Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
KrEn
Novinec

Napisal/-a KrEn Če feb 05, 2009 3:47 am

lublancan je napisal/-a:lahko pa ga kupiš v avtotehni vis in dobiš 7 let garancije (za detajle ne vem)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2136105&show=

navdusujoca ponudba... :)

dejansko full oprema, razen espja ni...

Sicer je tud ta akcija zdej za SOUND paket, ki ima boljse zvocnike, zatemnjenje sipe in vse... Edino avtomatske klime nima; :? je pa nujno bel in 14.990eur...
Ora Et Labora :?

Uporabniški avatar
KrEn
Novinec

Napisal/-a KrEn Če feb 05, 2009 4:19 am

aja, pa še 2 anleška (da pustimo italijanske in nemške) primerjalna testa...

(Bravo zmaga Kio, Seata in Citroena)
http://www.autoexpress.co.uk/carreviews ... ivals.html

ter mogoče še bolj zanimivo... proti Peugeotu 308 (ki zasede zadnje mesto (za Bravom))...
http://www.autoexpress.co.uk/carreviews ... ivals.html

pa še test 1.6 m-jeta z 120km:
http://www.autoexpress.co.uk/carreviews ... bravo.html
The new 1.6-litre Multijet diesel engine backs up the Italian firm’s plans to be a global leader in green motoring. Both power outputs offer impressive punch, low emissions and brilliant economy. Factor in the Bravo’s slick styling, decent equipment levels and sensible pricing, and you’ve got an enticing prospect. In future, expect to see even more small-capacity turbodiesels – but for now, this Fiat represents an excellent buy

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če feb 05, 2009 8:42 am

Pri meni je Bravo prišel v ožji izbor pri nakupu avta in na koncu zaradi določenih malenkosti izgubil proti Proceed-u. Dejansko za svoj denar veliko ponuja, kvaliteta je pa tudi povsem na nivoju drugih EU avtov.

In tisto zlajnano, da je Fiat j**c ponavadi pride iz ust tistih, ki si Fiata niso nikoli lastili in so verjetno zafrustrirani, ker so svoj übervagen preplačali, vozijo se pa isto oz. crkuje jim nič manj kot Fiat (kvečjemu več).

P.S. Pod besedo "übervagen" ni mišljen le Golf ali nemški avti nasploh, ampak vse preplačane znamke, tudi ne-nemške! Da ne me bo spet kdo napadel, zlasti @sašo5. :lol:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če feb 05, 2009 9:25 am

Polo78 je napisal/-a:
Da ne me bo spet kdo napadel, zlasti @sašo5. :lol:

pomota: jaz tebe nisem nikoli "napadel" :arrow: sem le "repliciral" na kakšen tvoj post, v katerem si bil "v krivem"......

P.S se pa strinjava: Fiat nikakor niso j***a......(kaj so "j***a" pa moje stališče poznaš: in pri temu ostajam - utemeljeno, upravičeno.....)

P.S.1 zanimiva ponudba za tistega brava(karavan so napisali :roll: ) 7 let garancije...

P.S2 pravkar sem v A-fokusu prebral, da ima tudi Hyundai splošno garancijo brez omejitve km 5 let..... - pohvalno

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Če feb 05, 2009 10:02 am

Hyundai nima splošne garancije 5 let brez omejitve km. To velja samo za motor in menjalnik, drugače pa 3 leta.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Če feb 05, 2009 10:03 am

sašo5 je napisal/-a:(kaj so "j***a" pa moje stališče poznaš: in pri temu ostajam - utemeljeno, upravičeno.....)

Ko bi vsaj ta tvoj upravičen in utemljen argument zakaj je "saj veš katera" znamka j**c, kdaj slišali...

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če feb 05, 2009 5:26 pm

Pri meni je Bravo prišel v ožji izbor pri nakupu avta in na koncu zaradi določenih malenkosti izgubil proti Proceed-u

Zakaj si izbral Ceeda namesto Brava?

sa
Nov uporabnik

Napisal/-a sa Če feb 05, 2009 7:19 pm

Od danes naprej je na Bravota 2300 € popusta + 7 ! let garancije brez omejitve km, če ga kupiš pri Avtotehni. Velja za zalogo in po naročilu. Pogoj za garancijo je servisiranje pri njih 1x letno oziroma na 30 k km. Boljše pogoje bo verjetno težko dobiti. Se vidi, da je šla prodaja novih vozil dol, v januarju 25% v primerjavi z lanskim letom.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply Če feb 05, 2009 7:37 pm

A je že kdo vzel tam?

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Pe feb 06, 2009 8:41 am

simply je napisal/-a:
Pri meni je Bravo prišel v ožji izbor pri nakupu avta in na koncu zaradi določenih malenkosti izgubil proti Proceed-u

Enostavno povedano, za isti denar sem pri Proceed-u dobil več avta (boljši motor, več opreme, garancija,...) in to je bila največja razlika.

Poleg tega je bilo pri Bravu še nekaj malenkosti (minusov) kot npr.
- nikakor nisem zadel optimalnega položaja za volanom
- sredinski naslon je premajhen in postavljen preveč nazaj, da bi nudil dobro oporo desne roke pri prestavljanju
- sedeži v opremah dynamic ter emotion so tudi bolj bogi (kratek sedalni del, premalo bočnega oprijema)
- še kakšna malenkost bi se našla...

Da pa ne bo kdo mislil, da je Proceed superioren napram Bravu (in da samo svoja "j***a" hvalim), je imel tudi slednji kar nekaj prednosti napram Kii, npr.:
- lepše oblikovan volan (tudi lepše sede v roke)
- dvopodročna klima
- "Blue&Me"
- večja prostornina predala pred sovoznikom
- cenejši redni servisi
- motor 1.6 M-Jet 120 km je po zmogljivostih praktično primerljiv s Kiinim 140 km Crdi-jem čeprav ima 20 konjev manj, s tem da pri Bravu padeš še v nižji razred zavarovanja, kar pa sploh ni zanemarljivo (ravno zaradi motorja sem najbolj premišljeval o Bravu)...

Ocene so povsem osebne narave in dobljene na podlagi testnih voženj, da se ne bo kdo spet v kaj zapičil. Vsekakor je Bravo vreden svojega denarja, sploh pa zdaj ko so verjetno še večji popusti, kot takrat ko sem jaz gledal. ;)

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Pe feb 06, 2009 10:34 am

ok to so pa ze zelo ugodne ponudbe.

pa zakaj samo fiat v ljubljani da garancijo... mislim sej mi je jasno, da je ekonomika garancije jasna, da pac z dragimi servisi notr pridejo, sam vseen. Za enga, ki dela ogromno km, je tole idealka.

ma kdo mnenje, kolk so kaj teli 1.4 motorji vzdrzljivi? 1.6 prejsnjega brava so bojda zelo.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe feb 06, 2009 10:35 am

Polo78 je napisal/-a:
simply je napisal/-a:

Enostavno povedano, za isti denar sem pri Proceed-u dobil več avta (boljši motor, več opreme, garancija,...) in to je bila največja razlika.

- sredinski naslon je premajhen in postavljen preveč nazaj, da bi nudil dobro oporo desne roke pri prestavljanju
- sedeži v opremah dynamic ter emotion so tudi bolj bogi (kratek sedalni del, premalo bočnega oprijema)

Da pa ne bo kdo mislil, da je Proceed superioren napram Bravu (in da samo svoja "j***a" hvalim), je imel tudi slednji kar nekaj prednosti napram Kii, npr.:
- dvopodročna klima
- "Blue&Me"
- cenejši redni servisi
- motor 1.6 M-Jet 120 km je po zmogljivostih praktično primerljiv s Kiinim 140 km Crdi-jem čeprav ima 20 konjev manj, s tem da pri Bravu padeš še v nižji razred zavarovanja, kar pa sploh ni zanemarljivo (ravno zaradi motorja sem najbolj premišljeval o Bravu)...

Ocene so povsem osebne narave in dobljene na podlagi testnih voženj, da se ne bo kdo spet v kaj zapičil. Vsekakor je Bravo vreden svojega denarja, sploh pa zdaj ko so verjetno še večji popusti, kot takrat ko sem jaz gledal. ;)

Glede motorja se močno motiš, naslonjalo za desno roko lahko premakneš naprej, sedeži so v drugih varjantah bolj tako tako v sport varjanti so pa zakon,

Uporabniški avatar
KrEn
Novinec

Napisal/-a KrEn Pe feb 06, 2009 3:46 pm

pskoda je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:
simply je napisal/-a:

- dvopodročna klima
- "Blue&Me"
- cenejši redni servisi

Glede motorja se močno motiš, naslonjalo za desno roko lahko premakneš naprej, sedeži so v drugih varjantah bolj tako tako v sport varjanti so pa zakon,

Meni se tudi Bravo zdi v skoraj vsakem segmentu nekako bolj izpiljen... To se pa tudi na ceni pozna, saj je podobno opremljen Bravo tam cca 4 tisočakov drazji... pro'ceed v bistvu tekmuje bolj z grande puntom po cenovni politiki. Osebno bi dal nekaj več denarja za Bravo, sam pro'ceed je predvsem zaradi svoje cene tudi zelo konkurencen...

Glede P308 - nisem se nikoli sedel v njem, tak da ne vem preveč povedat; je pa tako, da je še relativno nov model, in bo s časom tudi cena precej padla + odpravljene bodo začetne napake... Peugeoti/Renaulti/Citroeni/Fiati/Opli, vsi non-premium eu avti... morajo met zelo podobno ceno; ce kateri preveč odstopa je predrag; če je kateri občutno cenejši je dober nakup - recimo vem da so "stari" Megani zdej neverjetno ugodni...

recimo: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2336880&show=
full oprema s tempomatom in vsem, pa se gume zraven; sicer imamo z Renaultom bolj tako-tako izkusnje, sam je nakup celo bolj ugoden od pro'ceeda... pa še cenej se najdejo...

Moj glas gre pa se vedno za Bravo SOUND... recimo (celo blue&me ima)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2473326&show=

Kje je avtor teme? Nič od njega...

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply Pe feb 06, 2009 5:26 pm

Pri tem Bravu sound je nekaj neumnih postavk opreme :
- nima avtomatske klimatske naprave
- ima opremo, ki je pisana na kožo audiofilom - kar pa nas je bolj malo :)

Drugače super izbira.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe feb 06, 2009 7:20 pm

itak da je za audiofile, če pa je oprema sound(ang.= zvok)
Škoda edino, da nima avt. klime. Isto je pri grandeju.
LP Rok

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Ne feb 08, 2009 11:26 am

se noben nima mnenja glede telih 1.4 motorjev s turbom? Me resno zanima potencialna kvaliteta.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Ne feb 08, 2009 11:46 am

za te motorje ne more nihče reči kako dobri so pa če se imajo še za nevem kakšne strokovnjake. Čas je tisti ki po povedal svoje. Naj motorček laufa kakšne 4 leta pol pa bomo vidli

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne feb 08, 2009 12:09 pm

na fiatovem forumu imaš kar nekaj uporabnikov s tem motorjem.
Slika

sa
Nov uporabnik

Napisal/-a sa Ne feb 08, 2009 12:43 pm

[quote="Andraz3d"]se noben nima mnenja glede telih 1.4 motorjev s turbom? Me resno zanima potencialna kvaliteta.[/quote]

Na Fiatovem forumu je kar nekaj uporabnikov s tem motorjem. Posebnih negativnih izkušenj še nisem zasledil, tudi na tujih formih ne, res pa je, da motor ni prav dolgo na tržišču. Če je narejen tako kot Fiatovi dizli, težav ne bi smelo biti. Nikoli pa ne veš. Imaš pa sedaj v akciji 7 letno garancijo. Je bil pa na vseh testih zelo pohvaljen. Razlika med 120 km in 150 km je "le" 600 €, 150 km so očitali "le" višjo porabo od šibekjšega.

[quote]Meni se tudi Bravo zdi v skoraj vsakem segmentu nekako bolj izpiljen... To se pa tudi na ceni pozna, saj je podobno opremljen Bravo tam cca 4 tisočakov drazji... pro'ceed v bistvu tekmuje bolj z grande puntom po cenovni politiki. Osebno bi dal nekaj več denarja za Bravo, sam pro'ceed je predvsem zaradi svoje cene tudi zelo konkurencen... [/quote]

proceed/ceed s primerljivo opremo in pogojno rečeno podobnim motorjem, je skoraj enaka cena.

Sound ? dražji z manj opreme od Emotiona.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Ne feb 08, 2009 2:03 pm

Zanimal sem se za testno vožnjo z bravotom pri avtohiši adria v novem mestu. Testno vožnjo lahko opravim vsak dan med 8h in 16h. Na vprašanje kaj pa v soboto ( vem da delajo tudi v soboto ) pa je bil odgovor da 'ni šans'. V času krize, ko se novi avtomobili ne prodajajo kot so se, bi jaz mogel vzeti dopust, da bi šel na eno bogo testno vožnjo. Odnos je katastrofalen. Pred nekaj meseci sem šel v isti avtohiši (na oddelku s hyundaii ) vprašati za testno vožnjo z i30 ... na prašanje kdaj bom kupoval avtomobil.... sem odgovoril da v roku pol leta. Prodajalec mi je odgovoril...no, oglasite se takrat ko boste avto kupovali. :roll: Ni treba poudarjati, da sem se na petah obrnil in za vedno odšel od tam.

Upam da bo odnos boljši na avtotehni...

p.s. nisem tak človek, da bi mi mogu prodajalc podplate lizat... ampak en fer in korekten odnos s stranko pa pričakujem.
No escape from the mass mind rape...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov