Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
dEjaN_
Novinec

Kraj: dolenjska

Napisal/-a dEjaN_ To dec 30, 2008 9:36 pm

js imam sicer cliota dCi 2003 in sem zadovoljen, nekaj malenkosti je blo umes, kaj pretresljivega pa ne. ima pa prjatu tazga megana kot ga ti opisuješ in prav tako nima nobenih problemov, avto pa uporablja vsak dan in naredi cca. 300 km na dan...tako da js slabega mnenja glede tega nimam.

Uporabniški avatar
Sarge
Novinec

Napisal/-a Sarge Sr dec 31, 2008 12:08 am

Veš kako bom reku. Vse je odvisno od vzdrževanja, načinu vožnje in sreče. Pri rabljenem avtu. Poznam enega iz RK foruma, ki ima Megana 1.9dCi, ki ima zdej 150k km. Motor dela kot nov. Moj sodelavec ma ima 1.5 105 tudi brez problemov, sošolca imata 1.5 105km in 1.6 16v brez problemov.

Vem, pa da je naš najemnik imel kar nekaj problemov z 1.9 dCi meganom. Ampak ga je kupu iz Italije od sumljivega južnaškega švercera, zato mi je zelo sumljivo. Bogve kolk je blo realnih kilometrov.
Slika
Vive Le Sport!

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Sr dec 31, 2008 1:24 am

vedi samo nekaj:kupil bos dci-ja s 150.000 km,kjer je bilo olje zamenjano le 5 krat.Ina da bi ti avti zdrazli 400.000km ali vec-ni pogojev.Z dci-ji so nasploh tezave,probleme imajo ze z nafto a kamo li z biogorivom.Pojdi raje na drugo znamko.Ce pa si se ze odlocil za dci-ja ti bomo cez nekaj casa na forumu z veseljem pomagali:)

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Sr dec 31, 2008 6:59 am

Moja mati je imela do sedaj 3 nove Cliote, sicer bencinarje, ampak z čisto vsakih orenk probleme.Enega od teh sva imela še midva s punco kasneje, lahko rečem kar obup.
Sicer ne vem zakaj vztraja pri Renaultu, ampak očitno se najdejo taki ki vztrajajo, kot izgleda tudi ti.

Lp

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr dec 31, 2008 8:08 am

Vsaka znamka ima probleme.....
Renault jih ima pač največ v sloveniji če je 50% vozil reno v sloveniji.....Koliko pa jaz poznam ljudi, ki imajo renaulte pa nobenih problemov (vsaj resnih ne) . V koliko pa se pojavi kaka težava pa ni nič kaj resnejša kot je bila pri novem audiijo ali mercedezo.....
Edino kaj me moti je to da je teta dala za redni servis(brez dela) skoraj več kot pa jaz ko sem pomenjal pol jeepa....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Sarge
Novinec

Napisal/-a Sarge Sr dec 31, 2008 10:06 am

imilet1 je napisal/-a:vedi samo nekaj:kupil bos dci-ja s 150.000 km,kjer je bilo olje zamenjano le 5 krat.Ina da bi ti avti zdrazli 400.000km ali vec-ni pogojev.Z dci-ji so nasploh tezave,probleme imajo ze z nafto a kamo li z biogorivom.Pojdi raje na drugo znamko.Ce pa si se ze odlocil za dci-ja ti bomo cez nekaj casa na forumu z veseljem pomagali:)

Nakladalka dela s polno paro ne?

Glih zadnič sm biu na rednem servisu pr mojem mehaniku. In je imel 3 leta starega Trafic-a z 300k km. Je redno servisiran na 30k km. Ima prvo turbino in dela bolje kot bilokdaj prej. Olja ne pije skoraj nič. Pelan pa večinoma relacijsko.

lisko je napisal/-a:Vsaka znamka ima probleme.....
Renault jih ima pač največ v sloveniji če je 50% vozil reno v sloveniji.....Koliko pa jaz poznam ljudi, ki imajo renaulte pa nobenih problemov (vsaj resnih ne) . V koliko pa se pojavi kaka težava pa ni nič kaj resnejša kot je bila pri novem audiijo ali mercedezo.....
Edino kaj me moti je to da je teta dala za redni servis(brez dela) skoraj več kot pa jaz ko sem pomenjal pol jeepa....

Vsekakor. Pa tudi če pogledaš našo rubriko "okvare in pomoč" opaziš polno tem, ki imajo lastniki probleme z Renaultov in VAG-om. Zakaj? Ker jih je v SLO največ in oba nista glih biserja zanesljivosti, roko na srce. Konec koncev je še zmeraj vsak avto pokvarljiv. Pa je lahko 100x prehvaljen za zanesljivega in nevem kaj še. Nekateri temu verjamejo, še posebej če je dober marketing ;)
Slika
Vive Le Sport!

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Sr dec 31, 2008 11:34 am

mislite da so samo renaultovi rezervni deli dragi in servisi?

Mogoče pa res :bonk :bonk :bonk :bonk :bonk :bonk :bonk
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr dec 31, 2008 12:49 pm

Seveda glede nakupa še ni nič dokončnega, daleč od tega. Se pa zanimam za kakšnem takšen nakup, ker potrebujem malce večji avto, diesel, letnik 04-06, s ceno 7-8k euro.

Pa da odgovorim nekomu ki je rekel, da sem ljubitelj Renaulta.....daleč od tega, ampak po drugi strani sem imel starega Clia več let in mi ni povzročal večji težav.
drugače pa trenutno vozim Mazdo in sem zelo zadovoljen z njo. Najrajši bi Mazdo 5, ampak ima ceno cca 15k euro, tako da je cenovno nedostopna. Razmišljam pa tudi o mazda 6 karavan.

Treba razmislit, vsem pa hvala za odgovore,

LP
Srečno in uspešno 2009 vsem

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Sr dec 31, 2008 1:25 pm

to je res da se vsak avto kvari...
sm že vidu tudi toyoto ob avtocesti in avtovleko pa sm se spolno na uno reklamo : "ali si že vidu kdaj pokvarjeno toyoto?" moj ODG: ja
kakorkoli:
slovenski zastopnik za reno je bil taka k*****, da za tiste 2.2 dci motorje ko so kvarli po vrsnem redu niso hotli priznat kot serijsko napako...
enako je za turbine, če kermu crkne ko je še v garanciji, tut nočejo priznat garancije in morš sam plačat...sj je blo polno govora o tem
tuki reno dela največje napake, ker noče odgovarjat za svoje napake...

pr vsakmu avtu lahko pričakuješ da bodo večje okvare...
jst ko si bom kupoval avto za tuk denarja bo 90% brez turbine...takoj bo manj skrbi
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr dec 31, 2008 7:37 pm

myster je napisal/-a:to je res da se vsak avto kvari...
sm že vidu tudi toyoto ob avtocesti in avtovleko pa sm se spolno na uno reklamo : "ali si že vidu kdaj pokvarjeno toyoto?" moj ODG: ja
kakorkoli:
slovenski zastopnik za reno je bil taka k*****, da za tiste 2.2 dci motorje ko so kvarli po vrsnem redu niso hotli priznat kot serijsko napako...
enako je za turbine, če kermu crkne ko je še v garanciji, tut nočejo priznat garancije in morš sam plačat...sj je blo polno govora o tem
tuki reno dela največje napake, ker noče odgovarjat za svoje napake...

pr vsakmu avtu lahko pričakuješ da bodo večje okvare...
jst ko si bom kupoval avto za tuk denarja bo 90% brez turbine...takoj bo manj skrbi

Ko boš enkrat občuto "igrivost" turbine, kaj druga pelat ne boš hotu :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Sarge
Novinec

Napisal/-a Sarge Če jan 01, 2009 12:52 pm

Vsekakor. Ni ga dobrega motorja brez turbine 8)
Slika
Vive Le Sport!

dencor
Novinec

Napisal/-a dencor Če jan 01, 2009 2:02 pm

kot sn že prej reko sam mam laguno grandtour 2.2dci avt. letnik 2005 pa dela brez problema ma prevoženih 130.000, kupo sn jo pred enim letom pa je mela 50.000 prevoženih pa nic druga kot pa redni servisi pa zaj sn menjo vse štiri pakne in to je to avto pa je bomba

lp denis

Srečniga pa zdravega v 2009

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Če jan 08, 2009 1:52 pm

Vsak ima pac svoje izkusnje z lagunami;en hvali,drugi graja....je pa zalostno to,da so najbolj pametni tisti,ki izkusenj z dolocenim avtom nimajo,pisejo nekaj po svoji pameti ali nacelu :sem slisal,on je povedal...bla,bla.
Sam sem imel laguno II,1.9 dci 2003. kupil sem jo,ko je imela 18k km prevozenih,prodal oz.menjal lani za 320d(naredil shit)in z avtom nisem imel vecjih tezav;redni servisi,mi je crknila naftna pumpa(ne tista glavna);popravilo 50k SIT.
Pa sem ga zamenjal za BMW 320d,90k km,150 konjev,pa mi gre sesalni kolektor in se loputa zabije v motor;sreca,da sem imel 3 mesece garancije;oseba z isto okvaro je placala popravilo 4500k euro.Pa nisem vzel BMW-ja nazaj ampak sem doplacal za testno laguno 2.0 dci,150 konjev,letnik 2008.

lp tdk

p.s.A mislite,da bi sel nazaj na laguno,ce bi bila taksen shit kot menite eni,ki se drajsate z 15 let starimi golfi in podobno navlako,pa potem smetite po raznih forumih s svojimi veleumnimi izpovedmi?prosim lepo no...napisite svoje izkusnje ali pa bodite raje tiho

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Če jan 08, 2009 2:01 pm

tdk-so ljudje,ki imajo denar za preskoke z osla na konja ali obratno in smo ljudje,ki svojega osla gonimo dokler gre.

PS:Iz filma lepa sela lepo gore(lepe vasi lepo gorijo)- ĐECO,IMATE LI VI PARA ZA OVO PLANINARENJE???

Kar se pa olja tice:relacija ni problem,ker bistvo vsega so hladni zagoni motorja-ko je olje v karterju in ce imas slabo olje,ki ima ze 30.000km potem vemo kako lepo zadeve drsijo ko ga npr.zjutraj vzges ;) .
Ce pa avto laufa na vec ali manj istih obratih ni panike,da ne bi zdrzal velike kilometraze,saj motor vedno laufa(LIKE TAXI) in tudi olje s 30.000km ne dela take škode.

Ewo,preberite zadevo,ki je na linku in pametujte naprej o olju.Vec verjamem znanosti, kot pa mehanikom in ostalim,ki jim je interes le prodati-pa naj bo renault,skoda,fico ali mecka...

http://www.carbibles.com/engineoil_bible.html
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov