Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe jan 23, 2009 1:34 pm

Mindflash je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:Sam si sicer lastim Q7, peljal sem se v X3 pa sem bil maximalno razocaran. Pri meni BMW odpade, ker proti Audiju nima za burek. Nisem pristas znamk, ampak med tema dvema ni dileme, ko se bos vsedel v Q5 bos vedel kaj kupiti.

Se ti ne zdi bolj smiselno, da bi Q7 primerjal z X5?

Je že povedal - odgovor je v "sicer"

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Pe jan 23, 2009 1:36 pm

Courage™ je napisal/-a:Sam si sicer lastim Q7, peljal sem se v X3 pa sem bil maximalno razocaran. Pri meni BMW odpade, ker proti Audiju nima za burek. Nisem pristas znamk, ampak med tema dvema ni dileme, ko se bos vsedel v Q5 bos vedel kaj kupiti.

No ja...tako enostavno pa spet ni! :roll:

Ne moreš primerjati X3 na podlagi svojega Q7! Enako razočaran bi bil tudi, če bi se iz X5 presedel v Q5...že če se presedeš iz Q5 v Q7 vidiš ogromno razliko in ti je takoj jasno, zakaj je "večji brat" nekaj (deset) tisočakov dražji! ;)

BMW X3 je popolnoma na nivoju Audija Q5! In v to druščino spadata edino še Mercedes GLK in Land Rover Freelander...vsi ostali jim enostavno ne morejo konkurirati!

esem je napisal/-a:8. januarja sem napisal tudi tole:

esem je napisal/-a:Q7 je krava, Q5 sploh ne. V zadnji številki nem. Autobilda (?) je Tiguan gladko premagal Q5 in X3, kljub cca 10 k € nižji ceni. Q5 ima šanse izključno v Slo, morda še kje na vzhodu.

Preberi si ta primerjalni test.
Si res prepričan, da je smiselno za sicer slabši avto dat +10 000 € samo za značko?

Sem iskal ta test na njihovi strani (da bi videl na podlagi česa je zmagal Tiguan) ampak je nisem našel. :oops: Sem se pa kar precej prevozil tako s Tiguanom, kot sedaj z Q5 (in preje še z Q7) in moram reči, da je primerjava enostavno smešna! Ne me narobe razumeti, tudi Tiguan je super majhen SUV ampak Q5 je na čisto drugem nivoju...kot bi primerjal npr. Passata in A4! Hkrati je pa Q5 tudi večji (postavljen je na platformo A4) od Tiguana, ki je postavljen na prilagojeno platformo Golf Plusa. ;)

Ta primerjava me spominja na tisti AutoBildov test, kjer je Kia Cee'd premagala Audi A3...pa mislim, da je vsem, ki so kdaj vsaj sedeli v obeh (če jih že niso peljali) jasno, kateri je boljši avto (če izvzamemo ceno zaradi katere je zmagal Cee'd)?! ;)
Zadnjič spremenil Tattoo-, dne Pe jan 23, 2009 1:42 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo Pe jan 23, 2009 1:40 pm

sašo5 je napisal/-a:
Uribobo je napisal/-a:Če bi rad mel Audia, gar rajši kup v Nemčiji, ker so bistveno cenejši.. ..

pozabi.....

P.S avto kupi pri nas, že sama "grundprajs" cena je nižja kot v Nemčiji(celo neke vrste "damping") da ne govorim še o popustih, katerega boš dobil, če si koliko toliko spreten pogajalec.....

Vem za kolega, k je kupu Q5 v SLO, pa ga ni dobil pod 50.000€. Je pa 3.0 motor z avtomatskim menjalnikom in boljša oprema. Pač naj se sam odloči.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Pe jan 23, 2009 1:41 pm

Bil je v tiskani izdaji, ne vem, kdaj po novem pride na net

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Pe jan 23, 2009 1:57 pm

No, no tisti sicer kaj malo pomaga, če potem še vseeno primerjaš vozili. :roll:

Uporabniški avatar
M4rko
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a M4rko Pe jan 23, 2009 1:58 pm

X3 je meni eden grših SUVjev.. Audi je vizualno res lepši..

savlo
Nov uporabnik

Napisal/-a savlo Pe jan 23, 2009 2:05 pm

Zadeva je taka. za X3 tako ni problem dobiti 3.0 dA z vso opremo za to ceno...
Pri Q5 imam trenutno eno dobro ponudbo in sicer 2.0 tdi solidno opremo (navi usnje xenon s line šibedah) za 46k.

Zanima me kje je dobil tvoj kolega 3.0 tdi z opremo za 50k ?

A pozna kdo ta motor 2.0 tdi 170km... V primeru da bi se izkazal za malce podhranjenega gleden a to da sem navajen na 3.0 dA, kako je s čipanjem tega motorja glede na to da je automatic?

Uporabniški avatar
M4rko
Novinec

Napisal/-a M4rko Pe jan 23, 2009 2:10 pm

prašaj tukaj: http://www.rsrmotorsport.com/optimiranje/audi.php

mene bi prišlo 700 eur po ceniku :roll: baje pa se da zmeniti za kakšen popust..

savlo
Nov uporabnik

Napisal/-a savlo Pe jan 23, 2009 4:14 pm

Uribobo je napisal/-a:Če bi rad mel Audia, gar rajši kup v Nemčiji, ker so bistveno cenejši. 3.0tdi se začnejo že od 40.000€ dalje.

http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=beldnfvhhwiq
http://www.autoscout24.de/Details.aspx? ... bk&asrc=fa
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=vzcffjknyhfn

Tole skor ne more bit možno da je cena z davkom.... :?:

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe jan 23, 2009 6:52 pm

Pozdravljen.

No sam bi se odločil za Q5 in sicer :
- novejši model in neprimerno lepši od X3 ( vsaj zame )
- motor 2.0 TDI 170 KM je zadosti zmogljiv. Čipal, ga ne bi ( čeprav je bilo moje prejšnje vozilo čipano - TFSI ) zato, ker dodatnih konjev nisem nikoli potreboval in hkrati je bilo potrebno po prepisu ECU-ja ponovno v LJ na "vpis" programa - kar meni čas ne dopušča. Hkrati pa vem, da je mogoča optimizacija tudi 170KM dizla ampak bi imel ( poleg že omenjenih ) pomisleke tudi zaradi S-Tronica. Pozanimaj se, koliko stane menjava DSG-ja v primeru okvare.
- S-Line zelo lepo izgleda...

Vsekakor pa bi počakal na S-Tronic, ker v takšno vozilo paše avtomatik.

P.s. : Če pa vzameš 3.0 TDI naj ti skoči pogled še na Q7 - vsaj cenovno sta si blizu!

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- Pe jan 23, 2009 7:37 pm

Če sta ti oba vozila všeč, potem je po mojem mnenju boljša izbira X3, saj kot praviš dobiš močnejši motor in več opreme za enako ceno. Je pa sicer res da je avdi novejši model, a kot pravim če ti je tudi X3 všeč, to ni ovira.
Lp

Uporabniški avatar
Sarge
Novinec

Napisal/-a Sarge Pe jan 23, 2009 7:40 pm

Zdej mi prosim reci zakaj rabiš ti SUV-a? Zame je to navadna bedarija. Najbolj neumen razred bilokdaj.

Kaj ti bo avto ki zgleda kot terenc za po mestu? Da o njegovih terenskih nezmogljivosti niti ne govorimo.

Sm izrecno proti SUV-om in enostavno nerazumem takih, ki si kupijo SUV-a.
Slika
Vive Le Sport!

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Pe jan 23, 2009 7:50 pm

Sarge je napisal/-a:Zdej mi prosim reci zakaj rabiš ti SUV-a? Zame je to navadna bedarija. Najbolj neumen razred bilokdaj.

Kaj ti bo avto ki zgleda kot terenc za po mestu? Da o njegovih terenskih nezmogljivosti niti ne govorimo.

je'biga, men so pa cigareti čista bedarija, ampak dokler jih bo folk kupoval, jih bodo tovarne proizvajale, simpl ko pasulJJJ

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe jan 23, 2009 7:55 pm

Sarge je napisal/-a:Zdej mi prosim reci zakaj rabiš ti SUV-a? Zame je to navadna bedarija. Najbolj neumen razred bilokdaj.

kaj bo teb clio z 200 psji ce pa je omejitev 130.kaj ti bo sportnik k to ni.....

pac nekateri se odlocajo za suv-e ker so bolj pregledni ker sedis visje,majo bol robustno podvozje pa lah po robnikih se vozis,pa pac nekateri se velik bol varno pocutjo v suvih.
po so pa se taki ki jih kupjo ker so jim usec..nevem kaj je kle neki cudnga d bi en mel suv
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
M4rko
Novinec

Napisal/-a M4rko Pe jan 23, 2009 7:57 pm

zakaj? Zato ker mi je noro hud.. ker je občutek v vožnji z njim fenomenalen.. Ker mi je vsakič ko se vsedem vanj NORO.. zame osebno je to zadosten razlog.. Da ne omenim še kako prav je prišel v tem zimskem času..
Zadnjič spremenil M4rko, dne Pe jan 23, 2009 7:57 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Pe jan 23, 2009 7:57 pm

Na tvojem mestu bi vzel audija, ker je novejši in bo precej kasneje zastarel.
OFF: avtor ne vprašal za ta dva avta in ne za druge predloge, tako da se držite teme. ;)

Uporabniški avatar
E=mc^2
Novinec

Napisal/-a E=mc^2 Pe jan 23, 2009 8:19 pm

LR Freelander
[povezava odstranjena]

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Pe jan 23, 2009 9:13 pm

MCX 7?

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ So jan 24, 2009 12:56 am

Sem primerjal Q5 pa X3, preberi se enkrat.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga So jan 24, 2009 1:17 am

savlo je napisal/-a:Zadeva je taka. za X3 tako ni problem dobiti 3.0 dA z vso opremo za to ceno...
Pri Q5 imam trenutno eno dobro ponudbo in sicer 2.0 tdi solidno opremo (navi usnje xenon s line šibedah) za 46k.

Zanima me kje je dobil tvoj kolega 3.0 tdi z opremo za 50k ?

A pozna kdo ta motor 2.0 tdi 170km... V primeru da bi se izkazal za malce podhranjenega gleden a to da sem navajen na 3.0 dA, kako je s čipanjem tega motorja glede na to da je automatic?

Ce se ne motim se je 2.0 tdi 170KM med prvimi pojavil pri Skodi RS tdi oz. pri Seat leon-u (ne vem kateri model). Motor je torej stari znanec, pri audiju in VW se je pa pojavil malo kasneje - mislim da pri VW golf GT tdi, audi a4, a3. To so zgolj moja opazanja in naj me kdo popravi ce trosim neresnice.

specifike so pa kar konkretne (8.5 do 100, 225km/h, itd):
http://www.najdi.si/avtomobili/avtopodatki.jsp?znamka=%A9KODA&modeltip=OCTAVIA+RS+2.0+TDI+DPF

...no Q5 je malo tezji :) (9.5 do 100)
http://www.najdi.si/avtomobili/avtopodatki.jsp?znamka=AUDI&modeltip=Q5+2.0+TDI
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov