Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

romanll
Novinec

Napisal/-a romanll Ne feb 22, 2009 11:59 am

saj veste francozi delajo parfume :lol:

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Ne feb 22, 2009 1:17 pm

bk206 je napisal/-a:
romanll je napisal/-a:
imilet1 je napisal/-a:samo lagune ne,pozabi na ta avto in isci dalje...vsaka stresna situacija vpliva na lajf in laguna to zagotovo JE!!!

lepo povedano :lol: :lol:

x2 :) :)

In to pravi mož, ki vozi Pežoja!!!

Ker lapsus :roll:
Slika

Dazi
Novinec

Napisal/-a Dazi Ne feb 22, 2009 1:37 pm

bk206 je napisal/-a:
romanll je napisal/-a:
imilet1 je napisal/-a:samo lagune ne,pozabi na ta avto in isci dalje...vsaka stresna situacija vpliva na lajf in laguna to zagotovo JE!!!

lepo povedano :lol: :lol:

x2 :) :)

Ja, ko gre pri laguni II. kej narobe, se zadeve ponavadi samo stopnjujejo. To mi je tud moj mehankar povedal. Pravi, da se bo ena stranka kmal ustrelila, ker je skoz laguna pri njemu.
Ampak pežoji pa niso kej bolj, zato se ne preveč hvalt...

Uporabniški avatar
WILLIAMSCAR
Uporabnik

Re: nakup renault lagune 1.9 dci letnik 2003 naprej mnenja?

Napisal/-a WILLIAMSCAR Ne feb 22, 2009 2:19 pm

sašo5 je napisal/-a:
ucman18 je napisal/-a:zanimajoo me okvare napake če priporočete za nakup?

evo, zate avto kot nov znano poreklo, vzet pri tej avtohiši notri(lastnik je kupil audija A6) ..........in to ne boš verjel že več kot dve leti nazaj; ja avto stoji dve leti pri Radanovičih, ta cena, ki je napisana, tud če gre na polovico za avto noben ne vpraša niti ga pogleda; ja "dragi moji" to je Renault....
http://www.avto.net/2004/dealer_oglas.asp?id=797831

tebi pa pamet iz ušes ven leze! dej ne govorte neumnosti!
pametni ste vsi tisti ki še nikoli niste vozili renaulta tako da bodite tiho.
ALONSO CAR

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Ne feb 22, 2009 3:09 pm

WILLIAMSCAR je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:

evo, zate avto kot nov znano poreklo, vzet pri tej avtohiši notri(lastnik je kupil audija A6) ..........in to ne boš verjel že več kot dve leti nazaj; ja avto stoji dve leti pri Radanovičih, ta cena, ki je napisana, tud če gre na polovico za avto noben ne vpraša niti ga pogleda; ja "dragi moji" to je Renault....

x1

lp tdk

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Ne feb 22, 2009 3:19 pm

Nočem nekaj na pamet govorit, ampak a ni nekaj narobe z tem motorjem? Se mi zdi da se turbina rada kvari?

Ampak pravim da nisem zihr :)

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Ne feb 22, 2009 5:00 pm

Zakaj se pa bencinarjev tako bojite? Z motorji 1.8 ni problemov. Se ga da tudi voziti varčno.

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Ne feb 22, 2009 5:07 pm

Kalos je napisal/-a:Nočem nekaj na pamet govorit, ampak a ni nekaj narobe z tem motorjem? Se mi zdi da se turbina rada kvari?

...in kateri model turbo dizla je imun na okvaro turbine?Noben;po mnenju mnogih mehanikov je pa za veliko vecino predcasnih okvar turbin kriv voznik oz. lastnik avta;priganjanje mrzlega motorja v visoke vrtljaje(dela seveda tudi turbina in to na ful) npr;pa avto tira do skrajnosti pa takoj ugasne(ogret motor in seveda turbina)...avto naj bi laufal na mestu ustavitve vsaj kako minuto ali vec,da se turbina kolikotoliko ohladi...vsaj taka so navodila tistih,ki se nato spoznajo...jaz se tega drzim.
In tudi na tem forumu je bilo ze govora o tem...ja,in potem je laguna dizel slab avto,ker ga pac vozi nekdo,ki ni primeren voznik in lastnik avta,da ne napisem se kaj slabsega;pa ne da bi trdil,da laguna nima slabosti;ravno nasprotno...sem pa preprican,da je glede na stevilo renojev na slovenskih cestah gledano v % delez okvar in pomanjlkljivosti primerljiv z ostalimi znamkami in modeli.
Je pa seveda tako...eni mamo dobre izkusnje z eno znamko,drugi spet z drugo znamko;in pisemo svoje izkusnje;dobre in slabe...tretji pa pljuvajo nekam tja vsepovprek;in teh je najvec,pa se najbolj pametne se delajo.

lp tdk

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Ne feb 22, 2009 5:18 pm

tdk je napisal/-a:
Kalos je napisal/-a:Nočem nekaj na pamet govorit, ampak a ni nekaj narobe z tem motorjem? Se mi zdi da se turbina rada kvari?

...in kateri model turbo dizla je imun na okvaro turbine?Noben;po mnenju mnogih mehanikov je pa za veliko vecino predcasnih okvar turbin kriv voznik oz. lastnik avta;priganjanje mrzlega motorja v visoke vrtljaje(dela seveda tudi turbina in to na ful) npr;pa avto tira do skrajnosti pa takoj ugasne(ogret motor in seveda turbina)...avto naj bi laufal na mestu ustavitve vsaj kako minuto ali vec,da se turbina kolikotoliko ohladi...vsaj taka so navodila tistih,ki se nato spoznajo...jaz se tega drzim.
In tudi na tem forumu je bilo ze govora o tem...ja,in potem je laguna dizel slab avto,ker ga pac vozi nekdo,ki ni primeren voznik in lastnik avta,da ne napisem se kaj slabsega;pa ne da bi trdil,da laguna nima slabosti;ravno nasprotno...sem pa preprican,da je glede na stevilo renojev na slovenskih cestah gledano v % delez okvar in pomanjlkljivosti primerljiv z ostalimi znamkami in modeli.
Je pa seveda tako...eni mamo dobre izkusnje z eno znamko,drugi spet z drugo znamko;in pisemo svoje izkusnje;dobre in slabe...tretji pa pljuvajo nekam tja vsepovprek;in teh je najvec,pa se najbolj pametne se delajo.

lp tdk

Sej pravim da nisem zihr. Vsaj kolikor sem slišal od kolegov. Mamo pa 1.5 dci, pa z njim ni problemov doma.

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii Ne feb 22, 2009 5:22 pm

RENO911 je napisal/-a:Zakaj se pa bencinarjev tako bojite? Z motorji 1.8 ni problemov. Se ga da tudi voziti varčno.

Da vendar v Laguni 1 ph1 in ph2.
V Laguni 2 ga pa ta motr v sklopu elektronike spet serje....+ vsa štromarija je v k....u.

Tdk: Pa zakaj si mažeš oči....
Na reno forumu sem že skoraj 4-5 let in berem marsikaj.
Človek pravi, da nikoli ni teral mrzlega avta, redkokdaj preko 140km/h, počakal segretega da se malo ohladi, pa je odletela turbina...Žal, me prepriča nihče več.
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Ne feb 22, 2009 5:25 pm

Kalos je napisal/-a:
tdk je napisal/-a:

lp tdk

Sej pravim da nisem zihr. Vsaj kolikor sem slišal od kolegov. Mamo pa 1.5 dci, pa z njim ni problemov doma.

saj to je glih najvecji problem ker eni strokovnjaki pisejo o vseh modelih in vseh znamkah na to samo na podlagi tega,da mu je nedko povedal,pa da je slisal...pisimo tu gor svoje izkusnje in primere, ki jih dobro poznamo pa bomo marsikomu pomagali pri izbiri in nakupu....

lp tdk

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Napisal/-a lumpii Ne feb 22, 2009 5:32 pm

Tdk: Sorry ampak ti si edini, ki tako glasno hvali Laguno 2.
Jebenti, tud en mesec ne mine, da se kaj ne zgodi narobe s tem avtom.
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Ne feb 22, 2009 5:33 pm

šobe za pranje se res rade pacajo. kupi se nove. koštajo 10€

je pa res pri nekaterih lagunah problem pri vstavitvi kartice v režo. najprej začne zajebavati osvetlitev, nato, radio ne špila če ni glavnega kontakta, potem na koncu se pa rado zgodi da zaradi tega pri števcih začne nagajati noter pri vezju en delček. to se ne da zrihtat. treba je zamenjat števec, ter čitalec kartice.

zadeva pride okroglega 2 jurja.

aja, pa grelne svečke rado uničuje...

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Ne feb 22, 2009 5:56 pm

lumpii je napisal/-a:Tdk: Sorry ampak ti si edini, ki tako glasno hvali Laguno 2.
Jebenti, tud en mesec ne mine, da se kaj ne zgodi narobe s tem avtom.

Glej,kot sem ze nekajkrat napisal;to mi je tretja laguna,ki jo sedaj vozim;a mislis,da bi dal tocno 20k eurov za laguno,ce bi bila tak shit kot trdi(jo)te nekateri?
Dajte se vprasajte in pomislite...20k za avto....koliko novih in koliko rabljenih bi dobil za ta denar?
Pa ne bi valjda metal v drek svojega denarja,ki ga sam sluzim....kar pa tu pisem pa pisem iz lastnih izkusenj;meni je laguna II,2003,1.9 dci sluzila zelo dobro,kupil sem jo ko je imela mislim da okrog 15k km prevozenih,bilo je testno vozilo,dobil garancijo na avto,ni bil udarjen,....jo prodal pri nekaj cez 90k km;v vsem tem casu sem delal redne servise,crknila pa je pumpa za nafto(ne tista glavna);popravilo me je stalo nekaj pod 50k sit.Aha, pumpa je sla pri cca. 60k km prevozenih;pisem pa vse iz svojih lastnih izkusenj in izkusenj tistih,ki jih res dobro poznam in poznam njihove primere okvar.Laguno II sem vozil 4 leta in vseh teh problemov,ki jih imate(ali ste jih velika vecina slisali) nekateri nisem imel...in vprasanje:Zakaj bi pljuval v lastno skledo?Ce bi sam imel take izkusnje Lagune niti povohal nebi,kaj sele kupil...se vam ne zdi??Bi sedaj vozil nekaj drugega in pisal resnice o laguni....in pisem jih tudi sedaj,ko vozim laguno.

Jaz osebno imam z Renault laguno dobre izkusnje in jih tudi naglas povem oz. napisem.

lp tdk

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po feb 23, 2009 9:50 am

tdk je napisal/-a:
WILLIAMSCAR je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:

x1

lp tdk

ja :roll: :roll: :roll: in kaj je narobe, če sem dal link od DOBRE lagune, ki jo noben noče že več kot dve leti - sedaj že za ceno 7500 eur(tako so mi danes zjutraj povedali pri prodajalcu....)

prosim razlago :?: :!:
in zakaj bi mi pamet čez ušesa lezla - obrazloži :?: in nasploh, kaj je narobe s postom :?: :?: :?: :roll: :roll: :roll:

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po feb 23, 2009 6:00 pm

Samo na cestah je zelo malo teh novih lagun. Ali so predrage ali pa ljudje pogledujejo drugam. Kvaliteto so očitno izboljšali.

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Napisal/-a lumpii Po feb 23, 2009 11:33 pm

simply je napisal/-a:Samo na cestah je zelo malo teh novih lagun. Ali so predrage ali pa ljudje pogledujejo drugam. Kvaliteto so očitno izboljšali.

Tudi če so jo - ĐABE.
Edina ki mi je všeč je Laguna Coupe - ta pa se cola 35.000€, kar pa je mooooočnoooooo preveč za renoja, žal.
Za ta denar dobiš že nek pošten avto....
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso To feb 24, 2009 12:01 am

35000 eur je preveč za Renoja :lol: kero primitivno razmišljanje.
nikoli ne glej značk!glej kaj ti avto ponuja za ceno!

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk To feb 24, 2009 6:51 am

berlonso je napisal/-a:35000 eur je preveč za Renoja :lol: kero primitivno razmišljanje.
nikoli ne glej značk!glej kaj ti avto ponuja za ceno!

ja in na zalost se v veliki vecini primerov placuje znacka na avtu...vzami primerjavo med npr.prestiznimi nemskimi avti(mercedes,bmw,audi,vw) in primerjaj korejski avto z enako mocjo,enako opremo vozila(npr. Kia,ki daje 7 let garancije)...primerjaj ceno...in povej,da ne placujes znamke avta.Primerjava je zgovorna tako med novimi kot rabljenimi avti..tako pac je bilo,je in tudi bo.

lp tdk

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 To feb 24, 2009 8:14 am

Če imaš mnenje množice 100 ljudi, od tega jih 90 pravi da je Laguna skret, 10 pa jih pravi da je oh in sploh, komu boš verjel, oz. kakšne so možnosti, da boš dobil ravno ti dober primerek? Zelo male!
Sploh če gledaš slovenski trg vozil, kjer je ogromno avtov pripeljanih iz tujine, ki so jih prekupčevalci kupil z ogromno kilometri in za male pare (verjetno z razlogom) in jih tu prodajajo kot super ohranjene, potem še maš take ki razbite avte rihtajo z čim manj stroški pa razne trgovske potnike ki zjahajo take avte v nulo...... no, potem vidiš koliko šans imaš za dobro laguno, skoraj nične!
Da besed o Renault garanciji ne izgubljamo, ker je boljše za kupce, če je sploh ne bi dali, ker iščejo 1001 izgovor, da je nebi mogel uveljaviti....
Zakaj je nekaj zadnjih let Renault podn od podna na vseh lestvicah se tudi ve.
pa tista pripomba v smislu "Renaultov je največ na cesti" ....pa daj prosim vas, veliko je tudi VAG grupe sploh z 1.9 TDi motorjev, pa je DOSTI manj okvar kot pri RE.

Aja, tudi sam sem pred meseci kupoval Laguno, sem jih nekaj šel tudi gledat in sem jih vozil, in lahko rečem samo Ne, hvala!
če že nekdo kupuje Laguno definitvno vzami letnik 1998-2000, to je še dober avto. Dobiš bencinarja in dizla (dti,dci) za vozit super avto, je pa res da ima skor isto ceno kot Laguna 2 (najverjetneje z razlogom ne? )
In ja, v razredu 35.000 euro je konkurenca velika, izbira ogromno, tako da vsi Renault značkarji, mal poglejte še okol sebe pa boste videl kaj se ponujajo druge a.hiše ;)

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov