Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So feb 07, 2009 3:32 pm

evo ti par primerkov lepih...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2318388&show=

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2459852&show= ( ce ti ni predrag je super )

Vglavnem ce mas kakih 8000, 8500 evrov lahko najdes super primerek ( skoraj nov )
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So feb 07, 2009 4:03 pm

tale rdeč je pa hud (še prov paše mu tista črnina na odbijaču), pa še praktično nov je za preje manjši denar.
Slika

Uporabniški avatar
KrEn
Novinec

Napisal/-a KrEn So feb 07, 2009 4:12 pm

speedfreak je napisal/-a:evo ti par primerkov lepih...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2318388&show=

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2459852&show= ( ce ti ni predrag je super )

Vglavnem ce mas kakih 8000, 8500 evrov lahko najdes super primerek ( skoraj nov )

ta rdeč zgleda tud men vredu; seveda ga je pa treba tudi v zivo videt... Mal je sumnjivo da piše da je - 2.lastnik, ne vem zakaj bi vredi avto bil prodan dvakrat v dobrem letu in z le 7400km
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2459852&show=

pa še nov ni niti tisocaka drazji...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2537049&show=
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2584404&show= (ta ima se 7 let garancije!!! je pa zal 1.2)
pa ne pozabit vprašat za popust, ker bi ene 500eur lahk se dol šlo, sploh če imaš gotovino...

Na Avtotehni VIS imajo baje zdej akcijo ko dajejo 7 let garancije na nove avte...

Če rabljenega kupuješ se pa sigurno tudi najde kaj cenejše, sam treba si je vzet cas in jih kar nekaj pregledat... V bistvu novejši kot je letnik z nizko ceno bolj je vprašljivo zakaj ga kdo prodaja, saj je na njem moral izgubit veliko denarja... Je pa ponudba na avto.net majhna.
Zadnjič spremenil KrEn, dne So feb 07, 2009 4:42 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Ora Et Labora :?

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap So feb 07, 2009 4:34 pm

Vse lepo in prav, ... če bi imel 9000€ potem bi dal še 1000€ zraven in bi kupil novega, ki sem ga gledal v salonu. :D

Mi je pa popolnoma jasno, da dražji kot je, večja bo kvaliteta, ali pa spet ne, spomnim se namreč kar nekaj ljudi ki so svoje avte dali na splet bol za šalo kot zares in so s cenami maksimalno pretiravali,...

Ne di se mi ravno logično da pride nov 10000€ tisti rdeč se pa prodajaj za 8900. Malo nelogično mi je to vse skupaj.

Zato pa sprašujem po teh cenah. Osebno sem imel namen odšteti tam nekje do 7000€ in glede na to da imam čas, bom močno upal, da za tak denar najdem kaj dobrega,... mi je pa letnik 2006 v vsakem primeru zelo zadovoljiv, glede na to da imam sedaj 1999 bi bil to zame velik napredek, tako da novejših od 2006 nisem kaj preveč gledal. BI pa tudi jaz raje imel novega kot pa 3 leta starega. :D

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So feb 07, 2009 5:37 pm

Problemi z GP 1.4 8v od tašče ( danes izvedel ).

Baje da pušča hladilna tekočina v motor oziroma se nabira vlaga v motorju - ugotovili na servisu na 30k km. Odločili so se da bodo zamenjali cel motor - avto je še v garanciji.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So feb 07, 2009 6:17 pm

bobsaap je napisal/-a:Vse lepo in prav, ... če bi imel 9000€ potem bi dal še 1000€ zraven in bi kupil novega, ki sem ga gledal v salonu. :D

Mi je pa popolnoma jasno, da dražji kot je, večja bo kvaliteta, ali pa spet ne, spomnim se namreč kar nekaj ljudi ki so svoje avte dali na splet bol za šalo kot zares in so s cenami maksimalno pretiravali,...

Ne di se mi ravno logično da pride nov 10000€ tisti rdeč se pa prodajaj za 8900. Malo nelogično mi je to vse skupaj.

Zato pa sprašujem po teh cenah. Osebno sem imel namen odšteti tam nekje do 7000€ in glede na to da imam čas, bom močno upal, da za tak denar najdem kaj dobrega,... mi je pa letnik 2006 v vsakem primeru zelo zadovoljiv, glede na to da imam sedaj 1999 bi bil to zame velik napredek, tako da novejših od 2006 nisem kaj preveč gledal. BI pa tudi jaz raje imel novega kot pa 3 leta starega. :D

Pa je grande punto edina izbira?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap So feb 07, 2009 6:39 pm

Hmm, spet ena nova težava, še dobro da so opazili in da je avto v garanciji, je pa to prvič da slišim za to napako, pa čeprav sem jih zasledil (prebral) ogromno. :D

Če je to edina izbira? Odločal sem se nekako takole. Gledal sem Corso, pa je ta model v rangu 7000€ že starejši in ni tazadnji, pa še všeč mi ni najbolj. Gledal sem Golfa 4, pa sta za njim že dva nova modela, 5ke pa za tak denar ne dobim. Gledal sem Cliota, in je tudi enak model že nevem koliko let in se ne vidi razlika če imaš 2001 letnik ali Storio 2008, gledal sem tudi Megana, ki je mogoče zraven Grandeta v ožjem izbru, ampak je Punto prevagal iz razlogov kot so atraktiven videz, zaden model, ogromno opreme in ne pretirano dosti napak ki bi se omenjale.

Je kak boljši predlog?

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Re: Grande Punto

Napisal/-a tha_man So feb 07, 2009 7:18 pm

- volanska letev pri letniku 2006 je bila serijska napaka – desno spredaj ropota

Je bila, ampak so zadevo popravili v garanciji. Seveda pod pogojem da je lastnik sploh šel zamenjat, tk da če kupuješ avto tega letnika, bodi pozoren na to. Verjetno se zna pojaviti tudi na kakem 2007, ker se letnik avta določi po datumu prve registracije, ne izdelave, in sigurno se je kak 2006 letnik prodal šele v 2007. Pri novejših te napake ni.

- zadnje vrate pri 5 vratnem se težko odpirajo – kljuko je treba fejst gor potegnit

To sem tudi jaz že večkrat slišal, ampak sam ne morem potrditi, ker imam trivratnega.

- slaba izdelava notranjosti (plastika)

Res da je plastika (kaj pa naj bi bilo hehe), ampak sama izdelava in kakovost plastike se zdi meni zelo dobra, kljub temu da je na otip trda. Seveda za ta avtomobilski razred. Od konkurence je edini avto, za katerega lahko rečem da je v notranjosti suvereno boljši, Peugeot 207. Pa še za tega ne vem kakšna je dejanska vzdržljivost notranjosti, je pa po občutku res fajn. Aja, pa Alfa Mito, sm to je čist drug cenovni razred.

- predal za zapiranje – težko zapiranje

Tudi meni se je pojavil ta problem kak mesec po nakupu, ampak je na servisu samo naštelal en vijak (niti ni blo treba nič razstavljat) in od tedaj ni problema.

- ko dela klima se čuti vibracije v volanu (zaradi dvojne hitrosti ventilatorja na kilerju)

Tega sam nisem opazil. Mogoče ker imam močnejši motor.

- ko premikaš volan levo in desno se čuti neko drgnjenje, kot guma ob gumi

Tudi tega pri mojem ni.

- menjalnik – slabo se vsede v prestavo in vibrira pri 50kmh, sliši se tudi šumenje

Menjalniki so sicer odvisni od motorja, ampak pri TJet-u tega ni. Pa tudi pri testnih 1.4 8V in 16V nisem opazil, lahko pa da samo nisem bil dovolj pozoren. Načeloma so mi bli vsi preizkušeni menjalniki ok.

- nekateri niso najbolj zadovoljni za 1.3 mašino (dizl) - problemi z turbino.

Za to še nisem slišal, po mojem je bolj izjema kot pravilo.

Prednosti:
- Multijet – DIZEL mašine so vredu - nekateri jih pa spet zelo hvalijo

Mislim da jih kar večina hvali. Ima pa 1.3 multijet en problem, ki je mene motil, in sicer neodzivnost pod nižjimi vrtljaji. To je sicer značilnost vseh malih dizlov, in tu ni kaj pomagat (razen kupit nekaj z večjo prostornino :)

- Velik prostoren avto

Mislim da kar najbolj prostoren v svojem razredu.

- Poraba približno 6l na 100km

Naj bi šlo tudi manj, če si bolj šparoven. Sicer pa tudi bencinarji ne pokurijo bistveno več, moj TJet npr. 7,2 dinamične vožnje (beri: hitre, ampak brez dirkanja), bolj umirjene pa izpod 7. S tem da je zadeva zelo zmogljiva, glede na deklarirano moč.

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap So feb 07, 2009 7:22 pm

Uff, lepa hvala za pojasnila, pa je le nekaj resnice v vsem tem kar sem prebral,...

Aja, zgornjim avtomobilom, ki sem jih našteval bi dolda še Seat Ibizo, WV Polo in všeč mi je tudi Alfa 147 ampak mi nekako ne diši najbolj, sem slišal preko nje kar nekaj slabosti.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So feb 07, 2009 8:10 pm

tole porabo na T-jetu pa ti nekak ne vrjamem, ne z dinamično vožnjo. Kar sem ga jaz vozil ima ta avto z lahkoto čez 10 litrov, na relacije nežno si pa okoli 7 ja.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Ne feb 08, 2009 2:09 am

Za 10 litrov si sploh ne predstavljam kaj bi moral početi z njim. Trenutna poraba je seveda velikokrat 10 in več (pri polnem pospeševanju sodeč po računalniku tudi čez 20), ampak povprečje je pri meni vedno med 7 in 7.5. To so večinoma relacije in nekaj mestne vožnje, sem pa relativno hiter (sodim po tem, da kar precej prehitevam, obratno pa se zgodi jako poredko). Priznam pa, da sem imel od začetka porabo blizu 8l, delno verjetno zato, ker motor ni bil ulaufan, delno pa ker sem bil vajen popolnoma drugačnega režima vožnje iz bivše Alfe 146 1.6TS. Za primerjavo: z Alfo sem z enako hitro vožnjo po istih cestah imel porabo med 8,5 in 9.

Btw., po avtocesti je poraba cca pol litra višja, hitrost pa ponavadi 140 s tempomatom. Brez njega je razlike malo manj.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Ne feb 08, 2009 2:28 am

Aja konkurenca... hm za 7000 evrov se bi jaz 100% odločil za Grandeta. Clio se za moje pojme lahko skrije - osnovni modeli imajo res zanič notranjost, dražji so sicer ok, ampak vsi so nikakvi za vozit. P207 je kar fajn, ampak jurja dražji pa na zadnji klopi zelo zelo skromen s prostorom za noge. Vse ostalo pa je opazno manjše od GP in zame ni prišlo v poštev. Alfa 147 je super avto, ampak boš za tak denar moral vzeti precej starejšo, kar seveda pomeni veliko večjo možnost da bo kaj narobe...

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap Ne feb 08, 2009 11:41 am

Ravno zato se odločam za Grandeta - cena ki jo plačaš ti da ogromno opreme, lepote in drugih stvari zaradi katerih se splača kupit ta avto, ...

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap Pe feb 20, 2009 3:41 pm

Prosil bi Vas za mnenje:

http://www.fiat.si/Manjjegenialno/

Kaj menite o tem modelu?

Ima kdo kaj izkušenj s tem modelom?

Cena 8730€ se mi zdi dokaj nizka, glede na to, da se starejši modeli (res da z več opreme) prodajajo dražje.

Prosil bi za kakšen komentar, ker se še vedno odločam glede tega Punteka.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe feb 20, 2009 4:44 pm

samo ne vzet s to mašino. 1.4 8v minimalno
Slika

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap Pe feb 20, 2009 4:46 pm

A je tako švoh al so kake druge hibe?

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe feb 20, 2009 5:03 pm

65 konj za 1,2 tone težek avto... hm ne vem no
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe feb 20, 2009 5:11 pm

tha_man je napisal/-a:Za 10 litrov si sploh ne predstavljam kaj bi moral početi z njim. Trenutna poraba je seveda velikokrat 10 in več (pri polnem pospeševanju sodeč po računalniku tudi čez 20), ampak povprečje je pri meni vedno med 7 in 7.5. To so večinoma relacije in nekaj mestne vožnje, sem pa relativno hiter (sodim po tem, da kar precej prehitevam, obratno pa se zgodi jako poredko). Priznam pa, da sem imel od začetka porabo blizu 8l, delno verjetno zato, ker motor ni bil ulaufan, delno pa ker sem bil vajen popolnoma drugačnega režima vožnje iz bivše Alfe 146 1.6TS. Za primerjavo: z Alfo sem z enako hitro vožnjo po istih cestah imel porabo med 8,5 in 9.

Btw., po avtocesti je poraba cca pol litra višja, hitrost pa ponavadi 140 s tempomatom. Brez njega je razlike malo manj.

No, tu je razlika, ti voziš po AC 140, js pa 160 in več...zato js ne sanjam pri T -jetu porabo okoli 7.

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap Pe feb 20, 2009 5:18 pm

Torej te verzije za 8730€ naj sploh ne gledam, ... OK, bom pogledal kak drug, vsaj 1.4 model.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Pe feb 20, 2009 9:38 pm

speedfreak je napisal/-a:No, tu je razlika, ti voziš po AC 140, js pa 160 in več...zato js ne sanjam pri T -jetu porabo okoli 7.

To je pol jasno. Sm za 10l moraš it kar več kot 160, tam proti 180 bolj. Glih jutri grem spet na AC, pa bom preveril če se bom spomnil...

1.2 motor ne kupovat! Saj za po mestu je ok, če hočeš karkoli več, bo pa podhranjen. Osebno bi vzel 1.4 8V Active, poknu noter en pioneerjev avtoradio za 100 evrov, in to je to.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov