Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

a33
Novinec

Napisal/-a a33 Po mar 23, 2009 6:56 pm

Matjazy je napisal/-a:Ta xantia zna bit jama brez dna.

Kup si lepo enga starega dizla, itak so neuničljivi, če pa slučajn kaj crkne, ti zrihta popoldanc za 20€. Če te stisne za keš, tankaš kurilca.

tole je taprav študentski wagen :D : http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2686533&show=1

tole je mislil že pribitek za oldtimerja :) :D

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Po mar 23, 2009 8:37 pm

abcabc je napisal/-a:
Matjazy:
Ti imaš pri temu porabo okoli 5 litrov. Jaz sem npr Accent 1.5 motor spravil na 5.7l/100km ob res penzionski vožnji, ampak tak način vožnje ni nič posebnega saj glede na kazni je bolje vozt po omejitvah. Tist kdor ti bo dal za taki avto 1000 evrov je pa res bed*k, če je brat prodal golf 2 dizla z odličnim motorjem in relanimi kilometri 210tkm za 500 evrov pol res ne vem, kdo ti bo dal jurja.

Ta avto ma prav tako odličen motor, tehnično je prazaprav cel odličen. Je pa kljub enakemu motorju neprimerljiv z golfom, sploh, če v avtu preživiš dosti časa.
Aja.. ti si spravil accenta na 5.7. Jst sem tega audija spravil na 3,99l ;)

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay Po mar 23, 2009 10:43 pm

oglas so zbrisal tko da:

Citroen Xantia letnik 1995
1800 ccm 100 KM
Avtomatski menjalnik
240 k km prevoženih (zraven avta dobim še en motor z 160k km)-sicer motor teče odlično(nisem mogel verjeti ušesom)
Montiran avtoplin (že precej časa, več kot 5 let sigurno)
Avto je karoserijsko v bolj slabem stanju (poškodovan pokrov motorja in opraskan bok)
Ima pa zelo veliko opreme, vključno z klimo (nima airbag-ov)

Drgač cena plina je vedno na liter ker je v tekočem stanju in ga natičiš, me zanima kako bi ti tehtu plin na črpalki :P
Hišne jeklenke in industrijske jeklenke pa so v kilogramih, ker so stehtane.
Tko da je 55 centu na liter v ljubljani (cene vareirajo po regiah, v ribnc je baje najcenej)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe mar 27, 2009 2:38 pm

Ja dober nasvet pusti to lepo primiru ne boš zadovoljen , ker moraš ta vozila začutiti drugače so ti strošek :!: in nepravilna uporaba je lahko smrt za tvojo denarnico :D polna reg. je pa 620€ + mladi voznik .

Uporabniški avatar
citroDS
Nov uporabnik

Kraj: Primostek

Napisal/-a citroDS Pe mar 27, 2009 8:36 pm

Če misliš voziti to xantio, boš moral sigurno vložiti vsaj še 300-500eur v njo. In še potem se zna pojaviti kaka napakica, torej če nisi ljubitelj ne kupuj.

lp

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay Pe mar 27, 2009 11:31 pm

1. nisem več mlad voznik

2. lepo prosim če nehate nakladat kok bom mogu dat še u avto, pa mi rajš povejte konkretne podatke o napakah.

Rablen avto ni noben brez strošku, če ste taki stručkoti to veste. Mene zanimajo točni podatki o napakah.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek So mar 28, 2009 12:00 am

kaj je pa z unim golfom k ga maš pod profilom? a ga maš še?
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 So mar 28, 2009 12:44 pm

RKay je napisal/-a:1. nisem več mlad voznik

2. lepo prosim če nehate nakladat kok bom mogu dat še u avto, pa mi rajš povejte konkretne podatke o napakah.

Rablen avto ni noben brez strošku, če ste taki stručkoti to veste. Mene zanimajo točni podatki o napakah.

Tukaj vse in še več http://www.citroenbilten.com/forum/foru ... y.php?f=59 pol se pa odloči :D Men ugajajo in bom ostal na Hidro ni pa za vsakogar res ;)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 Po mar 30, 2009 4:03 pm

Evo dobil klic iz servisa :D vse porihtano bremze komlpet in ploščice spredaj zadaj in še teleskop ter tesnilo ventilov pa še nekaj malenkosti + delo 620€ :D Zdaj veš , da ni za vsakega ;) V prvo pa 300€ obnova bunk ( sfer ) in še nekaj je bilo :D

Torej komplet porihtano vozilo za 1000€ recimo in še vedno za malo več ko pol ene turbine pri TD motorjih :idea: ;)

Uporabniški avatar
citroDS
Nov uporabnik

Kraj: Primostek

Napisal/-a citroDS Po mar 30, 2009 6:55 pm

Brez zamer, ampak tako pač je, če si do sedaj vozil golfa, to ni zate. To je drugi svet, drugi stil vožnje, to ni avto za divjanje.
Kar se pa tiče popravil, ne morem tu pred računalnikom vedeti kaj bi moral zamenjati, definitivno kot je že ivan napisal, pregled bunk in celotne hidravlike.

lp

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay Sr apr 01, 2009 12:30 pm

mam občutek da se sam s sabo tuki pogovarjam "brez zamere".

Lej, bunke so pr temu avto pogledale čez havbo, tko da ma zdj spredi nove, zadi pa obnovlene, narejen je bil pa reden servis (jermeni, ojle, itd.), ne od tega lastnika k ga ma zdej, ampak prejšnga, tko da je za kak let dobr (pomoje).

Ne golfa nimam več, je še u bolgarijo :)

Drgač pa prosim če me ne ocenjujete po tem kak avto sem mel, nisem divjak, ne rečem sj sm biv ampak to že lep cajt ne, kar je tud logično, ker drgač nebi šel kupovat avtomatika, ki itq ne da od sebe pol k****. Verjamem da kak šlepar se da prehitet z tem avtom, več pa ne pričakujem, ker tud moja denarnica trenutno ne podpira V6 sloga vožnje.

Drgač sm pa že neki stvari zvedu kar se tega avta tiče, tko da pomoje bom kupu, ko ga bo prodaju, se mi zdi da 600€ za tak avto ni velik, sploh pa tud če mi crkne čez en let, je svoje odslužu.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost