Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
m_z
Novinec

Napisal/-a m_z Sr mar 25, 2009 7:35 pm

Ne moreš verjet "spaceone", da eni pridemo gledat samo ko imamo resen namen kupit, ne pa ker nimamo kaj čez dan kaj drugega počet, kot žicat za testne vožnje?
...:::Cavallino Rampante:::...

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sorento Sr mar 25, 2009 7:47 pm

Taki v Armaniju ponavadi ne hodijo v Kiin salon ;) . Ne glede na to ali bom jaz kupil avto danes ali pa čez eno-dve leti, bi moral biti prodajalec zaintereseran, da ponudi vse kar je v njegovi moči. Pa verjemi, nisem tako mlad, da me nebi jemali resno zaradi izgleda. Pravi prodajalec bo probal prodati tudi najdražji avto človeku, ki bo v salon vstopil v trenirki in supergah ;) . V tem je finta in marsikatera druga znamka je to dojela (recimo Toyota) in tudi sam ugled znamke se s tem dvigne. Če pa je odnos do strank tako mlečen, kot ga lahko doživiš pri Kmagu, pa to zamegli celotno znamko.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Sr mar 25, 2009 7:49 pm

sorento je napisal/-a:Taki v Armaniju ponavadi ne hodijo v Kiin salon ;) . Ne glede na to ali bom jaz kupil avto danes ali pa čez eno-dve leti, bi moral biti prodajalec zaintereseran, da ponudi vse kar je v njegovi moči. Pa verjemi, nisem tako mlad, da me nebi jemali resno zaradi izgleda. Pravi prodajalec bo probal prodati tudi najdražji avto človeku, ki bo v salon vstopil v trenirki in supergah ;) . V tem je finta in marsikatera druga znamka je to dojela (recimo Toyota) in tudi sam ugled znamke se s tem dvigne. Če pa je odnos do strank tako mlečen, kot ga lahko doživiš pri Kmagu, pa to zamegli celotno znamko.

se popolnoma strinjam, pa še igrajo se v času, ko nastopa recesija in je močno upadla prodaja vozil............
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Sr mar 25, 2009 7:58 pm

Kia kljub recesiji dosega ugodne prodajne rezultate in mogoče je to razlog, da so izgubili občutek za stranke. Resne firme veliko vlagajo v izobraževanja kadrov, ki imajo stik s strankami. Predstavljajte si, da bi se kupec pritožil direktorju zaradi neprimernega odnosa osebja recimo v USA.
LP

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara Sr mar 25, 2009 8:02 pm

ja dejansko so zaspali na lovorikah, upam, da jih to ne bo teplo in posledično še poslabšalo stanje nekaterih kiinih salonov in servisov........

Uporabniški avatar
m_z
Novinec

Napisal/-a m_z Sr mar 25, 2009 8:04 pm

@ sorento: se popolnoma strinjam. Ko bodo takšni prodajalci pokapirali, da novih avtomobilov ne kupujejo le "fotri" v reklcu bo očitno preteklo mnogo vode. Do takrat bodo pač izgubljali stranke.
@marjan: pravi fenomen je naša Slovenija. V tujini, kjer imajo X-krat večji trg se pulijo za vsako stranko, pri nas jim pa dol visi. Pa to se dogaja na (pre)več področjih, ne le pri plehu. V ZDA imaš prav hecen občutek, dokler ne odmisliš tega balkanizma.
...:::Cavallino Rampante:::...

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Sr mar 25, 2009 8:23 pm

1: Oča je kupu sephio leta 2000, od takrat je bil z njimi zadovoljen.
Preden sem avto kupil, niti na tem forumu nisem bil. Sicer nisem bil nič nategnjen, ker sem jim povedal svoje. Tisti v armaniju sploh nima veze. Ime se pridobiva na ljudeh srednega standarta, armani suits pa hodijo tja, kjer je ime leta.... in...... leta. Glede testne vožnje pa: avto morš met vse palete mašin, katere ponujajo, saj ne kupuješ papir, kjer piše 2.0. Uglavnem, urihtajte malo brskalnik.
Kmag>

nova gorica ( jaz govorim za Ljubljano)
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 512bb94232

pa tukaj je bojda malo povedano:

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... highlight=

Če pa pač mode moti pa nej zaklene temo pa bo mir ane. A je tak težko...

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če mar 26, 2009 9:48 am

spaceone je napisal/-a:Mimogrede, glede tiste teme o Porschejevi neakciji, so kje objavili razlog, zakaj so zbrisali temo ? Kar naenkrat je ni bilo več.

Ampak to pa tudi mene zanima, kje je tista tema oz. zakaj so jo odstranili? :roll:
Antiznačkar po prepričanju

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če mar 26, 2009 10:11 am

Polo78 je napisal/-a:
spaceone je napisal/-a:Mimogrede, glede tiste teme o Porschejevi neakciji, so kje objavili razlog, zakaj so zbrisali temo ? Kar naenkrat je ni bilo več.

Ampak to pa tudi mene zanima, kje je tista tema oz. zakaj so jo odstranili? :roll:

Zbrisali so dve temi, ki sta se pojavile isti dan. Ne samo eno. Sta kar izginili ena za drugo.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara Če mar 26, 2009 10:24 am

kaj čmo, sponzorji portala ne smejo bit v slabi luči.........ne laufa to tko......

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Če mar 26, 2009 10:34 am

Jaz pa sem tam s kolegom šel po Dodga Calibra pa moram rečt samo kapo dol. Vse je bilo zmenjeno po telefonu, slaon zelo lepo urejen, odnos do nas ki smo prišli po avto je bil sedi 5 tak, da ne vem... Zaenkrat je tudi sam zadovoljen 100%. Prej je hodil k jarcu v MB...

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor Če mar 26, 2009 10:40 am

Jasno, da ne moreš na praktično istem mestu hvalit, oglaševat za tistega, ki zakupi oglasni prostor, hkrati pa kritično spregovorit o tem kar oglašuješ.

Jasno pa je tudi, da s tem izgubiš na verodostojnosti, kritičnosti ... nenazdanje kvaliteti.

LP

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Če mar 26, 2009 11:18 am

Na forumu bi se naj razpravljalo o vsem;slabo in dobro,koristno in skodljivo,ugodno in neugodno....pa ceprav nekdo plača prostor za svojo reklamo se mi zdi pod vsako mejo,da sedaj uporabniki foruma ne smejo negativno kritizirat njihove ponudbe....
Se strinjam,da se zaklepajo teme,kjer se pljuva in meče polena pod noge...v dveh temah o akciji VW,Škode,Seat-a,audi-ja...ni nihče pljuval;pisali s(m)o pač svoja mnenja o akciji in avtomobilih v akciji...in pričakovati,da bo(m)(d)o vsi o tej akciji pisali kako je vse oh in sploh je popolna brca v temo....moderatorji...vemo,da je denar na žalost sveta vladar...vendar bi od vas pričakoval realno opravljanje dela ne pa brisanje tem po osebnem prepričanju.Cenzura....ki je v teh primerih res nepotrebna in je kaplja čez rob...

lp tdk

p.s.Pa sem prepričan da je velika večina uporabnikov foruma podobnega mnenja...če se vam da in imate čas dajte gor anketo...ki vas bo postavila hitro na realna tla.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če mar 26, 2009 12:49 pm

Jaz sem vedno za to, da če so kritike konstruktivne, podprte z argumenti, potem ne bi smelo biti najmanjšega razloga, da se to briše oz. zaklepa. Nevem a se ti gospodje ne zavedajo, da je kritika dostikrat tudi dobronamerna in pomaga, da se zadeve zaradi le te tudi izboljšajo?! :roll: Očitno pa nekateri ne prenesejo kritike na lasten račun, ker smatrajo da so tako ali tako že sedaj najboljši, najlepši in nasploh naj-naj. Pač nadutost sodobnega časa, ki nas je pripeljala v krizo moralnih načel in vrednot. :roll:

Če se vrnem še malo na KMAG, kot rečeno prodajalec, ki je meni prodal avto je bil več kot korekten, tako da je očitno zelo odvisno na katerega naletiš. V bistvu imam ravno kontra izkušnjo z neko drugo avtohišo (prav tako KIA), kjer mi pa prodajalec sploh ni znal razložiti, kakšen tempomat pride pri Pro_Ceed-u - z obvolansko ročico ali s tipkami ter kako je z naročilom le tega. Ok dobro, do tu ni panike. Ampak: Zapisal si je mojo cifro in rekel da se bo pozanimal ter me poklical. Klica seveda ni bilo, sem pa zato vseeno jaz poklical, vse še enrat obrazložil kaj hočem in spet nič od niča, nobenih informacij, nobenega povratnega klica, nič! In potem sem si lahko samo še rekel: "Ko vas je**!" Kot da avta niso hotel prodat, čist tako je zgledal. :roll: Zato sem se pa tudi odpravil na KMAG, kjer je bila pa zgodba kot rečeno drugačna. Edino ta manjkajoči antifriz, za kar pa krivim servis.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če mar 26, 2009 1:48 pm

Mene tam vedno lepo sprejmejo pa še obeska nisem kupil :P razen mama je kupila Clarusa letnik 99 za 3200€ že 3 leta nazaj ja . Mene vedno opazijo :D

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe mar 27, 2009 6:36 am

Gosic je napisal/-a:... Uglavnem, urihtajte malo brskalnik.
Kmag>
...

Lahko si pomagaš tudi z guglom, je precej več linkov, žal pomnoženih in je treba malo iskat.

Gosic je napisal/-a:...
Če pa pač mode moti pa nej zaklene temo pa bo mir ane. A je tak težko...

Vse se da, če se hoče. Ne vem pa, zakaj bi kdo hotel, če si podal dovolj dobre razloge. Žal si malo prepozno prišel na A.com.

Važno, da si zadovoljen z avtom - in tako naj ostane!

lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov