Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

hnoda
Novinec

Napisal/-a hnoda Sr okt 06, 2010 7:32 am

Najboljš da res mal povprašaš na servisu, ali pa probaš nekako kontaktirat lastnika, ki je avto prodal prodajalcu, da vidiš če si sploh bil nategnjen (šanse kar so...), potem pa terjaš denar nazaj. Če imaš dosti dobre dokaze da je bil avto prevrten bi mogoče lahko vložil kazensko obadbo zaradi goljufije.

sasocar123
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj(okolica)

Napisal/-a sasocar123 Sr okt 06, 2010 8:56 am

M je napisal/-a:Pravzaprav si po verjetnostnem računu tudi ti najbrž fasal na suho...

Zaupaj nam še, kdo je prodajalec, na se še kdo drug ne naserje.

Prodajalec je Alan Ojo
OJO D.O.O.
HRVATINI 19 B
ANKARAN

Drugače pa ja, šel bom na servis in preveril na testerju, kaj čem drugega. Potem bomo pa naprej reševali.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Sr okt 06, 2010 9:56 am

kaj si vzel modrega A3? uni ki je bil neki med 1.8 T in S3 :lol:

Uporabniški avatar
Rey
Novinec

Napisal/-a Rey Sr okt 06, 2010 10:06 am

sasocar123 je napisal/-a:
M je napisal/-a:Pravzaprav si po verjetnostnem računu tudi ti najbrž fasal na suho...

Prodajalec je Alan Ojo
OJO D.O.O.
HRVATINI 19 B
ANKARAN

Drugače pa ja, šel bom na servis in preveril na testerju, kaj čem drugega. Potem bomo pa naprej reševali.

Od njega si kupu?! :jao:

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Sr okt 06, 2010 10:10 am

Rey je napisal/-a:
sasocar123 je napisal/-a:

Prodajalec je Alan Ojo
OJO D.O.O.
HRVATINI 19 B
ANKARAN

Od njega si kupu?! :jao:

vsi smo se ze kdaj naf..... :evil:
se svoje kolege je nategnu, kaj ne bo neznanca :rofl

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Sr okt 06, 2010 2:12 pm

ja kupil sem unega temnoplavega ja .. Poglejte za 1x mi avto dela kot urica, res brez težav. Ampak grem sedaj na tester pa bomo videli koliko je ura..

Uporabniški avatar
Volvej
Novinec

Napisal/-a Volvej Sr okt 06, 2010 4:19 pm

Ohranjenost avtomobila res ni merilo za število prevoženih km. Poglej kakšne slike avtomobilov, ki jih prodajajo na nizozemskem in imajo prevoženih 300 - 400k km, pa izgledajo kot da bi še 100k km ne imeli.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Sr okt 06, 2010 9:23 pm

ja no...na tester pa bos vidu. lahko da ti bo delal ok.
ampak ojota na obali pocnajo vsi, se posebej zaradi takih in drugacnih podvigov :lol:

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Sr okt 06, 2010 9:45 pm

Če je bilo OK narejeno ne bo videl, razen mogoče če bo imel srečo in bodo servisi vnešeni. Če so prevrteni pa ne boš videl. Če je bil pa zadnji servis narejen pri 160K Km pa že veš, kje je ura.
Po ohranjenosti je pa težko reči, če se je dosti vozil po AC je lahko noro ohranjen, sploh če je višji rang avta.
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby Sr okt 06, 2010 10:35 pm

glavni servis pa bo manj sivih las za začetek.

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Če okt 07, 2010 3:17 pm

Sedaj tako : Avto sem danes pelal na uradni servis ( Vrtač ) .. In izkazalo se je naslednje : počen zaganjač, pušča servo črpalka, rele črpalke ne deluje, ventil za vpihovanje zraka ne deluje, lambda sonda1 ne deluje, povezave pomnilnika so v okvari, dušilna loputa ne deluje. Ugotovljeno je bilo tudi da je bilo lakirano : pokrov motorja, oba blatnika in pa streha klepan je bil pri zadnji voznikovi luči.
Torej en kup enih napak. Kupec mi je zatrjeval da je z avto vse v redu, da zbit ni bil, da motor dela odlično, glede kilometrov mi pa niso mogli nič ugotoviti. Ampak glede na to, da je bil avto šele leta 2008 pripeljan v Slovenijo iz Italije nima 60.000Km, kar se vidi tudi po obrabi volana in pa stikala za luči.
Nato sem njega poklical in mu vse te stvari omenil, pa je rekel, da če hočem lahko menjam avto samo 1/1( torej avto za avto), da denarja mi pa ne bo vrnil. Na podlagi zakona imam 8 dni časa, da odkrijem skrite napake in se avto vrne kot je bilo z denarjem vred. On pa to itak noče.
Ima kdo kakšen predlog ?
Danes bom potem še poklical advokata, da vidim koliko je ura.

Lp

norc89
Novinec

Napisal/-a norc89 Če okt 07, 2010 3:51 pm

Koliko si doplačal?
Servisno knjigo ima avto? Od tu lahko primerjaš servise ki so v bazi servisov. Saj prvi dve leti so 100% bili delani na poblaščenem servisu(garancija) in preveriš če štimajo stvari. Tudi poglej pod plastiko na motorju radi napišejo na plastiko od jermena kdaj je bil narejen glavni servis.

Jaz sem bil v istem položaju kot ti kupil sem avto ki je imel 98k km. Na servisu so mi pa povedali da jih je imel 230. Avtu od znotraj nebi dal niti 98k km. Mašina je pa bila generalno zrihtana 30k km nazaj tak da je zgledla "realna". Prodajalca sem poklical povedal kak pa kaj je na stvari. Deloval je šokiran, ker naj nebi vedelda so zbiti. Vrnil mi je kupnino. Stroške ki so pa nastali pa sem lahko pozabil. cca 200 € (vinjeta). Tak da sem imel srečo. V tvojem primeru pa zahtevaj nazaj svoj avto saj tam vsej veš kaj imaš proti temu kaj si zdja kupil. Za razliko denarja pa magari najami 3 gorile z bejzbolkami, pa mu polomite vse avte ki jih ima.

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Če okt 07, 2010 4:13 pm

norc89 je napisal/-a:Koliko si doplačal?
Servisno knjigo ima avto? Od tu lahko primerjaš servise ki so v bazi servisov. Saj prvi dve leti so 100% bili delani na poblaščenem servisu(garancija) in preveriš če štimajo stvari. Tudi poglej pod plastiko na motorju radi napišejo na plastiko od jermena kdaj je bil narejen glavni servis.

Jaz sem bil v istem položaju kot ti kupil sem avto ki je imel 98k km. Na servisu so mi pa povedali da jih je imel 230. Avtu od znotraj nebi dal niti 98k km. Mašina je pa bila generalno zrihtana 30k km nazaj tak da je zgledla "realna". Prodajalca sem poklical povedal kak pa kaj je na stvari. Deloval je šokiran, ker naj nebi vedelda so zbiti. Vrnil mi je kupnino. Stroške ki so pa nastali pa sem lahko pozabil. cca 200 € (vinjeta). Tak da sem imel srečo. V tvojem primeru pa zahtevaj nazaj svoj avto saj tam vsej veš kaj imaš proti temu kaj si zdja kupil. Za razliko denarja pa magari najami 3 gorile z bejzbolkami, pa mu polomite vse avte ki jih ima.

Doplačal sem mu 1800€ .. Servisne knjige itak nima, tudi na vrtaču niso mogli pogledat v računalnik kako je z lastniki, ker je avto uvožen iz Italije, tako da od tam ne morejo dobiti podatkov. Hja poglej .. 2000€ tudi ni malo, ampak če je po zakonu da mi mora v 8 dneh vrniti avto + denar, potem če ne bo šlo drugače bomo šli po pravni poti. Moram še govoriti z advokatom. Glede goril in bejzbolk pa ja .. Konec koncev ni slaba ideja, ampak jaz nimam nič od tega, razen osebnega zadovoljstva . :x

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Če okt 07, 2010 4:17 pm

omg...tebe pa je dobro naf....
pozanimaj se pri kakem odvetniku kaj in kako dalje. po pravni poti ga bos najlazje unicu.
kaj pa ce bi probal v italiji prasat na servisu, da malo preverijo kako so bili delani servisi, na kakih kilometrih?

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Če okt 07, 2010 4:26 pm

_furby_ je napisal/-a:omg...tebe pa je dobro naf....
pozanimaj se pri kakem odvetniku kaj in kako dalje. po pravni poti ga bos najlazje unicu.
kaj pa ce bi probal v italiji prasat na servisu, da malo preverijo kako so bili delani servisi, na kakih kilometrih?

Ja si je kar dal duška .. Čeprav je rekel da avto ni bil zbit, je bil, in pol ko sem mu povedal kje je rekel, da je bila tam luč zbita itd. Mislm katastrofa. Da glede motorja ne govorim. Sedaj bi imel recimo cca 1500€ stroškov da bi avto spravil v dobro stanje. Ampak mislim da bomo šli kar po pravni poti, glede povezav z italijo pa nevem kako to gre, tako da si bom s tem bolj težko pomagal. Bom videl kaj bo advokat rekel. Sedaj sem dal še svoj bivši avto na net, in napisal da je prevara(v 1 uri 250 ogledov ): http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4142809&show=1

Lp

norc89
Novinec

Napisal/-a norc89 Če okt 07, 2010 4:26 pm

Kaj se servisov tiče, smo mi dali preverit na porsche res pa da je blo za vw. Samo dvomim da imajo drugače za audije. Avto je bil uvožen iz italije. In smo prvo preverli realnost km preko servisa. Nato pa ga tudi kupli. Res pa je da oseba ki ima vpogled v računalnik je od strica kolega. Zato dvomim da nemorejo za tvojega preverit v Slo.

Kaj se tiče lomljenje avtov. Po tem ko mu boš zlomil enega in boš se še želel spravit na preostale si bo hitro premislil. Kaj se pa po pravni poti tiče pa upam da boš lahko kaj zrihtal, ker si kupil od avtohiše. Od normalne osebe pa težko kaj dosežeš saj piše v pogodbi. Kupljeno po sistemu videno kupljeno.

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Če okt 07, 2010 4:29 pm

In zakaj nisi sel na servis oziroma kontrolo avta pred nakupom? Oziroma : dal bi mu aro in se zmenila, da ce je vse OK, mu das ostalo. Ti mu das najprej denar, potem gres gledat ce je vse ok. Ne razumem, da se obstaja tak folk na svetu. Ni cudno, da nategatorji se obstajajo in sluzijo na vseh frontah.
Oprosti, vem, da je ful huda situacija ampak drugic bi bilo prej malo pametno razmisliti...
:)

Uporabniški avatar
DJ-DUST
Novinec

Napisal/-a DJ-DUST Če okt 07, 2010 4:31 pm

Stari držim ti pesti, takih ne rabimo...

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Če okt 07, 2010 4:37 pm

Glede kilometrov mu ni pokazalo nič, sem bil zraven in tudi jaz poznam dosti ljudi tam na avtohiši. Ja glede menjave se strinjam da je bila to čisto moja napaka, naivnost nimaš kaj. Samo nekako sem imel skos v glavi da itak imaš 8 dni časa glede napak. Tako da bomo videli, drugale pa se strinjam s tabo imaš popolnoma prav.

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Če okt 07, 2010 8:02 pm

Ja pozdravljeni spet :) .. Zdej tako, ker ni hotel vrniti avta + denarja, ali pa samo denarja ( za popravilo motorja ), mu bom jutri priporočeno poslal obvestilo o reklamaciji avta, in potem naj se odloči. Ali naj vrne avto + denar, ali pa samo denar za servis ( cca 1500€ ), tako da bomo videli kaj bo naredil. Me je pa klical prej in mi zagrozil, češ da če v 5 minutah ne odstranim oglasa ( PREVARA ), da bo prišel do mene in da se ne bo dobro končalo. Tako da je to vse voda na moj mlin.

Lp ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov