Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne okt 12, 2008 5:26 pm

polo sdi je še kar v redu avto edino na dolgi relaciji ( cca.500km) je nekako naporen

sicer je pa 206-ka tudi dobra celo lahko trdim da ima 206-ka več prostora kot polo tako, da gre moj glas 206-ki :tomidelej:

nve
Nov uporabnik

Napisal/-a nve Ne okt 12, 2008 5:55 pm

Oblikovno so mi bolj všeč 206 in Clio, glede motorizacije pa Ibiza in Polo, ker nimata turbine in pravijo, da sta "neuničljiva". Najbrž bo padla Ibiza ali Polo... ;)

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Ne okt 12, 2008 6:01 pm

Na tvojem mestu bi vzel Ibizo/Cordobo ali Polota. Pač dobra motorizacija. Vzemi enega od teh, in boš zadovoljen. Saj ne rečem, da tudi z Cliom ali 206 ne bi bil, doma imamo 206 hdi, ampak bi ga takoj zamenjal za švaba! :D

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Ne okt 12, 2008 6:54 pm

UH jest, če bi kupoval diesla bi absolutno vzel z turbino.
sdi so nepremičnina.

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Ne okt 12, 2008 7:12 pm

trust je napisal/-a:UH jest, če bi kupoval diesla bi absolutno vzel z turbino.
sdi so nepremičnina.

ne bluzi

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne okt 12, 2008 7:18 pm

sdi so nepremičnina.

golf II dizl tudi nima turbine.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Napisal/-a lumpii Ne okt 12, 2008 7:19 pm

nve je napisal/-a:Oblikovno so mi bolj všeč 206 in Clio, glede motorizacije pa Ibiza in Polo, ker nimata turbine in pravijo, da sta "neuničljiva". Najbrž bo padla Ibiza ali Polo... ;)

Ne mislt tko, glih tko ga uničš, skor še prej k tdi-ja, ker sdi-ja morš skoz na polno stiskat da se sploh premika.
Sam sem vozil Golfa 4 1.9 sdi s klimo.
Poleti s klimo, 4 v avtu in poln prtljažnik je bilo tema, gas u podn je avto komi 140 letel ( ker 120 mi je na AC dolgi 400km adijo pamet). Poraba je bila 8,5 litra na 100...

Sicer je pa res da pri vožnji do 120kmh, magistrala je pa poraba 4,5 - 5 litov na 100km.
Jaz bi isto razmislil o tdi-ju pa če tudi 90KM....
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Ne okt 12, 2008 7:25 pm

lumpii je napisal/-a:
nve je napisal/-a:Oblikovno so mi bolj všeč 206 in Clio, glede motorizacije pa Ibiza in Polo, ker nimata turbine in pravijo, da sta "neuničljiva". Najbrž bo padla Ibiza ali Polo... ;)

Ne mislt tko, glih tko ga uničš, skor še prej k tdi-ja, ker sdi-ja morš skoz na polno stiskat da se sploh premika.
Sam sem vozil Golfa 4 1.9 sdi s klimo.
Poleti s klimo, 4 v avtu in poln prtljažnik je bilo tema, gas u podn je avto komi 140 letel ( ker 120 mi je na AC dolgi 400km adijo pamet). Poraba je bila 8,5 litra na 100...

Sicer je pa res da pri vožnji do 120kmh, magistrala je pa poraba 4,5 - 5 litov na 100km.
Jaz bi isto razmislil o tdi-ju pa če tudi 90KM....

čeprav nisem avtor...
kako to misliš da sdi-ja prej uničiš?

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka Ne okt 12, 2008 7:25 pm

trust je napisal/-a:Ja najboljš, da enega izbereš, ki ti je vizualno lep in pika. Tist plavi polo iz Šenčurja, tista avtohiša ma dobre avte, ker sem jih zadnjič gledal.
Sam že, kar nekaj časa kupujem avto do 3000 evrov pa ne dobim nič kaj vrednega.
Potem pa dobiš pred nosom švercarje, avto brez airbagov, rjav vse povsod, štrihan cel, velik kilometrov, no upam, da ti tega ne boš doživljal imaš le 2x več financ namenjenih avtom.
Pa predno avto kupiš peljaj k nekomu, da ti pregleda celotni avto, lahko na pooblaščeni servis, lahko pa na amzs (100 evrov računajo pri amzs-ju). Pa, ko boš avto kupil, naredi servis, da veš potem kje si.

lp

OFFTOPIC: Zdaj ne vem, ali nakladas ali ne znas kupit avta - jaz sem nasel primeren avto v enem piclem dnevu; odlicno ohranjen in od 1.lastnika - z vsemi papirji, kar so mi potrdili tudi na uradnem servisu, kjer je bil avto kupljen nov. Toliko o tem.

Da se vrnem na temo. Meni se zdi brezveze nekaj spekulirat; pojdi pogledat nekaj avtov - opravi testno voznjo in bo potem lazje avto izbirat.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne okt 12, 2008 8:07 pm

Osebno bi vzel corso...zelo dober motor poraba okoli 5 litrov, klima zelo dobro dela..napake pa pač standardne za corso...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

nve
Nov uporabnik

Napisal/-a nve Ne okt 12, 2008 8:18 pm

No, res ne vem kaj vzeti. Sedaj pa res. Niti sanja se mi ne. Polota, Ibizo in Corso bom sporbal, tisti ki mi bo najbolj všeč, ga vzamem.
Do sedaj sem probal voziti že 206 z hdi motorjem in Cliota s 1.5 dCi, tako d anjiju ni mus da probam. Moram povedat, da se 206 lepše pelje (bolj prostoren ipd.)

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust Ne okt 12, 2008 9:46 pm

burka je napisal/-a:
trust je napisal/-a:Ja najboljš, da enega izbereš, ki ti je vizualno lep in pika. Tist plavi polo iz Šenčurja, tista avtohiša ma dobre avte, ker sem jih zadnjič gledal.
Sam že, kar nekaj časa kupujem avto do 3000 evrov pa ne dobim nič kaj vrednega.
Potem pa dobiš pred nosom švercarje, avto brez airbagov, rjav vse povsod, štrihan cel, velik kilometrov, no upam, da ti tega ne boš doživljal imaš le 2x več financ namenjenih avtom.
Pa predno avto kupiš peljaj k nekomu, da ti pregleda celotni avto, lahko na pooblaščeni servis, lahko pa na amzs (100 evrov računajo pri amzs-ju). Pa, ko boš avto kupil, naredi servis, da veš potem kje si.

lp

OFFTOPIC: Zdaj ne vem, ali nakladas ali ne znas kupit avta - jaz sem nasel primeren avto v enem piclem dnevu; odlicno ohranjen in od 1.lastnika - z vsemi papirji, kar so mi potrdili tudi na uradnem servisu, kjer je bil avto kupljen nov. Toliko o tem.

Da se vrnem na temo. Meni se zdi brezveze nekaj spekulirat; pojdi pogledat nekaj avtov - opravi testno voznjo in bo potem lazje avto izbirat.

Bolje en zamujen dober avto, kot kupljen slab avto. Veš, kaj morda nisi gledal ohranjenost avta, ampak sam da si imel. Jest mam že avto in želel pa bi imeti drug avto z več opreme in boljšo ohranjenostjo. Po domače povedano trenutno že imam j***a doma pa čeprav bo delal še 10 let, amapk ne mislim pa kupt še večja j***a, kot ga imam sedaj.
Vsak ma svoje želje, vsak si postavi svoje kriterije, vsak kupujejo drugače, vsak bla bla.
Sem pač zahtevna stranka in to ej moj problem ne tvoj, če bi tel bi že zdavnja kupil avto, ki je bil dobro ohranjen, ampak NE, ker zahtevam nekaj boljšega in s tem tudi ohranjenga, če se pač ne bo najdlo nekaj boljšega, bom počas višal moje finance dokler ne bom prilezel do neke vsote, ko bom lahko odštel za novga. Vedi, da ni avto edini strošek v življenju, kje so druge reči, obleka, hrana, izleti, položćnice, šolnina, itd.

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust Ne okt 12, 2008 9:52 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
sdi so nepremičnina.

golf II dizl tudi nima turbine.

Kaj bluziš, ravno enga mamo doma, ki je TD 4x4.

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Re: prvi avto

Napisal/-a KARL ABARTH Ne okt 12, 2008 10:06 pm

nve je napisal/-a:Pozdrav. Kupujem svoj prvi avto. Star sem 19 let, hodim na faks. Zanima me, kateri avto mi priporočate;
rabim avto velikosti najmanj polo in največ nekje megane. Rad bi navaden, ne karavan in ne sedan. Na dan prevozim cca 45 kilometrov, 15 km imam do faksa v eno smer in še nazaj tudi, pa še če moram kam iti, je takoj 40, 50 km. Čez vikend pa prevozim 300 km. Imam na voljo 7 tisoč evrov, za avto bom poragbil max 6300 t evrov.
Všeč so mi Ibiza druge generacija, VW Polo, mogoče kakšen Clio in če ima še kdo kakšnega za ddati, naj torej doda.
Aja, avto naj bi bil diesel, saj prevozim kar precej kilometrov. Avto bom imel nekaj let (3,4,5).
Kateri avto je vzdržljiv in s kakšnim diesel motorjem mi ga priporočate?

Osebno bi se v širši izbiri najprej odločil med praktično (če ne štejemo izpeljank, različic) dvema oz tremi agregati, kaj je boljše je najboljše, da sam ugotoviš s testno vožnjo, pregledom ...

- 1,5 DCI - 82 ali 1,9 TDI 90, 101, 110 po možnosti pa še 1,5 DCI 68 in 1,9 SDI

- avtomobilov s temi agregati je precej in sicer CLIO, MICRA, POLO, IBIZA, FABIA ... tako, da imaš veliko izbiro tako med vozili, kot agregati.

- najprimerejša se mi zdita 1,5 DCI 82 in 1,9 TDI - 90 oz 101 - (bistvena) razlika je v "karakterju" TDI (predvsem 90) "vleče" že od nekje 1500 vrt/min, DCI cca 500 vrt/min "višje - skratka če imaš rad "tiščanje" + prestavljanje DCI, če imaš raje umirjeno, lagodno vožnjo, kjer je treba manj prestavljat TDI - izbira je seveda tvoja.

- če bi moral izbrat samo en avto je (huda) dilema med POLO TDI 101 in CLIO 1,5 DCI 85 - na račun boljše kakovosti, izdelave ter "karakterja" pa bi med obema izbral POLO

LP

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Po okt 13, 2008 8:48 am

Samo v razmislek. Tvojim kriterijem bi ustrezal tudi Fiat Stilo. Za 6300€ dobiš že kak lep primerek 03-04. Obstajajo tudi z 59kw.

Primer
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2332464

Bi pa morda razmislil tudi o 85kw stilotu (če ti je seveda všeč) saj cena ni bistveno drugačna.
Recimo

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Po okt 13, 2008 9:04 am

nve je napisal/-a:ne hvala, dacie pa ne :?

Potem pa kupi par let starega polota, z 150.000 km in uživaj v njegovi majhnosti.. :roll:
Men jo to mal smešno, kar tako nekaj zavračati, sigurno nisi šel na testno vožnjo.
Če ti pa že Dacia ni všeč, pa lahko nabaviš kakega Korejca, ki ga boš mogoče lažje prodal, dobiš pa za tako ceno recimo Accenta ali Getza z malo prevoženimi km, odlično ohranjenega. Kot primer, da ne obstajajo samo Nemci in Francozi, kot dobiš občutek va takih temah... :!:
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

nve
Nov uporabnik

Napisal/-a nve Po okt 13, 2008 2:51 pm

Hvala, ampak sem rekel, da mi svetujte samo glede Clia dCi, Peugeot 206 HDI, Polota in Ibize SDI.
Do sedaj sem se odločil, da vzamem tistega, v katerem se najlepše počutim.Najbrž Clio dopade. Domnevam, da bo zmagala Ibiza ali 206-ica! :)

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust Po okt 13, 2008 6:21 pm

nve je napisal/-a:Hvala, ampak sem rekel, da mi svetujte samo glede Clia dCi, Peugeot 206 HDI, Polota in Ibize SDI.
Do sedaj sem se odločil, da vzamem tistega, v katerem se najlepše počutim.Najbrž Clio dopade. Domnevam, da bo zmagala Ibiza ali 206-ica! :)

Vzemi vsaj s turbino
Zadnjič spremenil trust, dne Po okt 13, 2008 6:22 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

nve
Nov uporabnik

Napisal/-a nve Po okt 13, 2008 8:56 pm

trust je napisal/-a:
nve je napisal/-a:Hvala, ampak sem rekel, da mi svetujte samo glede Clia dCi, Peugeot 206 HDI, Polota in Ibize SDI.

Vzemi vsaj s turbino

Če bo Ibiza ali Polo, bo brez turbine, če bo pa Clio ali Peugeot, pa z turbino. pa ne mi stalno: "Vzemi s turbino!"

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Po okt 13, 2008 8:58 pm

Koliko daš za Peugeot 206 1.4 hdi, črne barve, 5 vrat, letnik 2002, 2. lastnik, samo 70.000 km? Ima klimo, abs, el. pomik sprednjih stekel, tonirana stekla ipd. Aja, potrjena servisna knjiga, nekaramboliran!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov