Sem mislil, da so 2.0tdi nepokvarljivi. Razz
To so bili 1.9 TDI.
Glede Golfa GT :
Zanima me % prodaje med 1.4 TSIjem - 170KM in 2.0 TDI - 170 KM.
Dejstvo pa je, da je Golf GT 2.0 TDI 170 KM stal približno toliko kot GTI.
ironmann je napisal/-a:Zdravo!
Veliko sem že izvedel na forumu glede samega avtomobila, kot celote seat leona fr tdi. Ampak glede samega motorja pa njegovih slabih stvari pa ne. Sam namreč nameravam kupiti avto s tem motorjem (leon 2.0 TDI 170KM). Vem, da je problematičen ta filter trdnih delcev. Zanima me, kako se obnese sam motor, da se ne bom potem tepel po glavi![]()
lp
Kael je napisal/-a:ironmann je napisal/-a:Zdravo!
Veliko sem že izvedel na forumu glede samega avtomobila, kot celote seat leona fr tdi. Ampak glede samega motorja pa njegovih slabih stvari pa ne. Sam namreč nameravam kupiti avto s tem motorjem (leon 2.0 TDI 170KM). Vem, da je problematičen ta filter trdnih delcev. Zanima me, kako se obnese sam motor, da se ne bom potem tepel po glavi![]()
lp
Kolikor smo na tem forumu prebrali, so bili problemi s 2.0 TDI 140 KM motorji, za 170 KM motorje pa ni nihče nič napisal. Drugače pa motor popije toliko kot ga tiščiš (nekateri imajo z 2.0 TDI 140 KM porabo 9 L, js sem brez težav vozil z nižjo kot na 1.9 TDI - deci čez 5 L. Tako da poraba je predvsem odvisna od voznika, v kolikor sta avtomobila enaka in enako vdrževana in z nobenim ni nič narobe).
Pri samem nakupu bodi pozoren na sledeče:
- če dela radio in če dela AUX in vhod (nedelujoč vhod je pogosto vzrok menjanega radia ter napačnega programiranja le tega). Prav tako sprobaj VSE funkcije radia - nikjer ne sme bit nobenih error izpisov
- tesnenje zadnjih oken in stanje šip: zakuri v avtu, zapelji čez par lukenj (povprečna cesta bo dovolj) in glej če ti kaj piha po buči - če ti, je problem v mehanizmu zadnjih šip
- stanju oblke v notranjosti na stranici ki povezuje pokrov motorja in streho (tam ko pride skupaj - pogosto razpada)
- mogoče imam sam nesrečo, vendar pri navadnem serijskem podvozju, mimogrede na teh slovenkih luknjah (beri cestah) razštelaš optiko. Svetujem optiko po nakupu.
- ter na dvomasovni vztrajnik
- kondenz v sprednjih lučeh: v sprednjih lučeh, na notranji strani in če gledaš avto od spredaj tudi na notranji strani luči (torej proti znaku S) se v skrajnem levem kotu v obliki krogca premere dveh tipk na tipkovnici kondenz. Avto dat iz mrzlega na toplo al kej podobnega, da ugotoviš, če je to tudi na tvojem težava.
- zadnje luči: odmontiraj luč dol ter poglej, kakšni so notranji nosilci žarnic. Pri nekaterih modelih se zaradi dolgo prižganih luči nosilci stopijo. Ko mi je crknal pol žarnic naenkrat, so pregledali vse nosilce žarnic zadnjih luči, da so videli če je vse uredu.
Dvomasovni vztrajnik:
- prva stvar: ta stvar nagaja pri VSEH tdijih, in to tistih letnik 2008 kot tistih letnik 2006. Sam imam Leona izdelanega marca 2007 (1.9 TDI) in "moj" je dvomasovni vztrajnik na ladji iz Španije. Po besedah lastnice Seatove avtohiše, se ta del menjujeje na vseh motorjih pri vseh štirih znamkah tega koncerna in da je to na TDI-jih trenutno največji problem. Podobno ima mat Tourana, na katerem bodo to zadevo (preventivno menjali).
- zdej na obeh naših avtih opažam, da ko sta mrzla, obrneš ključ, pokačaš da se "Windowsi naložjo - ugasnejo lučke" obrneš ključ in rečeš ena - avto vžge lepo ko nov. Ko ga pa ogretega ugasneš (počakat minutko in vganeš, da se turbo uhladi) pa potem npr. nazaj vžgeš pa kašlja in ropota ter šele nato vžge (ne zdej pol ure, ampak neki časa pa - vžig ni niti približno enak kot je pri mrzlem). Tako sem vsaj sam začel opažat, da neki ni uredu - no in smo ugotovili, da je se poslavlja dvomasovni vztrajnik.
Podvozje in Leoni:
- če FR kupuješ samo zaradi podvozja ti povem nekaj. Čudež ki sliši na ime športno podvozje, katerega lahko naročiš kot dodatek, je kolikor je vsaj men znano, isto kot ga dobiš v FR-ju serijsko - kar pomeni, da pridejo tudi Leoni Stylance z Sport paketom oz. dodatno naročenim športnim podvozjem v poštev - ne boš nič za zgubi. Je pa res, da imata FR in Cupra še dodatno izboljšano elektroniko in natančnost volana, ki pa je vsaj za moje pojme že pri najbolj osnovnem modelu za ta denar odlično, odlična. Zdej primerjava lege avtomobila, se spravi stylance sport pa fr-ja pa je malo tako tako - namreč na obeh avtomobilih bi moral imeti gor gume istega proizvajlca in enako velika platišča, kar pa dvomim, da ti je uspelo. Sam naprimer sem vozil 1.6 Staylance s 17" ter serijskim podvozjem ter Potenza gumami, nato pa 1.8 TFSI s nekim Michelinom in športnim podvozjem, pa je slednji tako drsel, da niti približno nisem mogu met iste hitrosti kot z onim. Ob naslednji priložnosti so bile na enem FRju gor 18" in enega fancy gume, stvar se držala kot vlak na tirnicah. Ravno na kvaliteto gum je podvozje Leona, meddrugim tudi zaradi narave avtomobila in namene strašansko občutljivo.
Leoni in zima:
- samo eno opozorilo če boš Leona kupil - zlasti je to opazno pri TDI-jih. PO snegu in poledenelih ovinkih ne pretiravaj, dokler ne spoznaš meje avtomobila, saj se avto obnaša po slednjem čisto drugače. Zadnji konec namreč vsaj pri meni postane precej nemiren (po dežju tega ne opažam) in v kaki prvi in drugi če prtisneš na gas mal preveč kolesa takoj obrne v prazno (TCS že pri 1.9 TDI s 105 KM ne sledi nalogi... kaj šele pri 170 KM) in potem maš veselico. Po suhem in normalno mokrem, pa je spravit avto s ceste pd dobrih gumah trud.
TDI, bencinc:
- probleme majo bencinci, kot TDI-ji, vendar če se boš vozil kolikortoliko, osebno bi še vedno kupil TDI-ja, sploh 2.0 170 KM je formulca. Pazi le na gume, ker stvar še v tretji zakoplje. Predvsem bi TDI-ja vzel zaradi absurdno nižje porabe goriva, kot jo imajo bencinsko gnani motorji, saj so ti z nekaj izjemami požeruhi. Poraba 170 KM tdija pa je malo čez 6 l pri normalni vožnji
- 1.6 s 102 KM sploh ne glej, ker pije kot žolna (8.5 - 9.5 L / 100 km), 1.4 TSI s 125 KM je šparovček samo ob nepritiskanju (7.0 - 7.5 L / 100km), 1.8 je nek vmesnim člen - normalna vožnja 8 - 10 L, 2.0 200 in 240 KM pa gre proti 13 L (poglej http://www.spritmonitor.de).
- še to: tudi 1.8 TFSI lahko porabi 6.2 L / 100km, če furaš kot po jajcih (sprobano). Vendar mi naj eden potem razloži, v čem je point kupit avto s 160 KM, plačevat toliko dražje zavarovanje, potem pa furat ko stara mama? Če maš tak močn avto, pol menda ne boš vozu 110 po avtocesti, ampak vsaj 140 (pri teh hitrosti 1.9 TDI zavija ko burja na primorskem). Za normalnega voznika pa je več kot dovolj 1.4 TSI s 125 KM ali 2.0 TDI s 140 KM.
ban je napisal/-a:Tole se pa bere bolj kot neka antireklama
ironmann je napisal/-a: Sam namreč nameravam kupiti avto s tem motorjem (leon 2.0 TDI 170KM). Vem, da je problematičen ta filter trdnih delcev.
ban je napisal/-a:Jst sem pač tko to razumel. Recimo da bi bil potencialen kupec za leona bi se na podlagi tega branja malo zamislu. So mi pa vag avti kljub temu še zmeri naj naj, tud sam si lastim vw, na srečo do sedaj ni blo še nobenih težav, kar še ne pomeni da jih bikol ne bo.
CupraR je napisal/-a:Pr slabostih bi izpostavil še zelo neposrečene prednje brisalce in da mi gredo šparat z tem da ni več amortizerjev pri prednji havbi(vem malenkosti
)
hladni je napisal/-a:Še malo pozitivne reklame: Osebno poznam vsaj 6 lastnikov leonov, v razponu od 105 do 170 in noben nima teh težav kot kael, tak da to ni pravilo. (sam tudi hodim na seat drev, moram malo povprašat če je stanje res tako alarmantno) Celo 140 ps iz leta 2005 je neproblematičen, glava cela, ima 120t km. Polovica vključno z mano pa ima težave s tesnili oken, vendar nam ne piha noter med vožnjo kot kaelu.(še)LP
Kael je napisal/-a:CupraR je napisal/-a:Pr slabostih bi izpostavil še zelo neposrečene prednje brisalce in da mi gredo šparat z tem da ni več amortizerjev pri prednji havbi(vem malenkosti
)
Eh če greš dlakocepit, boš našel za vsak avto 10.000 napak, čeprav so določene stvari res šlamparija brez primere:
- dosedaj še nisem videl Leona s serijskimi odbijači, da bi imel na bokih odbijač na obeh strah pravilno vpet. Vsaj na eni strani, tak kjer prideta skupaj karoserija (naprej od zadnjega kolesa) in odbijač je pr mm lufta
- zasnova je havbe je polom in pol. Imaš moker pokrov od avta in ga odpreš - kam steče vsa voda? Naravnost v motor, res briljantno
- že omenjen spoj obloge in na stranicah vetrobranskega stekla,....
Edin nekaj na zastopim: kaj zaboga je narobe z brisavci pri Leonih? Men je pa ravno to ena najbolj kul rešitev, ker so postavljeni tja gor. Je pa res, da maš na začetku občutek, da furaš avtobus, ker tudi tako brišejo![]()
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov