Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Luky

Napisal/-a Luky Če jan 01, 2009 1:01 pm

tisti, ki pa ne dajejo airbagov noter, so pa itak sam za v zapor, pa nikoli več neb smel popravlat avtomobilov! tud lahko bi naredil tak zakon da nikoli več v svoji lasti nobenga vozila!

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če jan 01, 2009 1:07 pm

Luky je napisal/-a:tisti, ki pa ne dajejo airbagov noter, so pa itak sam za v zapor, pa nikoli več neb smel popravlat avtomobilov! tud lahko bi naredil tak zakon da nikoli več v svoji lasti nobenga vozila!

Ve kdo, koliko stane ponovno vstavit not airbag, da dela seveda? To bi rad vedel, da dobim predstavo kaksne so verjetnosti, da ima ponovno delujoce airbage avto, ki je bil karamboliran.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če jan 01, 2009 1:10 pm

Blinder je napisal/-a:
Luky je napisal/-a:tisti, ki pa ne dajejo airbagov noter, so pa itak sam za v zapor, pa nikoli več neb smel popravlat avtomobilov! tud lahko bi naredil tak zakon da nikoli več v svoji lasti nobenga vozila!

Ve kdo, koliko stane ponovno vstavit not airbag, da dela seveda? To bi rad vedel, da dobim predstavo kaksne so verjetnosti, da ima ponovno delujoce airbage avto, ki je bil karamboliran.

še pred leti je bila cena nad 100.000 sit

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Če jan 01, 2009 1:38 pm

Kolegu so v bratislavi vdrli v avto in ukradli voznikov airbag. Popravilo je krila zavarovalnica, cena malo cez 1000e, vendar je to blo zraven se popravilo zaradi vloma. Avto je fiat stilo.
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
the_red
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a the_red Če jan 01, 2009 1:40 pm

Za kilometre mogoče ne bi škodilo, če bi jih vpisali v prometno na zadnjo stran poleg datuma in podpisa osebe, ki ti avto registrira. Še vedno bi sicer bilo možno prevrteti za tisto leto, a vseeno bolje da samo 15.000 manj, kot pa 100.000 oziroma 200.000 manj :roll:
Briši, ide Micubiši !!!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če jan 01, 2009 1:42 pm

Edina možnost da ugotoviš dejansko stanje kilometrov so skriti elementi vozila.....ampak teh ne moreš in noben ne preverja (obrabljenost obročkov...rob na bobnih zadnjih zavor (bobne ponavad noben ne menja).obrabljenost ojničnih ležajev,obrabljenost vodil menjalne ročice....)
Sam sem pregledal kr nekaj jeepov in vsi so imeli "pravo ceno" amapk z vsemi nekaj narobe....večinoma pa vsi zglancani brez praske....pa vsi ponavad okol 100-150 tisoč km (kao drugi avto)
No pol pa sem kupil enga "poceni" 330 tisoč km.....obrabljen sedež...obrabljeni tečaji vrat...uničen panhardov drog....
In verjeli ali ne...z vsemi popravili do sedaj se še niti približno ni približal cenam, ki jih taki modeli dosegajo na avto netu.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Napisal/-a lumpii Če jan 01, 2009 1:58 pm

adis je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:

Odvisno od števila airbagov.
Ponavadi pajsnejo tudi računalnik airbagov in zategovalce varnostnih pasov.
Cene so pa prbližno take :
Vsak airbag okoli 400€
Računalnik 500€
Zdaj pa zračunaj.

Govorim iz lastnih izkušenj ker so mi prasci pred 2 leti pokradli vse iz avta ( golf4 tdi)
Men je šel še kpl volan, radio, veksler, uglavnem vse.....
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Če jan 01, 2009 2:03 pm

lumpii je napisal/-a:
vectrab je napisal/-a:
lumpii je napisal/-a:
sebaveh je napisal/-a:Mislim da si ravnokar odkril toplo vodo. :lol: Ampak če vsi pridete po tako dolgem času do tega spoznanja, potem pa res ni čudno da folk kupuje avte od takih prodajalcev.

V CE, MB, Ptuju in podobnih štajerskim mestih se ne kupuje avtomobilov.....
Recesija presssssssssss
Žal tko je pa brez zamere štajerci.......

jaz imam eno vprašanje za tebe lumpi.

zakaj se v mbju ne kupuje avtomobilov?

jaz sem kupil avtomobil v mb in sem kupil zelo dober avtomobil. notranjost zelo dobro ohranjen za letnik 96, motor deluje dobro, pri zunanjosti pa sta samo dva mala risa in na vratih mala vdolbina.

in ne zagovarjam štajercev, ker nisem štajerec ampak prekmurec.

Zato ker je na splošno znano da je tko.
Sam osebno sem šel že parkrat zastonj gledat avte gor itd.
Tudi večina folka tko pravi.
Na splošno je gor večja revščina ( pa brez zamere) in ni tolk keša za vzdrževanje, dejansko folk zvozi avto do konca in potem kr misli prodat za normaln dnar.....

Tko je ........žal.....

heh, revscina si ti, z svojo bistroumnostjo..

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če jan 01, 2009 2:07 pm

SamoK je napisal/-a:
lumpii je napisal/-a:
vectrab je napisal/-a:
lumpii je napisal/-a:
sebaveh je napisal/-a:Mislim da si ravnokar odkril toplo vodo. :lol: Ampak če vsi pridete po tako dolgem času do tega spoznanja, potem pa res ni čudno da folk kupuje avte od takih prodajalcev.

V CE, MB, Ptuju in podobnih štajerskim mestih se ne kupuje avtomobilov.....
Recesija presssssssssss
Žal tko je pa brez zamere štajerci.......

jaz imam eno vprašanje za tebe lumpi.

zakaj se v mbju ne kupuje avtomobilov?

jaz sem kupil avtomobil v mb in sem kupil zelo dober avtomobil. notranjost zelo dobro ohranjen za letnik 96, motor deluje dobro, pri zunanjosti pa sta samo dva mala risa in na vratih mala vdolbina.

in ne zagovarjam štajercev, ker nisem štajerec ampak prekmurec.

Zato ker je na splošno znano da je tko.
Sam osebno sem šel že parkrat zastonj gledat avte gor itd.
Tudi večina folka tko pravi.
Na splošno je gor večja revščina ( pa brez zamere) in ni tolk keša za vzdrževanje, dejansko folk zvozi avto do konca in potem kr misli prodat za normaln dnar.....

Tko je ........žal.....

heh, revscina si ti, z svojo bistroumnostjo..

x2 :roll: se vidi da si maribor samo z prstom po karti že obiskal oz. njegovo okolico
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Če jan 01, 2009 2:08 pm

:woohoo
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Če jan 01, 2009 3:42 pm

spet neki prepiri, gre kdo na pivo? :pivo :pivo :pivo :pivo :pivo :pivo

danes bi mi pa pasal. da se malo ......................
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Če jan 01, 2009 3:49 pm

v novo leto z kreganjem :pij: :pij: :pij: :pij: :atensn
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če jan 01, 2009 3:52 pm

off:
brez kregarije

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Če jan 01, 2009 4:31 pm

Ta šarki kompanij v Celju ima vse zelo zelo "urejeno" za prodajo avtomobilov tako, da samo pogledat in "kupit".
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Če jan 01, 2009 5:11 pm

No samo to bi še dodal na lumpijeve bedarije; Moj foter ima Opel Signuma 2.2 dti. Je letnik 03, je 1 lastnik. Avto odzunaj in odznotraj kot nov ima pa le 68000 prevoženih km.In kupljen je bil v sloveniji. Torej kaj ti želim povedat? To, da če želiš se najde! Samo poiskat moraš tako kot se spodobi! Tako, da prosim umolkni z neumestnimi! :pivo
"this is so euro its asian" by Sam B.

marko23
Nov uporabnik

Napisal/-a marko23 Če jan 01, 2009 5:51 pm

če bo kdo kupoval avto v brežicah v TPV avto trgovini vedite da so sami nategači resnično to velja od oba trgovca do mehanikov . :con :vrum :bonk :noro :x :/:o:/ :-:o
Priponke
new-twingo-va500.jpg
merkite se jih nategujejo pa ne glede da si sesnanjen z vsem.

Luky

Napisal/-a Luky Če jan 01, 2009 6:40 pm

adis je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:

trenutno ti lahko povem cene ki jih vem iz glave audi a4 cabrio(kolenski airbag za voznikovo stran malo čez 500 € nov-samo 1 airbag,
potem clio 3 volanski airbag-navadn 250€-nov armaturka 700-800€, pasi spredniji 180€/kom-nov, pasi zadnji 80€/kom-nov, za desni airbag sm pozabu ceno

Citroen C4 picasso volanski airbag, kolenski airbag na voznikovi strani(kokr vem ga ma sam na voznikovi), desni airbag v armaturi, in pa armatura vse komplet med 2800€ in 3000€ za te cene vem iz glave

Ko se sprožijo airbagi, jih je treba nadomestiti z novimi, ali rabljenimi(samo ti ne smejo bit sproženi :D ) pri določenih modelih vozil je potrebno zamenjati tudi armaturo-ker jo razreže, obvezno treba zamenjati tudi airbag računalni(da se tudi popraviti) ko se sprožijo airbagi, se lahko sprožijo tudi pasi in/ali zategovalci (nekateri avti imajo samo zategovalce, pri nekaterih avtih se sprožijo pasi, nekateri pa imajo tudi že oboje vgrajeno) nekatera vozila imajo spredaj tudi nekakšne senzorje ki zaznajo trk, v teh primerih je potrebno zamenjati tudi te...

cene airbagov se tako razlikujejo od modela do modela tako da je težko opredeliti, koliko lahko vse to stane...

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Če jan 01, 2009 7:40 pm

Luky je napisal/-a:
adis je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:

trenutno ti lahko povem cene ki jih vem iz glave audi a4 cabrio(kolenski airbag za voznikovo stran malo čez 500 € nov-samo 1 airbag,
potem clio 3 volanski airbag-navadn 250€-nov armaturka 700-800€, pasi spredniji 180€/kom-nov, pasi zadnji 80€/kom-nov, za desni airbag sm pozabu ceno

Citroen C4 picasso volanski airbag, kolenski airbag na voznikovi strani(kokr vem ga ma sam na voznikovi), desni airbag v armaturi, in pa armatura vse komplet med 2800€ in 3000€ za te cene vem iz glave

Ko se sprožijo airbagi, jih je treba nadomestiti z novimi, ali rabljenimi(samo ti ne smejo bit sproženi :D ) pri določenih modelih vozil je potrebno zamenjati tudi armaturo-ker jo razreže, obvezno treba zamenjati tudi airbag računalni(da se tudi popraviti) ko se sprožijo airbagi, se lahko sprožijo tudi pasi in/ali zategovalci (nekateri avti imajo samo zategovalce, pri nekaterih avtih se sprožijo pasi, nekateri pa imajo tudi že oboje vgrajeno) nekatera vozila imajo spredaj tudi nekakšne senzorje ki zaznajo trk, v teh primerih je potrebno zamenjati tudi te...

cene airbagov se tako razlikujejo od modela do modela tako da je težko opredeliti, koliko lahko vse to stane...

v večini primerov je pa cena taka, da pri starih karamboliranih avtomobilih vgradnja novega niti ne pride v poštev- če ga hočeš popraviti in prodati za oz. pod eurotaxom
lp

Luky

Napisal/-a Luky Če jan 01, 2009 8:25 pm

pri tistih starih avtomobil se avta niti ne splača popravljat, razen če je res rahlo poškodovan(havba, blatnik, odbijač, pa kakšna luč,al pa hladilnik, kar je pa še več pa itak brezveze se matrat) in da so slučajno vmes airbagi vn šli, pa dobiš nekje res ugodno rabljene (kakšni clioti so še taki da bi se lahko najdl rableni airbagi tam .97,98)

sekretar
Nov uporabnik

Napisal/-a sekretar Če jan 01, 2009 10:25 pm

POznam situacijo s švercanjem z avti. Sem nekaj krat prodajal na avtosejmu v Ljubljani (skupinska preprodaja ostali, takoj ob prihodu prodajalca kupi avto pod ceno in ga še isti dan proda za boljšo ceno, naslednji kupec oz. že prodajalec pa poskuša še enkrat preprodat, če ne gre pač ne gre, delajo v skupinah, če prodajaš tam veš, kako delujejo, imaš nekaj resnih prodajalcev po moji oceni iz izračunih jih je bilo med 5-10%), avti pa so za skozlat, mislim res ni avta, da nebi bil karamboliran, sem bil tam 15 krat ah ta sejem je preveč tak za NATEGOVAT sami LAŽNIVI preprodajalci in NATEGATORJI so v končani fazi vsi. No seveda so tud resni prodajalci, ampak tak avto na žalost gre tik pred vhodom na sejem.

Najbolj smešni so teli stari fotri, ki švercajo avte.

Za bodoče kupce si naj tam samo pogledajo modele, notranjost, prostornost, uporabnost, motor, da bodo vedli kaj kupit. NE PA kupovat na tem sejmu iz izkušenj vam povem, ampak ne mojih drugih čigar sem slišal na sejmu.

Nič, kaj boljši pa niso tele pravne osebe, ki prodajajo avte. Poleg tega, da so avti dragi in slabo ohranjenni niso vredni nakupa, ampak ljudje še vedno zaupajo PREVEČ tem pravnim osebam.
Sploh ap tale AVTOSVET v Ljubljani škoda besed, ampak dve pa bom dodal NAJVEČJI NATEGATORJI.

Pri fizičnah osebah doma na domu pa je tako, da se da dobit dober avto, ampak moraš biti ultra hiter, da ti ga kdo ne odpelje prej. Včasih se, da dobit res odličen primerek sam, kaj ko gre hitro v prodajo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Zodd in 13 gostov