peterl je napisal/-a:Hvala vsem za odgovore.
Vem, da ni VW in da razlika je. Denarja za Passata pač ni in bo tudi Octavia super. Mislim, da so črički res odvisni tudi od tega, koliko paziš na avto. Glede glasnosti mi je tudi vseeno - žena ima VW polo 1,9 SDI in je tudi glasen, ko je hladen. Potem pa je čisto ok.
Upam, da mi jutri potrdijo možnost dobave in da ga naročim.
Kolega ima Octavio letnik 2001, 1,9 TDI 90 KM in ima 200.000 km. Poraba 4,6 l! A je res možna tako nizka poraba?
LP
Kupi kdo Polota?
letnik 2001, 85000 km (ta teden verjetno še kakšnih 400 več), moder, notranjost bež. Motor je 1.4 16V, 55 kW (75 KM), klima, pet vrat, vlečna kljuka, subwoofer in še 4 platišča z gumami (sicer že bolj švoh...). Če res koga zanima, letne gume imam še original, zimske so tudi prve. Avto sem pazil od začetka in tudi videti je kot nov.
Vem, da ni VW in da razlika je. Denarja za Passata pač ni in bo tudi Octavia super. Mislim, da so črički res odvisni tudi od tega, koliko paziš na avto.
spaceone je napisal/-a:Tule imaš porabo za octavio 1.9 tdi
http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... fueltype=1
4.6 je še veliko
peterl je napisal/-a:Pozdravljeni,
odločam se za nakup avtomobila (trenutni je premajhen, VW Polo). Odločal sem se med VW Touran, VW Passat karavan in Škoda Octavia kombi. Seveda sem gledal vse kot rabljena vozila.
Delam okrog 20k km letno in občasno potrebujem dovolj prostora (za 4-5 ljudi).
LP P.
Gyga je napisal/-a:spaceone je napisal/-a:Tule imaš porabo za octavio 1.9 tdi
http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... fueltype=1
4.6 je še veliko
Foter ima porabo 4.3 - l.2001 tdi 90KM.
Nisem pa preprican, da je tako tudi z novimi motorji. Se mi zdi da novi 105KM motorji pijejo skoraj liter vec.
To so moja opazanja. Naj me kdo popravi.
Vem, da ni VW in da razlika je. Denarja za Passata pač ni in bo tudi Octavia super. Mislim, da so črički res odvisni tudi od tega, koliko paziš na avto. Glede glasnosti mi je tudi vseeno - žena ima VW polo 1,9 SDI in je tudi glasen, ko je hladen. Potem pa je čisto ok.
Upam, da mi jutri potrdijo možnost dobave in da ga naročim.
Kolega ima Octavio letnik 2001, 1,9 TDI 90 KM in ima 200.000 km. Poraba 4,6 l! A je res možna tako nizka poraba?
LP
peterl je napisal/-a:tristan01: hvala za izčrpno poročilo. Jaz bom vozil krajše relacije, magistralna cesta cca 80 km dnevno.
Jutri ga potrdim!
Za Polotom se mi pa že zdaj kolca
Hvala za vaša mnenja. Mi je pa zanimiv ta podatek, da so 110 KM varčnejši od teh 105 KM. Zanimivo. Se mogoče javim, ko bom prevozil za kak tisočak kilometrov
LP
lumpii je napisal/-a:mito155 je napisal/-a:Skode Busines se ne da več naročiti nove. Zato ti ostane samo kar je na zalogi. Minusov ni razen občasno glasnega motorja, ostalo je pa itak standard in v večini brez napak. Se pa avto pelje fantastično.
lp
Pa ne Škodilaka kupovat.
Če že tolk keša daješ za avto, dodaj še malo pa raje vzemi passata karavana.
Passat Variant Confortline + Buissnis paket, 2.0 TDI 140PS , v kovinski barvi, MP3, PDC itd...te košta 26.500€. ( Drugače je 30.200€, samo šopajo s popusti sam da kupš).
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov