOLJ "ČISTI" AVTI (nažalost je res; podkrepim z dokazi samo treh znamk)
BMW 318D 143 PS izpust 129 gr/km /BMW 318 i 143PS izpust 142gr/km

AUDI 2.0 TDI 143 PS izpust 140 gr/km / AUDI 1.8 TFSI 160 PS izpust 169gr/cm

še nekaj "malih " avtov
CORSA 1.2i 80 PS: 146 gr/cm / CORSA 1.3 D 75PS izpust 119 gr/cm

.........naprej pa iščite sami....

Z uporabo DPF (partikel) filrtov so tudi saje in NO2 praktično nični...

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a bigturbo Po sep 29, 2008 4:39 pm

uh zopet tema za kreganje :roll:
biturbo SKN Project CT3 50

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Po sep 29, 2008 5:05 pm

Da prekinemo kregarijo - konkretno vprašanje za pristaše bencinske motorizacije v tej temi

Danes sem se ustavil pri zastopniku znamke VOLVO v sosednji Italiji - "glavni krivec« je na sliki - vozilo, ki je vredno postanka in vsaj bežnega ogleda - deloma zaradi redkosti, deloma zaradi impozantnosti

Potem pogledam še floto vozil pred prodajalno (testna, nova, rabljena - " km zero" ..), na račun te teme mi »oko pade« na motorizacijo ; S80, V70, S60, V50, XC 90 … - večina dizel motorizacije od tega S80, V70, ki najbolj sodita v to temo - vsi dizel !

Nato pride prodajalec - »vrževa« debato o motorizaciji, po njegovih izkušnjah gredo (bistveno) bolje v promet dizel agregati.

Sedaj pogledam še ponudbo novih S80 v Italiji - 42 zadetkov, 3 bencinski agregati (eden z vgrajeno »plin varianto«), ostalo dizel

VOLVO S80 - ponudba novih v Italiji

Zanima me mnenje, predvsem tistih, ki so v tej temi proti dizelskim agregatom in Slovenca, ki kupi dizla takoj ožigosajo z negativnimi predznaki - zakaj potem Italijani, kjer so davščine za dizel agregate (bistveno) manj ugodne, več kot očitno (zelo) radi kupujejo dizel različice v tem razredu ?

LP
Priponke
NAVIGATOR.jpg
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov