Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Sr apr 08, 2009 6:06 pm

Ko sem videl CC-ja sem kupil A4,sta pa oba bisera. Za isto ceno boš pri CC dobil več opreme, a po drugi strani boš več izgubil z leti.Odloči se po svoji volji.

Pa dober nakup ;)
CARPE IMPREZAM

BOKI81
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a BOKI81 Sr apr 08, 2009 6:34 pm

Tudi sam se odločal med tema dvema modeloma, odločil sem se za audija. Passat je lep ampak zelo nepregleden, še posebej če si višje rasti. Je pa res da pri passatu dobiš veliko več opreme za manj denarja.
Lp

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Sr apr 08, 2009 6:41 pm

Pri enem ali pri drugem imaš možnost tako imenovanega igranja frajerja, če pa ti je za to vseeno, pa boš dobil obilico opreme in enake kakovosti za tako ceno samo pri

ŠKODI SUPERB

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Re: Passat CC ali Audi A4

Napisal/-a Doktor Če apr 09, 2009 10:19 am

Mille je napisal/-a:Pozdravljeni,

torej kupujem malo večji avto za daljše razdalje pa tudi krajše po mestu. Naredim cca: 15-20 tisoč km letno.
Proračun in ugodni finančni pogoji mi dopuščajo da lahko izbiram med dvema avtomobiloma, ki sta prišla v moj najožji izbor : Passat CC in Audi A4.
...
Prosim za vaša mnenja.
Hvala!
Lp

Osebno bi kupil AUDI-ja - ker kot pišeš finance niso problem.

Čim začneš razmišljat v smislu - plačano : dobljeno potem nisi pravi kupec AUDI-ja.

Razlike poroti CC-ju so (bistvene), treba pa jih je primerno plačati. Za (tipičnega) kupca AUDI-ja je to nekaj samoumevnega.

V primeru, da bi razmišljal po tvojem sistemu plačano:dobljeno bi razmislil o ŠKODI SUPERB 3,6 FSI, kjer dobiš za praktično isto ceno to :

http://www.youtube.com/watch?v=ANirr56srC0

... z nekoliko spremenjenimi nastavitvami (motor, podvozje ... ), drugačnim ambientom in značko, vendar popolno opremo.

Za ceno solidno opremljenega AUDI-ja pa praktično izčrpaš seznam doplačil, kjer ne manjka niti TV skupaj z navigacijo in dobro akustiko.

Res, da je "samo" ŠKODA - kar pa je lahko (velik) plus. V vsakdanjem prometu za šalo prehitevat konkurenčni/povprečni SLO premium razred A4, serijo 3, razred C, ALFO 159 z 2 l dizlom in opazovati face lastnikov v ogledalu - neprecenljivo, ker noben drug avto nimajo tako "pod častjo" kot ŠKODO.

Tako nekako pa zgleda "za volanom"

http://www.youtube.com/watch?v=woXnNlel ... re=related

LP

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če apr 09, 2009 5:49 pm

Meni se mi pospeški pri Škodi ne zdijo nič posebnega - moje lastno opažanje.

Ampak če človek cilja na Audi A4 in Passat CC, ki sta roko na srce bolj nastopaška avtomobila mu Superb ne diši - še posebej njen zadek.

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Če apr 09, 2009 8:56 pm

Ceprav je odlocitev najbrz zelo tezka, mi je vizualno passat malce bolj dovrsen... sej ne pravim da audi ni, sam passat bolj izstopa, izgleda cist in.
A4 je pa tut zakon, ni da ni, sam ksenon+ pa mora bit.
[size=75]Volvo. For life.[/size]

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Če apr 09, 2009 9:54 pm

cc je mnogo mnogo lepši pa še z onimi ledikami ne šajnaš okoli ko kaki krispam!

Jaz bi definitivno Passata CC... Kupi si avto ki ima opremo ne samo zato da boš okolico zadovoljeval. Misli na svojo rit. Preštudiraj kaj kateri ponuja pa koliko imata oprema pa to...

Veyron
Nov uporabnik

Napisal/-a Veyron Če apr 09, 2009 10:30 pm

Heh se smejem k berem nekatere komentarje:
- kupi ta avto ker zgleda mnogo lepši in ti bodo ljudje zavidali. Tipično slovensko razmišljanje.

Kupi tisto kar je tebi všeč, ker avto zase kupuješ in ne zaradi drugih!

Drugače pa tudi jst pogledujem za passatom cc.

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Če apr 09, 2009 11:21 pm

simply je napisal/-a:Meni se mi pospeški pri Škodi ne zdijo nič posebnega - moje lastno opažanje.

Štirje so v avtu:)

Sicer pa kakor sem razbral iz prvega posta, človek ne išče nekih hudih zmogljivosti tako, da je ta škoda čist preveč. Se pa splača vzet z 1.8tsi al pa celo 1.4tsi(200Nm). Zgleda pa sploh ne slabo. Tud zadek s pravo barvo v resnic ni slab. Mille vsaj probat pejt, da si ustvariš mnenje.

lp

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor Pe apr 10, 2009 9:41 am

simply je napisal/-a:Meni se mi pospeški pri Škodi ne zdijo nič posebnega - moje lastno opažanje.

Ampak če človek cilja na Audi A4 in Passat CC, ki sta roko na srce bolj nastopaška avtomobila mu Superb ne diši - še posebej njen zadek.

Razumem - če imaš doma "raketo" s pospeškom 5 s do 100 km/h.

Kaj pa je potem posepešek A4 oz CC, ki je še toliko slabši od "nič posebnega" ?

LP

Luks1
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a Luks1 Pe apr 10, 2009 10:22 am

Brezveze ga prepričujete o Škodi Superb, če je že na začetku napisal, da izbira med A4 in CC.

Jaz bi izbiral predvsem z očmi med tema dvema, saj ostalo je vse podobno. Motor pa definitivno vsaj 160 turbo konj. Meni je lepši CC.

Mille
Nov uporabnik

Napisal/-a Mille Pe apr 10, 2009 12:17 pm

Vsakršno mnenje je dobrodošlo in ga z veseljem preberem. Odločitev mi res ni lahka, čeprav gre za odločanje na katerega sem čakal in garal več let :D

Vsekakor ostajam pri izbiri CC ali A4, in vse ostalo odpade--tudi Superb, ki sem ga šel pogledal in roko na srce, avto je res dobro in domišljeno (uporabno) narejen, sam mi pač ne potegne..
Čustva me vlečejo k CC, razum pa k A4, odločitev pa definitivno pade po praznikih.
Lepo praznovanje vsem!

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor Pe apr 10, 2009 2:51 pm

Mille je napisal/-a:Vsakršno mnenje je dobrodošlo in ga z veseljem preberem. Odločitev mi res ni lahka, čeprav gre za odločanje na katerega sem čakal in garal več let :D

Vsekakor ostajam pri izbiri CC ali A4, in vse ostalo odpade--tudi Superb, ki sem ga šel pogledal in roko na srce, avto je res dobro in domišljeno (uporabno) narejen, sam mi pač ne potegne..
Čustva me vlečejo k CC, razum pa k A4, odločitev pa definitivno pade po praznikih.
Lepo praznovanje vsem!

Enako voščim tebi in ostalim s foruma !

... in dobro izbiro.

LP

Mille
Nov uporabnik

Napisal/-a Mille Sr apr 15, 2009 7:04 pm

..in zmagovalec je....Passat CC :vrum

lp

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Sr apr 15, 2009 7:11 pm

Mille je napisal/-a:..in zmagovalec je....Passat CC :vrum

lp

Kaj pa slike in to?

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr apr 15, 2009 7:13 pm

a si se odločil in položil aro?
čestitam!!
lp

Mille
Nov uporabnik

Napisal/-a Mille Če apr 16, 2009 9:18 am

King1 je napisal/-a:a si se odločil in položil aro?
čestitam!!
lp

Hvala!
Ja avto je naročen. Za predstavitev pa bo potrebno počakati najmanj 2 meseca.
Lp

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Če apr 16, 2009 9:43 am

Mille je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:a si se odločil in položil aro?
čestitam!!
lp

Hvala!
Ja avto je naročen. Za predstavitev pa bo potrebno počakati najmanj 2 meseca.
Lp
Daj malo napiši, kaj točno si naročil (motor / barva / dodatna oprema)...
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

ojanez
Nov uporabnik

Napisal/-a ojanez Če apr 16, 2009 10:27 am

Mille je napisal/-a:..in zmagovalec je....Passat CC :vrum

lp

Čestitam, dobra izbira :)
Tudi sam sem pred pol leta kolebal med tema dvema avtomobiloma. Na koncu sem se odločil za CC-ja. Zakaj? Niti sam ne vem natančno, nekako me je bolj potegnilo k cc-ju. Seveda je imela določeno težo tudi cena, ki je pri primerljivo opremljeni a4 konkretno višja.
Glede 4 sedežev pa nisem imel niti sekunde pomisleka. Sploh se ne spomnim, kdaj sem nazadnje vozil 4 sopotnike, niti ne vidim potrebe, da bi jih kdaj moral.

Mille
Nov uporabnik

Napisal/-a Mille Če apr 16, 2009 1:30 pm

Kot sem že v prvem postu napisal sem se odločil za bencinarja - islandska biserna barve z zatemnjenimi zadnjmi stekli. 8)
Med omembe vredno dodatno premo sem vzel 18 col platišča - interlagos, lane Assist, Park assist s kamero, multifuncikiji volan, RDC 510, tempomat, ter seveda alarm Plus.
Imam še teden dni časa, če še odločim za ksenon.. ne vem ali bi ali ne bi. cca 1200 Eur ni mal, zdej glede na to da nisem neki nočni driver, je to mal brez veze. Kaj menite?

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov