Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po jan 12, 2009 11:02 am

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2434156#
ogledat si pojdi tega..... - cena je primerna(če zbiješ za par 100 eur. o.k. ampak sam bi se zmenil s prodajalcem raje kot popust za garancijo 12 mesecev na motor oz. na vse, razen potrošni materijal (olje, zavore, vodila.....)

P.S in od vseh nakazanih, mi je ta tudi najbolj o.k.(vsaj na slikah)

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Po jan 12, 2009 11:24 am

tud sam si zadnje čase ogledujem a4-ke. Kaj sem opazil: da ima večina zelo obrabljene plastike na vratih... kaj to je kakšna bolezen pri a4 :?
zanimam se predvsem za 130hp tdi-ja.
Glede vžiga pozimi, pa poznam par ljudi, ki vozijo diesle pa nimajo problemov.
Ni to golf 2...
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

BOKI81
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a BOKI81 Po jan 12, 2009 11:45 am

zdravo, mel sem a4 tdi 130 km, in a4 1.8 t 164km in ti lahko povem samo dobre stvari glede te generacije Audija a4. Motorji so več kot odlični, nobenih problemov z obema, z prvim sem naredil 186000km, z drugim pa 75000 km. edino sem imel probleme pri dizlu z kompresorjem klime (1x)in pa prekomernim crkovanjem žarnic.(bog ve kokrat)

Edina pomankljivost napram passatu je velikost, passat ima znotraj avta bistveno več prostora, posebej na zadnji klopi. Moj glas gre seveda audiju.
lp

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po jan 12, 2009 11:45 am

kar se tiče vžiga to ni bilo mišljeno da se avto ne prižge po prvem poskusu ampak se zgodi, da zaštarta šele po kaki sekundi še posebej, če avto stoji več kot 10h na -14C

Uporabniški avatar
clio (proton_freak)
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a clio (proton_freak) Po jan 12, 2009 3:04 pm

Dokler se kadi je dobro!Ko se pa neha pa je sranje!

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Po jan 12, 2009 3:36 pm

romanll je napisal/-a:
Psepi je napisal/-a:Tisti, ki je jamral da 1.8T preveč žre ga vprašam. Kaj pa bi takšen avto vozil na hlape?

sem se nasmejal temu stavku govoriš kot da bi imel 4,3s do sto :lol:
1.8.t itak ne gre nikamor mislim več pokuri kot da kam gre

No dr. strojništva in razvijalec avtomobilskih tehnologij, koliko pa naj bi potemtakem pil bencinski agregat, ki ga poganja turbina in ima kubaturo 1.8 in 1400kg? a je to mogoče 5L/100km? :roll:

Oz. kdor kupi bencinarja turbota že ve zakaj ga je v končni fazi vzel kajneda (hint: plačuješ registracijo za 110-130kw, avto pa ima z lahkoto 147kw, ne gre ravno v 4s do 100 je pa za pleh ki se valja po SLO cestah še zmeraj presentljivo hitra in pa predvsem uglajena limuzina napram dizelskem bratu) ;)

EDIT: kompletna poanta je da spije pri normalni vožnji 3L bencina več kot dizel nafte a na račun tega, da ga lažje dobiš s preverjeno zgodovino, realnimi in manjšimi kilometri in za manj denarja pa tudi možnost okvar je manjša ker je motor totalno predimenzioniran. Edini redni fehler je LMM, kar pa crkuje tako na Alfah, kot Citroenih in vseh ostalih avtih. Vse to za 2000-3000eur manj, prav tako pa je bencin cenejši kot nafta in za 2L/100km imeti nekaj na pol ali pa nekaj "za ziher" pri meni sploh ni bila dilema.

@jay

če misliš lupljenje plastike na notranji strani vrat kjer imaš stikala za šipe in stranska ogledala, tisto se da poceni zamenjati je pa standard audi napaka že od modela audi 100 in ni nič kritičnega ;)

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Po jan 12, 2009 5:31 pm

Js bi raje audija kot passata, pa po možnosti dizla. Se mi zdi, da se lepše pelje od vw-ja, boljši materiali in posledično tudi občutek, sploh, če je za boljšo polovico.
Fahren bis der Arzt kommt!

romanll
Novinec

Napisal/-a romanll Po jan 12, 2009 7:47 pm

Psepi je napisal/-a:
romanll je napisal/-a:
Psepi je napisal/-a:Tisti, ki je jamral da 1.8T preveč žre ga vprašam. Kaj pa bi takšen avto vozil na hlape?

No dr. strojništva in razvijalec avtomobilskih tehnologij, koliko pa naj bi potemtakem pil bencinski agregat, ki ga poganja turbina in ima kubaturo 1.8 in 1400kg? a je to mogoče 5L/100km? :roll:

tipično pisanje 12 letnika :roll:

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Po jan 12, 2009 7:56 pm

romanll je napisal/-a:

:roll: OK, pustmo stat take izjave... glupavosti.

Torej, tudi jaz sn kolebal med temi dvemi avtomobili, zelo sem bil pozoren na ohranjenost in kilometre (zelo me je bilo strah, da bi zapravljal denarce za neljube servise). Sicer pa niso vsi uvozeni avtomobili taki, kot si jih nekateri predstavljajo... Nakoncu, tik pred dnevom nakupa enega izmed passatov variant 1.9TDI 131KM sem opazil enega belega Volva V70 D5. Prvo me je od nakupa odvracala zavarovalnina, ki se placa glede na koncicke (120kW) in bela notranjost (umazanijo tezko spravit iz sedezev), ampak sem nato malce pogledal na volvo forum in tam malce povprasal. Tam pise vse o teh motorjih, vzdrzevanjih ipd.... No sej ni to o tem, sam nakoncu sem postal lastnik volva, in ni mi zal 8) Priporocam tudi tebi, odlocitev je pac tvoja :)

LP
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Po jan 12, 2009 8:44 pm

romanll je napisal/-a:
Psepi je napisal/-a:
romanll je napisal/-a:

tipično pisanje 12 letnika :roll:

Hvala za kompliment, sem se od nekdaj štel za mladostnega. Štejem jih nekaj čez 20, lih toliko da boš vedel ;) Pa čestitke na dobri argumentirani repliki :tomidelej:

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Napisal/-a Senad Po jan 12, 2009 9:43 pm

tako kot vedno in v vsaki temi, ko kdo nima kaj pametnega za odgovorit, takoj začne pisat: da si otrok, in da še verjetno nimaš izpita bla bla bla.
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

Uporabniški avatar
clio (proton_freak)
Uporabnik

Napisal/-a clio (proton_freak) Po jan 12, 2009 10:59 pm

Mladina ohranite živčke za v vrtec zdaj pa pojdimo nazaj k bolj resnim temam!Kako je kaj ta motor 2.5 TDI V6?

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Po jan 12, 2009 11:03 pm

clio (proton_freak) je napisal/-a:Mladina ohranite živčke za v vrtec zdaj pa pojdimo nazaj k bolj resnim temam!Kako je kaj ta motor 2.5 TDI V6?

"ŠVOHIZEM" prav pri teh motorjih nagajale odmične........(180 konjev motor te hibe nima)

Uporabniški avatar
clio (proton_freak)
Uporabnik

Napisal/-a clio (proton_freak) Po jan 12, 2009 11:09 pm

sašo5 je napisal/-a:
clio (proton_freak) je napisal/-a:Mladina ohranite živčke za v vrtec zdaj pa pojdimo nazaj k bolj resnim temam!Kako je kaj ta motor 2.5 TDI V6?

"ŠVOHIZEM" prav pri teh motorjih nagajale odmične........(180 konjev motor te hibe nima)

NEvem kje sem slišal da po letu 2000 bi naj to napako odpravli?Se motim?

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Po jan 12, 2009 11:17 pm

clio (proton_freak) je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:

NEvem kje sem slišal da po letu 2000 bi naj to napako odpravli?Se motim?

te motorji so do konca "krah" (ena vmesna serja 163 konjev tudi) v A4 B6 model 2002 je pa že 180 konjev in od takrat naprej naj bi bilo to popidenano........

P.S. seveda ni vsak motor nagnjen h okvaram(znanec ima v A6 1998 enak 150konjski, pa je 300.000 mir.......)zopet kako naletiš in če je bil avto redno servisiran je bil podlležen vpoklicu, kjer so odmične menjali....(verjetno razvidno iz teh. knj. samo mehaniki pravijo, da tudi to ni pomagalo za dolgo, ker je bila napka na glavi(nekaj z oljnimi kanali....)

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Sr jan 14, 2009 12:45 am

sašo5 je napisal/-a:NEvem kje sem slišal da po letu 2000 bi naj to napako odpravli?Se motim?

te motorji so do konca "krah" (ena vmesna serja 163 konjev tudi) v A4 B6 model 2002 je pa že 180 konjev in od takrat naprej naj bi bilo to popidenano........

P.S. seveda ni vsak motor nagnjen h okvaram(znanec ima v A6 1998 enak 150konjski, pa je 300.000 mir.......)zopet kako naletiš in če je bil avto redno servisiran je bil podlležen vpoklicu, kjer so odmične menjali....(verjetno razvidno iz teh. knj. samo mehaniki pravijo, da tudi to ni pomagalo za dolgo, ker je bila napka na glavi(nekaj z oljnimi kanali....)[/quote]

Tudi meni so vsi ta motor odsvetovali :tomidelej: . Sem ga pa preizkusil pa me tudi impresioniral ravno ni iskreno povedano. Preizkusil sem ga sicer v A6 ampak vseeno, premalo odziven za takšno kubaturo in deklarirano moč za moje pojme ;)

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Sr jan 14, 2009 7:33 am

Glede na to, da je passat večji kot a4, me pa zanima kako se pa primerja passat z a6 ? A gre tukaj zdaj za primerno velik avto ali je a6 večji ?

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr jan 14, 2009 8:07 am

Psepi je napisal/-a:
@jay

če misliš lupljenje plastike na notranji strani vrat kjer imaš stikala za šipe in stranska ogledala, tisto se da poceni zamenjati je pa standard audi napaka že od modela audi 100 in ni nič kritičnega ;)

Auč. Če bi se to naredil s kakim ne-nemškim avtom, bi bilo zdajle že 10 strani postov kaka j***a so. Ker je pa to audi, pa seveda ni nič kritičnega, kako tipično. Ah, bom rajši tiho, ker se bo zdajle vsul gnev fanov... :P
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Sr jan 14, 2009 9:41 am

Saj se ne gre samo za lupljenje ročajev, avto je potrebno gledati kot celoto ...

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr jan 14, 2009 10:39 am

AM je napisal/-a:Glede na to, da je passat večji kot a4, me pa zanima kako se pa primerja passat z a6 ? A gre tukaj zdaj za primerno velik avto ali je a6 večji ?

Passat je večji (oziroma bolje rečeno prostornejši) kot A4, vendar je hkrati manjši od A6! ;)

Polo78 je napisal/-a:
Psepi je napisal/-a:
@jay

Auč. Če bi se to naredil s kakim ne-nemškim avtom, bi bilo zdajle že 10 strani postov kaka j***a so. Ker je pa to audi, pa seveda ni nič kritičnega, kako tipično. Ah, bom rajši tiho, ker se bo zdajle vsul gnev fanov... :P

Kot pri vseh stvareh tudi tukaj velja, da je vse odvisno od lastnika oziroma od odnosa, ki ga ima lastnik do stvari...kolega ima Audija A4 (B5 generacijo) z več kot 200.000 km pa je tako zunaj kot tudi notri kot iz salona (ročaji niso niti malo "olupljeni"), medtem ko ima teta dve leti starega Golfa V, pa ji je uspelo ročaj že čisto "olupiti"! :roll:
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Zodd in 10 gostov