Patrik_A3 je napisal/-a:hladni je napisal/-a:Ps: Golf je pa tak za 3 razrede višji od obeh....das Auto!![]()
hvala bogu da ste tukaj takšni,ki mi dan polepšate z obilico smeha
Ja, sem ti ga skušal že včeraj, pa si me preresno vzel

ducky je napisal/-a:-kaki so stroški vzdrževanja teh dveh avtov - Za Alfo dokaj poceni, sploh, če se imaš mehanika, ki zna poiskat cenejše svečke, cena me ni pretresla, mislim, da je bil veliki servis ca. 400 EUR. Megana je servisirala firma, ne vem.
-kaki so stroški zavarovanja (kasko) - Predvsem odvisno od kw, pri kasku tudi od cene novega.
-kateri avto je udobnejši - Stvar osebnega okusa, meni npr. Alfa (za naše ceste obvezno brez sportpack podvozja).
-kateri ima boljše vozne lastnosti- Alfa, brez senčice dvoma.
-kateri letnik naj zberem - Čim mlajši vendar!
-kakšno število kilometrov je sprejemljivo - Predvsem realno, tudi če je višje. Je pa bolje vzet npr. Alfo s 120.000 prevoženimi km in preverjeno narejenim velikim servisom, kakor z 90.000 km, pa brez. Isti princip velja seveda za vse.
-kako je s sistemi ESP/ASR, a naj raje iščem avto z ali brez teh sistemov - Če lahko izbiraš, z.
-čemu naj dam prednost pri izbiri: letniku, številu km ali stabilizacijskim sistemom - Nobenemu. Prednost naj ima absolutno brezhibna in dokazljiva servisna zgodovina brez večjih karambolov.
-če mogoče kdo konkretno pozna koga oz. mi lahko svetuje kakega dobrega prodajalca - Načeloma na forumih Reanult in Alfa kluba niso slabi, če kdo prodaja.
-pred nakupom se mi splača naredit en dober pregled avta npr. na AMZS-ju. A pa obstaja kaka cenejša alternativa AMZS-ju oz. kje dobit kakega mehanika ali kako potekajo te zadeve? - Pozabi AMZS. za Alfe Zega ali Stepančič, za Megana bo pa kdo drug povedal.
-še kaj pozabil??- Sigurno si. Upaj, da se boš spomnil, preden bo prepozno.
![]()
Za odgovore se vam že v naprej zahvaljujem! - Z veseljem!
SpeedyRS je napisal/-a:Ja se strinjam. 1.6 16v motor je za bolj umirjeno vožnjo. Za "službo" motorja za družinski avto je čisto okej. Js sm tut mislil kupiti 1.6 16v megana, pa ko se ga probal sem si premislil, zato sem vzel 1.9 dCi 120 in sem zadovoljen. Še čip pa bo
tha_man je napisal/-a:Alfa ima boljšo tehniko in vozne lastnosti, po zanesljivosti, stroških vzdrževanja in opremljenosti sta v povprečju nekje skupaj, Renault pa je boljši pri prostornosti in pasivni varnosti (EURONCAP). Oblika je pač stvar okusa, meni osebno tukaj daleč vodi Alfa
ducky je napisal/-a:Torej pravte, da ima Alfa totalno nepraktičen prtljažnik- kak pa te je, da je tako nepraktičen?, a je največji problem širina, višina ali dolžina al vse skup? Kaj kovčkov oz. potovalnih torb se lahko spravi noter in kako je z vožnjo smučk (sicer se jih lahk da tudi na strešne nosilce)?
Čudi me pa to, da ima limuzinska varianta alfe za pičlih 20l večji prtljažnik
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov