Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Re: Audi a4 1.6 in Renault laguna 1.6 16v

Napisal/-a frgo Pe mar 13, 2009 1:22 pm

x-man1 je napisal/-a:Drugače bi raje kupil audija ker je zaneslivejši, vzdržljivejši, nima problemov s korozijo, ima krajši menjalnik, ima MALO večje udobje vendar pa ima velik minus s porabo ki je za kar nekaj večja od lagune, ima manj prostora na zadnjih sedežih in je seveda malo dražji.

Audi je vseakor uglednejši in znotraj zgleda MNOGO bolje kot laguna, si se pa pri ostalem kar precej zmotil. Lagune 1 so hudičevo zanesljivi avtomobili in če omenjaš probleme s korozijo, potem se pri audiju kar pripravi. Pod zaščitnimi letvicami in na robovih blatnikov zelo rada udari rja, tudi precej novejšim letnikom. Tudi zastareli 1.6 motor od audija je kakšno "leto ali dve" za tistim od lagune. Drugače pa se za moje pojme takle audi precej bolj uživantsko pelje, čeprav je laguna mnogo bolj udobna.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe mar 13, 2009 1:30 pm

jaz bi se odločo za laguno,ker pri audiju boš plačal krogece,kaj večje kvalitete od lagune pa itak neboš vido.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

x-man1
Nov uporabnik

Napisal/-a x-man1 Pe mar 13, 2009 3:27 pm

Sem gledal na tej strani porabe različnih avtomobilov. Kaj mislite je tukaj kaj točno ker so zelo različne številke enakih avtomobilov enake moči.
http://www.poraba.com/
Kateri avto bi vi predlagali da bi bil čimolj ekonomičen (čim manjša poraba, cenovno dokaj ugoden, razmeroma vzdržljiv, čim manj okvar...)? Ni nujno da je istega razreda kot ta dva, lahko je manjši, mašina pa 1.4 ali 1.6 lahko tudi diesel.

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Pe mar 13, 2009 3:36 pm

Kolko keša?

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 Pe mar 13, 2009 3:46 pm

Mam jaz a3 1.6.B. Bol brezvezn motor bi že teško najdu. Povprečno poskočen, pa nadpovprečno požrešen. Pod 8 litrov še nisem pršu, v glavnem imam z mojo vožnjo skos bol proti 10. Tako, da dvomim, da je ta motor uredu za a4 . Za laguno ti pa ne vem povedat.
GQ

Uporabniški avatar
LaKi_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LaKi_ Pe mar 13, 2009 4:05 pm

Za povprečnega voznika je to čist dost. Jst ga mam v A4 pa mi je čist cool. Res da po mestu kuri 9, ampak na relaciji ga spravim tut na 6,2.
Glede strani poraba.com, tm je tko, noben nepiše zraven, a je vožnja izključno mestna, al je večinoma AC, relacija, zato so taka nihanja v številkah.
Težko je danes biti norec, kajti konkurenca je velika.

XTR
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a XTR Pe mar 13, 2009 6:50 pm

x-man1 je napisal/-a:Sem gledal na tej strani porabe različnih avtomobilov. Kaj mislite je tukaj kaj točno ker so zelo različne številke enakih avtomobilov enake moči.
http://www.poraba.com/
Kateri avto bi vi predlagali da bi bil čimolj ekonomičen (čim manjša poraba, cenovno dokaj ugoden, razmeroma vzdržljiv, čim manj okvar...)? Ni nujno da je istega razreda kot ta dva, lahko je manjši, mašina pa 1.4 ali 1.6 lahko tudi diesel.

Porabo poglej še na spritmonitor.de, imajo večjo bazo, pa lepo ti zgoraj izpiše povprečje za vse najdene avtomobile. Se mi zdijo ta povprečja dokaj realna za neko povprečno vožnjo, brez kakšnega pretiranega divjanja ali pa šparanja.

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Re: Audi a4 1.6 in Renault laguna 1.6 16v

Napisal/-a tdk Pe mar 13, 2009 6:53 pm

frgo je napisal/-a:
x-man1 je napisal/-a:Drugače bi raje kupil audija ker je zaneslivejši, vzdržljivejši, nima problemov s korozijo, ima krajši menjalnik, ima MALO večje udobje vendar pa ima velik minus s porabo ki je za kar nekaj večja od lagune, ima manj prostora na zadnjih sedežih in je seveda malo dražji.

Audi je vseakor uglednejši in znotraj zgleda MNOGO bolje kot laguna, si se pa pri ostalem kar precej zmotil. Lagune 1 so hudičevo zanesljivi avtomobili in če omenjaš probleme s korozijo, potem se pri audiju kar pripravi. Pod zaščitnimi letvicami in na robovih blatnikov zelo rada udari rja, tudi precej novejšim letnikom. Tudi zastareli 1.6 motor od audija je kakšno "leto ali dve" za tistim od lagune. Drugače pa se za moje pojme takle audi precej bolj uživantsko pelje, čeprav je laguna mnogo bolj udobna.

Oba modela avtov sta nekje tu..tu;trditev,da pa Audi znotraj zgleda MNOGO bolje kot Laguna..odvisno od okusa;isto kot ce poves,da se crnolaska bolje j... kot blondinka;pa si samo eno bjondo v zivotu malo pod rebri pomeckal...ne bit tako direktni in ponizevalni do drugih znamk.
Korozija in problemi povezani s tem pa so nazalost povezani tudi z lastnikom avta;osebno poznam kar nekaj lastnikov vozil,ki avta ne operejo od novembra do marca..ces saj bodo jutri spet solili cesto...o posledicah pa itaq veste.

lp tdk

MMNeo
Novinec

Napisal/-a MMNeo Pe mar 13, 2009 6:58 pm

V tej primerjavi bi vzel laguno.
Ta letnik lagun ni imel problemov s turbino, ker pa sprašuješ za 1.6 16V pa je vsekakor dober motor. Imel doma, sedaj imam laguno III in mi je prva bila skoraj bolj všeč. Udobje je veliko boljše kot v Audiju, je večja in nekako večja pojava kot A4. Edini problem pri nekaterih so bili menjalniki, vendar naj bi z L99/2000 to popravili. Sploh če ima avto avtomatsko klimo in opremo Concorde, mislim da ni primerjave z Audijem. Tudi za kupit je cenejša.
Samo moje mnenje, pojdi se peljati z obema in boš videl, kot marsikdo pravi.
Upam, da se odličiš, kot bo tebi prav in ne kot mi pravimo :D

x-man1
Nov uporabnik

Napisal/-a x-man1 Pe mar 13, 2009 7:08 pm

Nekako sem se odločil da bom verjetno kupil laguno (ne še 100%) ker je avto malo manjši in se pri porabi kar dobro pozna. In me zanima če ima kdo kake izkušnje z 1.8 16v motorjem ker sem zasledil da je poraba skoraj enaka. Pri registraciji se pa pozna približno 150€. Se vam zdi 1.8 16v bolj pameten nakup od 1.6 16v ali ne?

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe mar 13, 2009 7:11 pm

Dam glas za audija.....
Foter je leta 98 kupil novega. 1.6 motor z vso opremo. Od leta 2000 je avto doživljal tudi vožnje pod mojo nogo :) Ko g a je vozil on je bila poraba okrog 7-8, ko sem ga vozil jaz je lezla proti 9. Na krk preko hrvaške AC (gas do daske) je z vklopljeno klimo pil 12. Motor je sicer za navdnega povprečnega voznika popolnoma dovolj divjat se pač ne da z njim, je pa dovolj za dinamično vožnjo.
Z avtom vseskozi ni bilo nobenih problemov ( edino na začetku dva vpoklica (gkrila garancija) ). Avto ima sedaj prek 200 tisoč prevoženih in ga vozi stric. Razen servisov ni bilo v njega vloženega nič.

Lagune pa ne poznam.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 So mar 14, 2009 1:20 am

Doktor je napisal/-a:
GiGi1985 je napisal/-a:iz tvojih postov je zelo očitno da se bolj nagibaš k Audiju kot laguni. Se pravi, če ti je toliko do njega potem go for it ;)
osebno sem si lastil že oba, Audi A4 sicer 1.9tdi in laguno 99 1.8 16v
1.Dejstvo je, da je laguna dosti bolj udobna, tako na kratke kot dolge ture, se pa ta razlika močno opazi na turi 500km + , kjer izstopiš iz lagune dost bolj spočit kot Audi. nemci so veliko bolj trdi.

Pravilna nastavitev položaja za volanom (sedež in volan) dela čudeže.

Po 500 km ne bi smelo bit težav v nobenem vozilu tega ranga.

LP

Ja, medtem ko trdote sedežev in podvozja se ne da štelat ;)
Z lagunco že solidno "plavaš" preko lukenj medtem ko jih na audiju občutiš. pa sedeži so dost bolj mehki, kar meni osebno zelo odgovarja.
Lp

Veyron
Nov uporabnik

Napisal/-a Veyron So mar 14, 2009 2:26 am

Glas laguni defentitvno. Laguna letnik 2000 je zanesljiv avto. Malo poglej po avto.net in boš še kako najdu od prvega lastnika dobro ohranjeno z realnimi km. Pri audiju lahko sanjaš o tem. Renault je imel dosti boljše motorje bencinarje od konkurence (ravno kontraje za dizle). Z motorjem 1.6 16v nimaš kaj falit.
Praviš da hodiš še v šolo in nimaš rednih dohodkov.. Pozanimaj se kok te kj stanejo deli za en in drugi avto. Če ne gledamo na imiž znamke ma laguna pluse v vsem naštetem.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M So mar 14, 2009 7:56 am

Motorja sta oba lena, če pa razmišljaš o 1.8, se Audija izogni v velikem loku, razen, če ima dodano še črko T.

Glede udobja je pa tako: gre za izrazito subjektivno področje in vsak lahko sodi samo zase, kaj mu je udobno in kaj ne. Meni se na tem področju Ausi zdi malenkost boljši, saj mi mehkoba ne ustreza.

schaky
Novinec

Napisal/-a schaky Ne mar 15, 2009 11:23 am

če se odločaš za laguna ti bol priporočam 1.8 16v. sam mam 1.6 16v pa je čist o.k. samo pri 1.8 je poraba skoraj eneka avto pa ima več moči. če se ti teh 150€ pri registraciji ne pozna preveč kupi 1.8 16v.

x-man1
Nov uporabnik

Napisal/-a x-man1 Ne mar 29, 2009 2:52 pm

Na avto.netu sem opazil oglas ki mi je zelo zanimiv. Vendar pa me malo moti da je že drugi lastnik, kakšen se vam zdi ta avto, je vreden svojega denarja, kdo pozna ta avto?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2737002&show=1

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Ne mar 29, 2009 3:13 pm

res lepo zgleda

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Ne mar 29, 2009 3:15 pm

x-man1 je napisal/-a:Na avto.netu sem opazil oglas ki mi je zelo zanimiv. Vendar pa me malo moti da je že drugi lastnik, kakšen se vam zdi ta avto, je vreden svojega denarja, kdo pozna ta avto?

daj reci, da se šališ no! Kupuješ skoraj deset let star avto, pa te moti da je drugi lastnik? Človek že ima avto 7 let, jaz ne bi NIKOLI zdržal tako dolgo z istim avtom! Si pomislil, da se ga je pač preprosto že naveličal? Drugače če je avto dober, nimaš kaj študirat. Edino cena se mi zdi kar mal visoka, 500 eur moraš zglihat ;)

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Ne mar 29, 2009 3:21 pm

x-man1 je napisal/-a:Na avto.netu sem opazil oglas ki mi je zelo zanimiv. Vendar pa me malo moti da je že drugi lastnik, kakšen se vam zdi ta avto, je vreden svojega denarja, kdo pozna ta avto?

Predrag.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Ne mar 29, 2009 4:59 pm

1. Pri tako starem avto praktično nimaš možnosti, da ga dobiš od 1. lastnika.

2. Tale Laguna je krepko predraga.

3. Če ima res xenon, potem ne bo šla čez tehničnega.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov