Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr dec 10, 2008 10:11 pm

kia rio ti je preoblečne getz oz accent ( ne vem točno ). vsekakor isto "sranje" drugo pakovanje kot hyundai.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Sr dec 10, 2008 10:16 pm

Še to, cena ure dela na Hyundaiu je pri našem pooblaščenem 25€.

Hehe, prej sem mel pri popoldancu 27€ na uro. Poraba pa iz prve roke res ni tako velika, kot se govori. Hvala za podatke. Tale kasko pa je tudi mamljiv ja. Kako pa je potem naslednje leto? Normalno, pač v kateri razred spadaš?

Vidim, da se še bo teško odločit.
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Sr dec 10, 2008 10:17 pm

Se globoko opravicujem za off-topic samo a mi lahko nekdo pove koliko garancije sploh imajo fordi :oops: 2 leti?

Kael ce se zaletis z veliko hitrostjo ti se sama patria ne pomaga. :roll:

Uporabniški avatar
tomaz07
Novinec

Napisal/-a tomaz07 Sr dec 10, 2008 10:19 pm

Renault Megane Coupe 1.6e.

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Sr dec 10, 2008 10:28 pm

Pozdravljeni!

Sicer gre ponavadi moj glas v Azijo vendar tukaj žal ni tako. Aveota ima sestrična in je skoz nekaj malega narobe. Star je eno leto. Na 40% avtih "je*e" senzor temperature zato avti preveč trošijo ali imajo težave z vžigom. Mislim, da sta dva ali celo trije primeri objavljeni tudi tukaj na a.com. Brisalci so škripali že kot novi, paneli pa se vrat držijo tako, da me je kar strah potegnit in zapret vrata. Morda je le sestrična imela nesreča (kot baba seveda pazi na avto), vendar v mojih očeh so slabi avtomobili, tako, da vsekakor gre med tema dvema glas za fiesto, ki je tudi meni všečen avto. V igro še pride puntek. So pa pred kakšnim mesecem imeli akcijo 5V P207 za nekaj pod 9 jurjev. Tale francoski malček (čeprav imam fobijo pred francozi, italjani...) pa mi je celo prirasel k srcu, ko sem ga imel 1 teden kot nadomestnega. Zlo fajn avtek za vozit, kako pa je s kvarljivostjo pa žal ne vem. Potem je tukaj možnost dobit še mazdo 2 CE za 9k (kot mazdaš jo moram omenit), vendar dobiš samo zelo kvaliteten avto, z zelo malo opreme in mislim, da ne pride v konkurenco. Računaj pa na to, da se da dobit na vsak nov avto v tem cenovnem rangu vsaj 500€ popusta, če pa si trgovec po duši pa še morda kaj več.
Negativno oceno od mene dobijo:
-Aveo
-Getz: Katastrofalni materiali odznotraj.
-Corsa avto v celoti ne prepriča, ravno tako do zdaj z opli nisem imel sreče
Pozitivno pa:
-Fiesta - fajn avtek
-P207 - eden redkih francozov, ki sem jih z veseljem vozil
-Rio - Tu pa tam so crkovali motorčki za višino luči, vendar menjajo v garanciji sicer pa fajn avtek za vozit in dobri materiali
-punto - po pravici povedano še ga nisem vozil, vendar opreme je dovolj da se splača tvegat.

lp, Aleš.
Zadnjič spremenil graal, dne Sr dec 10, 2008 10:38 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Napisal/-a davorz Sr dec 10, 2008 10:30 pm

@tomaz07: le ponižno si lahko želim ta model nove fieste :lol: kupujem prejšnji model.

@MateSLO: Fordova spletna stran je katastrofalno oblikovana, ne zagotavlja želenih informacij. Mislim da sem nekje zasledil, da je 3 leta splošne garancije. Je pa potem še Fordova podaljšana garancija, za katero se lahko odločiš v roku 9ih mesecev, za podaljšanje na 5 let garancije za 250€. Ne najdem več kje sem to zasledil.

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Sr dec 10, 2008 10:34 pm

davorz ja hvala za odgovor. Nekako me zanima Ford Focus in ta garancija je pika na i :)

Drugace pa nekako tudi tale Fiesta ne izgleda slabo. Definitivno bi jo postavil pred Aveota :)

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Sr dec 10, 2008 10:37 pm

tomaz07 je napisal/-a:Evo, test ford fieste.

http://www.izklop.com/?url=links/start&a=open&id=47970

Super, full sem uzival v ogledu.
Še jaz bi jo imel samo neko xxl varianto.hahahaha.lp

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Re: Ford Fiesta ali Chevrolet Aveo?

Napisal/-a KARL ABARTH Sr dec 10, 2008 10:40 pm

davorz je napisal/-a:Pozdravljeni

V prvem ali drugem mesecu drugo leto bom po vsej verjetnosti kupil nov avtomobil.

Najprej splošno: Budget je nekje 9000€, vzel bi ga na obroke (za poroka mi gre oče, obroki bi se shodli s štipendijo ter študentskim delom). Vzel bi pa NOV avto ...

Če ima še kdo kakšen predlog naj ga pove, bom vesel, lahko kritizrate vse je dovoljeno :lol: Avta pa še ne bom kupil letos, ker bom počakal da se začnejo odprodaje letnika 2008, bodo avti verjetno še kakšnih 100€ cenej, kajne?

Zate bom rekel kot vedno : poglej, testiraj in izberi najboljše !

Osebno :

- najprej avto, ki si ga sicer "odpisal" (MICRA) sem imel pred kratkim "v rokah". Glede oblike je mogoče marsikomu recimo temu "napačen". Vozne lastnosti + zmogljivosti (glede na "samo" 1,2 l - 80 "konjev") pa so odlične. Podvozje (lega + vodljivost) so čisto nasprotje recimo C3, ki si ga kritiziral. Po mojem prepičanju je MICRA vredna vsaj ogleda + testne vožnje.

- od ostalega : CLIO 3.gen 1,5 dci 60 kW med rabljenimi - agregat je odličen - FIESTA ali GETZ in ostali z 1,4 l bencinskim agregatom so proti temu agregatu po eni strani "nepremičnina", za povrh so (bistveno) bolj "žejni".

Vem da je tvoja prioriteta NOV avto - vendar se osebno s tvojim "proračunom" takšni kombinaciji zmogjivosti in ugodne porabe ne bi odrekel. Tudi v ostalih kategorijah (npr. notranjost - kakovost, občutek kvalitete .. ) je CLIO odlična izbira.

LP
Priponke
NISSAN MICRA.JPG
Zadnjič spremenil KARL ABARTH, dne Sr dec 10, 2008 10:49 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Sr dec 10, 2008 10:47 pm

navsezadnje so vsi ti avti približno isti in izbira je okus vsakega posameznika, tako da moraš avte sprobat in vzet tistega, ki te bo najbolj navdušil ;)

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Re: Ford Fiesta ali Chevrolet Aveo?

Napisal/-a davorz Sr dec 10, 2008 10:48 pm

KARL ABARTH je napisal/-a:Zate bom rekel kot vedno : poglej, testiraj in izberi najboljše !

To vsekakor.

Ja če bo čas, bom mogoče šel pogledat Micro, vendar me (samor zaradi oblike) niti malo ne vleče tja. Ampak če je avto res dober, potem ne bi kompliciral, ker pri teh avtomobilih res najprej vzdržljivost ter ostale lastnosti pred izgledom.

Clio 3. generacije rabljen. Ne hvala. Če bi bil nov za ta denar še nekako. Odkrito povedano, se mi francozi ne dopadejo, najbolj zaradi voznih lastnosti. So mi premehki avti.

@ducky: točno tako, na koncu sem bom odločil kateri avto bo meni najbolj odgovarjal, namen teme pa je izvedeti kaj o teh avtih, torej poraba, lastnosti. Pač informacije, ki jih ne vem, ter na uradnih straneh prodajalcev niso realne. To želim izvedeti, ne pa kdo me bo prepričal kateri avto naj vzamem :lol:

Hvala do sedaj vsem za odgovore, sedaj pa veselo naprej, če se še kdo spolne kakšne lastnosti, napake teh avtomobilov.
Zadnjič spremenil davorz, dne Sr dec 10, 2008 10:50 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Sr dec 10, 2008 10:49 pm

Tu sploh ni kaj izbirat... Fiesta definitivno!
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
Majand
Novinec

Napisal/-a Majand Če dec 11, 2008 2:56 am

Fiesta je zame ok avto ampak sedeži so res neudobni posebno za relacije. Sem dost prevozu s Fiesto in ugotovil da sem po dolgi vožnji bolj spočit z mojo nexio in to predvsem zarad sedežev v Fiesti.

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Če dec 11, 2008 8:37 am

Zame tak veš kaj ti bom predlagal. Fiesta...

Malo pa razmisli o avtomatski klimi. Dobi se že za cca. 300€ več + še nekaj opreme.

Recimo:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2253875#
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1868400
Sploh ta zna bit taprava. Oranžna barva+ALU+avtomatska klima :woohoo

Vsaj na sliki je avtomatska, tako da se splača preverit. Ko boš enkrat probal avtomatsko boš preklel ročno, res pa je da ko boš zdej prišel iz avta brez klime na enega s klimo boš tudi že z ročno zelo zadovoljen. x
Slika

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Če dec 11, 2008 9:57 am

*drugače je fiesta dobra izbira in ziher velik boljša izbira kot aveo.
Je pa tudi tak, da jaz pri ca. 9000€ nebi lih cincal okrog 300€ (razen če ti je res čist vseeno kak avto maš) -če že daješ tolk dnarja, potem če je treba daj raje malenkost več, da ti nebo slučajno po nakupu žal ali da boš nezadovoljen, zato ker pol napake neboš veš mogo popravit oz. te bi prišlo znatno več kot le ca. 500€. če ti pa vseeno ta dnar predstavlja veliko oviro, potem pa raje malo počakaj z nakupom če se ti ravno ne mudi..

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany Če dec 11, 2008 10:28 am

Za Hyundai ti kr jaz povem :D

getzu kuri okoli 8l z gumami (195/50 R15)

s tem avtom ni imel nikoli nobenih problemov, ima ga pa od (03) do sedaj.

Lp
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če dec 11, 2008 10:43 am

Če koliko-toliko daš kaj nase oz. imaš sebe rad, AVEO-ta odmisli........

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Če dec 11, 2008 10:57 am

ducky je napisal/-a:jaz bi vsekakor sprobal tudi GETZA. Hyundai nasploh je bolj kakovosten izmed teh vseh, pa še cenejše vzdržavnje itd.

10 let sem vozil izključno hyundaje (pony, accent, lantra...), in bi se s to izjavo strinjal.
Ne bi pa se strinjal s tem da je getz dober avto, mislim da je konkurenca boljša. Tašča ga je kupila letos maja, nekaj tisoč kilometrov sem z njim prevozil tudi sam. Ugotovitve:

- 1.4 16v motor (97KM) je katastrofa. Ne gre nikamor, bognedaj da vklopiš še klimo, jer potem pod 3500 rpm samo jamra. Neprimerno slabši motor od npr. "primerljivega" 1.5 12v 90KM iz accenta.
-prevelika poraba: kljub temu da vozim zelo ekonomično (accent 1.5 mi je npr. porabil 6,5l, lantra 1.8 dobre 7) mi pri tem avtu (pa ima zdaj prevoženih že čez 20tkm), ni uspelo spraviti porabe bod 7,5 litra pri mešanem ciklu. Tašča ima povprečje 8,5 - mešano vožnjo, 60% relacije, 40% mestne...
- lega na cesti je slaba, zelo je občutljiv na neravnine, bočni veter...
-nad 100kmh je notranjost zelo hrupna
-materiali v notranjosti so vsi po vrsti zelo slabi: plastika po vratih in armaturi je trda, že dotik z nohtom pusti praske..., tekstilne obloge na vratih odstopajo, kromirane kljukice za odpiranje vrat se luščijo, usnjen volan je pri 25 tkm tak, kot bi jih imel za sabo že vsaj 200k...
-oprema tudi poden, čeprav je med bolje opremljenimi. Ne razumem zakaj je problem dat noter avtomatiko tudi za dvig šipe (ne le spust), malo boljši avdio sistem, malo boljše sedeže, boljšo tkanino...

Skratka, nad avtom sem maksimalno razočaran. Plastik fantastik....

Avtorju teme bolj predlagam fiesto, mislim da je še najboljša izbira.
Lep dan!

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če dec 11, 2008 1:26 pm

Tudi sam predlagam Fiesto. Vzemi tisto z boljšo opremo ( avt. klimo ) in zahtevaj po nižji ceni. Boš videl, da ti jo bodo prodali!

Če ti ni težko dat še par EUR več vzami Grande Punta! Je opazno prostornejši.

Sam bi odšel na Ford in Fiat, povedal zadeve in videl kje ti ponudijo več. Pri Fiatu lahko dobiš še kakšen servis brezplačno.

Ford ima 3 leta garancije, z možnostjo doplačila.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če dec 11, 2008 1:37 pm

Kaj pa kakšna fabia, npr kaj tazga
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2461608#

Če si pripravljen dat še kakšnga jurja več dobiš tudi bolje opremljeno.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov