Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Če feb 05, 2009 10:30 pm

cuteboy1988 je napisal/-a:
sejjaretun je napisal/-a:
cuteboy1988 je napisal/-a:maqh alfe ne kupuj ker so deli zelo dragi, pa zanesljive niso sploh, te prej k slej pusti na cest, poraba ogreomna, stroški max :?

ja ti si ze tolk alf sprobal,tko da ves da so zanic. :roll:
dej ne pisi neki u tri krasne.

nism nobene sprobo, sam kdorkol jo je sprobo je mel težave z njo, tak da ne blefiraj :!:

ja ce je nisi sprobal ne pisi neumnosti fant.jaz ne blefiram,alfo sem lastil tko da vem dalec vec o teh avtomobilih kot pa ti ali ta tvoj kdorkoli.

Uporabniški avatar
cuteboy1988
Novinec

Napisal/-a cuteboy1988 To feb 10, 2009 5:00 pm

cuteboy1988 je napisal/-a:
cuteboy1988 je napisal/-a:maqh alfe ne kupuj ker so deli zelo dragi, pa zanesljive niso sploh, te prej k slej pusti na cest, poraba ogreomna, stroški max :?

ja ti si ze tolk alf sprobal,tko da ves da so zanic. :roll:
dej ne pisi neki u tri krasne.

nism nobene sprobo, sam kdorkol jo je sprobo je mel težave z njo, tak da ne blefiraj :!:

ja ce je nisi sprobal ne pisi neumnosti fant.jaz ne blefiram,alfo sem lastil tko da vem dalec vec o teh avtomobilih kot pa ti ali ta tvoj kdorkoli.

dj dj lastil si jo, zakaj pa je ne več? raj to napiš
pa poraba je katastrofalna

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Re: avto za 3000€

Napisal/-a Doktor To feb 10, 2009 5:04 pm

Binji je napisal/-a:No zgodba je zelo kratka... v kratkem (nekaj mesecev) bi si rad kupil nov avto, ker je sedanji že kar zdelan, ker pa ne spremljam toliko trga se obračam na vas, poznavalce.
Ne rabim dirkalnika, rabim predvsem avto za vožnjo, čeprav bi bilo zelo lepo, da potegne ko mora :)
Pogoji so pravzaprav klima, sprejemljivi stroški vzdrževanja/bencina in pa seveda cena okoli 3000€.
Za občutek pri tem, kaj bi rad, naj povem, da sem gledal že malo kakšne Alfe 156 1.6 letnika 2000, ki so mi zelo všeč, vendar nisem čisto prepričan, kako je kaj z zanesljivostjo.
Bom zelo vesel predlogov:)

Lp

Zanesljivost je pogojena z zgodovino vzdrževanja in ravnanja z vozilom.

Normalno servisiran in vožen avto ne bi smel povzročat težav.

Vsekakor avto pred nakupom dobro, strokovno pregledat. Predvsem v smislu ocene (morebitnih) stroškov v prihodnosti.

LP

Uporabniški avatar
Corleone
Novinec

Napisal/-a Corleone To feb 10, 2009 5:39 pm

@cuteboy1988: zakaj pa pol prodajaš renaulta :lol: :vrum

moj predlog

sem bil s prijateljem na ogledu in je v zelo dobrem stanju (znotraj in zunaj)

Uporabniški avatar
cuteboy1988
Novinec

Napisal/-a cuteboy1988 To feb 10, 2009 8:21 pm

Corleone je napisal/-a:@cuteboy1988: zakaj pa pol prodajaš renaulta :lol: :vrum

moj predlog

sem bil s prijateljem na ogledu in je v zelo dobrem stanju (znotraj in zunaj)

sj ga še ne, ker ga nisem dal še na kakšen oglas, drugače pa potrebujem večji avtomobil in na 4 vrata, verjetno si bom kupil vw bora dizla seveda :P :P

bobo84
Nov uporabnik

Napisal/-a bobo84 Če feb 19, 2009 9:06 pm

Da ne bom odpiral nove teme. Sam sem v podobnem položaju, saj iščem nek avto za okrog 3000 eur, le da sem bolj nagnjen k dizlom. Sem se nekaj menila za Fiat Mareo (limuzina) 1,9 JTD HLX, vendar je dogovor splaval (zaenkrat) po vodi. Zanima me če imate kaki predlog za podoben avto... (letnik min "99)...Hvala že v naprej

Glede alf je stanje tako, da se bencinske ne splača jemat, ker sorazmerno dosti pijejo (pa čeprav je redno servisirano), pač davek poskočnega avta. Spet odvisno od posameznika kaj išče. Splača pa se kupit alfo predvsem s 1,9 JTD motorjem. Enako je s fiatovimi 1.9 JTD motorji (so enaki kot pri alfi)...

Glede renoja pa tudi ni slaba izbira (če te ne moti bencinar), saj so znani po udobni vožnji...

:lol:

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor Pe feb 20, 2009 1:17 pm

bobo84 je napisal/-a:Da ne bom odpiral nove teme. Sam sem v podobnem položaju, saj iščem nek avto za okrog 3000 eur, le da sem bolj nagnjen k dizlom. Sem se nekaj menila za Fiat Mareo (limuzina) 1,9 JTD HLX, vendar je dogovor splaval (zaenkrat) po vodi. Zanima me če imate kaki predlog za podoben avto... (letnik min "99)...Hvala že v naprej

Glede alf je stanje tako, da se bencinske ne splača jemat, ker sorazmerno dosti pijejo (pa čeprav je redno servisirano), pač davek poskočnega avta. Spet odvisno od posameznika kaj išče. Splača pa se kupit alfo predvsem s 1,9 JTD motorjem. Enako je s fiatovimi 1.9 JTD motorji (so enaki kot pri alfi)...

Glede renoja pa tudi ni slaba izbira (če te ne moti bencinar), saj so znani po udobni vožnji...

:lol:

MAREA načeloma ni slab avto. Mogoče koga moti kvaliteta materialov v notranjosti, površnost izdelave pa še kaj, na drugi strani pa je kar trpežno in ne preveč zahtevno (z vidika vzdrževanja) prevozno sredstvo.

Agregat bi priporočal JTD 110 ali 115.105 načeloma ni veliko slabši, le precej glasen je.

Treba je samo počakat na primerno ponudbo.

Od ostalega imaš v tem cenovnem razredu kar nekaj zanimivih vozil : XSARA, MEGANE, FOCUS ... Treba je samo pogledat, preverit in seveda izbrat najboljše.

LP

bobo84
Nov uporabnik

Napisal/-a bobo84 Pe feb 20, 2009 8:59 pm

Konkretno pri omenjeni Marei, dobiš za manj denarja več (A klima, gretje sedežev, zelo udobni sedeži, trpežen in poskočen motor, nizka poraba...). Megane in Focus ne bi prišla v poštev... Mogoče kaka pametna Xsara... Vendar v primerjavi z omenjeno Mareo, se Xsara ne more primerjati... Bo treba res počakati... Gledal sem še Stilote 1.9 JTd...Vendar so cenovno nekoliko dražji...

Bomo videli kako bo...

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor So feb 21, 2009 11:33 am

XSARA ima (nekoliko) boljše materiale v notranjosti, vožnja je bolj udobna, dizelski agregati (2,0 HDI) so bolj uglajeni.

V tej dilemi bi izbral

- MAREA - če potrebuješ bolj "delavski" avto - tovor, oprema, orodje, ipd.
- XSARA - če potrebuješ bolj "družinski" avto -pretežno potniki+pripadajoča "civilna" prtljaga

LP

bobo84
Nov uporabnik

Napisal/-a bobo84 So feb 21, 2009 2:16 pm

MAREA - če potrebuješ bolj "delavski" avto...Se ne strinjam čisto s tvojo izjavo!!

Če misliš na mareo weekend imaš prav!! Jaz bi pa limuzino in ne karavana!! Razlika je očitna, tako v velikosti, porabi, izgledu...

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc So feb 21, 2009 2:22 pm

Jaz sem predkratkim nabavil Accenta za 1200 evrov eden izmed redkih, ki ima 2x airbaga, električni komlet (šipe, cz, špegla, antena) je pa novejši model l.98 modelno 99.
Opravljeni vsi servisi, nove zavore, gume, jermena vse to je prodajalec naredil. Prej sem nabavil Hondo in dal za njo 3000 evrov, ampak čist nepremišljeno toliko dat potem pa še okoli 800 evrov bi moral vložt, na srečo sem jo hitro prodal in kupil tega accenta.
Accent ima pa 115000km...Honda 205000km.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So feb 21, 2009 3:10 pm

bobo84 je napisal/-a:Konkretno pri omenjeni Marei, dobiš za manj denarja več (A klima, gretje sedežev, zelo udobni sedeži, trpežen in poskočen motor, nizka poraba...). Megane in Focus ne bi prišla v poštev... Mogoče kaka pametna Xsara... Vendar v primerjavi z omenjeno Mareo, se Xsara ne more primerjati... Bo treba res počakati... Gledal sem še Stilote 1.9 JTd...Vendar so cenovno nekoliko dražji...

Bomo videli kako bo...

Pokliči za tole 01 prva reg. http://www.avto.net/ad.asp?id=2592166 2.4jtd

pa še tole http://www.avto.net/ad.asp?id=25627621.8 i 00

bobo84
Nov uporabnik

Napisal/-a bobo84 So feb 21, 2009 6:05 pm

abcabc je napisal/-a:Jaz sem predkratkim nabavil Accenta za 1200 evrov eden izmed redkih, ki ima 2x airbaga, električni komlet (šipe, cz, špegla, antena) je pa novejši model l.98 modelno 99.
Opravljeni vsi servisi, nove zavore, gume, jermena vse to je prodajalec naredil. Prej sem nabavil Hondo in dal za njo 3000 evrov, ampak čist nepremišljeno toliko dat potem pa še okoli 800 evrov bi moral vložt, na srečo sem jo hitro prodal in kupil tega accenta.

Da bi moj accent imel klimo, servo, centralno in bil boljše zvočno izoliran, ne bi razmišljal o prodaji oz. nakupu drugega avta... :roll: :lol:

bobo84
Nov uporabnik

Napisal/-a bobo84 So feb 21, 2009 6:08 pm

Ivan36 je napisal/-a:
bobo84 je napisal/-a:Konkretno pri omenjeni Marei, dobiš za manj denarja več (A klima, gretje sedežev, zelo udobni sedeži, trpežen in poskočen motor, nizka poraba...). Megane in Focus ne bi prišla v poštev... Mogoče kaka pametna Xsara... Vendar v primerjavi z omenjeno Mareo, se Xsara ne more primerjati... Bo treba res počakati... Gledal sem še Stilote 1.9 JTd...Vendar so cenovno nekoliko dražji...

Bomo videli kako bo...

Pokliči za tole 01 prva reg. http://www.avto.net/ad.asp?id=2592166 2.4jtd

pa še tole http://www.avto.net/ad.asp?id=25627621.8 i 00

Hvala za poiskano ponudbo, vendar se očitno nismo razumeli... NOČEM kupovat karavana...Se mi zdi preveč prostora, ki ga ne bom uporabljal...

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo So feb 21, 2009 6:54 pm

...dobro razmisli in preglej pred nakupom da nebos meu sam se vec stroskov...moje mnenje...lp

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy So feb 21, 2009 10:02 pm

bobo84 je napisal/-a:Hvala za poiskano ponudbo, vendar se očitno nismo razumeli... NOČEM kupovat karavana...Se mi zdi preveč prostora, ki ga ne bom uporabljal...

Tut jaz sn tko mislil 8)
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Ne feb 22, 2009 12:38 am

bobo84 je napisal/-a:
abcabc je napisal/-a:Jaz sem predkratkim nabavil Accenta za 1200 evrov eden izmed redkih, ki ima 2x airbaga, električni komlet (šipe, cz, špegla, antena) je pa novejši model l.98 modelno 99.

Da bi moj accent imel klimo, servo, centralno in bil boljše zvočno izoliran, ne bi razmišljal o prodaji oz. nakupu drugega avta... :roll: :lol:

Moj tudi nima klime

grega88
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a grega88 Sr feb 25, 2009 11:36 am

višje,močneje,hitreje

bobo84
Nov uporabnik

Napisal/-a bobo84 So feb 28, 2009 4:22 pm

ni ravno po mojem okusu...

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak So feb 28, 2009 5:50 pm

Vsak JTD motor zdrži krepko čez 500.000 km, seveda z normalno uporabo in servisiranjem. Na pol milijona je treba zamenjati tesnilo glave in še kakšno malenkost. Da ne govorim napamet, povprašajte kakega fiatovega serviserja.
Zelo dolgotrajni so tudi renojevi bencinarji, posebej 1.4 in 1.6 od R19 in začetnih meganov in pa skoraj vsak korejski ali japonski bencinar. Tudi ti gredo krepko preko pol mio. km.
LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov