Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Ne feb 01, 2009 1:31 pm

To si vzel 1.4 ali 1.2 :?:

Uporabniški avatar
domi
Novinec

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a domi Ne feb 01, 2009 2:11 pm

chevy je napisal/-a:To si vzel 1.4 ali 1.2 :?:

1.4 !

Avto kot celota je super, ergonomija mi odgovarja, motor je za moje potrebe zadosti močan poraba v primerjavi s konkurenco odlična (6-6,5l/100km), izraba prostora ni enostavnost podiranja klopi. Malo me moti slaba vidljivost radia in ekrančka za klimo in ventilacoijo podevi, brisalec zadnjega stekla briše malo več kot polovico, po blatnikih se zelo slišijo kamenčki od posipavanja ceste.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Ne feb 01, 2009 3:34 pm

domi@ Sporoči glede cene, če si uspel kaj izpogajati...če ti kupuješ ali kaj. Kaj pa meniš glede zavor? So kar občutljive a ne. Vsaj mene je to malo zmotilo takoj na začetku.

Uporabniški avatar
domi
Novinec

Napisal/-a domi Ne feb 01, 2009 4:51 pm

eljuero je napisal/-a:domi@ Sporoči glede cene, če si uspel kaj izpogajati...če ti kupuješ ali kaj. Kaj pa meniš glede zavor? So kar občutljive a ne. Vsaj mene je to malo zmotilo takoj na začetku.

Glede cene sporočim ko dobim konkretno ponudbo - se mi pa z nakupom ne mudi ($$$).
Zavore: ja stopalka je občutljiva, ampak me ne moti saj vozim kar nekaj avtov ki imajo občuljive stopalke zavore (clio, kangoo, c4, ...) sem pa nedolgo nazaj vozil civic-a in je očutek čisto drugačen - bolj pritiskaš, bolj prime - je bolj športno nastavljeno.

Uporabniški avatar
domi
Novinec

Napisal/-a domi Po feb 02, 2009 6:40 pm

Dobil konkretno ponudbo: Verjetno se bom odločil za akcijo financiranja, ki jo ima honda plačaš polog 40% cene avta, 3 leta plačuješ 110€ po treh letih pa ostalo. Če bi plačal z gotovino bi pa se lahko zmenili za nekaj popusta. Kot je že nekdo omenil ni možnih nekih večjih popustov - baje politika honde.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Po feb 02, 2009 9:08 pm

Ja s temi popusti za jazza je hudič. Baje bi naj imeli 100€ marže po avtu na papirju, ker pa dodajo nekaj opreme in nulti servis na svoje stroške bi naj bili na nuli. Taka so vsaj pojasnila....uvoz...carina...jen... Brez tega svetovnega sranja bi bila drugač nekje 700€ cenejša po katalogu.

Domi@ Kje si se pogajal in koliko popusta bi lahko iztržil na gotovino, če ni skrivnost, pa tudi kdo pri leasingu plača zavarovanje? V celoti sam ali kaj prispevajo? Lahko tudi na PM. Stroški odobritve pa so verjetno tam nekje 200€, ne.

Pa katero barvo gledaš?

Luks1
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a Luks1 Po feb 02, 2009 9:26 pm

eljuero je napisal/-a: Baje bi naj imeli 100€ marže po avtu na papirju, ker pa dodajo nekaj opreme in nulti servis na svoje stroške bi naj bili na nuli. Taka so vsaj pojasnila....uvoz...carina...jen... Brez tega svetovnega sranja bi bila drugač nekje 700€ cenejša po katalogu

No ja, no! :roll: Kakšni izgovori! Dajta jim še mal napitnine, da bodo za plačo zaslužil!

Zaposleni pri uvozniku pa dobijo 15% popusta in dvomim, da jim z izgubo prodajajo avte. Za Renault vem, da so marže cca 35% in zaposleni prav tako dobijo 15-20% popusta, odvisno za keri model avta gre.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Po feb 02, 2009 9:38 pm

Se strinjam, da ni logike, čeprav ne vem, če bi se mi ta oseba v obraz lagala ..., samo govoriš pa sam tudi na pamet. Od znamke do znamke je nekoliko drugače, renaulta pa ne vem če delajo izven evrope, no vsaj prodajajo ga potem ne tukaj.

Uporabniški avatar
domi
Novinec

Napisal/-a domi Po feb 02, 2009 9:43 pm

eljuero je napisal/-a:Ja s temi popusti za jazza je hudič. Baje bi naj imeli 100€ marže po avtu na papirju, ker pa dodajo nekaj opreme in nulti servis na svoje stroške bi naj bili na nuli. Taka so vsaj pojasnila....uvoz...carina...jen... Brez tega svetovnega sranja bi bila drugač nekje 700€ cenejša po katalogu.

Domi@ Kje si se pogajal in koliko popusta bi lahko iztržil na gotovino, če ni skrivnost, pa tudi kdo pri leasingu plača zavarovanje? V celoti sam ali kaj prispevajo? Lahko tudi na PM. Stroški odobritve pa so verjetno tam nekje 200€, ne.

Pa katero barvo gledaš?

Kupil ga bom v Murski Soboti - Avtobusni promet, zavarovanje bom moral plačati sam, stroški odobritve leasinga pa so 200€ ja.
Barva pa bo verjetno grafitno siva.

Luks1
Novinec

Napisal/-a Luks1 Po feb 02, 2009 9:53 pm

eljuero je napisal/-a:Se strinjam, da ni logike, čeprav ne vem, če bi se mi ta oseba v obraz lagala ..., samo govoriš pa sam tudi na pamet. Od znamke do znamke je nekoliko drugače, renaulta pa ne vem če delajo izven evrope, no vsaj prodajajo ga potem ne tukaj.

Prijatelj dela na Autocommercu in mi vedno ponuja, da ga nase vzame s popustom, na Renaultu Slovenija pa imam še boljša poznanstva, zato tudi za maržo vem.

Nemogoče je, da avto prodajajo brez zaslužka, odobravam pa, da stojijo za svojimi cenami in se ne grejo "branjevk" kot nekateri drugi uvozniki. S tem gradijo tudi na ugledu znamke in skrbijo, da bosta vajini Hondi imeli višjo ceno od konkurence ko bosta stari nekaj let.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Po feb 02, 2009 10:05 pm

Luks1@ Ok nisi čist na pamet govoril :), ampak zanima me, če velja ponudba kolega tudi za jazza? Če velja, bom lahko tudi sam pritisnil na njih za kakšne ugodnosti...za druge modele pa so mi že v trgovini povedali, da je možno ceno še kaj spustiti. Zdaj pa bodi vedež, kaj je res in kaj ne.

Luks1
Novinec

Napisal/-a Luks1 To feb 03, 2009 9:44 am

Popust velja za VSE modele, se pa ne seštevajo popusti, če je model v akciji. Prijatelj je zaposlen pri uvozniku - Autocommercu, ne vem pa, kakšne ugodnosti imajo zaposleni v avtohišah, ki kupujejo od uvoznika. Definitivno pa imajo "manevrski" prostor vsaj 5%.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Zodd in 9 gostov