Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 To sep 30, 2008 12:47 pm

dejinjo je napisal/-a:čez recimo pol leta imam namen kupit.
ni mi važna tolk znamka,ampak udobje in zanesljivost ter kar se da varčnost.
kot študent ne mislim sam za avto delat!

:P Gorivo je pri vsej stvari še najcenejše. ;) Skratka, če kupiš recimo Audija o varčevanju ne moreš govoriti lol. :roll:

A to hočeš tut ženske loviti s temi avti al kako? Vem da si z Audijem bolj in kot z recimo Sonato... ;)

Pa vsi kupujete šele čez pol leta, eno leto. :D

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To sep 30, 2008 1:05 pm

Dr.M3 je napisal/-a:A to hočeš tut ženske loviti s temi avti al kako? Vem da si z Audijem bolj in kot z recimo Sonato... ;)

...ka je blo "bab" ko sem mel Lantro.... :wiihuu

P.S da ne bo vse off... - sonata ali lantra ne bi bila slaba stvar za študentski žep.....

čist za primer: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2147572#
pa veš kaj ti še denarja ostane......(sonat pa glih ni neka izbira.....)

Uporabniški avatar
dejinjo
Nov uporabnik

Kraj: slo

Napisal/-a dejinjo To sep 30, 2008 1:51 pm

vem da pri takmu avto ne morš prišparat, zanima me itak sam razlika med tema dvema avtoma.ne bom ga mel za keš pičke,ampak za sebe.
če bom že dal tak gnar, bi vsaj rad vedo da ne bom kej slabga kupo.

ne vem, ka je narobe če ga bom kupo čez pol leta.
še morm pač neki malga našparat.
:) passat :)

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS To sep 30, 2008 2:50 pm

Dr.M3 je napisal/-a:
konbinacija kot original 140. Zraven tega kot omenjeno bi se jaz izogibal teh 2.0 ker nikol ne veš kdaj bo šlo vse k vragu.

A nima kao VAG kalitetnih motorjev? :roll: Berem za tiste težave z 2.5TDI, tegale 2.0TDi se izogibate VAGovci sami... WTF? A je res tko v kurcu vse, da kar crkuje?

ps: ker dizel boste kupli pa pri Golfu 6, ker itak ne bo imel enga preizkušenega*? :P

Haha, pwned.

Sicer pa glede nakupa. Nevem kaj jokaš glede vzdrževanja. Če avta nemoreš vzdrževat tako kot se spodobi, ga sploh ne kupi.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 To sep 30, 2008 2:52 pm

Pomoje neke bistvene razlike v vzdrževanju ne more bit.
Pa tudi mi je hecno, če bi se nekdo, ki daje za avto 16k EUR sekiral zaradi par EUR drobiža letno. Kasko bo sicer dražji zaradi večje nabavne vrednosti vozila (če vzameš polni). Pa verjetno malce pri servisih, čeprav jih šraufajo isti (Audije in VW predvidevam :P ).

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS To sep 30, 2008 3:10 pm

Ja jebiga M3, mora se razvajena ritka v dobrem avtu pelat.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To sep 30, 2008 3:30 pm

SpeedyRS kaj tebe srbi vsaka dlaka na forumu ki se drgne ob VAG al kaj??

človek sprašuje o passatu, o audiju ne pa o razvajenosti..

Mimogrede sem kot študent 2. letnika si tudi sam kupil pred zdaj že tremi leti passata (sicer še stari model, ki te ne zanima) TDI s 130 konji. In ti povem, da so stroški predvsem zaradi izključno rednega vzdrževanja okoli 500eu na leto s tem da naredim 30.000km.. Ker je avto družinski lahko rečem da skozi vsa obdobja življenja vključno z bencinom in gumami ni pridelal več stroškov kot mamina bencinsko-požrešna corsa (enako stara). Lahko pa samo potrkam na les po tem ko bom kmalu obrnil 200.000km.

Kar se zavarovanja tiče ti pa (ko sem se sam ubadal s tem je bilo mogoče) svetujem, da se pri kom pozanimaš kako je s sklenitvijo življenjskih zavarovanj in bonusom.. Še leto nazaj je bilo mogoče skleniti življenjsko zavarovanje za mislim da 5 let in neko minimalno premijo in si takoj dobil 50% bonusa.. reklame ne bom delal.

Sosed taksist ima omenjenega passata in je tudi čipiran. Razen, da pač motor tudi v letu 2008 še vedno ropota kot traktor ne vidim nobenega razloga, da nebi kupil omenjenega avta

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 To sep 30, 2008 3:32 pm

Kar se zavarovanja tiče ti pa (ko sem se sam ubadal s tem je bilo mogoče) svetujem, da se pri kom pozanimaš kako je s sklenitvijo življenjskih zavarovanj in bonusom..

Če jaz prav vem, to ne bi bilo več možno. ;)

Uporabniški avatar
dejinjo
Nov uporabnik

Napisal/-a dejinjo To sep 30, 2008 3:39 pm

katera zavarovalnica ma to??

kr nared reklamo :D

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 To sep 30, 2008 3:40 pm

Tdi res ropota kot traktor! Poglej si raje Bmw dizelski agregat :D Če ti ne bodo povedali, neboš verjel, da je dizel.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ To sep 30, 2008 4:06 pm

dnovak24 si mi ravno vzel z jezika.. definitivno moj naslednji avto bo propelerjeve znamke.. sicer ne tak kot spodaj.. je pa v okvirih proračuna dejinjo-ta (konji so pa res problem):

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2241050

hm.. ja dejinjo.. takole bom rekel. možno je bilo 2 leti nazaj skleniti življenjsko zavarovanje za minimalno 3 leta, z minimalno premijo odvisno od avta ki si ga želel zavarovati- ker pač to je usluga ki ti jo naredi agent in če ti da 50% popusta na avto ki ima 200konj in nov stane 50000eu že takoj verjetno veliko prišparaš in si dolžen zavarovalnici to nekako tudi povrniti.. za min 3 leta, zato, da se zavarujejo.. in za prvo leto je bilo treba plačati celoten znesek v naprej. na zavarovalnici tilia. je pa verjetno treba poznati pravega agenta v pravi poslovalnici.. pa tudi 2 leti nazaj se je še marsikaj drugega delalo.. tako da, pozanimaj se pri znancih, ki delujejo v tem sektorju. pa veliko sreče ti želim

če si zrihtaš popust pri zavarovanju si pa kar tega ubodi!!

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2174002

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 To sep 30, 2008 4:48 pm

Tale 330D :P :P Res lepo je poslušati takšen motor, spal bi lahko na haubi, medtem k s TDIjom budiš medvede med zimskim spanjem.

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal To sep 30, 2008 5:14 pm

Mislim sicer, da glasnejšega dizla kot je vag sploh ni. Zelo mi je všeč hondin i-cdti, japonski crdi, pa tut italjanski JTD mi je kar pri srcu. TDI pa je žal še vedno kot traktor. Ko bojo porihtali še to, pa bom mogoče še celo kdaj mel kater njihov voz. :D

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- To sep 30, 2008 5:17 pm

dnovak24 je napisal/-a:Tale 330D :P :P Res lepo je poslušati takšen motor, spal bi lahko na haubi, medtem k s TDIjom budiš medvede med zimskim spanjem.

Če primerjaš hruške in jabolka, potem res! :roll:

Ima tudi VAG konceren kar nekaj "hrušk" v svojem arzenalu, da ne budiš medvedov med zimskim spanjem! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Re: passat ali audi?

Napisal/-a KARL ABARTH To sep 30, 2008 5:56 pm

dejinjo je napisal/-a:prosim za nasvet glede nakupa avtomobila.

zanimajo prednosti in pomankjivosti teh dveh znamk.cena,kvaliteta,udobje,servisi,cene delov...

namen imam kupiti letnik 2005 ali 2006,za okoli 15.000-16.000€
doi 96kw,do 150.000 prevoženih,polna oprema-pomožnosti še navigacija...
model karavan!

tiste z izkušnjami in znanjem prosim za informacije!

katerega bi vi kupili??

OFF: predlagam, da moderatorji počistijo vso »nesnago« - pa tudi tiste, ki se vedno znova oglašajo z neumnostmi in povzročajo kregarijo temu primerno »nagradijo«

ON: PASSAT in A4 (če govorimo o letnikih 2005 -2006) nista več »ista« (osnova, podvozje) avtomobila - tako kot predhodna generacija. Ostale so nekatere skupne komponente, odvisno od letnika. AUDI je namreč leta 2005 model »popravil« (B6 - B7) - spremembe na izgledu (notranjost - zunanjost), motorizacija + ostala »železnina« (če govorimo o dizel agregatih: »izginili« so 1,9 TDI - 130, 100 ter 2,5 TDI, ostal je 1,9 TDI 115, paleti so dodali 2,0 TDI - 140,170 2,7 TDI ter 3,0 TDI).
V primeru AUDI-ja se moraš odločit kateri model/agregat nameravaš nabavit.
V splošnem pa je iz prejšnjih generacij znano, da je bil AUDI kvalitetnejši.

Glede težav:

- PASSAT - 2,0 TDI agregat je imel težave prvih serijah - do 2005 - »pokale« so glave (z t.i.enojno steno), težave so nekaterim povzročale turbine, v nekaterih primerih črpalke - glede na to, da so te in morebitne ostale težave pri pooblašenih serviserjih vedno ugodno rešili (popolno kritje ali kulanca) priporočam, da preveriš kako je bilo s servisiranjem oz da imaš (uradno-preveri na servisu) potrjeno servisno knjigo.

Enak agregat je imel tudi novejši AUDI, vendar je bilo na račun drugačne namestitve agregata nekaj razlik.

Osebno bi se odločil za AUDI-ja, novejši model (B7) 2,0 TDI.

LP

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 To sep 30, 2008 6:19 pm

Abarth: če jaz kaj vem segajo korenine B7ke bolj v leto 2001, kot v leto 2005. ;) Zgolj premetena marketinška finta, da facelift označijo za "nov" model.

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi To sep 30, 2008 10:39 pm

Sam osebno bi sicer pogledal za kakšnim bencinarjem 1.8T... Imel sem srečo testirati veliko VAGa v bližnji preteklosti. Passat 2.0TDI, Hvala ne za avto l.2008 v katerem ropota kot v "delavnici" zunaj njega pa kot bi bil sejem traktorjev..Hvala ampak ne. 3.0TDI, drugačen zvok in precej bolj živahna vožnja ob vsakem dotiku na stopalko za plin. Svetujem. 1.8T motor katerega lahko držiš na 8L/100km z lahkoto sploh če se boš vozil na relacijah. Sam bi pogledal za letnikom 2002-2004, pač osebno subjektivno mnenje saj mi je to še danes najlepša 4ka ;)

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ To sep 30, 2008 11:27 pm

KARL ABARTH je 2.5TDI res izginil???
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2320948#
ker je redno servisiran in ima nkje kilometre kot jih želi avtor teme je nakup smiseln.. v bistvu pa mislim, da avtorja nič drugega kot 1.9TDI ne zanima, ker se zaveda stroškov z registracijo! Tako da govoriti o 1.8T s 160konji ali 3.0TDI je brezpredmetno, vsaj v tej temi. Lahko pa mu seveda predlagate kakšno A8 z v8TDI, ki je na top-gear testu tudi pil le 8 litrov na 100km (relacija).

3.0TDI avant 05/06 se začne pri 19.000€ realno. 2.5TDI pri 17.000€. Mislite, da je potem to res pisano na kožo avtorju in ga zanimajo podrobnosti o teh motorjih?

Uporabniški avatar
dejinjo
Nov uporabnik

Napisal/-a dejinjo Sr okt 01, 2008 12:33 pm

ok fantje,malo smo zašli.

js bom kupil avto z največ 130 konji! že to mi je velik!

če mam zdej golfa z 46 kw pol veste da se nočem španat z avti.
hočem imet eno mal boljšo znamko,odločo sem se za audija ali passata z normalno močjo.
to temo sem odpr ker vem kako je z avti: lahko ga kupim,to je še najmanjši problem.
problem je potem tak avto vzdrževat in tankat.

zanima me samo,katere mašine so karseda preverjene da so ok,in da ne žerejo.sej pooblaščeni servisi so pa itak dragi ko pes.

hvala za vse odgovore

lp

rini
Novinec

Napisal/-a rini Sr okt 01, 2008 1:04 pm

1.9 tdi 96kw ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov