lukp je napisal/-a:Jaz sem se tudi zanimal za tako Laguno kot ti. V nemški reviji je bil vzporedni test vozil srednjega razreda z bencinskimi motorji. In Laguna je imela ravno ta motor. Skupna testna poraba je bila 9,6 litra, minimalna pa 6 litrov in je bila 2. najnižja minimalna poraba na testu, takoj za BMW 318i, ki pa je imel okoli 5,8. Sem pa zasledil tudi češki test s testno porabo 10,7 l/100km.
Pospešek pri tem motorju je zelo dober, boljši kot pri 2.0 cdi 150KM. Izmerjen je bil 9,4 s do 100 na tem testu in je bil zopet pri vrhu, razen Passat in A4 sta imela 1.8 TSI 160 KM in izmerjen pospešek okoli 8,6-8,8, tako da sta bila pred njo.
Moje mnenje je, da je zelo dober avto s tem motorjem sploh za ta denar. Priporočam ti bencinski motor, že iz vidika, da je novo vozilo in veš od samega začetka kaj se z njim dogaja.
Vendar ti svetujem, da greš pred nakupom pogledati še Opel Insignio 1.8 16V 140 KM in Škodo Superb 1.4 TSI 125 KM, ki nista dosti dražja od Lagune. Vsaj jaz sem šel. Preden so uvedli 1000 evrov so bile cene skoraj enake. Približni primeri z enako opremo in že vštetimi popusti:
Superb 1.4 TSI ambition stane okoli 20.000 evrov.
Insignia 1.8 16V edition z dod. opremo avt. klimo, el. ročno zavoro in paketom luči in vidljivosti okoli 19.800 evrov.
Laguna 2.0 16V dynamique pa okoli 19.000 evrov.
Približno imajo enako opremo, odvisno od želja.
Jaz sem se zagrel za Insignio, ker imam sedaj Astro H in sem z Oplom zelo zadovoljen. Pred Astro smo imeli francoza, in sicer Citroena Xsaro, pred njo pa Renault 11. S Xsaro so bili neprestani problemi in oba sta bila glede vzdrževanja zelo draga proti Astri, in s tega vidika se tudi bolj nagibam proti Insignii.
Upam, da si izvedel, kar si želel vedeti in da ti ne bo kasneje žal.
Lp Luka
se pridružujem tvojemu mnenju. Če bi js izbiral nedvomno opel insignia od teh, ki si jih napisal. Če je ta laguna kot je bila laguna II, potem daaaaaaaaaleč proč od nje. Pa da ne bo spet kdo pametoval, smo mel laguno II, 2.2dci, takšnih problemov kot s tem avtom še ni bilo z nobenim. Tudi prodaja lagune je zelo,zelo slaba, zato že načrtujejo facelift. Opel insigina je zelo zaželjen avto,saj se zelo dobro prodaja. Mislim da je insignia in laguna atronomska razlika, v prid insignii seveda.