Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Katera znamka avtomobila se vam zdi dobra?

vw
29
31%
kia
16
17%
renault
20
21%
seat
10
11%
fiat
19
20%

Skupaj glasov : 94

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če dec 18, 2008 12:15 am

vseeno bi blo pametno, če bi nam zaupal, do kok € si pripravljen dat. Testnega nekako ni pametno kupovati (šparal ga zih nobene ni oz. ne bo).

Kot je esem rekel, najbolje, da greš do avtohiše, rečeš, da se zanimaš za ta pa ta avto in če lahko kkšn test opraviš (za lažjo odločitev).
Slika

Uporabniški avatar
tili
Novinec

Napisal/-a tili Če dec 18, 2008 1:29 am

Tako je, cena je bistvena ! Saj za ceno Pro Ceeda dobiš tudi Bravota 1.4 T-jet, Megana...in Grande ne sodi sem.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če dec 18, 2008 8:46 am

Točno to, najprej nam moraš povedat koliko € si pripravljen dati, da lažje svetujemo. Poleg tega grande punto in pro_ceed spadata v dva različna razreda in po tej plati nista primerljiva. Se pravi kakšne so tvoje potrebe?!

Največ avta - govorim za nakup novega avta - za določen denar dobiš pri Pro_ceed-u - že večkrat predebatirano in prediskutirano na tem forumu. Ampak a ti je všeč (vozne lastnosti, počutje za volanom itd. itd....) ali ti je grande bolj?

Zato na koncu kot vedno le en nasvet - testna vožnja! Testiraj in izberi. Kot vedno najboljša varianta za vse, ki so v dilemi pri nakupu avta. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če dec 18, 2008 9:07 am

Tudi jaz glasujem za Pro Ceeda, tako z vidika varnosti, opreme kot garancije. Pa še oblika je huda.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho Če dec 18, 2008 10:32 am

IMHO bi od omenjene dvojice vzel Fiat Bravo.

Tudi cenovno (stroški servisov mislim da so nižji) se bolj izplača, pa obikovno je meni lepši.

Bravo
Že za 12.560 EUR*
* Bravo 1.4 Starjet 16v Dynamic

Pro Cee'd
že od 12.280 EUR

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany Če dec 18, 2008 10:40 am

esem je napisal/-a:
nejc4321 je napisal/-a:prosim napiši mi kakšen se ti je zdel po tem ko si opravil vožnjo :oops:

Zakaj pa ti sam ne opraviš testne vožnje za par resnejših komkurentov? Tako se boš najlažje in najbolje odločil.

točno tako. Stric je kupil pro ceed 1.4 pa sem ga tudi vozil pa me je navdušil. za druge pa nevem.
je pa zanimivo da je kia dobla kr lepo število glasov glede na to da so še med izbiro vw ter reno. Lp
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

matia
Novinec

Napisal/-a matia Če dec 18, 2008 11:13 am

no moj cimer se je tudi odločil za pro_ceed z 1.4 16V mašino pa ti lahko jaz mogoče pomagam. lahko ga primerjam z meganom 04 isto 1.4 16V ker ga ima sestra. notranjost je pri KII dosti boljša. ni tiste cenene plastike kot pri renaultu. motor je pa tako. meni ni najbolj všeč ker je prelen (isto meganov) ampak če si umirjen voznik ne boš razočaran. poraba pa je med 7-8. pa kolikor vem je že serijsko al pa za mali denar usnjen volan z komandami za radio. pa radio prepozna mp3 kar tudi ni slabo :) . vozil sem jo pa samo po mestu in jaz nisem našu kakih razlik z meganom.

Lp matia

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če dec 18, 2008 11:15 am

Sam bi v tvojem primeru izbiral med Ceed-om in Bravo-tom.

BTW : Bravo ima 6 stopenjski menjalnik.

Uporabniški avatar
nejc4321
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a nejc4321 Če dec 18, 2008 5:25 pm

Najprej hvala vsem, ki ste podali svoje mnenje, ker raje vprašam na nekem forumu kot pa v kakšni trgovini, ki itak gledajo samo da prodajo. Glede testnih vožej.. Za testno vožnjo sem klical za pro_ceed (pri trgovcih v Mariboru) ampak so povedali,da je kr precejšna gužva,pa še večina jih nima na zalogi 1.4 motor za preizkusit.. Za fiata se bom pozanimal tekom tedna. Glede finančnih sredstev.. Na razpolago imam trenutno nekje 12-13k eurov,upam da se bo še kaj nabralo. Zanima me glede recesije,kak bo z nakupom avta drugo leto (2009)? Glede zahtevnosti vozila...sem voznik,ki mu je važna varnost avtomobila in da ni ravno najbolj počasen z lenimi pospeški ( vazno da prehitim kakšen avto itd.). Ne zahtevam pa zaj nekega super ultra avtomobila,ker so pač sredstva omejena.. študenje nismo ravno najbolj pri denarju :oops: . Kaj pa menite na kakšen golf, letnik mogoče 2006?

Uporabniški avatar
nejc4321
Nov uporabnik

Napisal/-a nejc4321 Če dec 18, 2008 8:58 pm

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če dec 18, 2008 9:20 pm

Glede Nemcev je tako, če bi se rad z avtovleko in naloženim avtom vozil v šolo in nazaj, ga kupi, da ne govorim o cenah servisa, ki so zlatarsko draga. Drugače pa glede na napisano, se že lahko kar solidno odločiš.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če dec 18, 2008 9:22 pm

prešvoh motor za tak avto
Slika

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Če dec 18, 2008 9:25 pm

lancia hf je napisal/-a:Glede Nemcev je tako, če bi se rad z avtovleko in naloženim avtom vozil v šolo in nazaj, ga kupi, da ne govorim o cenah servisa, ki so zlatarsko draga. Drugače pa glede na napisano, se že lahko kar solidno odločiš.

:lol: :lol: :lol: :lol: ker si jih že toliko mel......in toliko izkušenj z njimi....

je pa pisal en uporabnik tega foruma....da je z tem modelom astre nezadovoljen ;) ;)

Jaz bi na tvojem mestu za ta dnar gledal minije.......ker so enostavno cool za študenta ;)...rabljenega bi jas gledal seveda

Uporabniški avatar
nejc4321
Nov uporabnik

Napisal/-a nejc4321 Če dec 18, 2008 9:44 pm

@ vugy: minija sem imel cel teden na preizkušnji,ko sem bil v Nemčiji. Saj avto je res moderen in ima kr dosti konjev,ampak cene so obupno visoke za tak mali avto,pa še zdi se mi malo gay avto :D :D

jure22
Nov uporabnik

Napisal/-a jure22 Če dec 18, 2008 9:50 pm

Pozdravljen, z moje strani bi ti priporočil hyundai-a, zdaj imaš na izbiro več model, ker se nagibaš tudi k kii pro ceed, je i30 zelo podoben, vendar za moje pojme predrag. Priporočam ti accenta oziroma getza. Sam imam novega accenta in ti povem da sem zelo zadovoljen z njem. 1.5 motor, 110konjev, dizel, veliko navora, majhni stroški vzdrževanja, za novega sem dal 12000 eur, z vso opremo, s tem, da mi je par stvari servis častil, vendar na splošno te avto ne bo razočaral.Z rednimi servisi bo avto normalno deloval, je tudi zelo poskočen, prav tako tudi getz, ki je v bistvu z istim motorjem zelo dinamičen. Cene za oba so zelo podobne, vsaj z moje strani bi ti tadva priporočil.

Uporabniški avatar
nejc4321
Nov uporabnik

Napisal/-a nejc4321 Če dec 18, 2008 9:53 pm

jure22 je napisal/-a:Pozdravljen, z moje strani bi ti priporočil hyundai-a, zdaj imaš na izbiro več model, ker se nagibaš tudi k kii pro ceed, je i30 zelo podoben, vendar za moje pojme predrag. Priporočam ti accenta oziroma getza. Sam imam novega accenta in ti povem da sem zelo zadovoljen z njem. 1.5 motor, 110konjev, dizel, veliko navora, majhni stroški vzdrževanja, za novega sem dal 12000 eur, z vso opremo, s tem, da mi je par stvari servis častil, vendar na splošno te avto ne bo razočaral.Z rednimi servisi bo avto normalno deloval, je tudi zelo poskočen, prav tako tudi getz, ki je v bistvu z istim motorjem zelo dinamičen. Cene za oba so zelo podobne, vsaj z moje strani bi ti tadva priporočil.

se strinjam s tabo. Mama vozi novega Getza in je zadovoljna z njim.Tako,da če bi si zaželel vožnje z njim bi mi itak posodila :D Je pa res glede servisov,porabe itd. Super avto.

vugy
Stalni uporabnik

Napisal/-a vugy Če dec 18, 2008 9:57 pm

nejc4321 je napisal/-a:@ vugy: minija sem imel cel teden na preizkušnji,ko sem bil v Nemčiji. Saj avto je res moderen in ima kr dosti konjev,ampak cene so obupno visoke za tak mali avto,pa še zdi se mi malo gay avto :D :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ja nokak gledaš na to....zdaj kaki cooper S - pocket rocket....se meni niti malo ne zdi gay.......dobro mogoče kaki dizel :lol: :lol: :lol:

pa rabljeni so v tvojem dosegu...sej sem napiso rabljen......

kaj pa kaka ibiza.....

ker si že prej testno omenjo:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2364493

Uporabniški avatar
nejc4321
Nov uporabnik

Napisal/-a nejc4321 Če dec 18, 2008 10:03 pm

veš kak je ko bi se pripelal v center Maribora al pa pred kako samsaro z minijem..bi me malo čudno gledli :D Am nekak me najbolj mučita novi pro_ceed al pa rabljen golf5. Clio mi nekak ni pri srcu,ker poznam par ljudi,ki so izredno nezadovoljni, opel pravite da ma švoh mašino, seat ibiza ima isto ceno priblizno kot kia, leon je drag.. Peugot je zanič,ker smo ga imeli doma pa so bli sami problemi.. To so neke moje ugotovitve glede tega. Razmišljam,da bi počakal še kaki mesec al pa dva,da bi videl kaj bo prinesla recesija na trgu...

vugy
Stalni uporabnik

Napisal/-a vugy Če dec 18, 2008 10:12 pm

nejc4321 je napisal/-a:veš kak je ko bi se pripelal v center Maribora al pa pred kako samsaro z minijem..bi me malo čudno gledli :D Am nekak me najbolj mučita novi pro_ceed al pa rabljen golf5. Clio mi nekak ni pri srcu,ker poznam par ljudi,ki so izredno nezadovoljni, opel pravite da ma švoh mašino, seat ibiza ima isto ceno priblizno kot kia, leon je drag.. Peugot je zanič,ker smo ga imeli doma pa so bli sami problemi.. To so neke moje ugotovitve glede tega. Razmišljam,da bi počakal še kaki mesec al pa dva,da bi videl kaj bo prinesla recesija na trgu...

Jas bi se med tema dvema odločo za golfa :lol: :lol: drugače bi za ta dnar jas osebno gledo rabljene passate........samo si reko mali avto.......te pa je mini prva izbira

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če dec 18, 2008 10:18 pm

vugy je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:Glede Nemcev je tako, če bi se rad z avtovleko in naloženim avtom vozil v šolo in nazaj, ga kupi, da ne govorim o cenah servisa, ki so zlatarsko draga. Drugače pa glede na napisano, se že lahko kar solidno odločiš.

:lol: :lol: :lol: :lol: ker si jih že toliko mel......in toliko izkušenj z njimi....

je pa pisal en uporabnik tega foruma....da je z tem modelom astre nezadovoljen ;) ;)

Jaz bi na tvojem mestu za ta dnar gledal minije.......ker so enostavno cool za študenta ;)...rabljenega bi jas gledal seveda

Mam Cordobo, ki je use Nemško razen školke, in kot sem že v drugi temi napisal sem v 1 letu dal več nanjo kot smo dali na use Italijane, ki so pri hiši že 12 let.
Se kar dosti ukvarjam glede avtomobilizma in jih dosti poznam ko kritizirajo Nemce, saj skoz nekaj odpove, ali pa pri polotu ll serija ko je pri okoli 50 000 km zdrobilo ležaje v menjalniku ITD........ Predvsem so pa znani po padanju prednjih stranskih stekel. Drugače pa ko grem na morje, malo spremljam okoli sebe in ob cesti nevidim drugih pokvarjenih avtomobilov kot nemcev od cca 98 letnika naprej. Tako da nevem, a sem potem glih ob nepravem času na nepravem mestu, da vidim samo take avte. :?:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov