Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man To mar 17, 2009 5:22 pm

Največji problem pri beli barvi je mrčes, ki se poleti razpaca na sprednjem odbijaču in vzvratnih ogledalih. Zgleda prav krvavo :) Prav tako so poleti tečni mušji kakci (pač črne pike), ki se zelo vidijo. Pri deževnih dneh se umazanija vidi nekako tako kot pri črni ali rdeči, razen tega pa je bela bistveno bolj hvaležna od teh dveh. Imel sem prej rdeč avto, in to zgelda prav grozno če ga redno ne pereš, sedaj na belem pa samo odstranim tisti mrčes in je ok.

Če ti je bel avto všeč, ga brez strahu nabavi. Bolj enostavna za vzdrževanje kot bela je samo še kaka siva.

Uporabniški avatar
ESTEMP
Stalni uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a ESTEMP To mar 17, 2009 6:27 pm

Ce ga ne peres vsaj 1X na teden si ga naj****!Vsaka crna pikica se od blizu pozna.
Mrces pa isto,ce jih takoj ne spucas jih je tezko spravit dol.No spravis jih dol sam se pozna umazanija!
Jaz sicer nimam teh problemov,ker ga obvezno perem 1X na teden.Musice pa vsak dan sprot!

Uporabniški avatar
slku8a
Nov uporabnik

Napisal/-a slku8a To mar 17, 2009 6:32 pm

Ali obstaja kakšna preventiva, da se mrčes ne zapeče oz. da ga je lažje očistiti?

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena To mar 17, 2009 7:07 pm

Meni je bela barva zakon, če pa je v kombinaciji z zatemnjenimi stekli potem pa je 1A.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To mar 17, 2009 7:34 pm

Nekaterim paše drugim ne.

Kovinska barva pa je le kovinska barva.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy To mar 17, 2009 7:41 pm

slku8a je napisal/-a:Ali obstaja kakšna preventiva, da se mrčes ne zapeče oz. da ga je lažje očistiti?

Ja... namaži avto z vazelinam :lol:

Uporabniški avatar
povh
Novinec

Kraj: med ovinki

Napisal/-a povh To mar 17, 2009 7:41 pm

Na beli barvi se ne vidi prah. Če avto poleti dolgo stoji na soncu je razlika v temperaturi notranjosti v primerjavi z metalik temno zeleno tudi 15 do 20 stopinj. Enkrat sem imel temen avto in nikoli več. Bi pa rekel tudi, da se nezanemarljivo pozna na porabi goriva zaradi klime poleti, glede na barvo (v prid svetlemu).
Men je tud zakon bela barva.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR To mar 17, 2009 8:56 pm

slku8a je napisal/-a:Ali obstaja kakšna preventiva, da se mrčes ne zapeče oz. da ga je lažje očistiti?

Seveda, konkretna obdelava laka, z poliranjem in ustreznimi premazi.

Uporabniški avatar
da hype
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a da hype To mar 17, 2009 9:21 pm

Bela barva ni priljubljena za švercarje, baje so na bolšem sejmu cenejši avti ki imajo belo barvo, razlog naj bi bil ker se vidi vsaka pikica rje, manj skrijejo bodočemu lastniku. In kot je nekdo že rekl na beli barvi jel glavni sovražnik merčes, polet je vse krvavo na odbijaču, haubi, špeglih. Drugače je pa meni barva huda sam avto mora biti pravi
Honda Civic 5g. VTI

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 To mar 17, 2009 9:41 pm

Bela je pač sedaj "IN". Še 5 let nazaj so se vsi zgražali nad belimi avti (če je kdo kakšnega videl). Ko se trend kupovanja belih vozil ustavi (beri: gre iz mode) boste ključe metali za morebitnimi kupci rabljenih vozil s to belo barvo.

Črna je klasika. Bela zgolj za osebe z (pre)nizkim nivojem sofisticiranosti. ;)

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR To mar 17, 2009 9:56 pm

No treba pa ločit med navadno belo ki so jo metali na avte 5,10 let nazaj in te nove "bele bele" lake, ki se res svetjo 8) in so čisto nekaj drugega..

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 To mar 17, 2009 10:03 pm

Ko boš prodajal ene 5 let staro prevozno sredstvo se ne bo več svetilo :P

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR To mar 17, 2009 10:05 pm

Dr.M3 je napisal/-a:Ko boš prodajal ene 5 let staro prevozno sredstvo se ne bo več svetilo :P

Za ostale ne rečem, v mojem primeru se bo tudi 10 let star :lol: :lol: ..

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero To mar 17, 2009 10:43 pm

Bela zna biti lepa na vatu, sam se mi še vedno zdi, kot da je to avto, ki so ga pozabli pobarvati :lol:

Edit: ne glede na to, kakšna bela je. Na daleč je vsaka bela bela. Pač moje mnenje in ne vem zakaj je blesav komentar.
Zadnjič spremenil eljuero, dne To mar 17, 2009 11:03 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To mar 17, 2009 10:52 pm

eljuero je napisal/-a:Bela zna biti lepa na vatu, sam se mi še vedno zdi, kot da je to
avto, ki so ga pozabli pobarvati :lol:

Ne vem zakaj je CupraR lepo omenil posebno belo t.i. candy white... a je spet treba
zaceti razlagati o odtenkih in kodah kot so npr: alpine weiss, pearl weiss, ibis white,
arctic white, vanilla white itd... to niso tiste "poštarske" in odnehajte spodbijati
z blesavimi komentariji, ce se je ze stvar razjasnila.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Sr mar 18, 2009 6:06 am

Pozdravljeni!

Imel sem bel avto, sicer navadna bela, ampak sem bil ful zadovoljen. Ptičjih kakcev se ni videlo toliko kot pred tem na bivšem temno sivem avtu, kjer se je videlo vse: umazanija, kakci, prah..

No, sem ga enkrat spoliral in je res postal snežno bel - na lep sončen dan je belina kar izstopala. Bil pa je to Fiat Tipo.

Sedaj imam srebrnega. Saj ne rečem, umazanije se res ne vidi, je pa to zame najbolj dolgčasna barva - kot da ne bi bil pobarvan (ampak spet ne toliko dolgočasna, da ne bi nabavil avta - ugodna ponudba pač)
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr mar 18, 2009 12:54 pm

eljuero je napisal/-a:...kot da je to avto, ki so ga pozabli pobarvati :lol:

Edit: Pač moje mnenje in ne vem zakaj je blesav komentar.

off: Ce bi avto pozabili pobarvati ne bi bil niti bel ampak kovinsko siv ali pa satinast
ne vem od kje tebi, da so taksne bele, ki so sedaj v kodnih zapisih - prve barve.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr mar 18, 2009 1:09 pm

Ko sem par let nazaj kupil rabljeno mazdo 6, sem bil kar malo nesrečen, ker je bila metalik bele barve. Takrat namreč še ta barva ni bila trend, poleg tega pa nisem imel prej nobenega belega avta in s tem povezanih izkušenj. A se je barva izkazala za zelo hvaležno, imam podobne pozitivne izkušnje kot ste jih nekateri že našteli pa še za avto sem iztržil nekaj več, potem ko sem ga prodal. In pri novem spet pristal pri beli barvi in to ne samo zaradi tega, ker je moderna. :)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr mar 18, 2009 1:15 pm

Polo78 je napisal/-a:Ko sem par let nazaj kupil rabljeno mazdo 6, sem bil kar malo nesrečen, ker je bila metalik bele barve. Takrat namreč še ta barva ni bila trend, poleg tega pa nisem imel prej nobenega belega avta in s tem povezanih izkušenj. A se je barva izkazala za zelo hvaležno, imam podobne pozitivne izkušnje kot ste jih nekateri že našteli pa še za avto sem iztržil nekaj več, potem ko sem ga prodal. In pri novem spet pristal pri beli barvi in to ne samo zaradi tega, ker je moderna. :)

....na Kii je tudi metalik bela?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov