Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar So apr 04, 2009 8:20 pm

tom2 je napisal/-a:Nisi dobro prebral, jaz govorim o 2.0 litrskem benz motorju z 140KM in 195Nm...

mene pri tem agregatu moti da padeš ravno v večji razred zavarovanja, škoda..
ker na zavarovanju se da tudi dosti prišparat, sploh če gedaš na par let..

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan So apr 04, 2009 8:40 pm

lukp je napisal/-a:Jaz sem se tudi zanimal za tako Laguno kot ti. V nemški reviji je bil vzporedni test vozil srednjega razreda z bencinskimi motorji. In Laguna je imela ravno ta motor. Skupna testna poraba je bila 9,6 litra, minimalna pa 6 litrov in je bila 2. najnižja minimalna poraba na testu, takoj za BMW 318i, ki pa je imel okoli 5,8. Sem pa zasledil tudi češki test s testno porabo 10,7 l/100km.

Pospešek pri tem motorju je zelo dober, boljši kot pri 2.0 cdi 150KM. Izmerjen je bil 9,4 s do 100 na tem testu in je bil zopet pri vrhu, razen Passat in A4 sta imela 1.8 TSI 160 KM in izmerjen pospešek okoli 8,6-8,8, tako da sta bila pred njo.
Moje mnenje je, da je zelo dober avto s tem motorjem sploh za ta denar. Priporočam ti bencinski motor, že iz vidika, da je novo vozilo in veš od samega začetka kaj se z njim dogaja.

Vendar ti svetujem, da greš pred nakupom pogledati še Opel Insignio 1.8 16V 140 KM in Škodo Superb 1.4 TSI 125 KM, ki nista dosti dražja od Lagune. Vsaj jaz sem šel. Preden so uvedli 1000 evrov so bile cene skoraj enake. Približni primeri z enako opremo in že vštetimi popusti:
Superb 1.4 TSI ambition stane okoli 20.000 evrov.
Insignia 1.8 16V edition z dod. opremo avt. klimo, el. ročno zavoro in paketom luči in vidljivosti okoli 19.800 evrov.
Laguna 2.0 16V dynamique pa okoli 19.000 evrov.

Približno imajo enako opremo, odvisno od želja.

Jaz sem se zagrel za Insignio, ker imam sedaj Astro H in sem z Oplom zelo zadovoljen. Pred Astro smo imeli francoza, in sicer Citroena Xsaro, pred njo pa Renault 11. S Xsaro so bili neprestani problemi in oba sta bila glede vzdrževanja zelo draga proti Astri, in s tega vidika se tudi bolj nagibam proti Insignii.

Upam, da si izvedel, kar si želel vedeti in da ti ne bo kasneje žal.

Lp Luka

se pridružujem tvojemu mnenju. Če bi js izbiral nedvomno opel insignia od teh, ki si jih napisal. Če je ta laguna kot je bila laguna II, potem daaaaaaaaaleč proč od nje. Pa da ne bo spet kdo pametoval, smo mel laguno II, 2.2dci, takšnih problemov kot s tem avtom še ni bilo z nobenim. Tudi prodaja lagune je zelo,zelo slaba, zato že načrtujejo facelift. Opel insigina je zelo zaželjen avto,saj se zelo dobro prodaja. Mislim da je insignia in laguna atronomska razlika, v prid insignii seveda.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar So apr 04, 2009 8:44 pm

Fiatfan je napisal/-a:
lukp je napisal/-a:Jaz sem se tudi zanimal za tako Laguno kot ti. V nemški reviji je bil vzporedni test vozil srednjega razreda z bencinskimi motorji. In Laguna je imela ravno ta motor. Skupna testna poraba je bila 9,6 litra, minimalna pa 6 litrov in je bila 2. najnižja minimalna poraba na testu, takoj za BMW 318i, ki pa je imel okoli 5,8. Sem pa zasledil tudi češki test s testno porabo 10,7 l/100km.

Pospešek pri tem motorju je zelo dober, boljši kot pri 2.0 cdi 150KM. Izmerjen je bil 9,4 s do 100 na tem testu in je bil zopet pri vrhu, razen Passat in A4 sta imela 1.8 TSI 160 KM in izmerjen pospešek okoli 8,6-8,8, tako da sta bila pred njo.
Moje mnenje je, da je zelo dober avto s tem motorjem sploh za ta denar. Priporočam ti bencinski motor, že iz vidika, da je novo vozilo in veš od samega začetka kaj se z njim dogaja.

Vendar ti svetujem, da greš pred nakupom pogledati še Opel Insignio 1.8 16V 140 KM in Škodo Superb 1.4 TSI 125 KM, ki nista dosti dražja od Lagune. Vsaj jaz sem šel. Preden so uvedli 1000 evrov so bile cene skoraj enake. Približni primeri z enako opremo in že vštetimi popusti:
Superb 1.4 TSI ambition stane okoli 20.000 evrov.
Insignia 1.8 16V edition z dod. opremo avt. klimo, el. ročno zavoro in paketom luči in vidljivosti okoli 19.800 evrov.
Laguna 2.0 16V dynamique pa okoli 19.000 evrov.

Približno imajo enako opremo, odvisno od želja.

Jaz sem se zagrel za Insignio, ker imam sedaj Astro H in sem z Oplom zelo zadovoljen. Pred Astro smo imeli francoza, in sicer Citroena Xsaro, pred njo pa Renault 11. S Xsaro so bili neprestani problemi in oba sta bila glede vzdrževanja zelo draga proti Astri, in s tega vidika se tudi bolj nagibam proti Insignii.

Upam, da si izvedel, kar si želel vedeti in da ti ne bo kasneje žal.

Lp Luka

se pridružujem tvojemu mnenju. Če bi js izbiral nedvomno opel insignia od teh, ki si jih napisal. Če je ta laguna kot je bila laguna II, potem daaaaaaaaaleč proč od nje. Pa da ne bo spet kdo pametoval, smo mel laguno II, 2.2dci, takšnih problemov kot s tem avtom še ni bilo z nobenim. Tudi prodaja lagune je zelo,zelo slaba, zato že načrtujejo facelift. Opel insigina je zelo zaželjen avto,saj se zelo dobro prodaja. Mislim da je insignia in laguna atronomska razlika, v prid insignii seveda.

vauuu kak s pa ti pametn
mislim da si ful pomagu avtorju teme :roll:
si sploh že sedel v novi laguni?

p.s. res da so včas mel z enimi motorji probleme sam to je blo nekaj let nazaj..

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So apr 04, 2009 9:04 pm

Nova laguna 2.0 16v ga super piči in glede na to, da delaš malo kilomterov bi jaz na tvoje mestu vzel kr bencinerja, pa še novi bo.

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo So apr 04, 2009 9:22 pm

Samo da veš, laguna 2.0 bencin 140 konjev dinamique oprema stane 25.150€ z kovinsko bravo (pravim za konfiguurator).
1.5 dci 110 Konjev ta expression (ena oprema manj) stane 24.000 z kovinsko.
Tako da pride z enako opremo (pač dodaš še nekaj da pride tolko opreme kot dynamique ) cenejša 1.5 dci oz. enaka cena.
Premisli! ;)

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So apr 04, 2009 9:25 pm

roomeo je napisal/-a:Samo da veš, laguna 2.0 bencin 140 konjev dinamique oprema stane 25.150€ z kovinsko bravo (pravim za konfiguurator).
Tako da pride z enako opremo (pač dodaš še nekaj da pride tolko opreme kot dynamique ) cenejša 1.5 dci oz. enaka cena.
Premisli! ;)

človek je dobi za 19k €, kakšnih 25k €, preberi začetek

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo So apr 04, 2009 9:29 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:
roomeo je napisal/-a:Samo da veš, laguna 2.0 bencin 140 konjev dinamique oprema stane 25.150€ z kovinsko bravo (pravim za konfiguurator).
Premisli! ;)

človek je dobi za 19k €, kakšnih 25k €, preberi začetek

Neznaš brat. Govorim za konfigurator.
Sej niso važne te cene, ampak razlika. Razlika je 1.150 v prid dizlu, le da ima nekaj konjev manj. ;)

Uporabniški avatar
tom2
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a tom2 So apr 04, 2009 9:38 pm

1,5 Dci in metal barva, bi me s temi ugodnostmi prišla dobrih 18k€. Sliši se ugodno vendar, kako bi ta "mlinček" kljuboval teži avta? Morda...
Na začetku so ponujali tudi opcijo z malo šibkejšim 2.0 Dci z 96kW oz. z 130KM. Sedaj je ni več na ceniku oz. ponudbi.
tom2

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo So apr 04, 2009 10:02 pm

Ja, ni druge, kot preizkusi.
Pomoje bi pa bilo dovolj za normalno vožnjo. Pa računaj, da je ceneje. ;)

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic So apr 04, 2009 10:51 pm

tom2 je napisal/-a:1,5 Dci in metal barva, bi me s temi ugodnostmi prišla dobrih 18k€. Sliši se ugodno vendar, kako bi ta "mlinček" kljuboval teži avta? Morda...
Na začetku so ponujali tudi opcijo z malo šibkejšim 2.0 Dci z 96kW oz. z 130KM. Sedaj je ni več na ceniku oz. ponudbi.

Če dobiš za podoben dnar 1.5 dizl in 2.0 bencin, bi vzel dizla. Poraba bo 2-3 litre nižja, če boš prtisku bo več, bencinar ma res 30 km več, kar se ti bo poznal na avtocesti, sam pomoje gre tut 110 km čist v redu tja do ene 150 (več ne rabš niti), sploh glede na to, da ma celo dobro aerodinamiko (renault? no way! :P ).
Edina jeba je pri servisih, predvsem izrednih...
Je pa tko, ko boš prodajal, boš skor zagotov dobu več za dizla kot bencinarja, ker dvomim, da se bo miselnost kr tko spremenila.
Pa uspešen nakup ;)

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 So apr 04, 2009 11:13 pm

Na laguni mam porabo cca 13l/100km. Ampak s tem da je 3.0 v6 in z mašine iztisnem kolikor je mogoče. v porabi med 2.0 in 3.0 ni velik razlike, kar ti ponuja v6 je pa neprimerljivo boljše.

lukp
Novinec

Napisal/-a lukp So apr 04, 2009 11:34 pm

Vozil sem Laguno 1.5 cdi 110 KM. Glede na to koliko konjev ima dobro povleče, vendar ti odsvetujem 1.5 cdi expression iz več razlogov:
-ker je 2.0 močnejši, hitrejši in tišji
-pri dynamique opremi dobiš brez doplačila tudi navigacijo 3D z reality view v zahodni evropi z ozvočenjem 4x50W
-expression se meni ne dopade, ker ima klasično ročno zavoro, nima kroma, športnih sedežev, navigacije, slabše oblazinjenje kot dynamique, ki ima delno usnje...

Pri registraciji ni velike razlike z vsem všterim (nove tablice, cestnina) brez kaska:
-1.5 cdi 110 KM stane 760 evrov, z 50% boniteto pa 440
-2.0 16V 140 KM stane 960 evrov, prav tako z 50% boniteto pa 550
200 oz. 110 evrov ni velika razlika.

lukp
Novinec

Napisal/-a lukp So apr 04, 2009 11:49 pm

KOLESAR v vsaki temi imaš neke pripombe. Zadrži jih zase, ker ima vsak pravico do svojega mnenja, kot je tudi napisal avtor teme. Nimajo vsi dobrih izkušenj in povedo svoje mnenje o tem. So ljudje, med drugimi tudi moji starši, ki vozijo Renault, pa čeprav avto včasih ponagaja, in naslednji bo zopet Renault, razen, če jih prepričam v nasprotno.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Ne apr 05, 2009 6:13 am

Ma dejte no nehat nabijat, koliko pije Renault Laguna, se pa jih je tudi za motor Renault izmeril:

Koda: Izberi vse
Mestna vožnja (l/100km)   10,6     
Izvenmestna vožnja (l/100km)   6,3     
Kombinirana vožnja (l/100km)   7,7

Iz tegale se da lepo razbrati, da če furaš kot Schumacher, čemur karavani že v osnovi niso namenjeni, ima motor porabo med 8 in 9 L / 100km ob normalni vožnji s prižgano klimo, lučmi radijem in npr. dvema osebama v avtomobilu. Še za vsak avto katerega sem normalno vozil, si dodal pol litra na kombinirano porabo, ter upošteval tist lister gor / dol, in si vedel približno porabo avtomobila. Na kakšnih relacijskih vožnjah, do 100 na uro, pa se kamot lahko približaš tudi 7,5 L ali manj.

Tak da če se bo avtor res malo vozil, resnično ne vidim razloga, zakaj bi kupil dizla.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne apr 05, 2009 6:50 am

Sam bi pogledal tudi pri konkurenci - Insignia. Predvsem zato, ker ima 6 stopenjski menjalnik in je novejši avtomobil.

Drugače pa tudi Laguna ni napačna - vzel bi jo z bencinarjem - predvsem zaradi tvojih km.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Ne apr 05, 2009 10:57 am

Kolega vozi Laguno 2.0 16V bencinarja (prejsnji model) in ima porabo kot sem jo imel jaz na 1.8 16V in sicer od 7-8 na 100 km. To pomeni da ni dirkač, prestavlja dosti pred rdečim poljem, vseeno pa ni polž na cesti... Ima pa v službo relacijo 20 km s par semaforji in tekočim prometom cca. 70-90 km/h... Jaz sploh ne bi razmisljal več o dizlu, naslednji bo bencinc.
Slika

Uporabniški avatar
tom2
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a tom2 Ne apr 05, 2009 1:01 pm

simply je napisal/-a:Sam bi pogledal tudi pri konkurenci - Insignia. Predvsem zato, ker ima 6 stopenjski menjalnik in je novejši avtomobil.

Nimam čisto nič proti nobeni konkurenci, vendar odločitev je da ostanem pri Renaultu. Kako bi pa izgledalo, če bi se direktor GM npr. vozil z Fordom... :D Malo za hec, malo zares.

Odločitev bo padla v prihodnjih dneh. Še vedno sem pri bencinarju, čeprav se tudi 2.0 litrskega diesla ne bi branil. Vendar se za dobrih 10.000 km letno, verjetno ne splača.
tom2

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Ne apr 05, 2009 1:19 pm

tom2 je napisal/-a:
Odločitev bo padla v prihodnjih dneh. Še vedno sem pri bencinarju, čeprav se tudi 2.0 litrskega diesla ne bi branil. Vendar se za dobrih 10.000 km letno, verjetno ne splača.

ja, saj imaš prav..enim vam je tudi všeč vožnja bencinca...meni naprimer vožnja bencinca sploh ne odgovarja...ja ni kaj, ne maram vozit bencinca,..
enim pa obratn!

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Ne apr 05, 2009 4:00 pm

roomeo je napisal/-a:
tom2 je napisal/-a:

ja, saj imaš prav..enim vam je tudi všeč vožnja bencinca...meni naprimer vožnja bencinca sploh ne odgovarja...ja ni kaj, ne maram vozit bencinca,..
enim pa obratn!

probi enkrat enga bencinarja ala ranga MB 500 (5000cm) ;)

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Ne apr 05, 2009 5:40 pm

ma dobr, tisto je pač užitek v vožnji malo pritisnit. drugače pa pač ne maram bencincev vozi...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov