Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH To dec 09, 2008 7:35 am

INFINITI je napisal/-a:Ja Karl, če si to rekel samo zato ker je avto ameriški si krepko mimo vstrelil. Meni pije ta 3.5 300m chrysler 10,5 litra, Hyudai coupe z pol manj konjenice pa 9,5 - pa da je enaka potovalna hitrost. ta 3.5 ima fenomenalen navor in ga sploh ni treba nekaj priganjati.

Malce »ustavi konje«, pa se za spremembo nauči brat. Svoja povsem zgrešena namigovanja in podtikanja pa zadrži zase.

Pri obisku črpalke ne moreš mimo dejstva, da ima 300 M praktično enak rezervoar kot MEGANE (64 : 60 l).

Razliko 400 ali 800 km avtonomije brez dvoma vsak lastnik občuti.

LP

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH To dec 09, 2008 7:43 am

Za uporabnika, ki sprašuje o vozilu in splošno debato :

Dajmo si enkrat »nalit čistega vina« okrog porabe (in še marsičesa) USA »strojev«.

Poraba 10 l/100 km je pri 3,5 l »made in USA« agregatu takrat, ko vozite umirjeno, bolje rečeno »križarite«. Ko zahtevate od njega več dinamike vožnje je poraba 15 in več l/100 km realnost.

Pa ne bi tu nadaljeval o »počasnem« menjalniku, ki je primitiven ko »kamena doba« (beri : »požre« lep del zmogljivosti), da je notranjost obupna (kakovost plastike, slaba natančnost izdelave), da avto ni posebno kvaliteten/zanesljiv (veliko zapisanega) pa da te na servisu »oberejo do kosti« (beri :dragi servisi) in še kaj.

Tak avto se počuti "kot riba v vodi" na USA cestah, pri nas (razen za redke izjeme) te lastnosti sploh ne pridejo do izraza oz se pokažejo v (predvsem) negativni luči.

V primeru, da je za uporabnika poraba takega »stroja« ugodna oz sprejemljiva naj si pogleda kakšen LEXUS, SUBARU ipd. - kvaliteta, kakovost, zansesljivost ... ki je pri 300 M (pa še kakšnemu USA "stroju") zgolj pobožna želja.

LP

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To dec 09, 2008 8:40 am

Sam sem dalj časa vozil Nissan Murana 3.5 V6 CVT.

Poraba pri vožnji 130 km/h po AC : 12,4l na 100km

Poraba pri mestni vožnji, brez sunkovitih pospeševanj : 14.4l na 100km.

LP

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To dec 09, 2008 9:16 am

da se ne boste preveč kregal, poraba je pričakovana 12l, avto je ameriški, ni najnovejši..
za primerjavo mecedes 500 l.2000 porabi malo manj ;)
http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/11-Chrysler/75-300.html?constyear_s=1998&constyear_e=2001&power_s=160&minkm=2500

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p To dec 09, 2008 9:29 am

Eni očitno hodite po svetu s kalkulatorčkom in svinčnikom za ušesu. Pri nakupu avta pa že izračune delate. Če grem do bauhausa, aha.... tam je 5 km.... 3 semaforji. Ponavadi rdeča..., jaja bo kar naraslo na 15... 3 speljevanja, krožno.... Uh ne, preveč...

Takšni ne glejte USA avtov. Enostavno jih preskočite. Ti avti niso za vas, ne bodo nikoli za vas in verjetno jih ne boste nikoli imeli.

Jaz porabo vidim samo ko resetiram števce na BC, po tankanju, drugače mi BC ponavadi kaže zunanjo temperturo in kompas. Vozim po svojih občutih, tako kot mi paše. Včasih dinamično, včasih kot deda v 80 letih, večinoma pa nekje vmes. Tankat grem ko sem na predzadnji črtici. Če to pomeni da tankam 2x ali 5x ali 10x na leto več kot če bi gonil neko piksno, me ne zanima. Piksen pač ne maram, jih zato nimam in ne bom imel.

O lahki nogi pa samo tole: Kdor ima američana ve, da ob težki američan tudi gre nekam. Jaz ne vem kako bi lahko do podna držal gas več kot par sekund. Prejšnji teden sem po dolgem času prehiteval s polnim gasom, na eni malo daljši ravnini. Po nekaj sekundah sem imel okoli 150 gor, pa še kar je vleklo... itak da sem takoj spustil gas in šel nazaj na okoli 100. Za spremembo od evropejskih piksnašev ki krolijo pri 6000 obrati, grejo nikamor, in popijejo 5 litrov. Carsko. Za nekatere.
Slika

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica To dec 09, 2008 9:40 am

_BuLLet_ je napisal/-a:
juhica je napisal/-a:kok je mestna poraba? ah, raj ne bomo...
ajde

Motorju primerna!
Pa nebodi pameten tu zdaj, ker dvomim, da si tak avto že vozil :roll:

ni mi treba prst v drek porint da vem da je topel. vozim pa nekaj kar ima kaksen konj in natanko dva cilindra vec kot tale 3.5...

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 To dec 09, 2008 12:17 pm

KARL ABARTH je napisal/-a:Poraba 10 l/100 km je pri 3,5 l »made in USA« agregatu takrat, ko vozite umirjeno, bolje rečeno »križarite«. Ko zahtevate od njega več dinamike vožnje je poraba 15 in več l/100 km realnost.

Pa ne bi tu nadaljeval o »počasnem« menjalniku, ki je primitiven ko »kamena doba« (beri : »požre« lep del zmogljivosti), da je notranjost obupna (kakovost plastike, slaba natančnost izdelave), da avto ni posebno kvaliteten/zanesljiv (veliko zapisanega) pa da te na servisu »oberejo do kosti« (beri :dragi servisi) in še kaj.

LP

U.S. avtomobili imaj v povprečju res večjo porabo kot evropski in japonski to je logično saj imajo večje in zmogljivejše motorje.
Menjalniki so res, kot praviš ti primitivni, hvala bogu!! To so klasični menjalniki brez trapaste elektronike, ki se kvari! U.S. menjalniki delajo zelo dobro in gladko prestavljajo in najpomebnejše se zares redko kvarijo! Navadno se pokvarijo samo zaradi malomarnosti lastnika vozila. Žal so pa v novejših avtomobilih že precej moderni menjalniki in z njimi sicer nimam izkušenj vendar sem prepričan, da so boljši kot pa od kakega BMWja.
Kvaliteta notranjosti je odvisna od cenovnega razreda avtomobila. V mojem pick upu F150 imam res bolj ceneno plastiko. Logično to je delavski avto kaj ti bojo fini materijali? Zato je avto tudi veliko cenejši. Plastika je pač plastika, cenena ali draga isti qurc!! Men je bolj pomebno, da ima avto vzdržljiv motor, se ne kvari in ima dovolj opreme (aut. menjalnik, tempomat, klimo...). Imam tudi chrysler le baron, ki ima zelo lepo notranjost z boljšimi materjali in nič cenene plastike! Avto je star 17 let in se ljudje še danes čudijo udobju in opremi avtomobila!
O srevisih sem pa že velikokrat napisal kako in kaj. Lahko rečem samo to, da je vzdrževanje amerikancov najceneje! Tako poceni dele ima mogoče samo še kakšen yugo.

branko1
Nov uporabnik

Napisal/-a branko1 To dec 09, 2008 12:27 pm

Ivan 36, daj malo premisli ko pišeš vsevprek.
Stratus 2,5 ima 120 KW se pravi 163 KM in AVTOMATIK menjalnik -kak za vraga lahko potem v peti prestavi troši.............. .
To bi naj bil forum kjer bi naj pisali tisti ki se razumejo na določene stvari ne pa vsevprek.
Druglče pa sem že dolgo lastnik amijev - trenutno glih stratusa 2,5.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To dec 09, 2008 1:09 pm

KARL ABARTH je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:Ja Karl, če si to rekel samo zato ker je avto ameriški si krepko mimo vstrelil. Meni pije ta 3.5 300m chrysler 10,5 litra, Hyudai coupe z pol manj konjenice pa 9,5 - pa da je enaka potovalna hitrost. ta 3.5 ima fenomenalen navor in ga sploh ni treba nekaj priganjati.

Malce »ustavi konje«, pa se za spremembo nauči brat. Svoja povsem zgrešena namigovanja in podtikanja pa zadrži zase.

Pri obisku črpalke ne moreš mimo dejstva, da ima 300 M praktično enak rezervoar kot MEGANE (64 : 60 l).

LP

Jao ne nabijaj mi tukaj z svojimi internet izkušnjami. Kakšnih 400 ali 800 kilometrov; a delaš primerjavo porabe med 3.5 V6 tiščanim na polno in 1.5dci meganom voženim z listom papirja na pedalki za gas?

300m dela po 600km na tank.

Drugače pa tako je: te primerjave koliko komu pije zabeležene na netu so zavajajoče; en bo kruzal po AC z tempomatom, en vozil semafor do semaforja, drug ga žgal.... - to so noč in dan razlike in bi moral imeti precej,precej večji vzorec da bi eno skupno številko našel, pa to še vedno nebi bila garancija da bo to poraba pri vašem stilu vožnje.

Drugače pa je nekdo lepo rekel - ni ta avto za vsakogar.
Zadnjič spremenil INFINITI, dne To dec 09, 2008 1:11 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl To dec 09, 2008 1:10 pm

Še vedno debata o porabi :shock:
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay To dec 09, 2008 1:12 pm

temu lahko sploh rečemo usa avto?
takšne avtomobile v usa vozijo meksikanci.
Rekel bi samo to: motor "vleče" kot eu 1.8
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To dec 09, 2008 1:52 pm

pa kaj se mate sploh za kregat zdej ko je bencin pocen :twisted:

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To dec 09, 2008 2:16 pm

Kdor ima američana ve, da ob težki američan tudi gre nekam. Jaz ne vem kako bi lahko do podna držal gas več kot par sekund. Prejšnji teden sem po dolgem času prehiteval s polnim gasom, na eni malo daljši ravnini. Po nekaj sekundah sem imel okoli 150 gor, pa še kar je vleklo... itak da sem takoj spustil gas in šel nazaj na okoli 100

No vsak tudi ve, da avtomobil mora nekam potegnit, saj ima kar nekaj KM.

Zanimiva bi pa bila primerjava med tvojim, pa recimo enim rabljenim Audijem A4 1.8 T - katerih so kar dosti prodali ( če pustimo dizle ob strani ).

Kaj mislite, kako bi bilo?

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 To dec 09, 2008 2:55 pm

jay je napisal/-a:temu lahko sploh rečemo usa avto?
takšne avtomobile v usa vozijo meksikanci.
Rekel bi samo to: motor "vleče" kot eu 1.8

Spet k'r ene butaste, otročje izjave :roll: . Ne razumem zakaj se tako nizko spuščate s takimi pripombami! Da ne bom jaz začel govort, kdo pri nas vozi BMWje, Merčke, Audije in Opelne ! A se tem sploh še lahko reče nemški avto? Pa ne zdaj te moje izjave resno vzet. Sem samo dal primer kako trapasto si ti izpadel!

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p To dec 09, 2008 3:26 pm

simply je napisal/-a:
Kdor ima američana ve, da ob težki američan tudi gre nekam. Jaz ne vem kako bi lahko do podna držal gas več kot par sekund. Prejšnji teden sem po dolgem času prehiteval s polnim gasom, na eni malo daljši ravnini. Po nekaj sekundah sem imel okoli 150 gor, pa še kar je vleklo... itak da sem takoj spustil gas in šel nazaj na okoli 100

No vsak tudi ve, da avtomobil mora nekam potegnit, saj ima kar nekaj KM.

Zanimiva bi pa bila primerjava med tvojim, pa recimo enim rabljenim Audijem A4 1.8 T - katerih so kar dosti prodali ( če pustimo dizle ob strani ).

Kaj mislite, kako bi bilo?

Mene osebno primerjava teh dveh ne zanima, ker sta si kot dan in noč in si jih verjetno tudi kupujejo ljudje ki so si med sabo različni kot dan in noč v smislu kriterijev, ki jim pri avtu pomenijo bistveno vlogo. Recimo kot ti in jaz .

Pa še druga stvar: Vsi ki tako vneto iščete razloge zakaj so američani bedasti in vedno znova in znova omenjate to porabo, dajte se raje povezat na amzs.si, si preverite registracijo in cestnino, ter končno pridite do ugotovitve da če že, potem je to za vas preveč in ne poraba. Nato pa pobrskajte po majhnih avtkih in zaključimo končno s to kregarijo. Poraba je pa res beden faktor, glede na to da avto z več kot 1x večjo kubituro in več kot 1x več konji pije samo 2 litra na 100km več...
Slika

Uporabniški avatar
Beastmaster
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Beastmaster To dec 09, 2008 3:54 pm

Hebeš porabo, prej sem vozil Forda 2.3 V6, nato pa Volvota 1.7 turbo, js ne vem ampak men sta oba žrla od 12 do 14, ali pa 8 če sm ga šparal....
Glede Chryslerja, če ti je avto kul ga vzemi, kot pri vsakem avtu boš kakšno napako vzel v zakup, servis se vedno najde ugoden, vozil pa se boš pa z avtom ki ti je všeč in se v njem dobro počutiš....kar pa je tudi najpomembnejše!!!

Uporabniški avatar
M4rko
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a M4rko To dec 09, 2008 4:11 pm

dros :tomidelej:

300M-ka meni hudo izgleda, pa tudi notranjost se mi dopade še posebej števci.. jaz pravim da go for it :D

Uporabniški avatar
Slavc
Novinec

Kraj: Koroška

Napisal/-a Slavc To dec 09, 2008 6:09 pm

dros je napisal/-a:Glede Chryslerja, če ti je avto kul ga vzemi, kot pri vsakem avtu boš kakšno napako vzel v zakup, servis se vedno najde ugoden, vozil pa se boš pa z avtom ki ti je všeč in se v njem dobro počutiš....kar pa je tudi najpomembnejše!!!

to si mi pa iz ust vzel :)

Kupi pa se vozi, če ti je všeč in to je to ... brez kompliciranja.
Profit zraven avtomobila ziher neboš mel, pa če boš vozo 1.5dci mlinček al pa 6.0 V8 stroj.
kar je dobro ni slabo ... :)

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH To dec 09, 2008 6:11 pm

INFINITI je napisal/-a:
KARL ABARTH je napisal/-a:

LP

Jao ne nabijaj mi tukaj z svojimi internet izkušnjami. Kakšnih 400 ali 800 kilometrov; a delaš primerjavo porabe med 3.5 V6 tiščanim na polno in 1.5dci meganom voženim z listom papirja na pedalki za gas?

300m dela po 600km na tank.

Govorim ti o tem, da je avtonomija pri (skoraj - 4 l razlike) enakem rezervoarju z MEGANE-om praktično 2x večja. Koliko si se ti prevozil z očkovim 300 M pri tem ni pomembno.

Mimogrede : 600 km avtonomije je za tako limuzino slaba lastnost.

LP

Uporabniški avatar
_BuLLet_
Novinec

Kraj: Radlje ob Dravi

Napisal/-a _BuLLet_ To dec 09, 2008 6:26 pm

kolesar je napisal/-a:da se ne boste preveč kregal, poraba je pričakovana 12l, avto je ameriški, ni najnovejši..
za primerjavo mecedes 500 l.2000 porabi malo manj ;)
http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/11-Chrysler/75-300.html?constyear_s=1998&constyear_e=2001&power_s=160&minkm=2500

To je čisto res ! ob enaki vožnji porabi približno enako ..
Ravno takšna menjava je bila narejena .. 300M v račun za S500
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Zodd in 4 gostov