Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Pe dec 19, 2008 12:50 am

@esem - zakaj mi brišeš post :!:
Zatipkal sem se ja. Ni to vsakdanja beseda.
OK delno imaš prav - tudi jaz nisem vseved. Ampak imam tudi jaz prav. Nisem mislil dobesedno cinkanje (preberi si moj prvi post). Cinka se od 350° - 750° -> si predstavljaš kaj bi bilo z avtam ''po cinkanju''...nebi mogel vrat odpret, ker bi se vse zvilo. Uporabi google pa boš videl, da piše: kataforeza - zaščita od korozije - to vsi uporabljajo.
In ne mi o neznanju in da sem spal v šoli, ker sem se zelo namučil z eno najtežjih šol in da mi groziš s kartonom - sem te kje užalil - kletvica :? Zahvalim bi se ti, če bi normalno odgovoril v prvem postu, ne pa takoj po vrsti pisal neznanje, ipd.. Kataforeza, antikorozijska zaščita, galvanski postopek - tukaj se ve bistvo mojega posta...in ti greš zaradi ene besede take pisat in mene spravljat ''na obrate'' :roll:
Brezveze smo prešli v to pričkanje - popravil bi mi tisto besedo in bi bil mir ;)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe dec 19, 2008 1:31 am

Še vedno ti ni jasno? Namesto zahvale za popravek (kljub temu, da je bil malo "oster") se lažeš (ne moreš se zatipkat pri kar treh črkah, drugje pa vse OK - razen če ne gre tudi za neznanje ali pozabljivost), mi podtikaš, da bom zaradi tebe slabše spal, da sem "pametnjakovič", da iščem neznanje samo zato, da bom đžek itd. Vse to bi bilo dovolj, da te banam (vse našteto - namesto zahvale modu), ne boš pa dobil niti kartona - če ne nadaljuješ.

Poleg tega se sam ne hvalim z obiskovanjem tako težkih predmetov in šol (tehn. šol nisem obiskoval), pa vseeno o stvari vem več oz takoj uvidim napako - se ti to ne zdi niti malo čudno - ob vsem tvojem hvaljenju in hkratnih napakah? In še enkrat - v tvojem prvem postu enačiš kataforezo s cinkanjem, kar ni točno, in vnašaš neko barvo ob cinkanju (kataforezi?) - torej nisi falil samo s kataforezo! Ni bila samo ena beseda!

Se ti zdi, da mora forum res požret vse napake zaletavih mladostnežev (ne glede na njihovo energijo ali dobro voljo) brez pripombe ali popravka (In ni prvič, pa to ni bistveno. Sem bil pa zato malo bolj oster. Naj se ti opravičim?)? S tem se boš celo ti strinjal - verjetno.

Bistvo ni v tvojem znanju ali neznanju, bistvo je v tvojem odnosu do dobronamernih popravkov in nasveta, da - ali piši manj ali napisano preveri.

Zdaj pa dovolj o tem in lahko noč.

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Pe dec 19, 2008 3:41 am

Avtorju teme:

ponavadi imajo ljudje za takšno obrt kakšne Hyundai H100 in kaj podobnega. Bojda zelo hvaležno vozilo ;)

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Pe dec 19, 2008 4:14 pm

OFF:
OK hvala, ker si me popravil.
Pozabil vse za nazaj kar sem napisal v tej temi in tisto pametnjakovič, lažje spal...se opravičujem. Če naslednjič naredim napako me normalno popravi. Kazkurilo me je to, ker si mi tako odgovoril v prvem postu zaradi treh črk. To sem se učil pred leti v šoli in z glave sem potegnil ta izraz in nisem šel pogledat na google, če sem prav napisal. Pa brez zamere in kartonov.

ON:
Hyundai bi bila tudi dobra izbira - pri njih je tudi problem rjavenje.

Uporabniški avatar
TTomi37
Nov uporabnik

Napisal/-a TTomi37 Pe dec 19, 2008 8:33 pm

Hyundai H100 mi ni všeč pa tudi prevelik je. Sem si že ogledal dva Kanguja. Prostora po dolžini v kufru ima 1,6m za prevoz kanalov od 2m pa bom izrezal luknjo v višini pod sovoznikovem sedežu. Avto je kot klijo zato so deli tudi poceni in samo vzdrževanje ni drago.
Zanima me še kaj se splača kupit dizla ali bencinarja 1,2-1,4?
Se dizli kaj več kvarjo? Kdaj začne delovat gretje? Kako vžiga pozimi pri minusu?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe dec 19, 2008 11:34 pm

Za moje pojme je za take prevoze najboljši avto pickup. Naložiš na keson in voziš naokoli brez problemov. Če je pa še 4x4, pa tut pozimi nimaš problemov. Resda je pa malo dražji od kangle.
Old subarus never die, they just get faster!

Tavzy
Nov uporabnik

Kraj: Dravograd

Napisal/-a Tavzy Sr feb 03, 2010 1:25 pm

Tudi sam imam podoben problem.Vmojem primeru se odločam med novim Kangoojem in Caddyjem life.
Iščem predvsem dokaj prostoren družinski avto v katerem se prevažajo do 4 osebe z veliko prtljage (pod prtljago štejem razna Downhill kolesa,ki so nekoliko večja in se ne raztavljajo,pod prtljago pa spadajo še razni kajaki in pa smučarska oprema),da ima majhno porabo in pa da je udoben tudi za daljše ture.
Dosti bol se mi dopade novi Kangoo,vendar sem v dilemi predvsem zaradi res slabe kakovosti kangle (ne vem a je samo moj tak al je to pri vseh :roll: )
Do sedaj sem vozil Kango 1.9D letnik 98,prevoženih pa 160 000 s katerim sem bil zelo zadovoljen kar se tiče prostornosti,porabe,nizke cene vzdrževalnih delov,vse ostalo pa razočara...V zadnjih treh letih sem zamenjal zadnji torziji na eni strani,prednji vzmeti (vse zmeti so sčasoma poknile),el.motor za servo,menjalnik(v njem je zdrobilo en ležaj),prednji amortizer,zaradi puščanja prednje šipe pa se mi je v avtu pod podom nabirala voda,zaradi katere mi je prerjavelo dno,prerjaveli pa so tudi zadnji blatniki z pragovi,crknil je servo za centralno v voznikovih in zadnjih drsnih vratih.
Preventivno pa so bili zamenjani še vsi glavni deli zavor,izpuh ter cel kup manšet na pogonskem delu...
Zanima me,če je vse to normalno za avto take starosti oz,če me z leti čakajo isti problemi,če se odločim za novega Kangoo ali naj se odločim za VW za katerega pravijo da res dolgo služi?
Kupil bi rabljena za cca 10k e,je pa Caddy v osnovi precej dražji,zato bo imel rabljen že nekaj čez 100 000 prevoženih,rabljen Kangoo pa kar nekaj manj.
A mogoče kdo ve,če je novi Kangoo cinkan?
V poštev pride mogoče,še novi Berlingo.
Za vse odgovore in predloge se že v naprej zahvaljujem.

zoltan88
Nov uporabnik

Napisal/-a zoltan88 Če feb 04, 2010 2:32 am

Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov