KARL ABARTH je napisal/-a:Poraba 10 l/100 km je pri 3,5 l »made in USA« agregatu takrat, ko vozite umirjeno, bolje rečeno »križarite«. Ko zahtevate od njega več dinamike vožnje je poraba 15 in več l/100 km realnost.
Pa ne bi tu nadaljeval o »počasnem« menjalniku, ki je primitiven ko »kamena doba« (beri : »požre« lep del zmogljivosti), da je notranjost obupna (kakovost plastike, slaba natančnost izdelave), da avto ni posebno kvaliteten/zanesljiv (veliko zapisanega) pa da te na servisu »oberejo do kosti« (beri :dragi servisi) in še kaj.
LP
U.S. avtomobili imaj v povprečju res večjo porabo kot evropski in japonski to je logično saj imajo večje in zmogljivejše motorje.
Menjalniki so res, kot praviš ti primitivni, hvala bogu!! To so klasični menjalniki brez trapaste elektronike, ki se kvari! U.S. menjalniki delajo zelo dobro in gladko prestavljajo in najpomebnejše se zares redko kvarijo! Navadno se pokvarijo samo zaradi malomarnosti lastnika vozila. Žal so pa v novejših avtomobilih že precej moderni menjalniki in z njimi sicer nimam izkušenj vendar sem prepričan, da so boljši kot pa od kakega BMWja.
Kvaliteta notranjosti je odvisna od cenovnega razreda avtomobila. V mojem pick upu F150 imam res bolj ceneno plastiko. Logično to je delavski avto kaj ti bojo fini materijali? Zato je avto tudi veliko cenejši. Plastika je pač plastika, cenena ali draga isti qurc!! Men je bolj pomebno, da ima avto vzdržljiv motor, se ne kvari in ima dovolj opreme (aut. menjalnik, tempomat, klimo...). Imam tudi chrysler le baron, ki ima zelo lepo notranjost z boljšimi materjali in nič cenene plastike! Avto je star 17 let in se ljudje še danes čudijo udobju in opremi avtomobila!
O srevisih sem pa že velikokrat napisal kako in kaj. Lahko rečem samo to, da je vzdrževanje amerikancov najceneje! Tako poceni dele ima mogoče samo še kakšen yugo.