Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

MuRiCi
Stalni uporabnik

Kraj: Kärnten

Napisal/-a MuRiCi Ne jan 04, 2009 9:48 pm

Sej zaradi takih herojev je ta forum na zmeraj nižjem nivoju.Človek vpraša za mnenje,pa so najbolj pametni tisti,ki tega avta sploh nimajo.Samo baba čula,baba rekla.
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Uporabniški avatar
BAGGIO
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a BAGGIO Ne jan 04, 2009 10:23 pm

imel sem clio 1,5dCi 80. Imel sem ga od 0 do 100.000 km. Od 10.000km dalje je bil čipan na 100KM. V 4 letih sem imel v okvari samo volansko ključavnico, kjer je en senzor za ključ nekaj zatajil in se preko daljinca ni hotel več zaklepat

:!: če bi morda dodal en pameten stavk: glede na to da je bilo prvih 100.000 km vse OK, lahko sklepamo, da bodo vsi podobni Clioti prvih 100.000 km brez napak (samo volanska ključavnica jim bo zatajila :roll: )

Uporabniški avatar
MaTe0
Poznavalec foruma

Kraj: MB

Napisal/-a MaTe0 Ne jan 04, 2009 10:37 pm

Jaz ti mojega prodam :) Dela kot urca. Sam ga pa za 4k ne dam :)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 04, 2009 10:45 pm

Kolegica ima Cliota ll L 06 1.2 16V. Ko ga je kupila (novega) sem šel probat kako se kaj pelje, in bil kar malo razočaran nad njim saj za 16V in 75 konjev je zelo len motor čeprav je samo 1.2 ccm. in tudi z zadnjim delom avtomobila nisem bil zadovoljen saj je kar hitro začel poplesavati po ovinkih. (res pa je da je bila to proba kako se kaj avtomobil drži ceste) Drugače pa nima nobenih problemov do zdaj, ima pa avtomobil zdaj okoli 40 000 in je čist zadovoljna z njim
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne jan 04, 2009 10:56 pm

Še ena informacija iz prve roke.

Sem lastnik Clia 1.5dci (80KM) letnik 2003 maj. Avtomobil ima danes 140.000km. Okvar ni bilo nobenih. Sedenje v avtomobilu je tipično za Renault, kar marsikomu ne odgovarja. Edina okvara je bila v času garancije ko je crknil motor ventilatorja za prezračevanje kabine. Avto je dober nakup. Poraba od 4-6 litrov. Odvisno od teže noge in kje voziš. Servis je dokaj drag, dokler voziš na pooblaščen servis. Motor je vzdržljiv, dokler ravnaš z njim kot se spodobi (torej ne priganjaj hladnega in po priganjanju naredi še kakšen km z zmerno hitrostjo preden ga ugasneš). Opreme je kar precej (serija Billabong in Extreme). Klimo imam ročno, saj je bila avtomatska zame takrat predraga. Predlagam da po nakupu zamenjaš še gume in sicer na 195/50R15 saj je na serijski dimenziji 175/65R14 avto slabo vodljiv, pri dci motorjih pa se to opazi še na spolzki podlagi in ob težki nogi, saj je navora res ogromno. Vozne zmogljivosti so nad pričakovanji, saj je v mestni vožnji izjemno živahen, predvsem pa uporaben že od 1000RPM dalje. Na AC se dobro počuti do 150 ali 160 km, tuje pa mu niso hitrosti vse do 190km/h.

Pri nakupu rabljenega pazi le na to, da najdeš takega z znano zgodovino.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Po jan 05, 2009 7:35 am

mislim,da turbine pri renoju crkujejo zaradi servisiranja na 30.000km.Takrat je olje nazalost voda za moje pojme :idea: Naredite si polovicni servisni interval in tezav zagotovo ne bo.In ne tankajte na petrolu :idea:

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Po jan 05, 2009 8:38 am

Pol krajši servisni interval zagotovo ne škodi, koristi pa tudi ne. Sintetično olje zdrži brez sprememb svojih lastnosti krepko čez 100kkm+. Sicer pa imajo šele najnovejši dizli (od 2007 naprej) servisni interval na 30kkm in o njihovem crkovanju verjetno ne veš še nič. In ni samo renault tisti, ki ima takšne intervale, ampak praktično vsi razen vzhodnjakov.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Po jan 05, 2009 8:59 am

Sam sem imel cliota od 2002-2005, po izkušnjah s servisi/vzdrževanjem ti ga ne priporočam, čeprav sem ga v 3 letih tko uštimal, da je trenutni lastnik še zj srečn z njim :)

Serijskih težav je še mnogo:
- zadnje ploščice se ob obrabi zdrobijo in lahko zablokirajo gume
- kvarljivi senzorji
- skakanje obratov (povezano v večini primerov s cinšpulo, vendar tudi z novo težave)
ipd.
za vse težave si oglej tole.

p.s. ravno sodelavka v firmo sporočila, da ji je original vzmet zlomila spredej na njenem cliotu 2003 in bi se kmal sesula s poti z avtoceste. Kaj nej ti svetujem? :)
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Napisal/-a frgo Po jan 05, 2009 10:24 am

Jaz pa ravno nasprotno, cliota toplo priporočam. Same dobre izkušnje. Trenutno 90kkm in je še vse originalno, razen olja in filtrov :) Gre kot urca.

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Napisal/-a frgo Po jan 05, 2009 11:49 am

lenivec je napisal/-a:ne bluzi 1.5 dci 03 letnik ima servis na 30k km.

Možno, 2006 letnik ima servisni na 20kkm.

[KEKEC]
Novinec

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a [KEKEC] Po jan 05, 2009 12:02 pm

lenivec je napisal/-a:
frgo je napisal/-a: Sicer pa imajo šele najnovejši dizli (od 2007 naprej) servisni interval na 30kkm in o njihovem crkovanju verjetno ne veš še nič.

ne bluzi 1.5 dci 03 letnik ima servis na 30k km.

glede cliota pa iz moji izkušenj nikoli, pa še punca ki je lastnica avta in ga ima od novega do 80k km (servise dela na 15-20k) je že čisto odločena da renoja nikoli več.
4x v garanciji na izrednem servisu. zdaj spet umira. trenutno še neznana okvara, ampak ko se avto odloči pač ne vžge. Na testerju napiše neznano napako v računalniku.
v mašini nekaj ruži spet totalno poljubo kak se avto odloči.
volan je bil pri 50k km totalno uničen ( ki naj bi bil usnjen)
servisi dragi za popizdit. na 1.9jtd me je velik servis prišel 50€ ceneje kot na 1.5dci... oboje pri istem serviserju.

o udobju v tem avtu nemoreš govorit. sedeži kao športni a ne nudijo nobene podpore v križu, kot da bi bla lukna. volan in pedali nekje u 3pm. če hočeš da ti pašejo roke si v nogah preveč naprej nabit, če pa bi rad mel noge udobno je pa volan predaleč.
klima je nesposobna kot da bi neka rahitična miš pihala iz ventilatorjev.

res nerazumem folka ki lahko cliota priporoča. ok mogoče razumem takega ko drugega avta še od blizu videl ni. ampak taki ki je mel možnost nekaj primerljivega peljat pa pri zdravi pameti cliota nemore priporočat.

Meni je isto delal! Da ni vžgal ko sem ga natankal in je stal čez noč parkiran! Napake tud ni blo nobene! Bil je pa plovec v rezervarju zamazan! Drugače pa zadovoln z njim! Razen gretje je bol slabo!

sedlarc1987
Nov uporabnik

Napisal/-a sedlarc1987 Po jan 05, 2009 12:30 pm

hm, kaj mi pol priporočate bencinarja 12 16V ki ima 55K ne tako kot je en napisal da jih ima 74 (14 16 ima 74 K) ali dizla 15 dci ????
al naj še kej druga pogledam, opel corsa, ford fiesta ...

Uporabniški avatar
Gorch
Novinec

Napisal/-a Gorch Po jan 05, 2009 12:53 pm

sedlarc1987 je napisal/-a:hm, kaj mi pol priporočate bencinarja 12 16V ki ima 55K ne tako kot je en napisal da jih ima 74 (14 16 ima 74 K) ali dizla 15 dci ????
al naj še kej druga pogledam, opel corsa, ford fiesta ...

Kako naj ti mi priporočamo...sej se boš SAM vozu z njim?!Probi 1.2,1.4,Dci-ja,RS-sa,audija...itd,pa boš vidu kaj ti ustreza.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Po jan 05, 2009 3:32 pm

@lenivec tiso je pa bilo treba zamenjati ključ. notri crkne vezje in ne odklene motorja.
cena od 80-120 € obe ceni iz pooblaščenih serviserjev (se lepo vidi kakšni lopovi so)
litr bencina, litr olja ;)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po jan 05, 2009 4:11 pm

dEjaN_ je napisal/-a:Js mam cliota 2003 dCi, nobenih problemov. pa delam vsak dan cca. 90 kilometrov. Ne vem kje nekateri vidte take velike probleme v renaultih. Nekateri si avtomobila še lastili niste pa kritizirate vsepovprek oziroma govorite samo kar ste slišali od "kolegov". Ne hvalim renault zato ker si ga tudi sam lastim, pač pa zaradi pozitivne izkušnje s tem avtom.

Lp

Sem lepo napisal da smo mel 2, oba skupaj skoraj 4 leta, še prej pa še enega renaulta.

Oba je ime sicer brat, ampak sem ju sam dosti prevozil ( spolh prvega, 1.4 16v ), in vem kaj vse je bilo menjano in pokvarjeno, pa moj brat zelo pazi na avte in oba sta bila kupljena nova.

Verjamem, da se je kvaliteta popravila od takrat ampak je pri naši družini renault popolnoma izgubil zaupanje.

Če koga zanima natančen seznam napak in navšečnosti pa lahko dobi po p.m.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Sarge
Novinec

Napisal/-a Sarge Po jan 05, 2009 4:17 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:@lenivec tiso je pa bilo treba zamenjati ključ. notri crkne vezje in ne odklene motorja.
cena od 80-120 € obe ceni iz pooblaščenih serviserjev (se lepo vidi kakšni lopovi so)

Jaz mam podoben problem. Ampak se zgodi enkrat na 2 meseca. Rešitev je ta, da kluč vržeš po tleh in stvar dela :) Slab kontakt v ključu. Z rezervnem pa ni problema.
Slika
Vive Le Sport!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: tomzzi in 12 gostov