Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Somebody_new
Novinec

Napisal/-a Somebody_new Ne mar 15, 2009 12:48 pm

Panda je v svojem razredu eden najbolj zanesljivih avtomobilov.
TIGR

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Ne mar 15, 2009 8:00 pm

Fiatfan je napisal/-a:
to je tvoja subjektivna ocena, ki prav tako nima nobene podlage. Se vidi iz tvojega komentarja, da res nisi moral zbrati nekih kredibilnih dejstev, tko da je brezveze komentirat tvojo izjavo.

pravtako tvoja izjava nima prav nobene podlage....kakšne veze ima zdaj od kdaj obstaja fiat in kaj se JE dogajalo s kio? Tudi tvoji komentarji so čist subjektivni, prav tako kot moji. ;)

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Ne mar 15, 2009 8:09 pm

himi je napisal/-a:
ko sva gledala za avto za njo, pa se mi je zdela Panda boljša, predvsem izgled materialov itd. Picanto se mi je zdela res cheap.

Jaz sem primerjal oba avtomobila, pa sem imel ravno obraten občutek. Sicer nobeden od teh dveh nima nekih hudih materijalov an. Sem pa imel precej boljši občutek v Picantu.
Sploh sedeži so v Picantu za razred boljši. Panda se mi zdi kot ena igračka, ful je ozka.

Razlika med obema se pojavi predvsem na slabi cesti, kjer se Panda pelje ko Yugič (ropot podvozja) medtem ko Picanto to opravi precej bolj prepričljivo.

Notranjost pri prenovljenem Picantu je veliko lepša kot prej in prekaša Pandino na celi črti. Primerjava:

Slika

Slika

Slika

Slika

Absolutno se NE strinjam s tem kar si napisal. No logično mi je, da si tko napisu, ker spodaj piše KIA forum al klub karkoli, potem se vidi da je to SUBJEKTIVNA ocena. Fiat Panda je bila evropski avto leta, če se le malo spoznaš potem veš kako kritični so kriteriji za ta naslov. Kia Picanto je zelooooooooooooooo daleč od tega naziva. Pa tud zmogljivosti obeh avtov poglej, še posebi če je panda jtd potem kia nima nobenih možnosti, no to ji tko al tko nima.
presodite sami.
lp

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Napisal/-a GiGi1985 Ne mar 15, 2009 8:17 pm

Fiatfan je napisal/-a:

Absolutno se NE strinjam s tem kar si napisal. No logično mi je, da si tko napisu, ker spodaj piše KIA forum al klub karkoli, potem se vidi da je to SUBJEKTIVNA ocena. Fiat Panda je bila evropski avto leta, če se le malo spoznaš potem veš kako kritični so kriteriji za ta naslov. Kia Picanto je zelooooooooooooooo daleč od tega naziva. Pa tud zmogljivosti obeh avtov poglej, še posebi če je panda jtd potem kia nima nobenih možnosti, no to ji tko al tko nima.
presodite sami.
lp

Pa ka tebi ni jasno? Človek je lepo napisal svoje subjektivno mnenje o obeh vozilih, katera ja že oba vozil, a ti že prbijaš? :roll: :roll:
Po drugi strani, a si ti že vozil oba? Po tvojem nicku sodeč, poznaš samo fiat kar tudi voziš pa zdaj misliš da obstaja samo to? :roll:
Pa evropski avto....zaradi mene je lahko svetovni, pa ga ne bi imel, pa ziher nisem edini!

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Ne mar 15, 2009 8:29 pm

GiGi1985 je napisal/-a:
Fiatfan je napisal/-a:

presodite sami.
lp

Pa ka tebi ni jasno? Človek je lepo napisal svoje subjektivno mnenje o obeh vozilih, katera ja že oba vozil, a ti že prbijaš? :roll: :roll:
Po drugi strani, a si ti že vozil oba? Po tvojem nicku sodeč, poznaš samo fiat kar tudi voziš pa zdaj misliš da obstaja samo to? :roll:
Pa evropski avto....zaradi mene je lahko svetovni, pa ga ne bi imel, pa ziher nisem edini!

vozim tud ford mondeo tdci, da nebo pomote ;) fiat in kia se ne morta primerjat pa govorte kar hočte. ti pa tudi kr gledaš kje boš se oglasu čeprou nevem kdo je tebe umenu tle. sicer pa se ne mislim prepirat, vsak ma svoje mnenje. lp

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po mar 16, 2009 9:24 am

Problem vseh fanov je v tem, da vidijo samo svojo znamko in še enkrat samo svojo znamko in gledajo na svet (beri: na druge avt. firme) kot konj s plašnicami. Jaz, ki z značkarstvom nisem obremenjen, sem imel pri nakupu avta v ožjem izboru proceed-a in brava. Po temeljitem preizkusu obeh in glede na to, da pri proceedu enostavno dobiš več avta za manj denarja, je bila odločitev zelo enostavna (in nisem edini, ki se je tako odločil med tema dvema avtoma - mislim, da je do podobne ugotovitve prišel nekdo, ki je fan fiata in tudi sodeluje na tem forumu).

Čeprav, kot sem že večkrat poudaril zelo cenim brava, napredek napram stilu, fiatove m-jet motorje in še kaj... Ampak kaj mi pomaga 100-letna tradicija in imidž neke znamke iz preteklosti, če je pa sedanjost taka in taka oz. je danes drugače kot je bilo pred 15 ali pred 50 leti. Kaj me briga kaj je bilo pred 100 leti, kaj imam JAZ od tega?! NIČ!! :roll:

Morda bi prišel pri testiranju Picanta in Pande do drugačnih ugotovitev kot pri Bravu in Pro_Ceedu in bi se morda odločil v prid fiata, to možnost dopuščam in to sem že tudi namignil v svojem prvem postu. Tako na pogled mi je Picanto znotraj lepši (sploh prenovljen) na zunaj pa Panda. A če bi se odločil za fiata, se zagotovo ne bi zaradi znamke kot take ampak zaradi drugih stvari. Meni dol visi za značko.

@Fiatfan tebi pa predlagam, da si avto katerega bodisi kritiziraš, bodisi hvališ vsaj od bližje pogledaš in vsaj za trenutek zamižiš ob pogledu na značko na volanu. :roll: Ker tvoje ocene so dejansko totalno subjektivne, kot ti je že @GiGi1985 povedal.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Po mar 16, 2009 11:20 am

Brezveze se haklat okrog znamk. Jaz sem svoje mnenje napisal na osnovi svoje izkušnje, ker sem sprobal oba avta. Panda se mi je zdela boljša, pa drugače vozim japonca, tko da nisem fan Fiatov.
Sem pa tudi napisal, da je bila Picanto še prejšnji model. Kar pri materialih verjetno tudi nekaj pomeni.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po mar 16, 2009 12:56 pm

Oba modela ne trpita pretiranih napak, s tem da je bila v Auto Bildu zelo pohvaljena Panda, kot kvaliteten rabljen mali avto. Fiat si je z njim opomogel tudi na račun izboljšane kvalitete, ki roko na srce, v prejšnjem modeli ni bila bog ve kaj. Še posebej navdušujoča je 4x4, s podvozjem izdelanim pri Magna Steyerjem v Grazu.
Poglej tudi pri katerem dobiš več opreme za dani denar - mislim da Kia ponuja pod 10.000 EUR že ESP in avtomatsko klimo.

4tuning_team
Novinec

Kraj: Podčetrtek

Napisal/-a 4tuning_team Po mar 16, 2009 1:23 pm

.... če nakup še ni bil izvršen, ti predlagam Fiat Pando. Kar se tiče motorja, vzdrževanja in nasloh izdelave je Panda boljša izbira. Pa tudi, če daš kaj na svojo varnost je bolje imeti Pando. Pa vrednost oz. ceno kot rabljeno vozilo drži, ker verjeten čez nekaj časa, let, boš vozilo prodajal.
Boštjan

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Po mar 16, 2009 2:00 pm

V picantu (model pred zadnim faceliftom) sem se peljal kot sopotnik in ni slab, je pa red, da je v primerjavi s pando nekoliko utesnjen...
Z novo pando sem kar nekaj kilometrov naredu po angliji in moram reč da je gled na zunanje mere znotraj zelo prostorna (peljal smo se štirje s precej prtljage po 400 km
v eno smer pa ni blo blema...avto se zelo lepo pelje, le na ac, pri hitrosti nad 120 nekoliko pleše, pa precej je občutljiva na veter... Aja, pa vozil sem 1.1, ki je v bistbu čist dovolj za ta mali avtek...
Lep dan!

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sorento Po mar 16, 2009 2:14 pm

Tako kot je že marsikdo prej povedal. Brezveze se je pregovarjat kateri je boljši. Kdor kupuje naj oba sproba in se odloči na podlagi lastnih potreb in želja. Sta pa oba avtomobila dobra, to je dejstvo in večkrat je bilo to že potrjeno. Verjetno je Panda res prostornejša, saj je tudi nekoliko višja in ima višje nastavljene sedeže, kar posledično pomeni več komforta. Ne pa zanemarjat cene, osnovni Picanto je ponujen za bistveno nižjo ceno kot Panda. Letnik 2008 (nov): http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2056049&show=1

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po mar 16, 2009 6:46 pm

Pa naj mi kdorkoli zameri ali ne - do Ceeda ( pustimo Sorenta ob strani ) je bila Kia bolj kot ne "bwoga mati".

Dandanes pa delajo dobre avtomobile, imajo super tovarno - čeprav so trenutno avtomobili parkirani okoli nje kar po poljih in res je, napredek je očiten.

Res pa je, da je bil Fiat zmeraj kralj malih avtomobilov. Pri pandi je kvaliteta armature porazna, ampak je tako razgibana, da se ji lahko marsikaj oprosti!

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Po mar 16, 2009 7:08 pm

POLO78,
glede tega ktir avto js poznam in ktirga ne, ne moreš ti rečt, kr res neki nakladaš.
Glede na to da si raje izbral kio ceed kot pa bravota pa niam besed. no itak si ti plaču in zato je tvoja odločitu, sam če je fiat bravo popolnoma povozil Ford Focusa v Veliki Britaniji, ki je tradicionalno naklonjena focusu, saj je pri njih focus tako kot pri nam golf ( na žalost) potem mislim da ni kaj povedati. Dobro ti si se odločil za kio, nekdo se bo za fiata, drugi pa nevem za citroena. kakorkoli to je tvoja odločitev in ne govor da mam js subjektivne ocene,ker sm ti dobesedno povedal primerjavo med bravotom in focusom. Tvoji komentarji so pa res subjektivni, saj tudi sam voziš kio, tako da ne gre izgubljat časa s tem.
lp

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po mar 16, 2009 7:14 pm

Vsekakor je primerjava med Bravo-m in Kio Ceed res dobra, ker če ne preferiraš znamke se težko odločiš. Potem lahko odločajo malenkosti ( oprema, 6 prestava in GARANCIJA! ).

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Po mar 16, 2009 7:21 pm

simply je napisal/-a:Vsekakor je primerjava med Bravo-m in Kio Ceed res dobra, ker če ne preferiraš znamke se težko odločiš. Potem lahko odločajo malenkosti ( oprema, 6 prestava in GARANCIJA! ).

osebno nebi popolnoma nič razmišljal med tema dvema avtoma.
Malenkosti, ki si jih izpostavil, za kateri avto si to mislil?
6.prestava =fiat bravo
garancija= povsod po evropi ima fiat 5let brez omejitve km oz. 500.000km, ktir avto pa še ma to? naprimer mercedes ima 100.000km garancije, mislim da to vse pove.
Pri nas je pa za garancijo fiata tako, da je najbolje če ga kupite v avtotehni VIS, kjer je pisalo, da ima garancijo 7let.
Če se motim me popravite.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Napisal/-a GiGi1985 Po mar 16, 2009 10:07 pm

Fiatfan je napisal/-a:garancija= povsod po evropi ima fiat 5let brez omejitve km oz. 500.000km, ktir avto pa še ma to? naprimer mercedes ima 100.000km garancije, mislim da to vse pove.
Pri nas je pa za garancijo fiata tako, da je najbolje če ga kupite v avtotehni VIS, kjer je pisalo, da ima garancijo 7let.
Če se motim me popravite.

imaš kje dokazila o 500.000 km in 7-letni garanciji?

Namreč jaz sem na internetu našel drugačne podatke:

http://www.fiat.si/storitve/garancije.asp

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- Po mar 16, 2009 11:39 pm

7-letno garancijo na fiate trenutno v sloveniji ponuja avtotehna vis:
Npr. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2483377&show=1
Konkretno panda: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2353539&show=1
Glede tujine pa ne vem kako je.

Bi se pa tudi jaz odločil za pando, prvie je 7let garancije, pa tudi meni osebno lepše izgleda, saj mi pikanto enostavno deluje preveč korejsko.
Kakovost sem pa prav tako prepričan da je v pandi boljša.

Lp

Uporabniški avatar
KrEn
Novinec

Napisal/-a KrEn To mar 17, 2009 2:08 am

No, jaz bi tudi vsekakor brez da bi 2x pomislil vzel Fiat Pando - po moznosti 1.4 100KM, ker pri zelo ovinkasti progi le malo zaostaja za ferrarijem... :)
http://www.youtube.com/watch?v=tAQu8PMZSSk

Tudi sicer so vsi zelo navduseni nad njo. Mi smo jo imeli 1x kot nadomestno vozilo... Pa ne vem kaj naj rečem - namenski avto. Po mestu skoraj ni boljsega - city volan + 3.5 m naredi parkiranje smešno enostavno - sem vsakič z napačnim lokom začel parkirat, saj je avto neverjetno okreten; po drugi strani pa ni ravno Alfa ko pride do avtocest in tega... :P

Glede garancije pa takole - sploh ni treba daleč hodit: (enako je za celo EU (brez SLO) + CRO). Še bolj zanimivo da je uvoznik za CRO prav SLO AutoCommerce, ki pri nas ne ponuja take garancije. (to verjetno iz ITA pride direktiva glede uradnih garancij)
http://www.fiat.hr/fiat/news.php?id=396 ... rzaja_id=1

Reklame na HRT se vrtijo skos; pravtako na Discoveryu, National Geo. za Romune (al ker je že jezik države iz katere oddajajo za našo regijo - sploh za Lineo).

Aja, pa še tole... Top Gear on Korean and malaysian cars... :D
http://www.youtube.com/watch?v=tYS7ygCB5IU&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=nr2IZHey ... re=related
še part 3 obstaja, sam ga nisem niašel...
Ora Et Labora :?

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M To mar 17, 2009 8:19 am

Tale garancija 5 let / 500.000 km žal ne velja za SLO. Če pa kupiš Fiata v tujini, bo pa tudi cena konkretno višja, vsaj za nemčijo vem, da je primerljivi Bravo ca. 3 jurje dražji.

Sem pa včeraj videl osnovnega Picanta parkiranega in moram povedat, da meni to ne potegne. Zgoraj je nekdo nalimal link, kjer je oglaševan osnovni model že od.... No na tisti fotki ni osnovni model. Črni odbijači, ogledala, brez letvic, navadna platišča (ne vem, če so bla 13"...) Za pogledat žalostno. O vožnji pa ne morem sodit.

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra To mar 17, 2009 8:43 am

Mal ste zasli mojstri ;)

Glede primerjave obicajne Pande s 100HP verzijo = raje ne :)

100HP je brezkompromisna igracka z izredno (pre)trdo nastavljenim podvozjem. Vozi se fenomenalno, motor je super, izgleda noro, vendar za vsak dan po nasih zjahanih cestah ni. Poleg tega ima krepko povecan rajdni krog.

Obicajna Panda pa je za svojo velikost nenormalno prakticen avtomobil. Tiste 3,5 m zelo dobro skriva, kufer je dovolj velik, vozi se lepo, kvaliteta izdelave je zelo dobra, je pa res malce ozka. Jaz mislim, da z njo ne bos brcnil v temo...konec koncev je bila proglasena za avtomobil leta 2004 v Evropi.

Btw, eno sem si lastil, eno pa vozil skoraj en mesec...

LpF
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov