Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Po feb 16, 2009 10:02 pm

ja sm tut že gledu sam mi ni glih neki (oblika pa to) drgač je luškan avto sam jst se bl nagibam k "nelimuzinam".
od hyundaija pride u poštev samo coupe (zaenkrat) mogoce pol še kej spremenim mišlenje :D

sicer bi pa rd bl coupe vrjanto od avta...ne bi rd nekih velkih pa limuzin al pa karavanov...k ne rabm! :D

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Po feb 16, 2009 10:47 pm

...
Zadnjič spremenil chevy, dne Po avg 10, 2009 3:01 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To feb 17, 2009 8:58 am

chevy je napisal/-a:Evo ga @Polo78... s tehničnega vidika precej boljši... materiali v notranjosti boljši > http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 61#1126061

lp

No, to pa je napredek. :bow Podoben preskok, kot če gledaš Ceeda in Cerata.

@Kegl, v bistvu dobiš za ta denar (med 8k in 9k eur) že Mazdo 6, letnik 2004, 2.0 bencinar. Sicer tale je iz uvoza in treba bi jo bilo pogledat v živo (sumljivi kilometri in to), ampak vseeno, :
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2611798&show=

Če ne drugega ti služi kot za izhodišče glede pogajanj in zbijanja cene pri kaki, ki ima višje postavljeno ceno, kot npr. tale:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2594478&show=

V tem primeru se pa Lacetti res ne splača oz. bi ga moral dobit precej ceneje. Kar ne morem verjet, da so v 2 mesecih cene tako padle, ko mal gledam po avto.net-u. :shock:

Še en primer šestice z mal več kilometri, a s precej nižjo ceno:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2553777&show=

Če je bila lepo vožena in pretežno na relacijah, ti kilometri niso problem. Edino vprašanje, kako je z velikim servisom. Pri 240.000 se namreč menja veriga.

So pa vse, ki so v linkih, "nelimuzine" oz. petvratne, kar je ena izmed tvojih zahtev. Placa ma več, kot marsikateri karavan, sploh ko podreš zice - npr. 2 komot prespita. :D
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To feb 17, 2009 10:59 am

Če že gledaš korejska vozila, sta trenutno Hyundai in Kia na višjem kakovostnem niviju, kot bivši Daewoo (zdaj Chevrolet). Trenutno imajo v ponudbi samo Captivo, ki je konkurenčna ostalim, čeprav je tudi ne hvalijo preveč.
Avto v oglasu je absolutno predrag, kot pa je nekdo že prej omenil, je avto žal tehnološko precej zastarel. Naslednik Cruize, ki prihaja letos bo po vsej verjetnosti svetlobna leta naprednejši.
Mogoče bi v tem cenovnem rangu in podobnem razredu gledal Toyoto Corollo (kvaliteta), od Korejcev pa eventuelno Cerata (ne vem, kako kvaliteten je bil), Cee'd in I30 sta že novejša modela in temu primerno dražja.

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl To feb 17, 2009 12:42 pm

chevy ker chevrolet pa je to oz bo? k notr je res hud in če bojo taki tut ostali bo to hudo :D
v nemčiji pa niso cenjeni sam chevroleji...sm opazu da tut hyundai ni švoh pa mojm bi se najdu še kšn korejc. recimo za accente in coupeje vem da znajo met kr višjo ceno u primerjavi z našimi...naprimer en takšen accent kt je moj se tm prodaja tut do 1500eur al pa še več! pr ns pa zanga ne boš dubu več kot 1000eur edin če se ti poserje :lol:

polo78 ej nimam nč proti tem mazdam, so mi ful ušeč sam une majo PREVEČ km k računej da jih jst delam 30000+km na let in bi se to hitr nabral. u poštev bi pršla sam una k ma 93000km. nekak gledam da ma max 100000km. zdi se mi pa da je mazda mal dražja za vzdržvat...vsaj mislm no in isto je tut z toyoto! sm tut gledu že corollo (CHAN) in ni slab avto...bi tut pršla v poštev. od toyote mi je všeč tut auris sam ta je pa že mal predraga! :(

kar se pa tiče korejske kvalitete pa bi dal prej prednost chevroleju kot kii, če gledamo na sploh...ker kia ma hude avte samo te novejše k uni prej so bli polom (baje). chevrolet pa pa mal več "prakse" :D

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To feb 17, 2009 1:04 pm

Res je, starejše Kie so slabše kvalitete, kot Chevroleji. Mislil sem na novejše modele.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Re: Chevrolet Lacetti 1.8 sport

Napisal/-a sašo5 To feb 17, 2009 1:43 pm

mene pa zanima, kaj je tukaj "SPORT" :?: piše sicer sedeži, vendar :roll: piše tudi podvozje, vendar :roll: da o grdem volanu ne govorim.......

P.S sicer je to nepremičnina, zato se tudi ne bo prodal in če jim ponudiš 5500 eur, ga pomoje lahko vzameš.....recimo, da je tolk vreden(pa 2003 letnik je, ker ne more bit januar 2004)

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy To feb 17, 2009 10:37 pm

@sašo5:
Pod ''sport'' se smatra na podaljške (naj si jih v rit vtaknejo). Podvozje, volan in sedeži definitivno niso športni.

@Kegl:
Ta model nosi ime Cruze. Tam v linku, ki sem ga dal jaz ima drugačno masko - od Daewoo-ja. Če preletiš celotno temo in začetek boš opazil, da ima drugačno masko.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To feb 17, 2009 11:02 pm

Kegl je napisal/-a:chevy ker chevrolet pa je to oz bo? k notr je res hud in če bojo taki tut ostali bo to hudo :D
v nemčiji pa niso cenjeni sam chevroleji...sm opazu da tut hyundai ni švoh pa mojm bi se najdu še kšn korejc. recimo za accente in coupeje vem da znajo met kr višjo ceno u primerjavi z našimi...naprimer en takšen accent kt je moj se tm prodaja tut do 1500eur al pa še več! pr ns pa zanga ne boš dubu več kot 1000eur edin če se ti poserje :lol:

polo78 ej nimam nč proti tem mazdam, so mi ful ušeč sam une majo PREVEČ km k računej da jih jst delam 30000+km na let in bi se to hitr nabral. u poštev bi pršla sam una k ma 93000km. nekak gledam da ma max 100000km. zdi se mi pa da je mazda mal dražja za vzdržvat...vsaj mislm no in isto je tut z toyoto! sm tut gledu že corollo (CHAN) in ni slab avto...bi tut pršla v poštev. od toyote mi je všeč tut auris sam ta je pa že mal predraga! :(

kar se pa tiče korejske kvalitete pa bi dal prej prednost chevroleju kot kii, če gledamo na sploh...ker kia ma hude avte samo te novejše k uni prej so bli polom (baje). chevrolet pa pa mal več "prakse" :D

No in kaki problemi so bili s starimi modeli Kie? In kake izkusnje ima Chevrolet,razen tega da nardi 5.0 mašino, k žre 30l benza,ma pa 170KM? In samo toliko o vašem nakladanju,starejši modeli Kie so imeli mazdine motorje, kia pride ter mazda 121 imati identično mašino. Glede porabe. Strašno veliko so zrli... 8-9 litrov,nekaj normalnega za ne tako še tehnološko napredne čase,kot so bili leta okoli 95. Komu pa je bilo takrat mar za EKO svet oz greenovci. Bla bla bla je kle,chevrolet ma tist velik plus,pa še ameriški je ( kao velika firma zdj) in je bolši,isto kot bi rekel da je MB bolši od BMW ja ker ima Mb zvezdico, BMW pa 'šahovnco'.... In tale avto ni vredn 4000€,sploh pa njegova oprema, glede športnosti? Am to je res kak dodatek ali samo dodatek na listu papirja?

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl Sr feb 18, 2009 12:05 pm

ja ne vem kakšne probleme so mel...nism mel še nobene pa tut v familiji je ni blo...ampak baje so bli krep...te tanovi so pa baje ful napredek in so totalno hudi!
drgač pa če mene prašaš ta chevrolet ni še čist nč ameriški...in vsi teli k so tle v SLO so še vedno korejski in ne vem zakaj se zdej razburjaš pa jih primerjaš z amerikanoti in da nej bi bli sam zarad tega boljši! mislu sm predvsem na stare mudele kie in chevroleje (prej daewoo) in so bli po moje blojši kot kie! zdej če pa ti mislš drgač pa tut prou!

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Če feb 19, 2009 11:04 am

Kegl, pa kokrat sm ti reku da že nabav tega Lacettija :)

Bomo šli v Monaco z njim :lol:

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Re: Chevrolet Lacetti 1.8 sport

Napisal/-a Doktor Če feb 19, 2009 11:51 am

Kegl je napisal/-a:lep pozdrav

kmal bo pršu cajt za zamenjavo avtomobila pa me zanima kaj pravite o Lacetti-ju 1.8 sport...oblika se mi dopade, opreme pa tut dost, motor ni neki švoh, pa cenovno je dostopn! zanima me če ma kdo izkušnje z njim...al pa vsaj z znamko Chevrolet...kako je z vzdržljivostjo, servisi (cena), kako se vozi itd.
trenutno vozim accenta in sm z njim ful zadovoljen (je kot tank k nikol ne crkne) zato se zanimam predvsem za azijce...drugače je pa u planu tut coupe samo je problem k je malo dražji. ubistvu pri lacettiju za isti letnik dobiš mal več avta...kar se tiče kilometrine, opreme in cene.

vaša mnenja in nasveti

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2553776&show=

Pri tvojih zahtevah - poudarek na "Azijci" + "več avtomobila" bi izbral MAZDO 6. Bencinski motorji so (posebno 1,8 l) zelo zanesljivi in neproblematični, v seštevku lastnosti, posebno pa občutek med vožnjo bistveno boljši kot pri LACETTI-ju.

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov