Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
mihhec
Novinec

Napisal/-a mihhec Po jan 26, 2009 11:49 am

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2336880&show=

Kaj pa kej tazga, men se zdi soliden avto za solidno ceno :D

Uporabniški avatar
RobberDuck
Novinec

Napisal/-a RobberDuck Po jan 26, 2009 11:58 am

ja pr dodge-u in meganu piše, cena od 13990. Se pravi, verjetno niso še čist taprave številke.

Uporabniški avatar
KrEn
Novinec

Napisal/-a KrEn Po jan 26, 2009 3:32 pm

Kaj takega je po moje top izbira trenutno - je v akciji - omejena serija t.i. sound...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2551630&show=

"...bela zunanjost vozil, zatemnjena zadnja stranska stekla in zadnje steklo, športni pragovi, zadnji spojler, volanski obroč in prestavna ročica v usnju, …

Zagotovo pa bo nadgradnja hi–fi zvočnega sistema z nizkotonskim zvočnikom in ojačevalnikom ter avtoradio s predvajalnikom zgoščenk v užitek vsakemu ljubitelju glasbe, ne glede na leta.

Tudi pri omejeni seriji Sound nismo pozabili na varnost. Bravo Sound in Grande Punto Sound sta opremljena s 6-imi varnostnimi blazinami in infotelematskim sistemom Blue&Me™, ki ga upravljamo z ukaznimi tipkami na volanu in med drugim omogoča prostoročno telefoniranje ter predvajanje glasbe preko USB vhoda."

Zal pa pri nas Fiat se ne ponuja 5 let oz. 500 000km garancije, kot jo povsod drugod po eu in celo non-eu...

LP
Ora Et Labora :?

korencek333
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a korencek333 Po jan 26, 2009 4:07 pm

Pazi s temi garancijami je tako 7 let , samo da se neboš ti sam spravil 7 let slučajno kakšnega olja menjat ker potem garancije ni več. Če boš ti menjal vse na pooblaščenem servisu , vse kar imajo oni po normativih zamenjati potem vse špila, potem boš tudi toliko €urotov tam pustu da bi ti po 7 ih letih šenkali en moror , če pa rednih servisov ne bo TUDI GARANCIJA NE VELJA . Zdaj pa zračunaj ????????????
fičko je avto

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po jan 26, 2009 4:14 pm

srecko21 je napisal/-a:Sašo misliš 1.6 bencinarja Megana ... 13.900€? Popust na zaposlenega , to misliš kredit ?

ha, ti si s Polzele, pač malo prečekiraj dolenjske prodajalce Renaultov(namerno ti ne bom limal linkov) ker se da direktno zmenit, da ga kupiš na nekoga zaposlenega v Revozu(na novega megana je dodatnih 10-15% na lagune preko 20) sedaj pam izračunaj; tud če daš trgovcu 500 eur(da ti on pač nekoga zrihta), se ti splača - "stvar" je popolnoma čista in v naši širši okolici ga ni junaka, da se ne bi tega posluževal.....je pa slaba stran tega početja, da se dejansko že leto/dve rabljenemu zbije cena skoraj na polovico...

Kael je napisal/-a:prejšen model Megana, ki so v zalogi.

S tistim uveljavljanjem garancije pa tako vemo kako je potem v realnosti: kjer se le da, pa je to Volkswagen, Seat al pa KIA bodo vedno skušal tak prikazat, kot da si vse sam kriv... zato jemlte to 7letno garancijo bol z rezervno kot kej druga.

:shock: se ti hecaš :?: pa novega 1.6 16v mam za praktično isto ceno kot prejšnjo grdobo.....

pa porodne težave...... :roll: daj bodi pameten..4x sem kupil avte skoraj dobesedno med prvimi v Slo, pa več ali manj zanemarljive napakice - nikoli nič na motorjih, če se pa kaka guma na vratih (kot sedaj na temu odlepi, pa to resda nič takega; naslednji dan pride nova, se odpelješ z nadomestnim avtom, prideš nazaj, ko te pokličejo.....je pa prednost da je servis v domačem kraju, kot v mojem primeru....

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Po jan 26, 2009 5:11 pm

Jah zelo je odvisno od znamke, in Renault ma oz vsaj mel je vedno porodne težave. Zelo lep primer je bil lih prejšni Megan II. Zelo upam da so popravili zadevo, vsaj pr dizlih je plus da so motorji že neki cajta na trgu, kako bo z TCE-ji bomo pa vidl..

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po jan 26, 2009 6:37 pm

ProCeed-ov za 9.900 je zmanjkalo.

Dodge je ok izbira, čeprav bo poraba kar visoka - 10l. Pa tudi motor se mi zdi precej navit ( 1.8 150KM ). Pustimo zdaj ob strani kakšne Honde...

Potem imaš novega Megana in Golfa. O njiju je dosti napisanega. Res pa je tudi, da za relativno spodobno opremljenega Golfa 1.6 dobiš dva ProCeeda, ki sta bila v akciji.

No sam bi izbiral med Focusom in Bravom. Vsekakor pa se moraš najprej odločit, kaj ti je všeč in nato izbrat 2 oz. tri konkurente za "finale".

Srečno

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Po jan 26, 2009 7:23 pm

RobberDuck je napisal/-a:ja pr dodge-u in meganu piše, cena od 13990. Se pravi, verjetno niso še čist taprave številke.

sem mal prečekiral njihovo stran, majo trenutno na zalogi ene par vozil za tako ceno. drugač pa dobiš kar dobro opremljenega novega 2.0 dizel 140 konjev za akcijsko ceno cca 14500-15500€, odvisno kaj vzameš od opreme

http://www.dodge.si/userfiles/attachmen ... le_id=3255

meni zelo všečen avto, sam je to čis drug segment. pa tud okol kvalitete izdelave, mislm, da če gledaš novega megana in golfa VI, da tukaj ne moreš še za dodgeom pogledovat. odvisno sicer kaj ti je všeč, js bi se verjetno odločil za dodgea ali pa astro (katero tud dobiš že za solidno ceno), odvisno, kaj bi hotu met pa kaj bi me navdušlo bolj po testni vožnji
Zadnjič spremenil C4V4L13R, dne Po jan 26, 2009 7:33 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

srecko21
Nov uporabnik

Kraj: Polzela

Napisal/-a srecko21 Po jan 26, 2009 7:30 pm

Ima kdo izkušnje s tem dodge caliber 2.0 dizel motorju .... nekako me z opremo privlači , ter majhno porbo .... kaj pa servisi in cene servisov ?

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Po jan 26, 2009 8:56 pm

sovražite me... :lol: ... vzemi golfa... jest sem mojo snežinko dobu danes in se mi še sedaj smeji. Sicer je TSI 90kw amapk ... avta se v prostem teku ne sliši, zjebana Jeprca (stara cesta LJ-KR) ni tok več uničena, volan je trši kot pri V-ki... Je pa res da za 15k€ golfa ni. tut za 17... ok je ampak z 2 vrati in bele barve :) ..

Včeraj mi je kolega pravil da je šel s kolegom gledat nove avtomobile. Od vseh ki si jih naštel se je "zapalil" za Golfa, ampk mu je bil enostavno predrag. zato je vzel Kijo proceed ker se enostavno za tak denar daleč najbolje pelje... ;) sem pa tudi sam probal tole Kio in je ok.. ;)

samo kot info.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To jan 27, 2009 8:19 am

korencek333 je napisal/-a:Pazi s temi garancijami je tako 7 let , samo da se neboš ti sam spravil 7 let slučajno kakšnega olja menjat ker potem garancije ni več. Če boš ti menjal vse na pooblaščenem servisu , vse kar imajo oni po normativih zamenjati potem vse špila, potem boš tudi toliko €urotov tam pustu da bi ti po 7 ih letih šenkali en moror , če pa rednih servisov ne bo TUDI GARANCIJA NE VELJA . Zdaj pa zračunaj ????????????

Ah, zdej pa že nehite pretiravat s tem, da na pooblaščenih servisih pustiš toliko in toliko denarja več, kot pri popoldancu. A dej no dej, kar za cel motor denarja boš preplačal, pa kaj še... :bonk :bonk Še malo pa bo nekdo izjavil, da še za en cel avto denarja pustiš na uradnih servisih... :roll: :roll:

Prejšnje avte sem servisiral tako na pooblaščenih servisih, kot pri popoldancih in razlike pri rednem servisu je bilo največ kakih 20 do 30 eur v prid popoldanca. Se pravi po 7 letih je to koliko? Dobrih 200 eur. Toliko, kolikor me je še pri vsakem avtu dosedaj prišla kakšna manjša okvara (material + delo), ki bi bila sicer pod garancijo priznana.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso To jan 27, 2009 9:30 am

ja samo umes pride tudi velik servis, kakšn ležaj, žlajfi, itd... ni samo dolivanje olja in menjavanje filtrou na žalost ;)

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 To jan 27, 2009 10:13 am

berlonso je napisal/-a:ja samo umes pride tudi velik servis, kakšn ležaj, žlajfi, itd... ni samo dolivanje olja in menjavanje filtrou na žalost ;)

Normalno, da tudi to pride vmes. Ampak kaj misliš, da če grem te stvari rihtat k popoldancu ne bom rabil kupit zavornih ploščic, diskov, ležajev, jermenov, napenjalcev itd. itd....? Edino delo bi bilo cenejše, a tistih par 10 eur bom pa že riskiral in nekak prebavil. Dosti bolj kot, da me po žepu udari kaka večja okvara, avto pa ni več v garanciji...

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek To jan 27, 2009 10:39 am

Razlika je da na servisu dobiš dele v orginal škatlah, ki so dragi kot pes.
Si že kdaj pogledal recimo koliko stane disk na servisu in koliko, če ga sam kupiš?
Potem razno razni motorčki za šipe recimo. Jaz vem sem enkrat spraševal na servisu koliko bi prišel mehanizem za pomik šip za Cliota. Na servisu je rekel, da 250 eur, sem pa poklical v trgovino z rezervnimi deli pa pride 110 eur. Kupil pa še nisem nobenega, za enkrat še dela, gre bolj na trdo, gre pa še :)
Potem recimo orginal stikalo za luči 143 eur, kopija 70 eur. Pa je isti Valeotov šalter, kot orginal. Sprednja luč, orginal 110 eur kopija 45. In cel kup je tega.
Za nove avte je to sicer malo težje,ker še ni toliko ponaredkov, samo zakaj pa more bit glih nov, potem pa jeza kak je vse drago. Počakaš par let, kupiš rabljenega pol cenej ali pa še več, takrat so pa tudi ponaredki in te pride vzdrževanje dost cenej.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 To jan 27, 2009 11:30 am

No edin zavorni diski in ploščice znajo biti original precej dražji kot aftermarket varianta. Motorčki za el. šipe ipd. pa bi spadal pod garancijo, če pride do okvare.

Me pa čudi, da za cliota toliko stane original. Še mazda je imela to precej cenej in to original... :?

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker To jan 27, 2009 11:51 am

renoji majo itak najdražje dele. mehanizem za pomik stekel pri meganu II košta 240€, za recimo golfa 5 slabih 100€.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R To jan 27, 2009 11:56 am

@polo78:
js pridem pri popoldnacu za običajen servis (nimam jermen), se pravi menjava filtrov in olja vsaj za polovico cenej, kot pri pooblaščenem servisu. na oplu me tak servis košta cca 200-250€, sem dal lokalnemu majstru, ki sicer servisira forde, je zaračunal 150€, če se ga pa sam lotim, bom dal pa 100€ za material al pa še tolk ne...

tako, da vrjem, da v skoraj desetletju nabereš za en motor (al pa celo kr avto), še posebej če velik vozš, pa prideta po 2 servisa na leto ;)

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo To jan 27, 2009 12:02 pm

Za renaulta so deli večinoma zelo poceni. Stvar posameznika, če se pusti lupit ali ne. Kdor se ne znajde pač najebe kjerkoli.

Ko smo že pri ceni servisov, zadnji na 90k me je prišel 60€. Pri popoldancu seveda. Enaka usluga na uradnem pride pa okrog 130€.

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso To jan 27, 2009 12:54 pm

te podatke ki jih je navedel frgo lahko potrdim tudi jaz lih tako s Clijotom. zdej bo pas za zamenjat in sm popoudanca uprašou kolko pride velik servis je reku da z deli in delom tam okoli 500eur, servis (nisem šou uprašat, mi je ta reku) da okoli 1100eur. so pa deli za reno dragi tle ni kej.

4tuning_team
Novinec

Kraj: Podčetrtek

Napisal/-a 4tuning_team To jan 27, 2009 1:18 pm

... kaj pa mogoče Roomsterja s 1.6 16v motorjem 105 KM? - panoramska streha, usnjeni volan, ALU 15 col, par.senzorji, klima, 4xAB, 4xES, EO+ogrevanje, naslon za roko, cd+mp3, meglenke, ... cca. 14.900 EUR ali Octavia limuzina 1.6? - 15.000 ?
Servisi ugodno, jamstvo 4 leta.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov