Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
denzl_car
Nov uporabnik

Napisal/-a denzl_car To apr 07, 2009 7:42 am

Vidim da imate po večini z Audiji dobre izkušnje in mi po večini priporočate naj se odločim zanj. In ravno zato, ker ima večina od vas kar nekaj izkušenj, me zanima, na kaj naj bom pozoren pri nakupu rabljenega Audija A4? Katere so tiste stvari, ki so najbolj dotrajane in je treba biti pozoren na njih in jih pred nakupom preveriti, da ni potem nepotrebnih stroškov? Kakšne izkušnje imate s tem? Sprašujem pa zato, ker z Audiji nimam toliko izkušenj kot morda nekateri na tem forumu in res si nebi želel imeti še z kakšnim večjim servisom problemov.

Lp

Uporabniški avatar
LaKi_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LaKi_ To apr 07, 2009 9:01 am

denzl_car je napisal/-a:LaKi_
Kater servis imaš ti v mislih? Glavni servis pri zastopnikih za Audije je drag kot žafran. Tistih 150-200€ si pa ti verjetno ti mislil, če ti to nekdo naredi tako malo 'na fuš' da s tem nekaj privarčuješ. Pa da ne bo pomote: ti ki delajo serise 'na fuš' so velikokrat celo boljši serviserji, kot pa tisti ki jih 2x preplačaš. Moje mnenje je, da je avto dobro skos vozit k enemu serviserju , ki ga po možnosti osebno poznaš in si med servisiranjem zraven in ne k kakšnemu zastopniku, ki jih drago preplačaš in še zraven ne smeš biti ko ti delajo servis. Poznam primer ko so kolegu 'kao' zamenjali zavorne ploščice in jih je drago preplačal, potem je pa čez 2 meseca ugotovil da so pa to 'kao' pozabili .... Torej, vse je na tem: hočeš imeti štampiljko v servisni knjižici ali ne, ter koliko globoko imaš denarnico? Če pa veš za kakšnega poceni uradnega serviserja za audije, pa mi prosim sporoči.

Kot piše v prvem mojem stavku, servis na 15.000 km, en servisni interval. Veliki servis je drag (500€+), a tega ne opravljaš 2x letno, ne? Sicer pa servise na 15.000 km si lahko delaš sam, boš še najceneje prišel skozi, al pa če daš popoldancu 50€. Velik servis ni problem pri kakšnem popoldancu, jih je kar nekaj, tko da se ni za bat da ga ne boš našel. Če/Ko kupiš Audija me kontaktiraj, ti bom dal kontakt.

Pri Audiju imajo na starejša vozila ugodnejše tarife, kako je s tem pri Peugeotu ne vem.

Primer tvojega kolega se da kako drugače rešiti, a je to stvar druge debate, tko da to pustmo stat.

Glede kakšnih posebnih hib te serije, kakšne roke bi blo dobr pogledat če so uredu, sicer pa za kej več o tem najdeš na kakšnem Audi forumu, ali pa naj ti tu povejo lastniki štiric, mislim da jih je kar nekaj.

LP, LaKi
Težko je danes biti norec, kajti konkurenca je velika.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To apr 07, 2009 11:21 am

Jaz bi vzel mlajšega Peugeot. Neuničljiv HDI motor pa gassa...

Audi A4 pa boš manj zgubil... VALJDA če pride A4 40 000€ enak Peugeot pa 25 000 kateri avto pol več zgubi če 4 leta starega prodaš enega za 15 drugega pa za 12 k €...

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Re: Nakup avtomobila: Audi A4 ali Peugeot 407 ?

Napisal/-a Matjazy To apr 07, 2009 11:41 am

chevy je napisal/-a:
im nobody je napisal/-a:
LaKi_ je napisal/-a:
Če maš večinoma mestno vožnjo sploh v kombinaciji kratkih relacij, o dizlu sploh ne razmišljaj, ker ga boš ubiu
Lp, LaKi

zaka ubiu?no povej mi ti to?a?...avto je za to da se vozi...ne teraj mrzlega dizla pa vročga ugašat...nima to kej škodit če maš kratke relacije...sam pravilno morš delat...čudn da pol bencinarja na dolge razdalje ne ubijaš če je pa boljši za na kratke proge...redni servisi pa je to to...

×2

Moj fotr se že vrsto let vozi do službe 200 metrov v eno smer.
Vzame turbo dizla in nikoli ni bilo problemov. Gre pa kdaj tudi peš,
ko nima veliko stvari za vzet (da ne boste rekli, da je len).

A se nisi "hvalil", da ste imeli z bivšim dizlom precej težav?

Sicer pa tudi jst ne priporočam dizla za kratke razdalje! (kljub temu, da so mi sicer všeč.)

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor To apr 07, 2009 11:47 am

denzl_car je napisal/-a:Odločam se za nakup novega/rabljenega avtomobila in sem zelo v dilemi za kaj naj se odločim? Odločam se med Audi A4, letnik 2002 ali 2003 …peugeot 407 pa 2004 ali 2005.
Vse je v rangu od 8.000 do 10.000 €. Avto kupujem za obdobje 5 ali 6 let, zato me zanima kaj mi priporočate kaj se mi bolj splača kupiti? V dilemi sem pri naslednjih stvareh;

- bencinski motor ali dizelski motor?
- kako je z servisom ? Slišal sem, da je servis za Audi drag kot žafran in niti slučajno nebi vozil Audija k uradnemu serviserju, saj so cene 2x ali 3x dražje …. Samo da bom imel štampiljko v servisni knjižici?
- na internetu sem zasledil da se zelo prodajajo Peugeot-i 407 automatik. Zakaj? Kako je s temi menjalniki in kakšne izkušnje imate? Se to kvari?

Torej, kaj se mi na dolgi rok bolj splača ?

Zanima me tudi, katero Banko bi mi najbolj priporočili, da ima dobre možnosti financiranja s krediti. Na NLB se mi zdi, da so kar zelo 'požrešni' !

Aja pa še tole; kje na internetu lahko preverim, ali je vozilo morda ukradeno? Menda obstaja ena internetna stran, kjer lahko preveriš ali je vozilo ukradeno ali ne? Pa ne mislim tisto na avtocenter.si.

Lp

Izberi preprosto najboljše - po ogledu in testni vožnji.

LP

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba To apr 07, 2009 1:18 pm

denzl_car je napisal/-a:Mene zdej bolj zanima, na kaj naj bom pozoren pri nakupu, ne kok ma od koga fotr do službe?

pri A4 so ponavadi problem samo sprednje roke. turbina tako kot pri vsakem turbincu crkne če ne zna folk delat z njo. pred mescem kupil A4 1.9TDI 96kW 2003, prejšnji teden redni servis pri debevcu v mengšu 180€. super avto, kombinirana poraba pod 7L brez problema, pod 6 če res šparaš in tudi manj pri relacijah. Udobje in oprema sta pa tudi na nivoju.

o HDI ti bo pa kdo drug povedal
Bad things happen to good people all the time for no reason!

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
denzl_car
Nov uporabnik

Napisal/-a denzl_car To apr 07, 2009 1:35 pm

red_mamba - hvala lepa za info. Pa hvala tudi za informacijo o ugodnem servisu v Mengšu!

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson To apr 07, 2009 3:33 pm

mi smo ga meli pri hiši kar 6 let, od 2001 do 2007, foter kupil takrat praktično takoj, ko je prišel u slo in z njim ni blo nikakršnih problemov, poraba okol 6l, prodali pri 150kkm fotrovemu bratu in laufa še zmeri, servisiran je bil pa redno pri pooblaščencu v velenju(avtocenter meh), je bil pa limuzinska izvedba(96KW)

PS; stroški pa tut niso bli visoki, ti povem iz prve roke, ni treba vsakemu verjet(baba čula, baba rekla), veliki servis pri 100kkm je bil par sto eur(v današnjem dnarju-takrat pa pod 100tisočakov)

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy To apr 07, 2009 3:59 pm

Matjazy je napisal/-a:
chevy je napisal/-a:
im nobody je napisal/-a:
LaKi_ je napisal/-a:
Če maš večinoma mestno vožnjo sploh v kombinaciji kratkih relacij, o dizlu sploh ne razmišljaj, ker ga boš ubiu
Lp, LaKi

zaka ubiu?no povej mi ti to?a?...avto je za to da se vozi...ne teraj mrzlega dizla pa vročga ugašat...nima to kej škodit če maš kratke relacije...sam pravilno morš delat...čudn da pol bencinarja na dolge razdalje ne ubijaš če je pa boljši za na kratke proge...redni servisi pa je to to...

×2

Moj fotr se že vrsto let vozi do službe 200 metrov v eno smer.
Vzame turbo dizla in nikoli ni bilo problemov. Gre pa kdaj tudi peš,
ko nima veliko stvari za vzet (da ne boste rekli, da je len).

A se nisi "hvalil", da ste imeli z bivšim dizlom precej težav?

Sicer pa tudi jst ne priporočam dizla za kratke razdalje! (kljub temu, da so mi sicer všeč.)

OFF:
Težave so bile od dneva nakupa (rabljeno vozilo), predvsem z elektroniko, pa še je bilo tega... in to samo z enim avtom (Astra G). Občutljiva zadeva kot turbina ni trpela posledice - je v redu laufala, pa se avto ni nikoli po ''teranju'' takoj ugasnil in mrzlega se ni nikoli čez 2000 RPM. Smo pa imeli ene par dizlov ja in z nobenim nič narobe.
Sem pa alergičen na izraz ''dizel ni po mestu in kratke ture, ga ubiješ, ipd.''

lp
Zadnjič spremenil chevy, dne To apr 07, 2009 4:07 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
denzl_car
Nov uporabnik

Napisal/-a denzl_car To apr 07, 2009 4:01 pm

Eko da mal sporočim,

danes bil na ogledu: Audi A4, letnik 2002, 160.000km

Avto prižgem in laufa nekaj minut, jz si avto ogledujem, odprem vse pokrove, na hitro pregledam podvozje, preverim vso elektroniko itd … potem pa začneva s tipom debatirat:

- roke so bile zamenjane pri 120.000 km …

… in po 10 minutah prostega teka avtomobila, pazi to, avto dobesedno ugasne sam od sebe. S tipom sva se pogledala in mi je začel hitro razlagat, kako je to mogoče saj je bil pred kratkim opravljen servis. Avto poizkusiva usposobiti tudi z dodatnim akumulatorjem, a Audi A4 ni dal od sebe pravih znakov življenja. Jz srčno privoščim tistim ki vam ta Audi ne nagaja, ampak tale izkušnja z Audijem mi je dala krepko za razmislit. Sicer mi je zatrdil, da bodo to popravili itd … ampak, po moje se tle ne splača več kej praskat?

O imenu avtohiše (zaenkrat) nebi preveč naglas ....

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay To apr 07, 2009 4:58 pm

glede na ta primer, ne moreš sodit komplet proizvodnje A4 ;)
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba To apr 07, 2009 5:17 pm

jaz ti priporočam da od kake privvat osebe kupiš avto.

1. ker boš iz prve roke videl kako so skrbeli za avto
2. ker ga boš ceneje dobil kot v AH pa še za ceno se boš lažje pogajal.

jaz sem na koncu dal vsaj 2500 manj zanj kot so bile cene v AH :o

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 To apr 07, 2009 5:50 pm

xandrej je napisal/-a: Neuničljiv HDI motor pa gassa...

Sanjej poba,da je neuničljiv... :roll:

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson To apr 07, 2009 6:52 pm

zdej na enem primerku ti ni treba sodit, js bi si na tvojem mestu vzel čas in res poiskal kak lep primerek, nekje 100kkm, s pravkar opravljenim velikim servisom, od prvega(privat) lastnika in s potrjeno servisno knjižico, ni se ti pa treba zaletavat, ker boš mel avto 5-6let(al kolkr si napisal), da ti ne bo pol še žal zaradi zaletavosti in nepremišljenosti, ker tu ne kopuješ "kile kruha"

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay To apr 07, 2009 6:55 pm

v teh "avtohišah" sem gledal tud sam audije A4 A6... vsi so imeli čudežno pod 160k km...
privat pa večina 180-200k km realnih vsaj.. ;)
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 To apr 07, 2009 9:46 pm

Noben ni pocen za vzdrževanje pa noben ni poseben biser vzdržljivosti.

Druge znamke ni pridejo v poštev ?

lp

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun To apr 07, 2009 11:18 pm

red_mamba je napisal/-a:jaz ti priporočam da od kake privvat osebe kupiš avto.

1. ker boš iz prve roke videl kako so skrbeli za avto
2. ker ga boš ceneje dobil kot v AH pa še za ceno se boš lažje pogajal.

jaz sem na koncu dal vsaj 2500 manj zanj kot so bile cene v AH :o

s tem se popolnoma strinjam

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Sr apr 08, 2009 6:22 am

jay je napisal/-a:v teh "avtohišah" sem gledal tud sam audije A4 A6... vsi so imeli čudežno pod 160k km...
privat pa večina 180-200k km realnih vsaj.. ;)

saj to je po večini glavna napaka folka, k si misli "da ma pod 100kkm avto pol je pa vse ok z njim".

Oba moja oooo sta bila kupljena pri okoli 175kkm. A4 celo brez potrjene servisne knjige, pa je avto 100x bolje ohranjen kot 99% tistih, ki jih AH prodajajo. Tudi pri debevcu so potrdili, da je avto v odličnem stanju :P

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr apr 08, 2009 7:18 am

snikerson je napisal/-a:zdej na enem primerku ti ni treba sodit, js bi si na tvojem mestu vzel čas in res poiskal kak lep primerek, nekje 100kkm, s pravkar opravljenim velikim servisom, od prvega(privat) lastnika in s potrjeno servisno knjižico, ni se ti pa treba zaletavat, ker boš mel avto 5-6let(al kolkr si napisal), da ti ne bo pol še žal zaradi zaletavosti in nepremišljenosti, ker tu ne kopuješ "kile kruha"

Tudi privat lastnik lahko obrne km in ponaredi servisno knjižico (vsaj štemple), a je to seveda redkeje kot pri AH, hkrati pa še sam psihološko oceniš človeka - če je tip za take mahinacije.

Če pri AH, je pa verjetno boljša varianta pred velikim servisom in za manj denarja (itak ne moreš zatrdno vedet, koliko km ima in koliko km pred v. servisom je - reskirat se ti pa ne splača, zato mnogi preventivno delajo v. servis), nato pa z razliko narediš veliki servis v svoji režiji, hkrati ob tem dobiš boljši vpogled v stanje avta (motorja).

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Sr apr 08, 2009 7:19 am

Evo, sam imam A4,2003 1,9 tdi. Zadnji servis na 120.000 km/230 €, pri Mesojedcu. Najdražji servis je bil na 90.000 km/700 € - zamenjani vsi jermeni ter vse, kar za sabo potegne, sicer se cene gibljejo med 200 - 300 €. Noben vitalni del še ni bil menjan, res pa je da sem kupil nov avto, pa ti povem, da se še vedno vozi kot nov. Nobenih čričkov od znotraj, mašina prede ku mucek. Kljub temu, da je avto že 30.000 km čipan na 160 KS/360 Nm, ima še vedno prve!!! zavorne obloge in prve diske...Smo preverili na servisu - spredaj je še 1/3 oblog, zadaj 1/2, torej bo prva menjava šele pri cca 140-150 tkm. Ko turbina zagrabi, pa niso več heci , he, he...NIKOLI še nisem dolival olja, razen po prvih 5000 km, ko je bila mašina nova, sem dolil 1/2 litra, potem pa niti kapljice več. Še vedno je noter prvi akumulator z normalno napetostjo - brez da bi mu kdaj dolili destilat.Itd., itd.

Vse kar je bilo treba do sedaj zamenjati, je bil prednji desni lager na 70.000 (zelo nenavadno, verjetno je bil vgrajen slab del) in potem še ventilator klime. Avto je bil spuščen (slabo za podvozje), zdaj sem mu zaradi družine, ki se mi je obilno povečala, :lol: vrnil original podvozje, ampak ni problemov ne z rokami, ne s končniki, ne z obesami (sem naročil, naj na servisu dodatno preverijo!).

Z avtom sem zadovoljen in upam, da ne bom imel kakšnih posebnih problemov, prodati pa ga še dolgo ne mislim. Svetujem ti, da ne glede na tvojo slabo izkušnjo z verjetno zgonjeno 4-ko, da še malo pogledaš, pa primerjaj enega in drugega. Kot zanimivost ti naj povem , da se v Nemčiji dobi letnik 2005, recimo karavan, s 50.000 km (če ni zbit števc) že za 7.000 € in z garancijo.

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov