Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So mar 28, 2009 12:39 pm

juhica je napisal/-a:
GiGi1985 je napisal/-a:Vzdrževanje bmwja JE cenejše kot Audi. Pri bavarcu tudi odpade veliki servis (ketna) kar je kar nekaj denarja.
BMW pravtako ponuja 4x4 pogon, tako da tukaj tudi ni dileme.
Oblika je stvar okusa.

LP

pr kok km se menja ketna? kok je dela?

Ja resno , ker skoraj vsi imajo do 145.000 km :shock: pol je servis blizu ali kako ?

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 So mar 28, 2009 1:00 pm

Ivan36 je napisal/-a:
juhica je napisal/-a:
GiGi1985 je napisal/-a:Vzdrževanje bmwja JE cenejše kot Audi. Pri bavarcu tudi odpade veliki servis (ketna) kar je kar nekaj denarja.
Oblika je stvar okusa.

LP

Ja resno , ker skoraj vsi imajo do 145.000 km :shock: pol je servis blizu ali kako ?

mogoče sem se jaz napačno izrazil. Bistvo je, da pri BMWju odpade velik servis, ker uporablja ketno namesto jermena,, medtem, kot 3.0 TDi ima jermen (skoraj prepričan sem da 3.0 imajo 2 jermena) pa tudi dela je veliko z menjavo (potrebno je podreti "cel" prednji konec, kar pride od 1000-2000 euro, odvisno kje je avto servisiran.
Sem bil sedaj dosti jasen?

lp

Uporabniški avatar
mastr1
Novinec

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a mastr1 So mar 28, 2009 1:02 pm

Ivan36 je napisal/-a:pr kok km se menja ketna? kok je dela?

Menda avto prej razpade oz. zariba, preden je potrebno menjati ketno.
Jest bi se odločil za tretjo varjanto-VW Phaeton. Res orng voz. Pa kakšen 5.0 TDI V10 motor. Leti ko žval, preverjeno. Čeprav sta prava vozova tud Audi in BMW....
Danes je težko biti glup-je prevelika konkurenca!!

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE So mar 28, 2009 1:04 pm

Jaz sem slišal obratno BMw dražji za vzdrževanje kot Audi,pa če boš imel $$$ za tak avto te servisi sploh ne brigajo se ti ne zdi :?:
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So mar 28, 2009 1:22 pm

GiGi1985 je napisal/-a:mogoče sem se jaz napačno izrazil. Bistvo je, da pri BMWju odpade velik servis, ker uporablja ketno namesto jermena,, medtem, kot 3.0 TDi ima jermen (skoraj prepričan sem da 3.0 imajo 2 jermena) pa tudi dela je veliko z menjavo (potrebno je podreti "cel" prednji konec, kar pride od 1000-2000 euro, odvisno kje je avto servisiran. Sem bil sedaj dosti jasen?

Najprej se je treba prepricat in ne biti skoraj preprican... kajti Audi A6 (C6)
3.0TDI IMA tudi verigo ...jermen ima prisoten samo za visokotlacno crpalko.
Razlika je pri motorjih 2.0TDI kateri pa imajo zobata jermena. Torej vzdrzevanje
motorja je pri obeh podobno le paziti na nivo olja in redne servise (olje + filter).
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Ravo
Novinec

Kraj: Moravče-Kamnik

Napisal/-a Ravo So mar 28, 2009 1:42 pm

oba sta lepa sam pomoje da bi js kr bavario uzeu.sm se vozu s 535d pa morm rečt sem pozitivno presenečen.udobje ,pospeški,... poraba pa tm cca 11l. to je moje skromno mnenje

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So mar 28, 2009 1:51 pm

juhica je napisal/-a:
Oblika je stvar okusa.

LP

pri 250.000 (na audiju pa jermen na 180.000) :arrow: tudi menjava le tega zna bit v razumnih številkah, le izpogajat se treba...

P.S dolgočasen :roll: ni bolj dolgočasne notranjosti kot jo ima BMW 5 (tudi zunanjost ne briljira glih.....)

P.S1.- je pa 3000ccm3 BMW-jev BOLJŠI stroj kot audijev, v tem ni dileme....

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Napisal/-a GiGi1985 So mar 28, 2009 2:00 pm

MacTron je napisal/-a:Najprej se je treba prepricat in ne biti skoraj preprican... kajti Audi A6 (C6)
Razlika je pri motorjih 2.0TDI kateri pa imajo zobata jermena. Torej vzdrzevanje
motorja je pri obeh podobno le paziti na nivo olja in redne servise (olje + filter).

veriga se pri bmwju skoraj ne menjava, po servisu na 240k km, ampak kotr je že bilo rečeno bo prej avto razpadel kot potrebno menjati verigo. Medtem ko audi ni znan pa o kvalitetni verigi, se pravi jo je treba menjat na 180k oz. jo je priporočljivo. Strošek ni zanemarljiv. da o kugljah in vsem ostalem sranju ne zgubljam besed.
Aja, da ne bo kdo mislil da govorim na pamet....sem imel a4 1.9 tdi in a6 2.5tdi pa nisem bil impresioniran. ne o voznih lastnostih, ne o kvaliteti, ....edini plus je bil 1.9 tdi s porabo 5 litrov, ki ga ima tudi škoda fabia. :roll:

za primerjavo: poslušaj enkrat kako laufa bmw in kako audi, pa se lahko dalje pogovarjama.

lp

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy So mar 28, 2009 2:07 pm

goranTNT je napisal/-a:
AudiBoy je napisal/-a:Nea serji.

Malce bolje se pozanimaj pa bos hitro ugotovil da je to še kako res.

Kot sem že rekel 95% ljudi ti bo tukaj govorilo ali eno ali drugo čeprav niso niti notraj sedeli, a vseeno bojo hvalili svojega konja in pljuvali po drugemu. Probaj oba in se boš lažje odločil. Sta si precej različna po karakterju. Odvisno kaj si želiš...

Fant, jas ti povem informacijo iz prve roke.
[size=75]Volvo. For life.[/size]

goranTNT
Novinec

Napisal/-a goranTNT So mar 28, 2009 2:19 pm

Z stroški si nažalost falil. Prvi roka gor ali dol. FANT.

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Napisal/-a AudiBoy So mar 28, 2009 2:25 pm

goranTNT je napisal/-a:Z stroški si nažalost falil. Prvi roka gor ali dol. FANT.

Nažalost res. Zaj sem pa bogi, ane? Sploh pa a je pomembno 500€ gor al dol ce kupis tak avto? :roll: Nekaterim zal res.

M156
Novinec

Napisal/-a M156 So mar 28, 2009 2:30 pm

Hmm vozil že vse in ti pravm če se težko odločiš med tema dvema pejt korak višje in si ubod Mercedes E-klaso!

Če ti ni blema vzam 420CDI in boš meu taprav avto ter ne dilerskeg BMW-ja in zvodniškeg Audija!

Vzam Mecko pa boš direktor! res da daš največ keša in tut vzdrževanje je verjetno dražje, ampak pr taki limuzini se ne gleda vsak cent!

Vozi se pa tako udobno in tako neslišno da pozabiš na una dva Bavarca!

Švabi so vedno znal, vzam Mercedes-Benz!

chevy
Poznavalec foruma

Re: bmw 530 d ali audi a6 3.0 tdi

Napisal/-a chevy So mar 28, 2009 2:32 pm

kemolovac je napisal/-a:nameravam kupiti en avto od zgoraj navedenih. zanima me kateri je lažji za vzdrževanje koliko pride reg ter zavarovanje kakšna je poraba kakšne so cene rezervnih delov...

Fak, sprašuješ koliko pride zavarovanje, sprašuješ o porabi, kateri je lažje za vzdrževat... in misliš kupiti, pardon lizing-irat avto za 30 000€. Jaz si pri taki zgoraj navedeni izbiri s tem niti nebi belil glave. Pelji oba (testna vožnja) in se na podlagi tega odloči kateri ti bolj ustreza.
Zadnjič spremenil chevy, dne So mar 28, 2009 2:38 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

goranTNT
Novinec

Napisal/-a goranTNT So mar 28, 2009 2:36 pm

A si sposoben normalnega pogovra? Jaz se normalno pogovarjam in ne zmerjam. Nč nisi bogi, nisem niti nič rekel. Samo rekel sm da so storški vzdrževanja nižji. To je to. Ti si pa nekaj pisal ... Nea serji. itd.

Koliko so pa komu pomembni tukaj stroški je pa njihova stvar. Vsekakor nisem pristaš tistih ki pravijo da niso pomembni. Filozofija nekaterih je da če imaš dobro plačo ne rabiš gledati kaj koliko stane in lahko kar razmetavaš z denarjem. Sploh pa če recimo kupuje to rabljene avtomobile okoli letnika 04, to niso več take številke da bil nujno zelo premožen.

Po drugi strani pa tudi ne zagovarjam tiste ki kupijo tak avtomobil in gledajo potem na vsak cent in uporabljajo najcenejše dele, poceni čunga lunga gume itd... Za take niso ti avtomobili.

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Napisal/-a AudiBoy So mar 28, 2009 2:43 pm

goranTNT je napisal/-a:A si sposoben normalnega pogovra? Jaz se normalno pogovarjam in ne zmerjam. Nč nisi bogi, nisem niti nič rekel. Samo rekel sm da so storški vzdrževanja nižji. To je to. Ti si pa nekaj pisal ... Nea serji. itd.

Se ti iskreno opravicujem, ce sem te prizadel.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So mar 28, 2009 2:45 pm

fantje sam neki. a ste vi opazl da se d..... med sabo avtorja te teme pa ni gor.
nč ne odgovori nč ne napiše vi pa tkole. človeku hočmo pomagat iz tega nastane štala on pa ne trza! se mi zdi da je blo prvotno vprašanje zastavljeno kr tko brezveze da je model pač neki napisal o audijih in bmw-jih.
moje mnenje.
lp

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 So mar 28, 2009 2:51 pm

GiGi1985 je napisal/-a:
MacTron je napisal/-a:Najprej se je treba prepricat in ne biti skoraj preprican... kajti Audi A6 (C6)

veriga se pri bmwju skoraj ne menjava, po servisu na 240k km, ampak kotr je že bilo rečeno bo prej avto razpadel kot potrebno menjati verigo. Medtem ko audi ni znan pa o kvalitetni verigi, se pravi jo je treba menjat na 180k oz. jo je priporočljivo. Strošek ni zanemarljiv. da o kugljah in vsem ostalem sranju ne zgubljam besed.
Aja, da ne bo kdo mislil da govorim na pamet....sem imel a4 1.9 tdi in a6 2.5tdi pa nisem bil impresioniran. ne o voznih lastnostih, ne o kvaliteti, ....edini plus je bil 1.9 tdi s porabo 5 litrov, ki ga ima tudi škoda fabia. :roll:

za primerjavo: poslušaj enkrat kako laufa bmw in kako audi, pa se lahko dalje pogovarjama.

lp

nisi ti neki relavanten tuki...ker si mel vrjetno stare modele in ne nove, ki nimajo tud 10% podobnih zadev s tem "novim", razen tega da na koncu TDI piše...2.5tdi :roll: k večga sekreta res ni

drugače pa 5ko ma res že usak "kmet", kr mal poglejte kake cene so kej na netu za 5ke. sej jih bo na cesti kmal več k klijotov :?

A6 je moja izbira, pa kvatro maš že serijsko 8)
Slika

Dego
Novinec

Napisal/-a Dego So mar 28, 2009 2:54 pm

M156 je napisal/-a:Hmm vozil že vse in ti pravm če se težko odločiš med tema dvema pejt korak višje in si ubod Mercedes E-klaso!

Če ti ni blema vzam 420CDI in boš meu taprav avto ter ne dilerskeg BMW-ja in zvodniškeg Audija!

Vzam Mecko pa boš direktor! res da daš največ keša in tut vzdrževanje je verjetno dražje, ampak pr taki limuzini se ne gleda vsak cent!

Vozi se pa tako udobno in tako neslišno da pozabiš na una dva Bavarca!

Švabi so vedno znal, vzam Mercedes-Benz!

ZIEG HEIL še fali pr totem postu :P
Francozi delajo parfume, nemci pa avte!

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Napisal/-a GiGi1985 So mar 28, 2009 3:11 pm

rok46 je napisal/-a:drugače pa 5ko ma res že usak "kmet", kr mal poglejte kake cene so kej na netu za 5ke. sej jih bo na cesti kmal več k klijotov :?

A6 je moja izbira, pa kvatro maš že serijsko 8)

jaz svoje mnenje sem že povedal, če komu ni všeč, je to čist njegov problem. Glede na tvoj način izražanja sem te pičil tja ko te najbolj boli, ker očitno voziš Audi.
Če praviš kako so poceni 5-ke, je potem to še en razlog zakaj kupiti bmw in prišparat 5000 euro ;) :D

P.S. Ker očitno ne poznaš rabe besede "kmet" se pelji mimo več kmetij in poglej njihov vozni park, iz katere grupe so vozila!

kemolovac
Nov uporabnik

Napisal/-a kemolovac So mar 28, 2009 3:33 pm

ne se razburjat sam prašu sm nism ne vem kok premožn sam pač bi rd meu mau bolši avto.pa taki avti ne stanejo zdj več 30.000 amkak se da dobit solidnga že za 18000.mislm letnik od 04 do 05.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov