Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Ne dec 28, 2008 2:58 pm

Citroen 8)

Uporabniški avatar
Corleone
Novinec

Napisal/-a Corleone Ne dec 28, 2008 3:41 pm

145 QV odpade ker je govoril o udobju in športni vožnji, nekega posebnega udobja pa ta avto ne ponuja, poglej za 156 2.0 TS sport pack, bolj konkurenčen motor vtsu (po moči seveda) in serijsko znižano podvozje, ki bi se znalo bolje obnašati kot tovarniška 156 1.8 TS.

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 Ne dec 28, 2008 3:50 pm

ne vem, če še nisi slišal je alfa italijan, in precej kvarljiv avto, xsara pa ni tako športno naravnana kot bi mogoče želeli, predvsem podvozje in pa menjalnik.

Uporabniški avatar
Corleone
Novinec

Napisal/-a Corleone Ne dec 28, 2008 3:55 pm

verjetno o kvarljivosti trdiš na podlagi izkušenj?

Uporabniški avatar
krucymucy
Novinec

Napisal/-a krucymucy Ne dec 28, 2008 4:09 pm

gepl83 je napisal/-a:ne vem, če še nisi slišal je alfa italijan, in precej kvarljiv avto, xsara pa ni tako športno naravnana kot bi mogoče želeli, predvsem podvozje in pa menjalnik.

ne vem ce se nisi slisal je citroen francoz in je precej kvarljiv avto ...
Always looking for another

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Kraj: koroška

Napisal/-a bk206 Ne dec 28, 2008 4:22 pm

krucymucy je napisal/-a:
gepl83 je napisal/-a:ne vem, če še nisi slišal je alfa italijan, in precej kvarljiv avto, xsara pa ni tako športno naravnana kot bi mogoče želeli, predvsem podvozje in pa menjalnik.

se strinjam stabo tudi sam mam trenutno francoza pa ni ravno neka zlata rožica !! :D
mislim da ima vsak avto določene svoje hibe

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Ne dec 28, 2008 4:24 pm

slišal...pejd sprobat pol pa komentiraj
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Ne dec 28, 2008 4:32 pm

UAU. Predvidevam da voziš avdija ali kaj drugega in je podjetje tvojega vozila naravnano na poplno nepokravljivost. Zmagal si

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 Ne dec 28, 2008 4:50 pm

A sem kje omenil, da moj avto ni kvarljiv. :?

Je napisal lastnik alfe 145.

Pa ne meč vse francoze v isti koš....

Pa kaj se prec usajate. Med obema avtoma sem sam napisal za katero stvar jaz vem iz izkušenj oziroma izkušenj tistih, ki so mi blizu. Nisem pa v svojem postu favoriziral nobenega od avtov. Če vas že zanima vozim audija, prej sem pa imel 2 citroena, ki sta mi zelo dobro služila.
Zadnjič spremenil gepl83, dne Ne dec 28, 2008 4:57 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

hari89
Nov uporabnik

Napisal/-a hari89 Ne dec 28, 2008 4:56 pm

stari sm ne korejca kupvat...kolega ga ma pa je že polovicp motorja zamenjau..priporočam citroena..
lp

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič Ne dec 28, 2008 5:10 pm

ma jst mam xsaro....ma že 155.000 km. še nč ni krepnlo....ne pije in pušča olja.Armaturka mi je dosti lepša u xsari,sedeži sicer najbrž boljši u alfi.Ampak alfa je pač alfa....masten motor, fino je najbrž tud tuhtati katera od 8ih svečk je že slaba,poraba mogoče malenkost večja,razni črički,ter najbrž malenkost slabša kvaliteta izdelave.
Edino kar me moti na xsari je torzija zadaj.Resda je sicer aktivna prema ki malo tudi zavija v ovinkih.Je pa res da dobiš za alfo poceni dele....

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Ne dec 28, 2008 5:54 pm

a ni res da alfa nima ponaredkov glede rezervnih delov?jz se bolj nagibam k alfi...zdej mam tipota...dost se kvari pa zgublam živce vendar sem se sam kriv ker ga niti malo ne šparam...men pa vsi pravjo kak ma alfa drage dele.prednji lager 150 evrov itd...vzel bi 100% 1.8 TS 144 konjsko izvedbo...pije 8 litrov ob normalni vožnji...zanima me kolko pride velki servis in mali servis...ker ko bi jo kupil bom naredu velki servis ter pregledal končnike,roke in stabilizatorje..men se gre za večji del da se med vožnjo počutim varno,da avto potegne in da sem brezskrbi da nebi kaj crknilo...največ pa dam na športen občutek v vožnji..da imaš občutek da voziš športni avto...zvok,odzivnost itd..je pa tombola danes dobit avto ki bi poznal njegovo zgodovino

povejte mi prosim še kak pa kaj 2.4 jtd motorji?pravjo da letijo ko p*****a...jaz bi ga še čipal
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Ne dec 28, 2008 6:07 pm

ja zdej se odloci kaj bi mel dizla al benzin
ce kupujes 2,4jtd bos moral malo dodat evorov
glede leteja je res leti dobro in tudi zvizga lepo :D
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Ne dec 28, 2008 6:59 pm

Corleone je napisal/-a:verjetno o kvarljivosti trdiš na podlagi izkušenj?

Pozanimaj se kolikšen je strošek menjave rok na alfi, ko enkrat dobijo luft.

graal je napisal/-a:Pozdravljen!

Vozil že nekaj alf in pa xaro. Če iščeš športnost je xara za moje pojme zelo slaba izbira, ker je njeno poslanstvo v udobju (to sicer dobro opravlja) in ne v športnosti. Za moje pojme je zelo premehko nastavljeno podvozje. (čeprav 2.0 še nisem vozil :roll: ).

lp, Aleš.

vts in pa navadna je kot dan in noč... Se ti ne zdi? Aja.. Seveda! saj jo niti peljal še nisi, tle si pa brihten.

moj glas gre za oba :P

xsaro 2.0 VTS, ali pa 156 2.4 JTD
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Ne dec 28, 2008 7:04 pm

no kolko me pride menjava rok na alfi in na kolko kilometrov gre vse u falus?

men je vseen al 2.4 jtd al pa 1.8...zaenkraT sem bolj na bencinski strani...če je dizelski agregat boljši bi vzel jtd-ja...delam pa na dan okol 50 km...tak da je isti falus al mam dizla al pa bencinarja
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Ne dec 28, 2008 7:44 pm

JTD mašina je super...dela ko majka in se ne kvari veliko.
roke in stabilizatorje sem dal pa jst rihtati pri okoli 240k km
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne dec 28, 2008 8:01 pm

rihtanje podvozja na alfi spredaj in ene par silent blokov zadaj je pri vargalantu prišlo 370€ (delo in roke),original ležaj za alfo je možno da je 150€ za xsaro ne bo dosti ceneje ali dražje,kopije pa dobiš popolnoma vse,edin svečke koštajo ene 200€(mogoče se jih dobi že ceneje).U glavnem oba avta pa nista nova tako da ne veš kaj lahko pričakuješ.

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Po dec 29, 2008 2:04 am

im nobody je napisal/-a:no kolko me pride menjava rok na alfi in na kolko kilometrov gre vse u falus?

men je vseen al 2.4 jtd al pa 1.8...zaenkraT sem bolj na bencinski strani...če je dizelski agregat boljši bi vzel jtd-ja...delam pa na dan okol 50 km...tak da je isti falus al mam dizla al pa bencinarja

Kokr vem so roke ble problem samo pri JTD motorjih, ker so ble presvoh za tezk dizelski motor, medtem ko z TS motorji to ni bil problem.

Deli so kar visoki odvisno kaj treba menjat in kako se znajds. :) Najbol pogoste stvari so LMM (to se zdaj ze zna dobit kar pocen ponaredek, ki celo deluje tako kot treba), variator faze (to je drago kot svinja, ampak jaz ga neb menju, saj dobis samo "dizel" zvok) ipd malenkosti.

1.8 TS motor je bullet proof, ne sekiri se prevec, je zelo vzdrzljiv, vsekakor veliko boljsa izbira kakot 2.0 TS. Sicer pa glej kok km ma ta motor, ker jermene treba menjat vsake 100k km in ne 120k kakor piše v knjizici, ker so presvoh za ta motor, svecke se menjajo na 100k, imas jih not 8, olja ne pije, ce točiš not Selenio, glej tud pr rokah ko vozis cez luknje ce kaj poka, to pomen da so svoh. Drugače pa zelo dober avtomobil z dokaj malimi problemi, ce so, so malenkosti kakor sm reku.

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho Po dec 29, 2008 8:47 am

Zakaj moraš provocirat? Če ne znaš biti konstruktiven ne komentiraj!!!

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky Po dec 29, 2008 8:56 am

alfa 156, le jaz bi vzel ravno 2.0 TS, dizl in alfa zame nikakor ne pašeta skupaj (kljub temu, da že ptički čivkajo o kvaliteti jtd)...
in tudi 2.0 ni noben bav bav kar se tiče vzdržljivosti, le malo bolj pazljiv moraš biti, mrzlo ne tiščat, kontrola olja vsakih 5000km, moja je npr do 8000km spila deci, ampak je po 8000km začela žreti olje kot bi bilo jedilno... ne glede je le alfa in ji take stvari vse spregledaš... :D
Servise redno delal na 10.000km, takoj ko sem jo kupil naredil glavni servis (plačal takratih 240k SIT) in vozil BP več kot tri leta cca 75k km.
Če pa finance dopuščajo, bi pa za pravo športnost gledal na tvojem mestu 2.5 V6.
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov