Courage™ je napisal/-a:Sam si sicer lastim Q7, peljal sem se v X3 pa sem bil maximalno razocaran. Pri meni BMW odpade, ker proti Audiju nima za burek. Nisem pristas znamk, ampak med tema dvema ni dileme, ko se bos vsedel v Q5 bos vedel kaj kupiti.
No ja...tako enostavno pa spet ni!
Ne moreš primerjati X3 na podlagi svojega Q7! Enako razočaran bi bil tudi, če bi se iz X5 presedel v Q5...že če se presedeš iz Q5 v Q7 vidiš ogromno razliko in ti je takoj jasno, zakaj je "večji brat" nekaj (deset) tisočakov dražji!
BMW X3 je popolnoma na nivoju Audija Q5! In v to druščino spadata edino še Mercedes GLK in Land Rover Freelander...vsi ostali jim enostavno ne morejo konkurirati!
esem je napisal/-a:8. januarja sem napisal tudi tole:
esem je napisal/-a:Q7 je krava, Q5 sploh ne. V zadnji številki nem. Autobilda (?) je Tiguan gladko premagal Q5 in X3, kljub cca 10 k € nižji ceni. Q5 ima šanse izključno v Slo, morda še kje na vzhodu.
Preberi si ta primerjalni test.
Si res prepričan, da je smiselno za
sicer slabši avto dat +10 000 € samo za značko?
Sem iskal ta test na njihovi strani (da bi videl na podlagi česa je zmagal Tiguan) ampak je nisem našel.

ops: Sem se pa kar precej prevozil tako s Tiguanom, kot sedaj z Q5 (in preje še z Q7) in moram reči, da je primerjava enostavno smešna! Ne me narobe razumeti, tudi Tiguan je super majhen SUV ampak Q5 je na čisto drugem nivoju...kot bi primerjal npr. Passata in A4! Hkrati je pa Q5 tudi večji (postavljen je na platformo A4) od Tiguana, ki je postavljen na prilagojeno platformo Golf Plusa.
Ta primerjava me spominja na tisti AutoBildov test, kjer je Kia Cee'd premagala Audi A3...pa mislim, da je vsem, ki so kdaj vsaj sedeli v obeh (če jih že niso peljali) jasno, kateri je boljši avto (če izvzamemo ceno zaradi katere je zmagal Cee'd)?!

There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway