Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mercedes320cdi
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mercedes320cdi Ne feb 14, 2010 10:35 am

problem je v tem da avti ki so pod ceno in slo in .. res zginejo v nekaj urah in se čez 1 teden zopet prodajajo za 1000 € večjo ceno. Nekaterim je to služba in skoz visijo na avto.net, takih je na stotine.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne feb 14, 2010 11:26 am

qwe je napisal/-a:KAj mislite, da je lahko dobiti avto s SLO poreklom?

Če so, tudi zelo hitro zginejo. Danes je eden v 3 urah že brisal oglas.

Za to rabiš potrpljenje. Sam sem 3 mesece česal avto.net in naletel na nekaj slabo ohranjenih vozil in sleparskih lastnikov. Enkrat me je pičilo in sem pogledal na bolho in glej - dobim ravno tak avto kot sem ga dolgo iskal (1.lastnik in Slo poreklo). Drugi dan je že bil v moji garaži in še danes mi odlično služi. Zanimovo, da ga je lastnik dal samo na bolho in nikamor drugam :D

cray
Nov uporabnik

MIPOMA

Napisal/-a cray Ne jun 20, 2010 10:58 pm

Vstran od tega prodajalca.
Ne drži besede. Te prinese okoli brez kakršne koli slabe vesti.
Avtomobili so na videz brezhibni. Na videz!

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Po jun 21, 2010 7:47 am

Ampak jaz ne razumem.. kaj vsi mislite da ljudje v tujini pa vozijo avtomobile in sploh ne delajo servisov ?
Je pa logično da ko kupiš rabljen avto s t.i. sumljivo preteklostjo ti mora biti jasno da boš delal velik servis če nočeš sranja, pa tudi če je predvčerajšnim vpisan glavni servis v knjigo.

Velja pa za te dilerje (pomojem mnenju kar za vse) da te napizdijo brez slabe vesti, enkrat bolj drugič manj.

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Po jun 21, 2010 9:01 am

Fora je v tem da je pri nas miljon avtomobilov iz tujine, so med najcenejšimi na avto.netu, z najlepšimi čarobnimi kilometri in v nulo ohranjeni....kar pomeni da v tujini kjer ga je "švercer" kupil ni bil avto tam nič od tega kar sem napisal. Seveda se najdejo tudi avti kot se zagre iz tujine ampak so približno enake cene kot teli naši s tem da je poanavdi bolje opremljen. Vsak od nas lahko poglede cene tujih ponudnikov na tujih straneh in avti baš niso tako cenejši, sploh da bi se jih šverjecu splačalo voziti od tam za par sto eur cenejši avto. Kupijo kante in naredijo tak lep make over pa še zaslužijo.

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Po jun 21, 2010 9:06 am

jest si clo upam trdit da kaksen avto visjega razreda recimo iz nemcije je bolj vzdrzevan kot slovenski, saj na prvi uc je blo vidt tko. Pri nas veliko ljudi kupi avto in samo toci olje in bencin not potem so pa problemi pri 100.000km odpoveduje vse zivo
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Po jun 21, 2010 9:51 am

Grega_ če kupiš nek primerek avtomobila ki je v primerjavi z ostalo ponudbo recimo 15 - 20% cenejši ti mora biti jasno da ima neko pomankljivost - kakšna napaka, razbit ali veliko km (če se to šteje pod pomankljivost ?)..

Jaz sem imel dva avtomobila ki sem jih kupil preko posrednika - s prvim nobenega problema - je bil takrat med dražjimi in pa drugi s katerim je bilo nekaj manjših težav ampak nič posebnega - in je bil ravnotako glede na ponudbo med dražjimi.

Kakorkoli že.. treba si je vzet čas za nakup avta in obvezno avto z mehanikom pregledat pa premerit z merilcom laka, to so pomojem neke osnove stvari ki jih je terba opravit pri avti ki se ti vizualno dopade.
Ampak seveda to še ne pomeni da se vseeno neboš nasral so pa možnosti manjše. :D

trzug
Nov uporabnik

Re: MIPOMA prodaja avtomobilov?

Napisal/-a trzug So dec 11, 2010 11:04 pm

Kaj pa pravite na oglase od tega MIPOMA ki jih ima za tele bolj "poceni" Renault Scenic(e)? Recimo tale:

Ko sem ga poklical glede kilometrov je reku, da jih imajo vsi nekje od 127-140k, ... le zakaj jih ne napiše na oglas?
Na slikah zgledajo full dober, pa vsa oprema itd....

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4321928&show=1

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

trzug
Nov uporabnik

Napisal/-a trzug So dec 11, 2010 11:41 pm

Saj sem, ravno zato sprašujem ker izgleda totalni loto, eni ok, drugi full zanič. Vsega supaj je pa 6 postov na tem forumu, nekako ne tako veliko kot bi pričakoval če je res kaj full narobe z njim....

border_
Novinec

Napisal/-a border_ Če dec 22, 2011 7:59 pm

Sam gledam tale avtomobil... http://www.avto.net/mipoma/ad.asp?id=5448962

Prebral sem vse mozne forume... eni pravjo nategator drugi posten clovek... tip ima trgovino z avtomobili ze 12 let... torej, ce bi bil nategator, je danes nebi imel vec. Oz vsaj ne pod tem imenom, ki jo ima ze 10 let.

Tip res bluzi in bluzi... vsi avti so res pred servisom, ki sicer stane 1000 eur in picis dalje. Da ti garancijo za doplacilo 400 eur 1 letna Intensa. Oz 30 dnevno po zakonu.

Ima kdo kaksne nove izkusnje? Avti so iz FRANCIJE.

.Dk.
Nov uporabnik

Napisal/-a .Dk. Če dec 22, 2011 8:16 pm

on dost iz francije vozi puca mu jih moj sosed ter polira amm ena laguna ta novi model je bla najslabša kaj sem jih videl turbina glasna full drugač pa še kr ok avte uvaža tak ...

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Če dec 22, 2011 8:21 pm

Za Mipoma ti ne znam povedat, je pa sosed vzel pred enim letom praktično istega volvovta kot je na sliki, le v drugačni barvi pri eurocars in z njim nima nobenih težav (tale barva je sicer dokaj neposrečena):
http://www.avto.net/eurocars/ad.asp?id=5354419

border_
Novinec

Napisal/-a border_ Pe dec 23, 2011 6:32 pm

Sem poklical enega dilerja in sem rekel, kako mi bo dal garancijo na KM... lol reku je, da mi da fotokopijo nekega nepostemplanega lista... svasta... to ni GARANCIJA kar ti decki pisejo na avto.net... LOL... enako je z omenjeno firmo. Pisejo eno delajo drugo. Mi je rekel, da ce ga pa kdo misli drkat prek sodisca zapre firmo in odpre drugo. On ima glavno firmo na S.P., kjer je vrjetno sam zaposlen in drugo firmo D.O.O., in preko slednje gredo vrjetno vsi avtomobili, ce se kje pravno zaplete pac v stecaj in bypass firma na novo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov