Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Pe feb 13, 2009 1:50 pm

Nakup in nemške dokumente se da uredit v 2-3h urah; eno uro ogled, ostalo pa za papirologijo; prepis je 56€, 14-dnevne tablice 115€, poln tank bencina, pa gasa.

Nevem kaj sanjate o treh dneh.
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

BoBeR52
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a BoBeR52 Pe feb 13, 2009 1:57 pm

najbrž mislijo čas za pot do vozila in domou :D
100 ljudi 100 čudi, 100 žena 200 sisa

p206cc
Nov uporabnik

Napisal/-a p206cc Pe feb 13, 2009 1:59 pm

Pozdravljeni!

Glede DMV-ja je tukaj napačno napisano. DMV je progresivni davek, torej raste glede na davčno osnovo. Za 19.000 EUR je naprimer 9% in ne 5%. Drugače pa za stopnjo pogooglaj DMV in klikni prvi link.

lp

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Pe feb 13, 2009 2:13 pm

p206cc je napisal/-a:Pozdravljeni!

Glede DMV-ja je tukaj napačno napisano. DMV je progresivni davek, torej raste glede na davčno osnovo. Za 19.000 EUR je naprimer 9% in ne 5%. Drugače pa za stopnjo pogooglaj DMV in klikni prvi link.

lp

A govorimo za rabljene ali nove.. :roll: :roll: Za rabljene je fiksnih 5%..

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe feb 13, 2009 2:23 pm

CupraR je napisal/-a:

lp

ko sem jaz kupil svojega ni bil fiksen dmv na rabljena vozila ampak se je spreminjal glede na ceno vozila.
ce je zaj kaj drugace pa nevem
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Napisal/-a rumena ibiza Pe feb 13, 2009 2:38 pm

isto je bilo pri meni abbe glede dmvja...
drugače pa tu je vse od dmv :
http://www.durs.gov.si/si/davki_predpis ... pojasnila/

BoBeR52
Novinec

Napisal/-a BoBeR52 So feb 14, 2009 10:57 am

Jaz nameravam kupit avto do max. 4000€ .Teh pa se skoraj da ne splača uvozt ?
100 ljudi 100 čudi, 100 žena 200 sisa

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare So feb 14, 2009 10:59 am

BoBeR52 je napisal/-a:Jaz nameravam kupit avto do max. 4000€ .Teh pa se skoraj da ne splača uvozt ?
Jooj, drugič prvo to napiši!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So feb 14, 2009 11:39 am

fare je napisal/-a:
BoBeR52 je napisal/-a:Jaz nameravam kupit avto do max. 4000€ .Teh pa se skoraj da ne splača uvozt ?
Jooj, drugič prvo to napiši!

Kot zanimivost.....Kaj vse bi moral še prištet? Pri nas se lahk tak totalno zjahan jeep prodaja za 4 jurje.....
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco So feb 14, 2009 1:00 pm

CupraR je napisal/-a:

lp

ni fiksen!!!

Za avto vreden 4600€ sem plačal DMV mislim da 64€ (okoli 60 ziher)...to ni niti priblino blizu 5% ;)

Potem nadaljni stroški pa še 96€ za homologacijo, tehnični mislim da je bil okoli 30€, potem pa še cestna taksa okoli 100€ in tablice neki malga...
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR So feb 14, 2009 2:43 pm

Fora je da je dvoumno pisano. Poglej na DURS. Piše 5% na vsa rabljena vozila, hkrati pa navajajo ,da tudi za rabljeno, če še ni blo nikoli registrirano v slo, se upošteva tista lestvica..

In v praksi je pol smešno, preglej ostale forume, da so ljudje tut po samo 5% plačevali (večino je šlo za dražje zadeve).

p206cc
Nov uporabnik

Napisal/-a p206cc So feb 14, 2009 9:39 pm

Pozdravljeni,

Lisko pri temu oglasu je cena brez davka, torej je potrebno pristeti se Mwst. Potem koliko te bi stal sam prevoz, in pri nas še DMV in homologacijo. Pa kolikor je meni znano so neki problemi, če je avto starješi od L98, potem rabiš še neke dodatne dokumente. Glede DMV ja in stopenj možno je, da so vsi plačevali 5% če so imeli take fakture. Sedaj pa davčna za davčno osnovo vzame ceno po evrotaxu, neglede na fakturo, ki jo imaš.

lp

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Ne feb 15, 2009 8:23 am

p206cc je napisal/-a:Pozdravljeni,

Lisko pri temu oglasu je cena brez davka, torej je potrebno pristeti se Mwst. Potem koliko te bi stal sam prevoz, in pri nas še DMV in homologacijo. Pa kolikor je meni znano so neki problemi, če je avto starješi od L98, potem rabiš še neke dodatne dokumente. Glede DMV ja in stopenj možno je, da so vsi plačevali 5% če so imeli take fakture. Sedaj pa davčna za davčno osnovo vzame ceno po evrotaxu, neglede na fakturo, ki jo imaš.

lp

Poleg tega ima avto optične pomanjkljivosti in klima ne dela...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne feb 15, 2009 9:46 am

M je napisal/-a:
p206cc je napisal/-a:Pozdravljeni,

lp

Poleg tega ima avto optične pomanjkljivosti in klima ne dela...

Dal sem ga kot primer.....ker pri nas je lahk še 4x bolj zjeban pa bo mel ceno 4 jurje....
Kak pa je recimo s tem, če bi ga uvozil kot rezervne dele?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

spektr
Novinec

Kraj: Cerklje

Napisal/-a spektr To maj 12, 2009 12:37 pm

Ko ste ravno debatirali o Imperas-u. Z njimi imam zelo grenko izkušnjo. Sicer le-ta še ni zaključena, ampak kar je bilo do sedaj je že dovolj.
Bom obvestil, ko bo zadeva zaključena, zaenkrat zelo močno diši po prevari... :roll:
lp dejan

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To maj 12, 2009 3:41 pm

spektr je napisal/-a:Ko ste ravno debatirali o Imperas-u. Z njimi imam zelo grenko izkušnjo. Sicer le-ta še ni zaključena, ampak kar je bilo do sedaj je že dovolj.
Bom obvestil, ko bo zadeva zaključena, zaenkrat zelo močno diši po prevari... :roll:
Sem šel pogledat njihovo spletno stran, nekje pri vrhu piše:

"Zakaj vozilo iz uvoza? - 1. Boljši materiali pri sami vgradnji za trg zahodne Evrope kot pa za Slovenijo."

...

Kot da bi se tovarnam splačalo zaj*bavat s posebno izdelavo za malo Slovenijo...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny To maj 12, 2009 3:55 pm

spektr je napisal/-a:Ko ste ravno debatirali o Imperas-u. Z njimi imam zelo grenko izkušnjo. Sicer le-ta še ni zaključena, ampak kar je bilo do sedaj je že dovolj.

Ne vem kaj je bilo tu ampak ne piši preden nisi v nekaj prepričan, ker to ni pošteno. Sam sem prek njih ( Imperas ) uvozil avto in res lahko le pohvalim. G. Andrej je korekten, pošten in vse uredi kot reče. Prosil sem za ponudbe za avtomobile, ki so me zanimali, izbral avto in zadeva je bila tu, pripravljena na registracijo v enem tednu. Super ohranjen in potem je tudi g. Andrej šel z menoj vse uštimati glede zavarovanja in tega.
Sem tudi sam prej bil skeptičen glede uvoza vendar, če si malo preberete prejšnje teme o tej firmi boste videli, da so le pozitivni komentarji. Sem malo tudi kontaktiral prejšnje njegove stranke in je bilo vse pozitivno. Če še kdaj uvozim bom zagotovo pri njemu.

spektr
Novinec

Napisal/-a spektr To maj 12, 2009 8:26 pm

Hotel sem samo povedati, če bo kdo kaj uvažal tam, naj bo zelo previden. Ni vse zlato, kar se sveti. Nadaljevanje pa sledi zelo zelo kmalu, da ne bo kdo mislil, da se zmišljujem.
lp dejan

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny To maj 12, 2009 9:18 pm

Ti le napiši kaj je bilo samo jaz sem pa hotel reči, da si prvi od katerega slišim kaj takega. Poleg tega, da sem sam uvozil tam, poznam osebno ljudi, ki so hvalili firmo in njega kot pohvale preko forumov in nikoli ni bilo nič slabega in zato mi je čudno. Menim, da bi se zagotovo izvedelo kajti take stvari potem hitro pridejo ven.
Ne vem kaj je problem ampak meni resnično deluje kot v redu oseba in ne nekdo, ki bi te skušal prevarati.

spektr
Novinec

Napisal/-a spektr So mar 13, 2010 8:43 pm

Tudi jaz sem se na podlagih 'hvaljenja' odločil za uvoz preko Imperas d.o.o.
Pa vse kar lahko povem so več ali manj slabe stvari..Žal..Nekaj napak sem tudi sam storil, ker nisem čisto 100% pregledal avto, očitno sem se preveč zanašal na t.i. dobro ime.
Je blo pa tako:
- avto bil barvan po celi desni strani, menjana stranska šipa spredaj
- pripeljan z okvarjeno sondo v zvezi z DPF filtrom
- centralno zaklepanje prvih desnih vrat ni delovalo..
- ponarejeni papirji od servisa..dotična znamka ima elektronsko servisno knjigo, notri seveda servisov ni bilo vpisanih, kar pomeni da mi je skoraj leto garancije, s pomočjo katere bi lahko odpravil vse pomanjkljivosti, propadla. To je bil tudi glavni predmet debate z Andrejem.
Skratka, avto ni videl servisa. Pri prevzemu je imel 66000 km, koliko jih je imel v realnosti je pa druga zgodba...
In še in še...Razna izmikanja pri udeležbi g. Andreja pri popravilu ...

Skratka, če povzamem. Ni vse zlato kar se sveti...
lp dejan
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost