Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Če feb 19, 2009 7:57 am

Žensko, ki se ne spozna na avtomobile švercarji hitro *naserjejo*, zato moraš res vzeti koga zraven. Praviš, da ne delaš veliko km, potem se ti dizla ne splača kupti, uzam raje bencinarja. Jaz sem imel 1.6 106 konjev, avto gre kr dobro, samo poraba pod 8.5 je čudež. Npr. citroen xsara z istim motorjem in isto težo ima liter manj.

Kateri avto imaš pa sedaj, ki ga prodajaš?

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep Če feb 19, 2009 8:10 am

Jst sm mev do zdej dve 307 HDI in zelo zadovoljen.

Prva 307 je bla HDI90 in čiperana na 115hp porabo nism mel nikol več k 5.5 l/100 ter delu sm samo redne servise in pršu do 160.000km dokler se ni en pijanc vame zaletu...Avto je prostorn ,udobn...Glede žarnic ko ti crkne ena zamenjaš obe in nimaš težav men žarnice delajo sigurn min 6 mescov predn kj crkne! Skratka z avtom sem zadovoljen full zato sm tut zamnju za istega...

Zdej vozm 307 HDI110 in mam porabo tm nek 1liter višjo tko da nikol še več k 6.5 l/100.Un prejšn je biv modelno leto 01 registereran kot 03.Zdej je ta modelno leto 03 in se vid ogremno-majhne spremembe.Zgleda da so skos kj izpopolnjeval če kj ni štimal.Je malenkost drugačno-bolši občutek v vožni pa je razlika samo 2 leti...

Jest pravm tko z dizli morš znat to ni bencinar in morš z dizlom ravnat pravilno.Če boš z avtom grdo ravnal se bo tut on do tebe grdo obnašal:> Tko je skor pr vseh avtih, sam po statistikah eni več eni manj.

HDI je zelo dobr motor saj sodeluje v grupi PSA.V tej grupi so pa Ford,citroen,volvo,jaguar...Tko to je Peugeotov motor ki ga drugi odkopujejo.

Tko da če HDI nebi biv dobr zakaj bi (primer) Volvo kupu peugeotov motor???
Kdaj bo PIMP MY RIDE v sloveniji???

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če feb 19, 2009 10:23 am

Če se ne dela veliko kilometrov letno, potem se dizla ne splača. Poleg tega pa tista 307ca iz linka zagotovo ni edini samcati avto v Sloveniji, na katerega da prodajalec garancijo in za katerega vzame v račun rabljen avto. Se pa pridrožujem ostalim, da je pri nakupu treba nujno nekoga vzet zraven, ki se na zadeve malo bolje spozna! Ker če ne hitro lahko kupiš mačka v žaklju.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Re: nakup Peugeot 307 2.0 HDI

Napisal/-a Doktor Če feb 19, 2009 11:54 am

skatka je napisal/-a:Pozdravljeni!

Sem mamica samohranilka, prvič na tem forumu ter prvič sama kupujem rabljen avto in nimam pojma o ničemer.Bila sem pri trgovcu, ki mi je punudil avto P 307 2.0 hdi, bom spodaj dodala link.Predvsem me zanima kakšne stroške lahko pričakujem s tem avtom oz. če je to OK avto za nakup.Morda kakšen predlog za avto v rangu 6-7000 eur.Imam pa 3 otroke.

Hvala!

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2019213&show=

Pri prevozu treh nadebudnežev najprej pomislim na praktičnost. "Navaden" avto kot je PEUGEOT 307 (in podobna konkurenca) je pri prevozu nadebudnežev zelo nepraktičen - pomisli samo na dostop do sedež, pripenjanje ... pa tovorjenje vozička in ostalega.

Tako ti predlagam dva kandidata.

KANGOO 1,5 DCI 80 - proti PEUGEOT 307 je slabši na račun bolj "dostavnega" občutka (gola pločevina, izgled ... ), je pa tudi občutno boljši ko govorimo o praktičnosti : dvojna drsna vrata zadaj - preprost dostop do sedežev, pri prtljažniku ne bo potrebno razmišljanje o postavitvi prtljage, ampak jo preprosto "naložiš", tudi položaj za volanom nudi boljši pregled, motor je bolj dinamičen, poraba pa s +5 l/100 km skromna.

SCENIC - kompaktni enoprostorec z izredno prilagodljivo notrajostjo (pomik vseh sedežev), v primeru, da ti je KANGOO zgleda preveč "dostavni".

LP

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor Če feb 19, 2009 11:56 am

Polo78 je napisal/-a:Če se ne dela veliko kilometrov letno, potem se dizla ne splača. Poleg tega pa tista 307ca iz linka zagotovo ni edini samcati avto v Sloveniji, na katerega da prodajalec garancijo in za katerega vzame v račun rabljen avto. Se pa pridrožujem ostalim, da je pri nakupu treba nujno nekoga vzet zraven, ki se na zadeve malo bolje spozna! Ker če ne hitro lahko kupiš mačka v žaklju.

Tudi če ne dela veliko km letno je dizel vreden razmisleka na račun boljše vozne dinamike in lagodnejše vožnje.

LP

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če feb 19, 2009 12:42 pm

Pišete o malih nedobudneži, sej ni nič napisala kako velike otroke ima.
Za enega je napisala, da lahko spredaj sedi, tako da mogoče kakšnega vozička in podobno sploh ne rabi zraven vozit. Če pa so otroci že starejši ali pa, če je še samo eden bolj majhen je pa 307 čisto dovolj.

skatka
Nov uporabnik

Napisal/-a skatka Če feb 19, 2009 1:31 pm

Mišek, prav imaš, noben od otrok ni v več v vozičku, so pa vsi v OŠ, tako, da niti ne rabim karavana, le, kot sem napisala mi ravno tak avto kot je, ponuja prodajalec.Zato sem vprašala kaj mislite o tem avtomobilu.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Če feb 19, 2009 2:04 pm

Doktor je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:Če se ne dela veliko kilometrov letno, potem se dizla ne splača. Poleg tega pa tista 307ca iz linka zagotovo ni edini samcati avto v Sloveniji, na katerega da prodajalec garancijo in za katerega vzame v račun rabljen avto. Se pa pridrožujem ostalim, da je pri nakupu treba nujno nekoga vzet zraven, ki se na zadeve malo bolje spozna! Ker če ne hitro lahko kupiš mačka v žaklju.

Tudi če ne dela veliko km letno je dizel vreden razmisleka na račun boljše vozne dinamike in lagodnejše vožnje.

LP

Se absolutno strinjam glede dizla, samo vprašanje koliko to njej pomeni. Iz napisanega je moč razbrati, da potrebuje vozilo za prevoz od točke A do točke B, mogoče se pa tudi motim.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če feb 19, 2009 2:45 pm

skatka je napisal/-a:Mišek, prav imaš, noben od otrok ni v več v vozičku, so pa vsi v OŠ, tako, da niti ne rabim karavana, le, kot sem napisala mi ravno tak avto kot je, ponuja prodajalec.Zato sem vprašala kaj mislite o tem avtomobilu.

No evo, torej ne ji ponujat neke velike krave, ker je ne potrebuje, samo stroške bi ji dvignilo, kar pa mislim, da ne bi najraje vidla. Mislim, da so trije šolo obvezni otroci že sami po sebi dovolj velik strošek in je njej zdaj zadnja misel nek večji avto, ki bi jo samo po žepu tolkel.
Drugače pa se vprašaj, če ti je tak avto všeč, najprej ga lahko sama pogledaš sprobaš, da vidiš, če ti ustreza. Potem pa še mogoče malo pogledaš, če bi ti kateri drugi bolj pasal. Ko pa si oblikuješ neko mnenje in izoblikuješ želje pa dobiš nekoga, ki se spozna in greta skupaj pogledat.
Vsekakor še drugam poglej, ne kar pri prvem trgovcu ostat. Avte prodajajo že tako v vsaki vasi, tako da poglej konkurenco.
Razen, če se ti dotični avto dopade in so tudi drugje podobni in podobnih cen, imaš pa mogoče iz preteklosti kakšno dobro izkušnjo s to avtohišo in veš, da pošteno delajo. V takem primeru ni vrednu kje drugje tvegati, kjer pa ne poznaš kako delajo.
Je res tako, da če enkrat nekje kupiš avto pa si s trgovino zavdovoljen potem z avtom nobenih problemov. Ko kupuješ drugi avto je normalno, da prvo pogledaš tam kjer si kupil prejšnega. Pri nas je tudi bilo tako in sta se dva avta kupila v isti avtohiši. Prvi je neslavno končal v nesreči, drugi pa že dobre 2- leti dela brez problemov.

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor Če feb 19, 2009 3:29 pm

mišek je napisal/-a:
skatka je napisal/-a:Mišek, prav imaš, noben od otrok ni v več v vozičku, so pa vsi v OŠ, tako, da niti ne rabim karavana, le, kot sem napisala mi ravno tak avto kot je, ponuja prodajalec.Zato sem vprašala kaj mislite o tem avtomobilu.

No evo, torej ne ji ponujat neke velike krave, ker je ne potrebuje, samo stroške bi ji dvignilo, kar pa mislim, da ne bi najraje vidla.

KANGOO je glede stroškov je primerljiv z P307. 1,5 DCI 80 je bolj dinamičen kot HDI 90, poraba je ugodnejša. Tudi zanesljivost in neproblematičnost je boljša pri KANGOO-ju.

Tudi (bistveno) "večja krava" nikakor ni - le bolj prostoren in praktičen je.

LP

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep Če feb 19, 2009 5:20 pm

Jest sm mel z zeloo zmerno vožno z HDI90 pa je bil čiperan na 115hp pa 225/45/17 gume porabo 4.7l.Naredu sm z 56litri tm okol 1150km...

Tko da ne basat da je z mašino renojček primerljiv z P307...Lahko ga primerjaš samo z praktičnostjo z drugim ni šans (udobje,vozna dinamika,kakovost...) Kangoo je gajba!

Jest mam P307 pa mam otroka in vozm vožiček in je P307 čist dovol velk avto...

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor Pe feb 20, 2009 1:28 pm

Priporočam, vožnjo KANGOO-ja z omenjenim agregatom.

Lastnost poraba : zmogljivosti te bo presenetila.

LP

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe feb 20, 2009 1:55 pm

Doktor je napisal/-a:
1,5 DCI 80 je bolj dinamičen kot HDI 90, poraba je ugodnejša.
LP

Kangoo ima velko povrsino, naredi veliko zracnega upora. In 2.0 od peugeota mozno da ima manjso turbo luknjo & lag. Za tezo vozil bom pogledal doma :P pa tovarniske podatke
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Pe feb 20, 2009 2:29 pm

1,5 DCI 80 je bolj dinamičen kot HDI 90, poraba je ugodnejša.
LP

Seveda... :roll:

Kangoo ga zmaga še posebej na področju varnosti :P ....

Kangoo ... boljši pospešek za cca. 1 sekundo... Dinamika.... na račun cca. 360 kg manj.
Zato pa ima končno nekje 25 km/h nižjo
... :P

Edit:

http://www.autoevolution.com/carcompare ... #maintitle
Eh... ne grem se več pikolovstva :P

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor Pe feb 20, 2009 3:17 pm

... torej, smo ugotovili, da KANGOO bolj dinamičen.

Vozil sem oba, tako, da mi je to že znano.

Upam, da nismo s tem preveč smetili temo, pa da je avtorica že izbrala avto po svojih pričakovanjih & željah.

LP

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep So feb 21, 2009 7:51 am

Hehe P307 ma 205 nm in kangoo ma 185nm kar je dost pomembn pr dizlih, res da kangu v 1sek prej pride do 100kmh.Sam mislm da noben od nas ne dirka niti avto ni za dirkat niti bodoča lastnica nebo in jo nezanima kj preveč o tem.

V P307 se bo velik bolš počutila bolj kakovostno ,mehko...V kangooju si kot v drevarnici edino kar je je prostornejši za prtlago pa nč več.P307 je na sprenih zicih širši k kangoo....Če pa so naši bodoči lastnici pomembni tut mal tehnični podatki nej pa uzame HDI110 je v istem razredu za registracijo tko da to je to!

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor So feb 21, 2009 11:30 am

Ne govorim o dirkanju - govorim o tem, da je KANGOO bolj dinamičen in ima manjšo porabo. Posledično so tudi stroški manjši.

Lažje doseganje željene hitrosti, prehitevanje, premagovanje klancev in podobnih obremenitev... še ne pomeni dirkanje, ampak čisto vsakdanjo vožnjo.

LP

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep So feb 21, 2009 11:41 am

Kako je lahko kangoo z 185nm in večjo višino vozila brez aerodinamike bl prožn avto kot P307 z 205nm in 10konji več pa še 2.0 mašina je tko da je še bol prožen...Lahko da imaš občutek k ga pelješ da je samo po podatkih ni!

Skratka da nebom več klobasal...Kangoo se nemore primerjat z P307 v nobeni stavri razn v prtlažniku v višini! Kangoo je gajba na uzuni in drvarnica na notr! Pa da nebi o DCI mašini in šobami okol 100.000km pa še kj se najde v tem 1.5 mlinčku!

Moje mnenje!

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Ne feb 22, 2009 5:49 pm

bsheep je napisal/-a:Kako je lahko kangoo z 185nm in večjo višino vozila brez aerodinamike bl prožn avto kot P307 z 205nm in 10konji več pa še 2.0 mašina je tko da je še bol prožen...Lahko da imaš občutek k ga pelješ da je samo po podatkih ni!

Teža mogoče? :idea:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov