Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Če mar 12, 2009 5:58 pm

Obleka je pa tudi zelo pomembna ;)
Če grem v običnih oblekah v kako avtohišo prodajalc še do mene ne stopi da bi vprašal če lahko kaj pomaga...ko pa daš kaj bolj finega nase pa takoj pomoč, prijazni odgovori, avto kar sami ponujajo za testno vožnjo (izkušnja iz Lexusa) :)
Zadnjič spremenil gecco, dne Če mar 12, 2009 6:07 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
da hype
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a da hype Če mar 12, 2009 6:06 pm

Dobil lani na probi za 2 uri novega type r, oblečen normalno v jeansu
Honda Civic 5g. VTI

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Če mar 12, 2009 6:10 pm

gecco je napisal/-a:Obleka je pa tudi zelo pomembna ;)
Če grem v običnih oblekah v kako avtohišo prodajalc še do mene ne stopi da bi vprašal če lahko kaj pomaga...ko pa daš kaj bolj finega nase pa takoj pomoč, prijazni odgovori, avto kar sami ponujajo za testno vožnjo (izkušnja iz Lexusa) :)

obleka že dolgo ne pove o človeku čist nič. veliko je uiverzitetno izobraženih prav preprosto oblečenih, dosti vaških kmetov je pa vedno v obleki,tako da tole res ne drži.

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky Če mar 12, 2009 6:14 pm

Mitsubishi Outlander z vso opremo možno opremo posodili za 3 ure - Autocommerce Lj...
Nazaj sem prišel s celo familijo, jebat ga, sem moral sprobat kolk je res prostoren in če otroka zaspita v njem...
:lol:
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Če mar 12, 2009 6:19 pm

Fiatfan je napisal/-a:
gecco je napisal/-a:Obleka je pa tudi zelo pomembna ;)

obleka že dolgo ne pove o človeku čist nič. veliko je uiverzitetno izobraženih prav preprosto oblečenih, dosti vaških kmetov je pa vedno v obleki,tako da tole res ne drži.

Kar stopi v salon in probaj...vem da to ne drži, ampak pač v salonu se tko obnašajo da ko pride študent v kavbojkah in kratki majici, ga še pogledajo ne, ko pa pride v kavbojkah in suknjiču pa takoj zraven in kako lahko pomagajo...sprobano v večih salonih v Ljubljani in Novem mestu ;)
Pa še tole bom dodal...kolega ima posel, da ocenjuje delo Petrolovih delavcev (njihov odnos do stranke, korektnost in vse) in nasploh je opazil da podeljuje dosti boljše ocene če je oblečen v fino obleko, kot pa če pride oblečen kot preprost študent...
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Če mar 12, 2009 6:23 pm

ja res neumno ravnanje na petrolu al pa v kakšni avto hiši. Vsaj povprečen študent ima v glavi za 10 "bencinkelnarjev" na petrolu.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Če mar 12, 2009 8:19 pm

frgo je napisal/-a:Adria da brez prodajalca avto za par minut, da se zapelješ 3 ovinke. Pri Berusu gre zraven prodajalec. Pri TPV-ju (renault, nissan, dacia) mečejo ključe avtomobila dobesedno za tabo, da se pa ja pojdi zapeljat za 1 uro.

Da dopolnim: pri Velkavrhu (Peugeot) gre s tabo prodajalec za kakih 10 minut, pri Avtomerkurju (Citroen) greš sam za kako uro, pri Slaku (Škoda) pa sem Fabio dobil ko so končali z delom in jo nazaj pripeljal šele naslednji dan zjutraj. Takrat me je skoraj prepričala v nakup, čeprav sem bil pred vožnjo bolj firbec kot kaj resnega, saj je res čisto nekaj drugega če se z avtom lahko v miru zapelješ in si ga ogledaš kot se spodobi.

Pa še Bela krajina: pri Vrtinu (Renault) gre s tabo prodajalec, pa še to le za kakih 10 minut. Stepan (Ford) te lahko pusti samega (za kako urco, lahko pa gre prodajalec, čist odvisno na katerega prodajalca naletiš.

Btw., enkrat sem si sposodil testni avto in se z njim odpeljal do konkurenčnega prodajalca. Ko so videli da sem prišel direkt od konkurence, so bili še posebej zainteresirani zame :) Sicer to ni bil moj namen, saj sem preprosto hotel direkt primerjati dva avtomobila - se je pa definitivno obneslo.

drdamian
Nov uporabnik

Napisal/-a drdamian Če mar 12, 2009 8:23 pm

na citroenu v kopru sem se dogovarjal za preskusni dve urici berlinga vsaj dva tedna.. vedno izgovori, da je zaseden... v resnici pa ga je uporabljal prodajalec da se je vozil domov...
pri sosedih na fiatu sem se oglasil pet minut pred zaprtjem trgovine, dal osebne podatke, vzel kljuce od grandeta in ga vzel na preskus do naslednjega dne... nobenih komplikacij kolk poln tank mora biti vrnjen, noben ni niti omenil umazanega avta itd
Moj nasvet: gres v stacuno, reces da hoces pred nakupom sprobat avto in ce ti ga ne dajo se zahvalis za neprijaznost in gres drugam. Verjemi, ponudba ni bila se nikdar vecja

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če mar 12, 2009 8:35 pm

Pri avto slaku v NM/Trebnjem dobil avto za sprobat brez prodajalca za eno urco. Enako v avtoline Krško za škodo in tako prijazne prodajalke kot je tam še nisem srečal, me je skoraj prepričala v nakup :P

stusk
Nov uporabnik

Napisal/-a stusk Če mar 12, 2009 9:27 pm

Malgaj, na viču. Povprašal če je na voljo BMW serija 1 za testno vožnjo, odgovor da je avto pač zaseden ta teden. Naslednji teden dobil klic od Malgaja in avto tudi dobil za 1,5h brez prodajalca. 8)
Pošteni in prijazni trgovci :) Me ful drži da bi kupu tam enga bmw-ja. So me že skor prepričal. U NM naprimer, se ni dal trgovcu kaj velik... :?

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če mar 12, 2009 10:24 pm

Sorodnik pa je to tak naredil... Šel nje do mercedesovih salonov kjer je dobil za en vikend ML-a.... nato pa se je v pon. vjutro pripeljal pred salon kjer prodajajo Landroverje in rekel,ali dobi naslednji vikend avto kot test? Ko so vidli ML-a so bli takoj zato.... češ so si mislili toti pa te že ma gnara... pa še reko je te pa ga pač nem vzel pa bom se za kaj druga odločo in seveda so prodajalci takoj dali. Ko je vikend mino z Land roverjem pa je šel v pon. vjutro k BMW prodajalcu,kjer je pa dobil za naslednji vikend BMW X5-ko na isti način..... In tak se je nadaljevalo kar nekaj časa :lol: ampak na koncu pa je vseeno kupo novega BMW-ja X5 :lol:

vglaunem kak prodajalec vidi da maš kaj bolj jačega ( obleka ali pa že s čem se pripelješ),takoj palijo.... :lol:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Če mar 12, 2009 10:43 pm

@Patrik,ta je pa dobra :lol:

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če mar 12, 2009 10:50 pm

ban je napisal/-a:Pri avto slaku v NM/Trebnjem dobil avto za sprobat brez prodajalca za eno urco. Enako v avtoline Krško za škodo in tako prijazne prodajalke kot je tam še nisem srečal, me je skoraj prepričala v nakup :P

kje si naročil golfa? Če si bil v Krškem, si verjetno še v Brežice zavil do Radanovičev.....kot sem napisal na prejšnji strani bi (če je seveda fraj) dobil golfa za čez vikend, ali pa najmanj od poldneva pa do drugega dneva do 8 ure zjutraj....(sicer, res imajo samo 2.0 110 km)

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Pe mar 13, 2009 12:20 am

AC Meh, Velenje.

Sicer smo poznali prodajalca - vendar brez problema je bil Touran za en dan nas :)

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Pe mar 13, 2009 12:27 am

Vse skupaj sem 3× vzel testno vozilo in vsakič sem bil v jeansu, zastrajujoči majci (Eddie the mascot for Maiden 8) ) in supergah :-P ...seveda brez problemo vsakič.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe mar 13, 2009 7:18 am

sašo5 je napisal/-a:
ban je napisal/-a:Pri avto slaku v NM/Trebnjem dobil avto za sprobat brez prodajalca za eno urco. Enako v avtoline Krško za škodo in tako prijazne prodajalke kot je tam še nisem srečal, me je skoraj prepričala v nakup :P

kje si naročil golfa? Če si bil v Krškem, si verjetno še v Brežice zavil do Radanovičev.....kot sem napisal na prejšnji strani bi (če je seveda fraj) dobil golfa za čez vikend, ali pa najmanj od poldneva pa do drugega dneva do 8 ure zjutraj....(sicer, res imajo samo 2.0 110 km)

Golfa sem potem naroču v Trebnjem, v brežce pa sploh nisem šel. V krškem sem za okto gledu, vendar sem se potem za golfa odloču.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Pe mar 13, 2009 2:05 pm

Evo sem šel danes za Opel Insignio vprašat, ker sem imel pou urce časa... žal so bile vse zasedene :?

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe mar 13, 2009 2:11 pm

ni to noro hodit okoli fehtarit za testni avto če ga ne nameravaš kupit?
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Pe mar 13, 2009 2:35 pm

Itak, da je. To se mi zdi pa najbl primitivno. Sam da se vozš okol z drugim avtom.

Pa pol veleumno modruješ o odzivnosti volana pa o hrupu v kabini in podobne bedarije.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Pe mar 13, 2009 2:52 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:ni to noro hodit okoli fehtarit za testni avto če ga ne nameravaš kupit?

Kakor za koga... jaz sem lepo vprašal (ni važno znamka), če bi lahko zapeljal in pogledal vozilo vsaj za pou urce in vsakič sem dobil.
Sem opazil, da pri ''nekaterih'' ne igra vloga v kakšnih oblačilih prideš. Vsakič sem pustil dober vtis in zmeraj so mi šli na roko :)
To dosti pove o prodajalcih... po mojem mnenju v kakašni LJ in večjih mestih je malo drugače.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov