Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
kofy
Novinec

Napisal/-a kofy Ne okt 12, 2008 11:47 am

Patrik_A3 je napisal/-a:
hladni je napisal/-a:Ps: Golf je pa tak za 3 razrede višji od obeh....das Auto! :lol: :lol:

hvala bogu da ste tukaj takšni,ki mi dan polepšate z obilico smeha :lol:

Ja, sem ti ga skušal že včeraj, pa si me preresno vzel ;)

Legoless
Novinec

Napisal/-a Legoless Ne okt 12, 2008 11:50 am

Jaka156 je napisal/-a:Štiri, če kupiš novo 6-ko s krom paketom ;)

Če ga imaš za na njivo, pol je res. :)

Lp

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne okt 12, 2008 5:55 pm

Kako boš s krom paketom vozil po njivi.

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Ne okt 12, 2008 7:36 pm

Ok, pretiravat ni treba ;)
Glede na to, da sem napisal, da kupujem avto za do max. 9000€, me VW res ne zanima, ker ne vem zakaj bi po nepotrebnem plačeval več zanj ko pa dobim z njim isto ali pa še manj..
Mazde so mi ful dobre (predvsem 6 in SportCombi), vendar pol bi moran namesto gledat kak letnik 2002 namest 2004/2005.
Drugač mi je zanimiv tudi kak Ford:?: , sicer ostajam v dilemi med Grandtourom in 156 SW.
Zadnjič spremenil ducky, dne Po nov 03, 2008 10:54 am, skupaj popravljeno 2 krat.

M
Stalni uporabnik

Re: Nakup avtomobila (Megane grandtour vs. Alfa 156 SW)

Napisal/-a M Ne okt 12, 2008 8:22 pm

ducky je napisal/-a:-kaki so stroški vzdrževanja teh dveh avtov - Za Alfo dokaj poceni, sploh, če se imaš mehanika, ki zna poiskat cenejše svečke, cena me ni pretresla, mislim, da je bil veliki servis ca. 400 EUR. Megana je servisirala firma, ne vem.

-kaki so stroški zavarovanja (kasko) - Predvsem odvisno od kw, pri kasku tudi od cene novega.

-kateri avto je udobnejši - Stvar osebnega okusa, meni npr. Alfa (za naše ceste obvezno brez sportpack podvozja).

-kateri ima boljše vozne lastnosti- Alfa, brez senčice dvoma.

-kateri letnik naj zberem - Čim mlajši vendar!

-kakšno število kilometrov je sprejemljivo - Predvsem realno, tudi če je višje. Je pa bolje vzet npr. Alfo s 120.000 prevoženimi km in preverjeno narejenim velikim servisom, kakor z 90.000 km, pa brez. Isti princip velja seveda za vse.

-kako je s sistemi ESP/ASR, a naj raje iščem avto z ali brez teh sistemov - Če lahko izbiraš, z.

-čemu naj dam prednost pri izbiri: letniku, številu km ali stabilizacijskim sistemom - Nobenemu. Prednost naj ima absolutno brezhibna in dokazljiva servisna zgodovina brez večjih karambolov.

-če mogoče kdo konkretno pozna koga oz. mi lahko svetuje kakega dobrega prodajalca - Načeloma na forumih Reanult in Alfa kluba niso slabi, če kdo prodaja.

-pred nakupom se mi splača naredit en dober pregled avta npr. na AMZS-ju. A pa obstaja kaka cenejša alternativa AMZS-ju oz. kje dobit kakega mehanika ali kako potekajo te zadeve? - Pozabi AMZS. za Alfe Zega ali Stepančič, za Megana bo pa kdo drug povedal.

-še kaj pozabil?? :?: - Sigurno si. Upaj, da se boš spomnil, preden bo prepozno. 8)

Za odgovore se vam že v naprej zahvaljujem! - Z veseljem!
;)

Odgovori so zgoraj.

P.S.: Svojo 156 SW sem prodal zaradi premajhnega in popolnoma neuporabnega prtljažnika. Kar se prtljažnika tiče, je limuzina v prednosti. Meganov in Alfin prtljažnik pa res nista primerljiva.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Ne okt 12, 2008 8:25 pm

Alfa ima boljšo tehniko in vozne lastnosti, po zanesljivosti, stroških vzdrževanja in opremljenosti sta v povprečju nekje skupaj, Renault pa je boljši pri prostornosti in pasivni varnosti (EURONCAP). Oblika je pač stvar okusa, meni osebno tukaj daleč vodi Alfa :)

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Ne okt 12, 2008 8:27 pm

Super, take odgovore pričakujem...
HVALA!!
Zadnjič spremenil ducky, dne Po okt 13, 2008 9:09 am, skupaj popravljeno 2 krat.

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS Ne okt 12, 2008 8:27 pm

Se moram strinjat z the_man.

Mighi
Nov uporabnik

Kraj: KP

Napisal/-a Mighi Po okt 13, 2008 2:21 pm

Vozim megana GT 1,6 letnik 2006 zato je moj odgovor mogoče malo subjektiven:
- bencinar(82kw) je dovolj za umirjeno "družinsko" vožnjo kar meni ustreza (poraba 7-8l/100) -zanj sem se odločil zaradi razmerja cena/kvaliteta/všečnost...pohvalil bi kakovost izdelave v notranjosti (ph2, 2006), prostornost, opremo. Tudi zanesljivost zaenkrat OK (ni me še pustil na cesti :P , oz. imel večjih težav).Grajam edino neposreden volan in glasen servo pri nizki hitrosti.

Mislim da primerjamo 2 različna tipa in ranga avtomobila: alfa je večja in bolj za užitek, Cuore sportivo : družinski karavan. Če kupuješ avto zase vzemi alfo, če pa gre za racionalen družinski nakup bi bil megane zaradi varnosti, prostora boljša izbira. MEgane- pazi na letnik saj so 2003 nezanesljivi mlajši so bolj dodelani (elektronika ipd.)

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS Po okt 13, 2008 4:58 pm

Ja se strinjam. 1.6 16v motor je za bolj umirjeno vožnjo. Za "službo" motorja za družinski avto je čisto okej. Js sm tut mislil kupiti 1.6 16v megana, pa ko se ga probal sem si premislil, zato sem vzel 1.9 dCi 120 in sem zadovoljen. Še čip pa bo :-P

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Po okt 13, 2008 9:41 pm

SpeedyRS je napisal/-a:Ja se strinjam. 1.6 16v motor je za bolj umirjeno vožnjo. Za "službo" motorja za družinski avto je čisto okej. Js sm tut mislil kupiti 1.6 16v megana, pa ko se ga probal sem si premislil, zato sem vzel 1.9 dCi 120 in sem zadovoljen. Še čip pa bo :-P

pogumni so ljudje, ki si upajo čipat DCi.

jaz sem tudi pogledoval za Alfo, vendar me je od nakupa odvrnil totalno neuporaben prtljažnik.Če ga ne potrebuješ je izbira očitna: ALFA.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To okt 14, 2008 6:19 am

pogumni so ljudje, ki si upajo čipat DCi

Vse je odvisno od čipanja, res pa je, da je bilo kar nekaj problemov predvsem pri 1.5 dCi motorjih v Cliotih.

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky To okt 14, 2008 12:59 pm

Torej pravte, da ima Alfa totalno nepraktičen prtljažnik :? - kak pa te je, da je tako nepraktičen?, a je največji problem širina, višina ali dolžina al vse skup? Kaj kovčkov oz. potovalnih torb se lahko spravi noter in kako je z vožnjo smučk (sicer se jih lahk da tudi na strešne nosilce)?
Čudi me pa to, da ima limuzinska varianta alfe za pičlih 20l večji prtljažnik :o

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS To okt 14, 2008 1:15 pm

simply je napisal/-a:
pogumni so ljudje, ki si upajo čipat DCi

Vse je odvisno od čipanja, res pa je, da je bilo kar nekaj problemov predvsem pri 1.5 dCi motorjih v Cliotih.

Npr? Poznam samo enga, ki mu je šla sklopka zaradi tega.

Poznam ene 5 ljudi s čipanimi dCi-i. In guess what? Nobenih problemov.

Uporabniški avatar
podgurc
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a podgurc To okt 14, 2008 2:57 pm

tha_man je napisal/-a:Alfa ima boljšo tehniko in vozne lastnosti, po zanesljivosti, stroških vzdrževanja in opremljenosti sta v povprečju nekje skupaj, Renault pa je boljši pri prostornosti in pasivni varnosti (EURONCAP). Oblika je pač stvar okusa, meni osebno tukaj daleč vodi Alfa :)

Se strinjam z vsem. Tudi meni je lepša alfa, je treba pa priznati da tudi megane GT ni grd, meni osebno je najlepši v družini megane in eden najlepših karavanov.

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 To okt 14, 2008 8:06 pm

ducky je napisal/-a:Torej pravte, da ima Alfa totalno nepraktičen prtljažnik :? - kak pa te je, da je tako nepraktičen?, a je največji problem širina, višina ali dolžina al vse skup? Kaj kovčkov oz. potovalnih torb se lahko spravi noter in kako je z vožnjo smučk (sicer se jih lahk da tudi na strešne nosilce)?
Čudi me pa to, da ima limuzinska varianta alfe za pičlih 20l večji prtljažnik :o

idi poglej pa boš videl zakaj je nepraktičen.

recimo tu maš sliko pa preceni sam:

Slika

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Sr okt 15, 2008 6:06 pm

ja, nekam mala in čudna "odprtina" je ja :?

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Sr okt 15, 2008 8:22 pm

Res ful nepraktično...
Torej megane, če uporabljaš veliko kuferan :P :P :P :P :P

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Sr okt 15, 2008 11:57 pm

V primeru, da razmišljaš oz. je problev v prtljažniku kupi KANGOO !

Glede prtljažnika - 156 : MEGANE - ogled, praktičen preizkus in izberi najbojše.

Smešno se mi zdi kompliciranje z prtljažniki, ko je za povprečnega Slovenca (beri: kar vidiš vsak dan v praksi/na cesti) SMART povsem dovolj (beri - v SLO se vozi večinoma en potnik/voznik, kvečjemu dva, "višek" prtljage pa se uporabi 1x, mogoče 2x letno)

Glede izbire : brez veliko pomislekov ALFA, M-JET agegat

OFF: pri ALFI sem sicer privrženec bencinskih "šestakov" (2,5 l, 3,2 l), kljub temu pa se vprašam ali je MEGANE sploh avto oz zame je primerjava bedarija, nesmisel ...

LP

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Če okt 16, 2008 6:50 am

Kangooja res ne rabim.
Pa prtljažnika med tednom tudi ne rabim in med tednom bi bil več kot zadovoljen s kakim minijem.
Ga pa rabim za vikende... zato moram sam sprobat ja, v ker avto se da kaj spravit...
Zadnjič spremenil ducky, dne Po nov 03, 2008 10:56 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov