Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Re: avto

Napisal/-a KARL ABARTH Sr nov 26, 2008 7:07 am

demi je napisal/-a:Najbolj se nagibam k getzu in fiesti, 1.4 čeprav sem zdej brala, da pa kr veliko pokuri, cca 8 litrov ali pa še več. C1, C2, P107 so mal premali, so pa lepi ja :-). Sam je treba mal pogledat tut na druge reči.
Mogoče bi bil zanimiv tut kak punto 1.2 16 V star ene 3-4 leta, cene so pa tut v redu.
Ja ducky mogoče bi mogla res počakat še kšna dva meseca. Mal je kriza, ker sem brez avta. No neki se bo že našlo :-)

GETZ, FIESTA, PUNTO ... sedaj imaš kandidate, ki so po tvoji presoji na kratko "naj".

Svetujem, da spremljaš ponudb. "Malčki" so iskan razred vozil, (predvsem) dobri primerki hitro zamenjajo lastnika.

Glede na to, da se obremenjuješ s porabo bi bilo pametno razmislit o dizlu - naložba glede na tvojo kilometrino ni najbolj "na mestu", ob dejstvu, da narediš z rezervoarjem (bistveno - cca 200 - 300) več km pa vsekakor.
Vsi od naštetih imajo tudi dizel različice, ki so poleg dejstva, da manj "pokurijo" tudi bolj uporabni oz prijetnejši za vožnjo (navor, manj prestavljanja, ... )

LP

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- Sr nov 26, 2008 8:59 am

Si mogoče razmišljal o tej ponudbi:http://www.ford.si/ns7/current_promo/-/cpromo_overview/fie_curpromoint/-/-/-/
Po mojem se ti to najbolj splača, če bi le lahko dobil še tistih 1000€ki ti jih manjka.
Fiesta je po mojem mnenju najboljša izbira, punto pa tudi ni daleč zadaj.
Glede getza ne vem veliko stvari, a meni ni všeč, pa tudi vozim korejca in to ni to, vsaj zame.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: avto

Napisal/-a Energetik81 Sr nov 26, 2008 10:11 am

demi je napisal/-a:Najbolj se nagibam k getzu in fiesti, 1.4 čeprav sem zdej brala, da pa kr veliko pokuri, cca 8 litrov ali pa še več. C1, C2, P107 so mal premali, so pa lepi ja :-). Sam je treba mal pogledat tut na druge reči.
Mogoče bi bil zanimiv tut kak punto 1.2 16 V star ene 3-4 leta, cene so pa tut v redu.
Ja ducky mogoče bi mogla res počakat še kšna dva meseca. Mal je kriza, ker sem brez avta. No neki se bo že našlo :-)

Ne misli, da ti bo pa kak drug avto veliko drugače žrl. Folk ne more (ali noče) dojeti, da je poraba v veliki meri odvisna samo od načina in tipa vožnje.
Zdej pozna se razlika dizel/bencin - recimo 1-2L/100km. Prostornina pa čisto odvisno. 1,0L motor ti bo v mestu žrl malo manj kot 1,8L, na AC pa ni nujno, lahko celo več. Vsekakor če imaš izbran rang avtov z mašinami 1,2 do 1,4L pričakuj skoraj enako porabo. Ali boš imela porabo v mestu 6 ali 10L je pa odvisno samo od tvoje noge na gasu, roke na prestavah in števila semaforjev/zastojev na poti.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

demi
Nov uporabnik

Napisal/-a demi To dec 02, 2008 9:03 pm

Hvala za vaše komentarje in vaš čas.
Danes sem šla pogledat fiesto, kaj pa vem, nisem se ravno dobro počutila v njej.
Ja kurjo pa itak vsi približno isto, moja vožnja je bolj umirjena, zato me poraba niti ne skrbi toliko. Bolj mi je do tega, da se avto vsake dva mesece ne bi pokvaril. Je pa to čist relativno, tako kot narajmaš. :?

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky To dec 02, 2008 9:06 pm

to je to, pol če te fiesta ni navdušila, jo enostavno črtaj iz seznama in probaj še druge. vezmi tistega, ki te bo najbolj navdušil. glede okvar se pa ne moreš 100% zanašat na nobeno znamko in te, ki jih ti gledaš, so vse tam tam..

gvidovic
Nov uporabnik

Napisal/-a gvidovic Če dec 18, 2008 9:29 pm

No da nebom odpiral nove teme bom kr tule napisal.Pred dobrim mescom sem opravil vozniski izpit in sedaj bi rad kupil čist nek poceni avto za okoli 700€.Zaj pa me zanima kaj bi priporočali,vem da to ni nek denar ampak pomoje se da kaj poiskat.Poklical sem ze tudi eno gospo katera prodaja ford fiesto 1.3 letnik 97 80.000km prevozenih.Povedala je tudi da ima zlomljeno samo zadnjo luč katero bi lahko menjal za 20€.Tehnični pa velja do konec maja.prosim za ponudbe in mnenja.

hitrigregy
Nov uporabnik

Napisal/-a hitrigregy Če dec 18, 2008 9:48 pm

gvidovic je napisal/-a:No da nebom odpiral nove teme bom kr tule napisal.Pred dobrim mescom sem opravil vozniski izpit in sedaj bi rad kupil čist nek poceni avto za okoli 700€.Zaj pa me zanima kaj bi priporočali,vem da to ni nek denar ampak pomoje se da kaj poiskat.Poklical sem ze tudi eno gospo katera prodaja ford fiesto 1.3 letnik 97 80.000km prevozenih.Povedala je tudi da ima zlomljeno samo zadnjo luč katero bi lahko menjal za 20€.Tehnični pa velja do konec maja.prosim za ponudbe in mnenja.

js ti svetujem d kup auto od ksnga starga ata k oni jih res merkajo in use!sam ce ze bos kupoval dizel pazi da ni gospod prej tankou kurilca notr k pol bojo tebe lovil... hmmm kaj pa s kksnim saxojem bi biu zadovolen?ga lahk tud sam fajn nafrizeras ce hoces... zelo se ti splaca kakno hondo civic letnik 95+ k je dobr auto in use p velik jih je...
upam d sm ti kej pomagou k js sm tud zacetnik :?

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Če dec 18, 2008 9:55 pm

OFF:
Pa ne mislit, da so avti od starih atijev dobri, ohranjeni...ravno obratno. Aja, dej povej mi, kako lahko Saxsoja sam nafrizneš, me prav zanima :?:

ON:
Izberi si par kandidatov in testna vožnja, pa ne glej toliko na znamko avta. Moj glas gre Hyundai Accent. Največ avta za tak denar. Dobiš ga tudi s klimo, vso elektriko...zanesljiv avto, majhna poraba, poceni rezervni kosi...je bilo veliko napisanega o njem.

LP

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Če dec 18, 2008 10:32 pm

gvidovic je napisal/-a:No da nebom odpiral nove teme bom kr tule napisal.Pred dobrim mescom sem opravil vozniski izpit in sedaj bi rad kupil čist nek poceni avto za okoli 700€.Zaj pa me zanima kaj bi priporočali,vem da to ni nek denar ampak pomoje se da kaj poiskat.Poklical sem ze tudi eno gospo katera prodaja ford fiesto 1.3 letnik 97 80.000km prevozenih.Povedala je tudi da ima zlomljeno samo zadnjo luč katero bi lahko menjal za 20€.Tehnični pa velja do konec maja.prosim za ponudbe in mnenja.

Če je zgornji limit 700 eur, bi ti vsekakor priporočal accenta. Po možnosti 1.5 GLS (če dobiš top-k si zmagaL), če pa ti je važno da se relativno varno in predvsem zanesljivo pripelješ od točke A do točke B, pa bo odgovarjal tudi 1.3 LS, jih je tudi več na voljo, in lažje dobiš dobro ohranjenega. Mašine niso problem, pozoren bodi na rjo (zadnji blatniki, pod vrati, sprednje roke...) in na stanje amortizerjev..
Lep dan!

Uporabniški avatar
3furious
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a 3furious Če dec 18, 2008 10:42 pm

Če potrebuješ zanesljiv avto, ti svetujem Hondo Jazz
Mazda 3 G165

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Če dec 18, 2008 10:44 pm

3furious je napisal/-a:Če potrebuješ zanesljiv avto, ti svetujem Hondo Jazz

to bo preveč...on je napisal okoli 700€ ;)

LP

hitrigregy
Nov uporabnik

Napisal/-a hitrigregy Pe dec 19, 2008 6:51 pm

chevy je napisal/-a:OFF:
Pa ne mislit, da so avti od starih atijev dobri, ohranjeni...ravno obratno. Aja, dej povej mi, kako lahko Saxsoja sam nafrizneš, me prav zanima :?:

ON:
Izberi si par kandidatov in testna vožnja, pa ne glej toliko na znamko avta. Moj glas gre Hyundai Accent. Največ avta za tak denar. Dobiš ga tudi s klimo, vso elektriko...zanesljiv avto, majhna poraba, poceni rezervni kosi...je bilo veliko napisanega o njem.

LP

"sam" nafrizeras je bilo bolj misljeno na to da ce vlozis par evrov v njega lahko dobis kaksnega konja vec!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] in 1 gost