Napisal/-a brett So apr 18, 2009 1:07 pm
Sam imam 1.0 VW polo let. 99 (temno modra barva-res izredno hvaležna barva!!).
Sem drugi lastnik (lastnica pred menoj je naredila cca. 16 tisočakov v 5 letih) in imam 89 tisočakov narejenih, pa nobenih vidnejših težav. Edino pred letom dni mi je crknilo centralno zaklepanje (popravilo 55 EUR).
Avto dela kot urca, in čeprav je le delno garažiran (čez vikend), nisem imel pozimi nobenih težav z vžigom. Rje na karoseriji ni (prvi zanki se kažejo edinole na loncu izpušnega sistema), olja ne žre, porabo pa imam čez leto povp. 5,5L/100km, pozimi pa tam okoli 5,8L/100km. Če pa so daljše ture pa pade celo na 4,2L/100km (preverjeno 4x). Povprečno z enim tankom naredim preko 800km, pozimi malce manj. Relacije, ki jih naredim so največkrat med 15 in 25km. Je pa res, da ga nikoli ne ganjam preko 110km/h, razen na nekaj mesecev, da se malce "stroj" prediha. Prestavno razmerje imam vedno med 2200 in 2800 obratih/min, v višjo pa prestavim pri dobrih 3000obr./min.
Vse to se posledično pozna pri avtomobilu, saj mi tako zmnernost hvaležno kaže in mi ne dela nobenih preglavic.
Se bom pa v dobrem mesecu dni ločil od njega, ker me že čaka novi golf! Mljask!:twisted:
Sam ga ne mislim prodati vsakemu - tako kot si bo bodoči lastnik ogledal avto, če je OK, si bom jaz lastnika, če je OK, ker nočem, da avto pride v roke kašnemu "modremu dirkaču". Je škoda avta.
LP