Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če okt 23, 2008 2:37 pm

AudiBoy je napisal/-a:http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2321325

Morda kak VW Passat TDI?

Ne me hecat, človek bo prevozil skor 50tkm na leto in bi kupil 11 let starega Passata z 180tkm?
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če okt 23, 2008 4:14 pm

Energetik81 je napisal/-a:

Morda kak VW Passat TDI?

Ne me hecat, človek bo prevozil skor 50tkm na leto in bi kupil 11 let starega Passata z 180tkm?

Jst sm pred štirimi leti kupil takrat 14 let star avto z 220.000km, danes jih ima nekaj čez 420k, pa še vedno lepo dela, pa ima 18 let. In zakaj nebi 11 let starega avta kupil?
Če naredi orenk servis in mu ga fino poštimajo in kupi nove gume , bo avto čisto dober.

Sej danes kilometri niso nič. Lahko imaš avto s 70k km, pa je čist uničen, lahko pa kakega terenca kupiš, ki ima 400k, pa še vedno odlično dela. Samo povedat ti morajo, da ima ato tok kilometrov, da delaš prave servise, ker servis pri 300k je mal drugačen, kot če ima zbite kilometre, pa misliš, da delaš servis na 100k.

Meni osebno je vseeno kok recimo ima avto kilometrov, važno da lastnik pove po pravici, kok jih ima, ne pa da laže, da bi več denarja dobil.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Če okt 23, 2008 4:15 pm

trust je napisal/-a:
CupraR je napisal/-a:
Itak, da je treba delat servis, ko se kupi avto.
Evo jaz sem takoj delal pri Hondi mali servis (olje in filtri) za glavni servis pa je še malo prehitro.

Prehitro zakaj?? Tut če še nimaš 100.000 bi moral že zdavnej menjat jermena zaradi starosti. Pol bo odtrgal kaj pa bo ista zgodba kot je nebivedu povedal..

Avto je 8 let v uporabi in ni potrebe še delat drugega glavnega servisa.

trust je napisal/-a:Ja brat ga je menjal pri 60tkm, ker je prej starost jermena prišla. 5let ali 120tkmB/90tkmD.
lp

v enem odgovoru tako v drugem pa drugače :) za kaj se boš zdaj odločil?

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Če okt 23, 2008 4:48 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:
trust je napisal/-a:
CupraR je napisal/-a:
Evo jaz sem takoj delal pri Hondi mali servis (olje in filtri) za glavni servis pa je še malo prehitro.

Prehitro zakaj?? Tut če še nimaš 100.000 bi moral že zdavnej menjat jermena zaradi starosti. Pol bo odtrgal kaj pa bo ista zgodba kot je nebivedu povedal..

trust je napisal/-a:Ja brat ga je menjal pri 60tkm, ker je prej starost jermena prišla. 5let ali 120tkmB/90tkmD.
lp

Kaj ti ni jasno?
Moj avto bo imel kmalu 2 glavni servis

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Če okt 23, 2008 4:55 pm

moj pa čez par mescov že tretjega pa še čisto lepo dela ;)
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Če okt 23, 2008 5:00 pm

trust je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:
trust je napisal/-a:
CupraR je napisal/-a:

lp

Kaj ti ni jasno?

a zdaj že pa tvoj avto? :lol:

prvo napišeš, da bo 8 letni ni potrebno delat velikega servisa, potem napišeš, da ga je po 5 letih zaradi starosti potrebno delat, zdaj pa napišeš, da na tvojem boš pa že drugega delal zato ker mi pač ni blo jasno kaj si s prvima dvema odgovorama mislil :) kje je tu logična povezava?

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če okt 23, 2008 5:38 pm

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Če okt 23, 2008 6:51 pm

nebivedu je napisal/-a:
Energetik81 je napisal/-a:

Morda kak VW Passat TDI?

Jst sm pred štirimi leti kupil takrat 14 let star avto z 220.000km, danes jih ima nekaj čez 420k, pa še vedno lepo dela, pa ima 18 let. In zakaj nebi 11 let starega avta kupil?
Če naredi orenk servis in mu ga fino poštimajo in kupi nove gume , bo avto čisto dober.

Sej danes kilometri niso nič. Lahko imaš avto s 70k km, pa je čist uničen, lahko pa kakega terenca kupiš, ki ima 400k, pa še vedno odlično dela. Samo povedat ti morajo, da ima ato tok kilometrov, da delaš prave servise, ker servis pri 300k je mal drugačen, kot če ima zbite kilometre, pa misliš, da delaš servis na 100k.

Meni osebno je vseeno kok recimo ima avto kilometrov, važno da lastnik pove po pravici, kok jih ima, ne pa da laže, da bi več denarja dobil.

To je res, če je avtor tak človek, da bo veliki servis sam postoril, zamenjal tekočine, bremze. Če pa ne bo nič sam naredu, ga bojo pa takoj obrali za 1000€ na sevisu.
Druga izbira pa je kakšen Korejc star 5 let, z manj kot 100 tkm, s katerim se bo vozil vsaj 2 leti brez večjih servisov in posegov. Pri gumah je pa ponavad vedno tko, da dobiš ene zgonjene ali prestare in jih moraš menjati.
Recimo en predlog.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Če okt 23, 2008 7:36 pm

Energetik81 je napisal/-a:Recimo en predlog.

Hja mogoče bi bili kateri izmed stroškov nizki, vsekakor pa ne pri tvojem predlogu požrešnih 9l na 100 km :?

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Če okt 23, 2008 8:34 pm

Ker je avtor teme napisu, da bo v glavnem vozu relacije in AC, grem stavit, da tale 2L mašina v Elantri ne porabi več kot 7,5 pri vožnji z 90km/h na navadni in do 130km/h na AC. ;)

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Če okt 23, 2008 8:43 pm

Maš pa namen kar precej kilometrov delat, glede na to, da bo prvi avto. Vsak delovni dan ca. 200 km ni malo, sploh z relacijani 25 - 50 km.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Če okt 23, 2008 9:08 pm

Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Če okt 23, 2008 9:41 pm

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če okt 23, 2008 9:43 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:
trust je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:
trust je napisal/-a:
CupraR je napisal/-a:

lp

Kaj ti ni jasno?

a zdaj že pa tvoj avto? :lol:

prvo napišeš, da bo 8 letni ni potrebno delat velikega servisa, potem napišeš, da ga je po 5 letih zaradi starosti potrebno delat, zdaj pa napišeš, da na tvojem boš pa že drugega delal zato ker mi pač ni blo jasno kaj si s prvima dvema odgovorama mislil :) kje je tu logična povezava?

Želiš logično povezavo?

Trustov avto ima 8 let in bo imel čez 2 leti (upoštevajoč 5 let za menjavo jermena) 2. glavni servis - in to je sonček natančno in pravilno predstavil. Brat pa je 1. menjal jermen po 5 letih - kljub samo 60000 km. Je dovolj jasno ali bo treba še 1x brat?

Dovolj OFF-a !

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Pe okt 24, 2008 12:09 am

hejho je napisal/-a:

tazadni kul

Bejži od švercarja stran bil zadnjič pri njemu, avte iam take, da še za na dinos niso.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov