Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po mar 30, 2009 7:37 pm

Kar se tiče udobnosti nista ne astra ne golf udobna.. z astro sm naredil 2000km, golfom pa 50km, tako da vem. Za ta denar bi pa raje golfa, kot astro. Te dizel astrini motorji, so od isuzuja, tako da zanašati se na to...Poznam dva primera, 1.7cdti motor, lućke se užigale za servis, nč več užgale.....

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po mar 30, 2009 8:00 pm

Glede Astre jo ima sodelovec že od nekdaj, Je kupil prvi model astre (novo) in bil zelo zadovoljen z njo. Pred pol leta kupil novo Astro in jo skritiziral na polno, sal sediš in plezaš v avto kot v kašen kombi vse pre visoko, ko sem pa pogledal armaturo, je pa skoraj ista kot na našem kamionu MAN GTA :bonk
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po mar 30, 2009 8:33 pm

ban je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:glede na letno kilometrino (50 000) in glede nato da je tvoj oče že dalj časa na svetu in naj bil zaradi tega bolj razgledan,se sprašujem če mu je jasno da mu VW in OPEL nebota dala udobja? Vsaj golf pa astra ne... Razn če mu so neudobni avti vredu

Od kje pa teb da je golf neudoben avto?

am....zadnjič sem dobo kot nadomestni avto golf 5ko,pa me v 500km ni ravno prepričal da je zelo udoben... Ni slab,ampak ni pa nekak uštiman za udobje.

Itak pa je znano da so nemški avti bolj trdi.....

EDIT: aja pa sam mam tud vw,pred tem pa astro gtc
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor To mar 31, 2009 7:51 am

hladni je napisal/-a:
ban je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:glede na letno kilometrino (50 000) in glede nato da je tvoj oče že dalj časa na svetu in naj bil zaradi tega bolj razgledan,se sprašujem če mu je jasno da mu VW in OPEL nebota dala udobja? Vsaj golf pa astra ne... Razn če mu so neudobni avti vredu

Od kje pa teb da je golf neudoben avto?

Daj no...splošno znano dejstvo.

... iz gostilniških debat.

Splošno znano je predvsem, da nihče od teh "strokovnjakov" z GOLF-om ni prevozil 50.000 km letno. Kar kot vse kaže velja tudi za vse "stokovnjake" s foruma, ki govorijo o udobju GOLF-a.

In če je že kdo "zlomljen" po krajših relacijah - nastavitve vozniškega "delovnega mesta" dela čudeže.

LP
Zadnjič spremenil Doktor, dne To mar 31, 2009 8:01 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor To mar 31, 2009 8:02 am

Pri taki relaciji govorit o neudobju ?

Po mojih izkušnjah je v tem primeru nekaj (hudo) narobe predvsem z voznikom.

LP

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To mar 31, 2009 8:27 am

Jst z svojim golfičem V nimam nobenih težav z sedenjem, tud po parih urah vožnje nisem zlomljen, tako kot nekateri tle gor. Pa jih mam 188 v višino. Res je, da je bolj trd ampak to je pač golf. Je pa tud res, da pravilna nastavitev sedeža in volana lahko dela čudeže.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M To mar 31, 2009 12:23 pm

Nekateri trdoto zmotno povezujete z neudobjem. Ljudje smo si različni, ne pozabit.

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo To mar 31, 2009 12:31 pm

danes zjutraj je oče preizkusil golfa 1.9 tdi 105KM, 6 prestav (od znanca). Vse skupaj je prevozil skoraj 200 kilometrov, en lep izlet je naredil. pravi, da že prvi vtis ko se je vsedel v avto, da mu ni bilo. predvsem mu pa ni všeč ta tipičen tdi zvok. sicer mu je moči dovolj, všeč mu je šesta prestava in vse.
ampak, notranjost in motor sta mu porazna.
saj verjamem, da je zelo dober motor, ampak če mu ni všeč, pa ne.
rekel je da bo sprobal še opel astro 1.9 cdti ter 1.3 cdti ter poročal. en kolega ima 120 konjsko cdti 1.9, in se bo probal zmenit. ;)

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To mar 31, 2009 12:42 pm

lol,dizl bo vsak ružo
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To mar 31, 2009 1:08 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:lol,dizl bo vsak ružo

Razen A8, mercedes S in podobni, sploh ne veš kaj ma pod haubo :lol:

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo To mar 31, 2009 1:18 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:lol,dizl bo vsak ružo

ja ampak tdi ima takšen tipičen res grd zvok, osebno mi je zvok hdija zelo všeč, tdijev pa ne... ;)

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To mar 31, 2009 1:24 pm

Doktor je napisal/-a:Pri taki relaciji govorit o neudobju ?

LP

Ni treba zagovarjat golfa... že iz prvih črk smrdi. Da ti je avto udoben rabiš 10km, včasih že ko se usedeš. Da pa totalka ugotoviš pa 30km zadošča. Mene je v bmw 5 525d, začela rit bolt po 40min vožnje. Pri astri po 2 uri vožnje sem komaj desno nogo premaknil, ko sem stopil iz avta. Vse sem mel lepo naštimano, tako kot mi je pasalo. Če pa hočš vidt razliko, se pa vsedi v kakega francoza, pa jo boš videl. Ni treba nabijat da ni izkušenj. Izkušnje so in to take, ko se zbira med nabavo avta! Tudi pri meni je bil v mislih golf 5, ter astra 1.7 cdti.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To mar 31, 2009 3:03 pm

Gosic je napisal/-a:Kar se tiče udobnosti nista ne astra ne golf udobna.. z astro sm naredil 2000km, golfom pa 50km, tako da vem. Za ta denar bi pa raje golfa, kot astro. Te dizel astrini motorji, so od isuzuja, tako da zanašati se na to...Poznam dva primera, 1.7cdti motor, lućke se užigale za servis, nč več užgale.....

Od Isuzu so samo 1.7 dizli. Vse ostalo 1.3 in 1.9 CDTI so pa Fiatovi. Eni izmed boljših dizlov. Vzdržljivi in neproblematični. Moje mnenje je, da če se že gleda Astro dizel naj bo 1.9 CDTI 88kw/120KM. Dobiš nekako največ za svoj denar. Švohnejši 1.3 CDTI ni za v Astro medtem ko je 1.7 solidna a ne najboljša izbira. Vsekakor se najbolj splača vzet 1.9 CDTI 120KM. Motor je trpežen. Performance je super in poraba nizka. Pa še tišji je od 1.7...
Sicer pa Astra ni ravno med najudobnejšimi. To definitivno ne. Si upam trditi, da je Golf mehkejši, bolj udoben. Z Astro imam že nekaj izkušenj (dizel in bencinar) in sem že kar nekaj prevozil z Astrami (cca 100.000 km). Tako, da ja Astra ni ravno najudobnejši avto v tem razredu. Predvsem se to pozna na slabši cesti kjer avto povprečno požira neravnine...

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo To mar 31, 2009 3:22 pm

Ja, preizkusil bo še astro 1.3 in 1.9, mogoče še predlog za kakšen avto? ;)

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor To mar 31, 2009 3:43 pm

Gosic je napisal/-a:

LP

Ni treba zagovarjat golfa... že iz prvih črk smrdi. Da ti je avto udoben rabiš 10km, včasih že ko se usedeš. Da pa totalka ugotoviš pa 30km zadošča. Mene je v bmw 5 525d, začela rit bolt po 40min vožnje. Pri astri po 2 uri vožnje sem komaj desno nogo premaknil, ko sem stopil iz avta. Vse sem mel lepo naštimano, tako kot mi je pasalo. Če pa hočš vidt razliko, se pa vsedi v kakega francoza, pa jo boš videl. Ni treba nabijat da ni izkušenj. Izkušnje so in to take, ko se zbira med nabavo avta! Tudi pri meni je bil v mislih golf 5, ter astra 1.7 cdti.

Govorim iz profesionalnih izkušen z različnimi vozili - od avtomobila do vlačilca oz prikoličarja - več 1000 km mesečno.

Tvojemu razmišljanju o udobju oz neudobju se lahko samo nasmehnem ... kakšne "sočne" iz šoferskega žargona pa bolje, da sploh ne omenjam.

LP

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M To mar 31, 2009 7:40 pm

Gosic je napisal/-a:

LP
Če pa hočš vidt razliko, se pa vsedi v kakega francoza, pa jo boš videl. Ni treba nabijat da ni izkušenj.

Ne, ne, to ti vidiš razliko. No razliko vidim tudi jaz, ampak v drugo smer. Meni osebno po defaultu francoz ne sede, edina izjema so največji modeli v smislu Safrane, Vel Satis itd. Vse ostalo (Megane, 307, C4...) se mi zdi strašno neudobno.

Res mi gre na živce, ko vsi hvalijo udobje francozov in kritizirajo italijane, nemce... :roll:

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To mar 31, 2009 8:08 pm

Doktor je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:

LP

Govorim iz profesionalnih izkušen z različnimi vozili - od avtomobila do vlačilca oz prikoličarja - več 1000 km mesečno.

Tvojemu razmišljanju o udobju oz neudobju se lahko samo nasmehnem ... kakšne "sočne" iz šoferskega žargona pa bolje, da sploh ne omenjam.

LP

Tak doktor, da ma še vedno mnenje ljudi iz pred 40 let, ko je golf 1ka ugledal luč sveta. Vsedi se v cliota, avto vreden 11k€ , je bol udoben ko marsikatera nemška lesena klop. Ali pač te samo tok rajca značka, da bi najraje videl da bi bil cel avto poleplen z značkami, še pod blatniki? Seveda značka pa VW, ni bolšga. :pop: Hvaljenje z izkušnami je kot hvaljenje da maš dovzga tiča. Seveda pa tega noben neve.

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor Sr apr 01, 2009 11:42 am

Vsakič znova me tvoji komentarji nasmejejo - traprijam in neumnostim se ne moreš drugega kot smejat.

LP

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr apr 01, 2009 11:47 am

Gosic je napisal/-a:
Doktor je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:

LP

LP

Tak doktor, da ma še vedno mnenje ljudi iz pred 40 let, ko je golf 1ka ugledal luč sveta. Vsedi se v cliota, avto vreden 11k€ , je bol udoben ko marsikatera nemška lesena klop. Ali pač te samo tok rajca značka, da bi najraje videl da bi bil cel avto poleplen z značkami, še pod blatniki? Seveda značka pa VW, ni bolšga. :pop: Hvaljenje z izkušnami je kot hvaljenje da maš dovzga tiča. Seveda pa tega noben neve.

Mogoče če maš ti 1,6 m, je clio dober, zase pa vem da mam tist volan nekje okol j**c, pa tud sedalni del sedeža je obupno kratek.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr apr 01, 2009 11:56 am

Gosic je napisal/-a:Kar se tiče udobnosti nista ne astra ne golf udobna.. z astro sm naredil 2000km, golfom pa 50km, tako da vem.

off:
zanimivo, da si prišel do tega dejstva šele po 50km-jih tistih 1500km je pa zanemarljivih a ne?
teste delate na podlagi česa? se testi delajo na asfaltirani cesti, makedamu, avtocesti? kakšne faktorje oz. kaj vsebuje ocenjevanje udobja? kakšen točkovnik imate?... res strokovne ocene nekaterih, ki prevozijo samo 50km z nekim avtomobilom in že mislijo kako je avto neudoben in še to "testiranje" je potekalo po makedamu...

torej ko boš prevozil vsaj 500km v ENO smer z GOLFOM potem boš lahko dal neko oceno udobja...

malo para a puno muzike je v octaviji ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov