Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Če apr 16, 2009 1:35 pm

mihaing je napisal/-a:O tem koliko imam pojma se nebi ubadal ker sem zamenjal preko 10 vozil višjih klas.

Za mustanga vem da ima zadnji pogon, drugače pa je v tem primeru motor čisto konkurenčen novemu EVU.

a si prepričan, sem gledal črno izvedbo mustanga v avto lescah in tudi vem od koga sta, in če ja za vas to dober avto :shock: , je lep ima shelby predelavo zunanjosti, notranjost je 20 let uzadi, radio in gumbi za klimo, takih ni v corolli 92 letnik,pa to je avto za 38000 eurov, črni ima avt. menjalnik, in če s tem ti lahko konkuriraš motorju evota ali impreze, ti ga jaz kupim...sicer ti kupuješ avto, zato je tvoja odločitev, samo ne s*** z nekimi nebulozami....pa nočem nobenega kreganja, avto mi je hud, do prve vožnje.....pa zvok ubija :lol: , to je pa tudi vse...in če hočeš neki višji rang športnikov malo dodaš pa imaš lexus isf iz USA,.....itak pa za frajart ne rabiš konjev ;) v tem primeru je pa mustang več kot odličen...drži se nissana 350Z

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Če apr 16, 2009 1:43 pm

Tudi jaz se ne mislim kregati. Če bi si malo pogledali podatke, mislim da bi EVO spičil Mustanga (če govorimo o 300KM izvedbi).

Drugače je notranjost obupna tudi pri 350Z. Medtem ko pri Hyundaju ni debate o lepoti. Primankuje mu samo zunanja atraktivnost

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Če apr 16, 2009 1:52 pm

Mah če bi že hotel nekaj ala mustang bi definitivno kupil 2010 Camaro. Ima precej boljše podvozje, preizkušen in tunan je bil na Nurburgringu, ima Brembo zavore... skratka precej sodobnejšo tehniko pa še vedno mega rohneči motor pa muscle car feeling in izgled.
http://www.chevrolet.com/allnewcamaro/#
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Če apr 16, 2009 2:00 pm

hud stroj tale mustang in vse lepo in prov in ti ga kr nabav če ti srce poželi :lol: , sam kaj ko pride zima in če ga misliš uporabljat dnevno in so slabi pogoji na cesti potem pa postane mal neuporaben, razn če ga daš na toplo v garažo pozim in ga ne takneš do aprila, pol ni panike..........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Če apr 16, 2009 2:07 pm

ja saj opcij je še vedno veliko. Seveda je praktičnost vsekakor priporočljiva.

Jaz osebno bi najraje kupil M3, ampak veliko dam na exsluzivo, torej evropske znamke (+JAP) nikakor ne pridejo v poštev.

Kupil bi nekaj neevropskega, malo močnejšega (ne ravno 6.1) in atraktivnega, seveda pa so finance že omejene.

vsekakor bi bilo potrebno malo pogledati kakšni modeli obstajajo v ZDA, ki bi dosegali te kreterije.

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Če apr 16, 2009 2:39 pm

kaj pa kakšna corvetta, v slo jih itak ne velik, mogoče kakšna posebna serija..

Uporabniški avatar
ales.
Uporabnik

Kraj: celje

Napisal/-a ales. Če apr 16, 2009 2:42 pm

Zadnjič spremenil ales., dne Če apr 16, 2009 2:48 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
[url=http://www.Slikomat.com/slika/3671979.htm][img]http://www4.slikomat.com/09/0324/wa3-100-17.jpg[/img][/url]

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Če apr 16, 2009 2:48 pm

TOYOTA je napisal/-a:kaj pa kakšna corvetta, v slo jih itak ne velik, mogoče kakšna posebna serija..

Pogoj so vsaj štirje sedeži in ne 6.0 motor. Pa za 30k ne dobiš nobene "pametne"

Ta mustang z 4.6 je max

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Če apr 16, 2009 2:51 pm

ales. je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2715960&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2782203&show=1
tole uzem je atraktiven pa še hemi motor

Un tadrugi ga pa seka. Morda ima status oldtaimerja kar je za zavarovalnico cel smeh. Dober predlog.

Morda ve kako je z tehničnem (plini,...) za taka vozila

hartge
Novinec

Napisal/-a hartge Če apr 16, 2009 2:58 pm

Dej nestoj glumit! Ce bi bil res tak "PAKETAR" sploh tle nebi zgubljal casa... bi kupu avto in to je to...
Decapotabile

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Če apr 16, 2009 3:07 pm

hartge je napisal/-a:Dej nestoj glumit! Ce bi bil res tak "PAKETAR" sploh tle nebi zgubljal casa... bi kupu avto in to je to...

Ni ti dolžnost brati in odgovarjati na poste. Tisti ki to hoče bo že odgovoril.

Drugače pa sem še zdaleč od parketarja. Sem navaden delavec, ki mu trenutno avtomobili pomenijo največjo strast (poleg downhilla). Pri nakupu avtomobile ne mislim biti zagnan, ker zadeva za moj žep vseeno ni poceni.

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Če apr 16, 2009 4:20 pm

ja moraš pretehtat kaj ti je pomembnejše - izgled&rohnenje motorja vs. hitra vožnja.
Definitvno je ta mustang zelo kulski in če ti je to dovolj, potem vzemi mustanga...
Če ti je pa pomembnejši performance, potem pa ta odpade.. in raje kakega 350Z ipd.

Impreza&Evo sta itak čist druga klasa in mustang nima šans proti njima, sam če mu nista všeč potem brezveze omenjat.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če apr 16, 2009 4:55 pm

mihaing je napisal/-a:
ales. je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2715960&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2782203&show=1
tole uzem je atraktiven pa še hemi motor

Un tadrugi ga pa seka. Morda ima status oldtaimerja kar je za zavarovalnico cel smeh. Dober predlog.

Morda ve kako je z tehničnem (plini,...) za taka vozila

Konretno tale Chevy nova še nima statusa oldtimerja, ker še ni homologirana v slo. Vendar to ni noben problem, homologacijo in certifikat se za ta avto dobi BP!
Oldtimerjem s certifikatom ne merijo izpuha.
Avto in lastnika poznam zato vem, da je zelo dobro zrihtan.
Itak sem ti pa hotel predlagat, da si morda raje omisliš kakšnega muscle klasika saj so veliko bolj atraktivni in za ta denar, ki si ga ti pripravljen dati za avto lahko dobiš popolnoma brezhibnega in zanesljivega.
Corvette je pa v Slo zeeeelo veliko in niti ni neka atrakcija.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Če apr 16, 2009 5:04 pm

Vem, da so taki avtomobili skoraj neuničljivi, pa vendar me zanima dobava delov v slo?

Morda veš kakšni so pogoji za pridobitev statusa starodobnika?

Povem iskreno, da sem že parkrat hotel kupiti podobnega klasika in sicer camara ss, vendar nimam j**c, pa ne vem zakaj.

Glede dotičnega Chevroleta nove: enkrat sem v Mengšu videl podobnega, morda celo enakega, mislim da mi je pritisk narasel na 200. Dobesedno trga v vseh pogledih. Se pravi da je na to ceno potrebno plačati še davke in podobno?

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Če apr 16, 2009 5:08 pm

Sej tale avto je iz Mengša.

In dele ni problem dobit, so tukaj v 1 tednu iz USA. Cene pa so precej nižje, kot bi recimo vzdrževal nek podoben evropski avto.

Pa še glede delov imaš tako veliko izbiro, da glava peče, medtem ko za evropske ponavadi ni take izbire in vse,kar je ni stock, je u iber drago.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Če apr 16, 2009 5:19 pm

Prijatelj iz San Francisca mi je rekel da se da še večino ameriških top klasikov dobesedno sestaviti po delih in to novih, ker baje še vedno vse proizvajajo.

Kar se pa tiče nadgradenj pa itak "pol" ameriške industrije živi samo od tega, izbire je res čuda.
grem malo pokontaktirat lastnika

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če apr 16, 2009 5:36 pm

mihaing je napisal/-a: Se pravi da je na to ceno potrebno plačati še davke in podobno?

Za to vprašanje najbolje, da pokličeš lastnika. Trenutno ne vem točno kaj se dogaja z avtom, ko sem nazadnje govoril z lastnikom je omenjal, da bo pridobil certifikat homologiral in uvozil. Morda je zdaj celo že opravil kaj od tega. V vsakem primeru pa to niso veliki stroški.

Drgač pa tko, kot je _BANDIT_ napisal: dele se dobi VSE!! Iz USA ali pa tudi z Nemčije. In so proti EU in Jap velikokrat prav smešno poceni!

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Če apr 16, 2009 6:01 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2782203&show=1 zmaga :woohoo

men osebno skoraj najlepši avto. ampak to ni za dirkat.

opombe: menjava možna samo za denar :lol:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Če apr 16, 2009 6:03 pm

Tale Nova je super :) v primerjavi z mustangom ziher boljša izbira...če se ti gre za exkluzivnost :)
Pa tudi novi Camaro je noro lep, kot je Infiniti predlagou...sam vprašanje kake so tam cene :S
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če apr 16, 2009 6:23 pm

el_diablo je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2782203&show=1 zmaga :woohoo

men osebno skoraj najlepši avto. ampak to ni za dirkat.

Pa prav to je za dirkat!!!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov