Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če jan 22, 2009 7:52 am

Kot so že nekateri povedali, pojdi na eno konkretno testno vožnjo z obema in vzami tisto kar ti je všeč, kar je za tvoje potrebe in želje najbolje. Ne oziraj se preveč na mnenja sorodnikov, znancev, sosedov,... ki ti bodo vsiljevali svoje. Avto vendar kupuješ ZASE!

Kar se cen tiče, mislim da bi moral pri obeh dobiti še nekaj popusta, sploh pri Fordu, ki je vendarle samo facelift in ni nov model. Za ta denar bi se moral dobiti že dizel, ne pa en običen 1.6 bencinar.
Antiznačkar po prepričanju

mocoa2
Nov uporabnik

Napisal/-a mocoa2 Če jan 22, 2009 11:47 am

Na tvojem mestu bi glede focusa obvezno se malo preveril po salonih za vozila, ki so na zalogi - je ugoden cas za nakup in bi pomoje bi lahko iztrzil nizjo ceno za avto s podobno konfiguracijo kot pa to pri Summitu - morda celo kaksnega dizla.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če jan 22, 2009 12:09 pm

kakih 19 jurjov za forda 115 ps :?:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=1992710&show=
vsi se večinoma vrtijo med 13 in 14k eur...- dobro; ni titanijum, ampak 5-6k opreme .... :roll: tud titanium nima(ta "sport" mi je prav všečen, motor je pa itak b.p.)proti vw-jevem 8 ventilcu:"formula"....

p.s najboljši nakup je pa itak trenutno(še par 100 eur. dol)pa je:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2222666&show=

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett Če jan 22, 2009 2:52 pm

No pa poglejmo kaj ima Ghia/Titanium več od Trenda!

-kromirana obroba mrežice na prednjem odbijaču
-spojler zadaj v barvi karoserije
-kromirana kljuka za odpiranje prtljažnika
-brisalci s senzorjem za dež
-električni pomik vseh stekel (z enojnimdotikom)
-samozatemn. vzratno ogledalo
-samodejna vklj- žarometov
-hlajen predal na sopotn. strani
-lita platišča 16"
-tempomat
-dvopodročna klim. naprava s samod. regulacijo temp.
-reostat za osvetlitev arm. plošče
-sredinska konzola z naslonjalom za roke in prostorom za hrambo
-usnjen volan in prestavna ročica
-nadglavna konzola s prostorom za hrambo +2 bralni lučki
-nastavitev ledvene opore
-sredinski naslon zadaj
-osvetlitev stopal +predala spredaj
-zračni zavesi
-radio CD SonyMP3 + osem zvočnikov + priključki za dodatne avdio naprave
-obvolanskee kontrole

Titanium ima v nasprotju z Ghio športne sedeže, Ghia pa ima tempomat, ki ga Titanium nima.

Temu dodaj še mojo dodatno opremo: kovinska barva,ESP+TCS,senčniki na zadnjih vratih, ogrevani sedeži, dodatna garancija.

Kar kaže, da ima kar dosti dodatne opreme v nasprotju z Trend (tudi Sport) verzijo. Itak mi Sport ne leži, ker iščem avto za udobje (temu je namenjena Ghia) in ne "dirkaštvo". Titanium pa je nekakšna mešanica med Ghio in Sport.

Se pa strinjam, da bi morala cena še pasti. Vsaj na 18 tisočakov ali pa še kaj več.
Zadnjič spremenil brett, dne Če jan 22, 2009 3:25 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če jan 22, 2009 3:11 pm

Jest bi naredu tak kot so ti že svetovali:

1. testna vožnja
2. povprašaj pri več prodajalcih (in tle mislim za oba tvoja favorita), ker se znajo cene zelo zelo spremenit (vsaj pri fordu).

LP!

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Če jan 22, 2009 3:25 pm

vse to kar si nastel meni osebno ni pomembno.nekaterim pac je...
mislim da ti bo po testni voznji vse jasno,moras probat da bi vedel.
osebno bi golfa vzel,odlocitev je seveda tvoja.
pa srecen nakup!
strinjam se z uporabnikom @tristan01 ;)

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Če jan 22, 2009 4:01 pm

Vemi si telefonsko številko prodajalca pri fordu in pojdi v salon VV, ter ga pokliči in se hkrati dogovarjaj z obema. Na tak način je tašča kupila megana, saj sta se oba prodajalca borila za prodat avto, ker je bila ona že odločena njima pa se je šlo za prodat avto. Tako sta si istočasno zbijala ceno in je bilo zelo zabavno gledati :D

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett Če jan 22, 2009 5:01 pm

belkaena je napisal/-a:Vemi si telefonsko številko prodajalca pri fordu in pojdi v salon VV, ter ga pokliči in se hkrati dogovarjaj z obema. Na tak način je tašča kupila megana, saj sta se oba prodajalca borila za prodat avto, ker je bila ona že odločena njima pa se je šlo za prodat avto. Tako sta si istočasno zbijala ceno in je bilo zelo zabavno gledati :D

Hehe! To je pa kot v filmu! Sej sploh ne bi rabil klicat prodajalca na Ford-u. Lepo bi se s kolegom zmenil, pa bi on igral prodajalca Ford-a ali pa od konkurenčnega WV prodajalca. In on bi bil tisti, ki bi me poklical, češ, da je našel novo ceno zame in naj se vrnem. Jaz pa bi se to pogovarjal vpričo VW prodajalca.
Me pa res zanima, če bi ta igra vžgala??! :twisted:

Kako mnenje?

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Če jan 22, 2009 5:14 pm

Ne vem če bi to vžgalo, v njenem primeru se je vedelo, da kliče drugega prodajalca...

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Če jan 22, 2009 5:20 pm

mislim da je ena stvar pomembna: ne pohiteti z nakupom! roke v zep,mal se "sprehajaj" od avtohise do avtohise,golfa bi se pomoje dalo dobiti tudi za okroglih 18k.forda pa se ceneje..resil si najvecjo tezavo pri nakupu-imas denar v zepu.
lp

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik Če jan 22, 2009 6:21 pm

Mogoče malo mimo, toda kaj pomeni model sport pri fokusu? Mislim na podvozje.

Luks1
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a Luks1 Če jan 22, 2009 7:09 pm

svetilnik je napisal/-a:Mogoče malo mimo, toda kaj pomeni model sport pri fokusu? Mislim na podvozje.

Podvozje je malo trše in cca. 1,5cm nižje od navadnega. Notri pa ima športne sedeže, volan,...

Uporabniški avatar
sio2
Nov uporabnik

Napisal/-a sio2 Če jan 22, 2009 8:40 pm

Živjo!

Z ženo si lastiva oba omenjena avtomobila. Focus je karavan z enakim motorjem, na katerega ciljaš ti - torej 1.6 Ti VCT / Sport. Golf V pa je diesel (načipiran na 140 KM), tako, da ti o motorju ne bom mogel svetovati.

Spodaj je citat iz enega od mojih postov na tem forumu, ko sem opisoval svoje izkušnje s Focusom:

Sem lastnik Forda Focusa (karavan, letnik 2007) oprema Sport. Je bencinar 1.6, 115 KM.

Moje mnenje?

Ker avto to uporabljam, kot drugi družinski avto, v katerega gre otroški voziček in ker je bil sorazmerno poceni, ga toleriram. Vse ostalo je pa za pokozlat. Ne vem sicer, kakšna je notranjost recimo pri Ghia opremi, toda v tem modelu izgleda potniška kabina prav mizerno:
- "usnje" na volanu je čisti ponaredek (vsaj na otip),
- prikazovalnik board computerja je "joke",
- naslon za roke (na vratih) se maje in ni tapeciran,
- naslon za roke (sredinska konzola) je plastičen in s smešno malo odlagalnega prostora,
- lučka na stropu spredaj je verjetno modelno leto '72,
- armatura ima sicer mehko plastiko, toda na pogled izgleda "cheap".

Motor, hmm ... glede na to, da je drugi avto diesel, dobim kar pike, ko moram prehitevati. Tudi če zabijem dve prestavi navzdol ne gre nikamor, čeprav pravijo, da ima spreminjajočo geometrijo sesalnih kanalov (a-la VTEC) in pri >4.000 RPM malenkostno bolj vleče. Na 100 km porabi 9,2 l (mešana vožnja, od tega je precej avtoceste). Sploh nad porabo sem razočaran.
Obdelava prtljažnika je še kar v redu, razen pri strani (za blatnikoma) ima dva predala v steni, ki sta narejena tako kot da bi jih izdelali otroci.
Avto je bil kupljen rabljen in ko smo se odločali za nakup avtomobila, smo gledali tudi "novega" Focusa. Zelo sem bil presenečen, ko sem opazil, da je notranjost praktično enaka kot pri modelnem letu 2007. Samo malo facelifta, prikazovalnik board computerja je še vedno "joke", sredinska konzola je le malo spremenjena ...
Zaključek: predlagam, da se Focusu izogneš. Če pa se že boš odločil zanj, potem ti predlagam, da vzameš diesla in čim boljšo opremo. Predvsem pa si v detajle poglej malenkosti, ki sem jih opisal zgoraj (materiali, odlagalni prostori - ki jih ni, malo dvigni tapete v prtljažniku ...). Če imaš omejitev v denarnici si raje oglej kakšen rabljen avto v drugem razredu.
Golf, ki sem ga omenil zgoraj je z opremo Comofortline (kar je več, kot je opremljen Focus), toda po mojem mnenju je SVETLOBNA leta po kvaliteti izdelave pred Focusom. Dvomim, da bi bilo pri Ghia oz. Titanium opremi drugače. Milijon majhnih detajlov ti pove, zakaj pri VW plačaš kakšnega tisočaka več.

Tako ... ker sam vozim Golfa V, sem si šel ogledati tudi novo šestico in sem bil prijetno presenečen nad notranjostjo. Je precej napredovala.
Zunanjost novega Golfa je mogoče malo bolj agresivna, toda ni nič posebnega.
Žal TSI-ja s 122 KM še nisem vozil, samo močnejšo različico (160 KM), ki zares "trga gate" - tako da ti ne morem svetovati.

Obvolanske kontrole so dobra stvar, jih priporočam, žal pa so pri VW obupno drage.

Vsekakor se boš odločil sam - po testni vožnji. Jaz ti priporočam samo, da si pozoren na malenkosti, ki pokažejo, ali se pelješ v kvalitetno izdelanem, ali v "ameriškem avtomobilu".
Meni je žal vsakega evra, ki sva ga z ženo dala za Focusa, tako da bo šel takoj, ko ne bo več potrebno v prtljažnik tlačiti vozička, od hiše. Ali pa še prej - žena mi je sama potarnala, da je Focus v notranjosti v primerjavi z Golfom škatla.

Seveda dopuščam možnost, da je v Ghia opremi vse drugače ...

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 Če jan 22, 2009 9:25 pm

Zdaj ne vem če imaš možnost, ampak ker si omenjal gotovino, ti svetujem, da prideš v salon z denarjem, pa boš vidu. Ne vem kako je s prodajalci v avtohišah, vem pa kako je pri privat prodajalcih. Sam če imaš možnost seveda. Drugač pa moje mnenje je, da velik ne boš z nobenmu falil. VW ima dobr motor, focus pa baje dobro podvozje,...

eld0
Nov uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a eld0 Če jan 22, 2009 10:26 pm

@sio2 tvoj fokus je prefaceliftan model tko da se opazi malo razlike, ravno v bc in armaturki pa mogoče v še par stvareh

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett Če jan 22, 2009 10:33 pm

sio2 je napisal/-a:

Seveda dopuščam možnost, da je v Ghia opremi vse drugače ...

Hvala za izčrpen post!! Mi je dal kar nekaj namigov!

Mi pa je prodajalec, ko sem omenil testno vožnjo rekel, da ima trenutno s tem motorjem samo opremo Trend (najbolj prodajan model). Da pa mi želi zrihtati testnega Ghia (in mi ga je-sem na testno naročen četrtek), ker je velika razlika v opremljenosti, udobju, kvaliteti materialov. Da bom imel res "filing" voziti višji segment udobja.

Mislim, da tudi to nekaj pove o ferplayu.

Žal mi je le, da se še nisem v nobenega Forda usedel. V Golfa sem se (Highline-vendar ni bistvene razlike s Comfortline glede sedenja. Pri slednjem so malce udobnejši-manj športni sedeži, kar mi ustreza) in res kapo dol. Sem imel občutek, da sedim v avtu razreda višje. Napram mojemu Polo-tu je to svetlobna leta naprej :shock: . Imamo doma sicer še Hondo Civic prejšnje generacije in tudi napram njej je to čisto nekaj drugega.
Zadnjič spremenil brett, dne Pe jan 23, 2009 5:17 am, skupaj popravljeno 1 krat.

rini
Novinec

Napisal/-a rini Če jan 22, 2009 11:01 pm

kaj se je kdo spotaknu ob moj post in ga izbrisal? A me boš še benal čefur.. :lol:

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe jan 23, 2009 7:25 am

gepl83 je napisal/-a:Zdaj ne vem če imaš možnost, ampak ker si omenjal gotovino, ti svetujem, da prideš v salon z denarjem, pa boš vidu. Ne vem kako je s prodajalci v avtohišah, vem pa kako je pri privat prodajalcih. Sam če imaš možnost seveda. Drugač pa moje mnenje je, da velik ne boš z nobenmu falil. VW ima dobr motor, focus pa baje dobro podvozje,...

Ne vem če se je pametn z 18 jurji v kuverti okol sprehajat pa jih kazat. To ni tko mal denarja. Sej če avto kupš na gotovino prek položnce na njihov račun nakažeš iz svojga računa pa je.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe jan 23, 2009 8:05 am

rini je napisal/-a:kaj se je kdo spotaknu ob moj post in ga izbrisal? A me boš še benal čefur.. :lol:

off:
to leti na koga?

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe jan 23, 2009 11:51 am

Kar se Focusa tiče, mene osebno moti neugledna plastika na vratih, ki se pojavi celo v opremi titanium, sicer "okrašena" z alu dodatki. Mislim, da ima samo oprema ghia to narejeno malo lepše - delno tapecirana vrata. Tu bi se lahko pri Fordu bolj potrudili, ostalo je pa o.k.
Antiznačkar po prepričanju
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov