Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Po jan 05, 2009 2:27 pm

boula je napisal/-a:
north789 je napisal/-a:od unga puntota poznam lastnika je ziher opravljen servis ker je tut sam avto mehankar.

ja men je tudi deloval čisto pošten... tako da imam dobro mnenje o njem... in dvomim da je kej blo, da bi me hotel zafrknit. avto pa je tudi kul. zgleda dobro ohranjen. tako da se kar skoraj nagibam k njemu.

me pa muči, še renault DCI 1.5. Kaj moram vse bit pozoren pri nakupu tega avta, ko opravim pregled??

Če Clia, od 2003 - konec leta naprej

Glede na to, da kupuješ do 4500 evrov, pa ja, bi lahko pogledal za bolšjim primerkom

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2487155
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2438442
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2493599 ZELO LEP, DOBER
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2500192 KOT PREJŠNJI
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2460987# ZELO LEP
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2487352

ajkula
Nov uporabnik

Napisal/-a ajkula Po jan 05, 2009 2:29 pm

S|icKeR je napisal/-a:
ajkula je napisal/-a:jst nebi nobenga od teh uzel. Mogoče cliota če bi spustil ceno za kakih 800-1000 eur pa da je res vse ostalo ok.
Drgač pa pr puntotu so kilometri ziher bli vrteni, to takoj veš za ziher če je pri 125000
dal nove zimske gume. Avto z do 140000km bi v večini primerov moral imeti še prve (tovarniške) gume (zimske sigurno letne pa ponavadi že ne več).

jaz sem gume znucal v 17000km z novim avtom in to z dizlom. pa se z avtom lepo dela. obraba gum niso merilo kok kilometrov ma avto.

Z novim avtom si v 17000 kilometrih skuril gume? dobr si ej, res svaka ti čast...
Pa se zavedaš da je še posebej pri dizlu potrebno pazit na pravilno utekavanje motorja?
No zdej mi je jasno zakaj se nekaterim dizli kvarjo, pa zakaj se dost folka pritožuje da jim pije olje... oprosti ampak, da v 17000 kilometrih skuriš gume to ni normalno... Razen če si jih mel napumpane na 0.8 bara pa si teral 200 po avtocesti. Jst bi šu na tvojem mestu prodajalcu in zahteval nove gume pod reklamacijo.
Nevem če se ti zavedaš ampak predvidena življenska doba za dunlop 207RR, ki sem jih imel na motorju suzukiju gsxr 600 je vsaj 14000 kilometrov (pa mi lahko verjameš da se motoristične gume najhitreje obrabijo-še posebej dunlop je posebej znan po večjem oprijemu in večji porabi) in hkrati se nikoli ne vozi normalno.

Še enkrat avto ki ima 125000km kot tale punto (in seveda, ki je normalno vožen) mora imet še prve zimske gume (razen če so zaradi starosti bile menjane), za letne ne rečem (se lahko resnično bolj obrabijo).

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Po jan 05, 2009 2:43 pm

ja, to bi pa rd vidu

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Po jan 05, 2009 2:56 pm

lenivec je napisal/-a:
DaDek je napisal/-a:si dejansko vozil avto dalj časa da veš? če nisi pol ne bluzi...

da sem v avtu praktično vsak dan že od leta 2003 velja?
pa si kdaj primerjal ta super natančni BC z realno porabo?

pri 160 si mel povprečno 5-6l a ja itak. pri 180 bi ti pa nafto sam delal. če hočeš kurčev dci vozit 160 moreš tišat gas do konca. že pri 130 ma porabo nad 5

glej jaz sem ti povedal tako porabo sem imel in konec, sem tudi računal na roke sam pa ni bilo kaj dosti več.. avto je bomba proti raznim puntotom isti letnik to je dejstvo.

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a 207sport Po jan 05, 2009 3:06 pm

hehe bi rad vidu ja kdo ma tko mal porabe:D napise oz. rece ti lahko vsak od lastnikov kok jo je mel. mislm da bi mogu mal boll realno gledat, pa bit zadovoljen ce bi ti dizel pil okol 5l/100 bencinar pa 6l, 7l/100. k za tak mejhen dnar ne bos dubu motor k bo bil tko izpopolnjen tok kolkr si predstavlas da bi mel porabe okol 4 majo hibridi....

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Po jan 05, 2009 3:09 pm

ajkula je napisal/-a:
S|icKeR je napisal/-a:
ajkula je napisal/-a:jst nebi nobenga od teh uzel. Mogoče cliota če bi spustil ceno za kakih 800-1000 eur pa da je res vse ostalo ok.
Drgač pa pr puntotu so kilometri ziher bli vrteni, to takoj veš za ziher če je pri 125000
dal nove zimske gume. Avto z do 140000km bi v večini primerov moral imeti še prve (tovarniške) gume (zimske sigurno letne pa ponavadi že ne več).

jaz sem gume znucal v 17000km z novim avtom in to z dizlom. pa se z avtom lepo dela. obraba gum niso merilo kok kilometrov ma avto.

Z novim avtom si v 17000 kilometrih skuril gume? dobr si ej, res svaka ti čast...
Pa se zavedaš da je še posebej pri dizlu potrebno pazit na pravilno utekavanje motorja?
No zdej mi je jasno zakaj se nekaterim dizli kvarjo, pa zakaj se dost folka pritožuje da jim pije olje... oprosti ampak, da v 17000 kilometrih skuriš gume to ni normalno... Razen če si jih mel napumpane na 0.8 bara pa si teral 200 po avtocesti. Jst bi šu na tvojem mestu prodajalcu in zahteval nove gume pod reklamacijo.
Nevem če se ti zavedaš ampak predvidena življenska doba za dunlop 207RR, ki sem jih imel na motorju suzukiju gsxr 600 je vsaj 14000 kilometrov (pa mi lahko verjameš da se motoristične gume najhitreje obrabijo-še posebej dunlop je posebej znan po večjem oprijemu in večji porabi) in hkrati se nikoli ne vozi normalno.

Še enkrat avto ki ima 125000km kot tale punto (in seveda, ki je normalno vožen) mora imet še prve zimske gume (razen če so zaradi starosti bile menjane), za letne ne rečem (se lahko resnično bolj obrabijo).

meni je do prvega servisa spil 1dcl olja, kar je normalno, zdaj mam 20000km pa ga je še vedno na maximumu. gume imam skos napumpane na 2.7 bara spredaj in 2.4 bara zadaj. pač imam do šihta zelo ovinkasto cesto in se mi ponavadi mudi ker rad mal potegnem spanec :lol: gume so bile pa pirelli zero nero. no ok sj 3mm profila je še približno, se pravi bojo še za cca. 2000km, ampak taka gume je zame že zrabljena.

ajkula
Nov uporabnik

Napisal/-a ajkula Po jan 05, 2009 3:49 pm

S|icKeR je napisal/-a:
ajkula je napisal/-a:
S|icKeR je napisal/-a:

meni je do prvega servisa spil 1dcl olja, kar je normalno, zdaj mam 20000km pa ga je še vedno na maximumu. gume imam skos napumpane na 2.7 bara spredaj in 2.4 bara zadaj. pač imam do šihta zelo ovinkasto cesto in se mi ponavadi mudi ker rad mal potegnem spanec :lol: gume so bile pa pirelli zero nero. no ok sj 3mm profila je še približno, se pravi bojo še za cca. 2000km, ampak taka gume je zame že zrabljena.

Aja maš bol ovinkasto cesto... aja pol pa ql :lol:
Mah ne vem no če si ti res na 17k skuril gume...
V vsakem primeru maš verjetno kr drage servise (morš zraven olja pa filtrov še gume menat). Ka pa maš za en avto če smem vprašat, ker, da ti do 1 servisa dizel spije 1 dcl olja ni normalno. Normalno bi blo če bi ti ga spil tja do 8 dcl 1 litra (vsaj pri vw, bmw je tko)

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Po jan 05, 2009 3:56 pm

maš pm da nebova tle smetila.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po jan 05, 2009 3:57 pm

Jst sem vozu VW Lupota 3L od sestrične, njena povprečna poraba je bla 3,2 litra,
ko sm ga pa jst dobu za pelat je pa hiter meu čez 4,5 litra

Veyron
Nov uporabnik

Napisal/-a Veyron Po jan 05, 2009 4:01 pm

kolesar je napisal/-a:http://www.spritmonitor.de/de/die_sparsamsten_autos.html
tule maš link kateri avtomobili najmanj porabijo..

če iščeš za kak določen avto samo zbereš na desni..
http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/16-Fiat/137-Punto.html?fueltype=1&constyear_s=2004&constyear_e=2006

Ma ne mi s temi nemškimi linki o porabi! Nabijajo da kr res ni. Sem gledal nemški test bmw3, mb c, r laguna in novi c5. Nemca sta mela porabo na testu 5.4 - 5.6 l/100km, francoza pa 8.0 - 8.4l/100km. Sam tok informativno o nemškem testiranju porabe :lol:

Lahko ti s prve roke povem, da mi je žal za cliom 1.5dci s 4.4l/100km...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po jan 05, 2009 4:06 pm

ajkula je napisal/-a:
S|icKeR je napisal/-a:

Ti nisi normalen :roll: ...moj avto ma 80000 km pa drugi kompet zimskih pa 3 komplet letnih gum, pa vrjemi da sem avto pravilno utekaval. tako ko slicker sem jaz gume zlizal v 17 ooo km.

Kar se porabe tiče, ne bodte neumni, znanec ima corso cdti, ki je isti motor kot v tem puntu pa ima porabo okroglih 5 v povprečju pa peš na roke računano, vozi pa normalno pač, na ac maš takoj 6 če le malo pritisneš, clio dci ( 80 ), pa ima pri 130 km/h porabo okoli 5,3 5,4 po BC, ki pa laže baje za pol litra.

Tak da porabo pod 5 samo sanjaj. okoli 5, 5.5 pri NEŽNI vožnji pa dosežeš tudi z oplovim twinport motorjem, pa je bencinar, torej ni skrbi okol turbine pa še bencin je cenejši od nafte.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po jan 05, 2009 4:18 pm

speedfreak je napisal/-a:
Tak da porabo pod 5 samo sanjaj. okoli 5, 5.5 pri NEŽNI vožnji pa dosežeš tudi z oplovim twinport motorjem, pa je bencinar, torej ni skrbi okol turbine pa še bencin je cenejši od nafte.

to itak cel čas trdim: da avtov segmenta clio, punto, corsa ipd, se niti pod razno ne splača kupit dizelskega, prav v tem segmentu so dizli dosti dražji, poraba je pa isti šmorn, kot si ugotovil....

P.S sestra je imela punta 1.2 60 ps 6 litrov konstantno, nato grande 1.4 8v 77 konjev 6.5 in sedaj ima C1 1.0 tri cilindre, dejansko sama "drkarija" (tank 1 mesec drži) pa je pod 6 litrov.....

P.S. 1 pa še vozit ne zna..... :P

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po jan 05, 2009 4:42 pm

Glede onega Cliota:
nedovoljeni linki!
Slika

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Sr jan 07, 2009 12:39 am

Evo še dva od mene, ko je že zgoraj eden omenjal Lupota

Prvi
Drugi

Uporabniški avatar
sofoiks
Nov uporabnik

Napisal/-a sofoiks Sr jan 07, 2009 8:36 am

lejte pustite vi te bc-je. Človeka ne zanima trenutna poraba po bcju ampak povprečna na cel tank. Imam alfo 166 2.4jtd in povprečna na tank mešana vožnja 5.5l. Res pa je da imam v glavnem ravnice in 80-90km/h. Pa pomoje je tale alfa veliko bolj udobna k ima fotelje not kot pa kakšen majhen mestni avto.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr jan 07, 2009 9:35 am

Veyron je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:http://www.spritmonitor.de/de/die_sparsamsten_autos.html
tule maš link kateri avtomobili najmanj porabijo..

če iščeš za kak določen avto samo zbereš na desni..
http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/16-Fiat/137-Punto.html?fueltype=1&constyear_s=2004&constyear_e=2006

Ma ne mi s temi nemškimi linki o porabi! Nabijajo da kr res ni. Sem gledal nemški test bmw3, mb c, r laguna in novi c5. Nemca sta mela porabo na testu 5.4 - 5.6 l/100km, francoza pa 8.0 - 8.4l/100km. Sam tok informativno o nemškem testiranju porabe :lol:

Lahko ti s prve roke povem, da mi je žal za cliom 1.5dci s 4.4l/100km...

to ni test, ampak dejanska poraba avtov, ki jo folk na net vpisuje..
tak drugič prvo poglej predn komentiraš

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Sr jan 07, 2009 5:36 pm

sašo5 je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:

to itak cel čas trdim: da avtov segmenta clio, punto, corsa ipd, se niti pod razno ne splača kupit dizelskega, prav v tem segmentu so dizli dosti dražji, poraba je pa isti šmorn, kot si ugotovil....

P.S sestra je imela punta 1.2 60 ps 6 litrov konstantno, nato grande 1.4 8v 77 konjev 6.5 in sedaj ima C1 1.0 tri cilindre, dejansko sama "drkarija" (tank 1 mesec drži) pa je pod 6 litrov.....

P.S. 1 pa še vozit ne zna..... :P

PA še nekam v BIH na plin premontirat pa zastonj okol voziš :D

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr jan 07, 2009 7:26 pm

CupraR je napisal/-a:PA še nekam v BIH na plin premontirat pa zastonj okol voziš :D

ne gledaš 24 ur :?: Plina ni, pipica zaprta.... :P

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr jan 07, 2009 7:52 pm

poraba,poraba,poraba poserjem se vam na porabo!!Če bi radi majhno porabo si kupite ali bicikel ali mesečno za bus!Pa pridte vsi ki vam pije od 4-5 litrov malo k meni v LJ. pa se bomo mal vozil od 15-ih do 17-ih po centru pol boste pa debelo gledali ko bo poraba 7-8 litrov!Saj meni marea JTD 110 KM lepe relacijske vožnje iz LJ. v poreč pri 130 km/h po sloveniji in cca. 100 km/h po CRO pije 6 litrov (poln avto).Vsi samo pišete kok je pokuril (najmanj) o max. porabi ste pa vsi tiho kot riti!

boula
Nov uporabnik

Napisal/-a boula Sr jan 07, 2009 9:40 pm

Jaka izbranec najverjetneje Renault CLIo DCI 1,5. se zadnji komentarji za pomoč?. http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2514863.

ŠE ZADNJI NASVETI???

vsaj kje biti se pozoren pri nakupu, oz. za koliko bi ga kupili, se pravi če je vreden 3800.
z mašino zgleda vse v redu, in vse dela kot mora

male napake pa so nasledjne:

- sovoznikovega sedeža se ne da spustiti, tako da bi lahko se ljudje usedli zadaj. mora voznik vstati. - stroški nekje od 30 do 100 evrov - na servisu s.p.
- streha nekoliko potolčena od toče
- zadnji blatnik na zadjni strani desno malo štrli vn - kot da bi bil ven zbit za ene 2 cm
desna pozicijska lučka ne gori (verjetno le žarnica)

čez 30.000 kilometrov rabi se en servis, za grelce itd. glavni servis je baje že narejen. Lastniku rad zaupam ker zgleda posten. Ne vem pa kako je s tem če en mehanik ki dela sicer na enem pooblaščenem servisu, opravi glavni servis kar doma na domu, da pride ceneje. Nimam nič proti temu, saj razumem da bi vsak rad čim ceneje prisel skozi. Zanima me pa to, kako bom lahko jaz prepričan in siguren da je vse res bilo narejeno. jermena ne mores preveriti, treba vse odpirat. a bi lahko s tem mehanikom podpisal kaksno garancijo, ali da imam kaksno potrdilo več,

kot pa le tisti listič notri pod haubo - no vsaj to je in zgleda res original.
kaj naj storim glede tega... a čim je tisti listič pol je lahko garantirano, hočem reči, kdo garantira, a lahko garantira firma, ki je napisana na tem lističu, ker pač dela za njo? po moje ne če je delal doma:) torej?!?!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Zodd in 9 gostov