Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po jan 05, 2009 4:07 am

nebivedu je napisal/-a:Kateri avto za 6k evrov pa ima manj kot150.000km, še posebej pa dizel pripeljan iz nemčije? Pomoje vsi nad 250.000, samo so prevrteni števci in potem ljudje jokajo kok crkujejo te kište.

OFF:
Hm...to bi bil moj...focus + karavan + tdci (85Kw) + manj kot 130kkm prevoženih (realnih, da ne bo pomote) + pot. rač. + avt. klima + strešne sani (in prečni nosilci) + vl. kljuka + ALU + narejen veliki servis + 1. kupljen v SLO = bi bila "realna cena" (avto.net cena) nekje okol 6 jurjev.

LP!
Zadnjič spremenil TrijoAdijo, dne Po jan 05, 2009 4:17 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po jan 05, 2009 4:16 am

Večina rabljenih dizlov je uvoženih iz ITA,DE,...itd...večinoma gre tudi za službena vozila. kak pa je s službenimi vozili, pa itak večina tle gor ve, da so bli te avti hladni gonjeni, največkrat razbiti in potem za prvo silo skupi zmetani,...itd.

Drgač kot Ford driver ti odsvetujem nakup focusa ali mondeota, uvoženega od koderkoli.Sicer tvojih ostalih favoritov (AR,Renault,Stilo) ne poznam toliko, ampak kulk imam izkušenj z uvoženimi fordi, ti nakup takega forda toplo odsvetujem, ker imajo vsi zbite kilometre in so nasplošno "utrujeni".

LP!

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Po jan 05, 2009 8:22 am

jaz bi raje vzel megana -je lepši, prostornejši.
glede porabe med laguno in meganom z istim motorjem pije megane nekje 0,5 - 1 litra manj od lagune.
Vprašanje je, če ni mogoče laguna nekoliko dražja za vzdrževat kot megane?

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Po jan 05, 2009 8:42 am

O sošolc. Se morm mal javit, čeprav nič pametnega ne znam povedat o teh avtih, ker nimam nobenih izkušenj z njimi. Sam da mal pozdravim, pa upam da boš si najdu dober avto, ki ti bo odgovarjal!

lohka bi pa jakobu reku, če ti bmwja proda :lol:
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii Po jan 05, 2009 8:44 am

ducky je napisal/-a:jaz bi raje vzel megana -je lepši, prostornejši.
glede porabe med laguno in meganom z istim motorjem pije megane nekje 0,5 - 1 litra manj od lagune.
Vprašanje je, če ni mogoče laguna nekoliko dražja za vzdrževat kot megane?

Ma dej nehi, sem imel oba.
Najprej megana potem laguno in ne bo držalo. Kjub temu da je laguna kako kilco težja ni razlike v porabi.
Laguna pije poleti 5,5litra na 100 km, pozimi, zaradi novih zimskih gum pa okoli 6-6,5 lit na 100.
V obeh primerih imam gume gor 225-45-17.
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Po jan 05, 2009 9:15 am

Malo boš moral budget dvignit, jaz za 8k nisem dobil vsega tega kar ti želiš.

Lp

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Po jan 05, 2009 6:20 pm

comfortably numb je napisal/-a:Malo boš moral budget dvignit, jaz za 8k nisem dobil vsega tega kar ti želiš.

Lp

Hja potem je v mojem primeru lažje želje ukrotit.

@ davorz: Jah BMW 5 tud nebi bil slab, njegov je edino letnik malo (pre)star.

@TrijoAdijo: Ja no vidiš nekaj takega kot je tvoj bi prišlo v poštev. No če boš prodajal za 6k se slišiva ne?

Vrjetno lahko takih avto prešteješ na prste ene roke (vsaj na avto.net) tako da bo treba (kot je že bilo omenjeno) veliko potrepljenja.

@glede porabe lahko debato kar zaključimo, ker je preveč spremenljivk v igri + vsak navija za "svojega".

@esem: C5 mi ne sede ne od znotraj ne od zunaj. Edni plus je teh 80kw zaradi zavarovanja, pa še to ne vem če je plus, da ne bom z avtom zadovoljen samo enkrat na leto, ko bom plačeval zavarovanje, vse druge dni pa luknjo pod gasom delal in klel. :) No je kdo ki ima C5 s tem motorjem 80kw? Je dovolj sape?

@lumpii kater motor si imel v laguni/meganu. Splošni vtisi in okvare obeh? Kupljena nova ali iz druge roke?
Slika

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Po jan 05, 2009 9:05 pm

No nekak mi je Laguna še vedno naj.

Zanima me naslednje. Kako si sledijo paketi opreme. Koliko mi je znano je paket za "zunaj" in "znotraj". Če se komu da v grobem napisat kaj vsebuje kater paket bi bil zelo hvaležen. Govora je o 04 letniku
In še eno vprašanje. Najbolj pogosto je laguna v kombinaciji z 1.9dCi 88kw. Zasledil sem pa tudi z 79kw in 74kw. Kaj je tu fora?
Slika

slovenc
Nov uporabnik

Napisal/-a slovenc Po jan 05, 2009 10:04 pm

Pozdravljen,
Jaz sem bil 2,5 leti nazaj v podobni dilemi, le da je bilo takrat malo več denarja v igri. V igri so bili isti avtomobili. Na koncu sem se odločil za Stilota ker je takrat in tudi še danes največ ponujal za svoj denar. In mi zaenkrat ni žal.
V kabini je avto prostoren, prtljažnik bi sicer bil lahko malo večji (5-članska familija!). Težavo s prostorom tistih 2-3 krat letno rešujem s trugo.
Motor je biser, potegne brez težav tudi ko je avto polno naložen, poraba se pri meni giblje v povprečju 6,3 l/100.
Avto je uvožen iz Ita-km je imel 45ooo (če je res). Sedaj jih ima 99000, v tem času sem menjal silent bloke na zadnji premi (180 Eur) in pa prednje ploščice (59 Eur na pooblaščenem servisu)
Olja dolijem 2 dl na 20kkm.
Občasno se pojavi kak čriček, ko je mrzel je glasen
Ponavadi sem v tem času menjal avtomobile tega pa kar ne bi dal od hiše, čeprav me malo mikajo enoprostorci zaradi prostora.
LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 1 gost