maki13 je napisal/-a:Glej avto industrija je v rasulu,komaj se diha...
Ker se moram zaradi posla zanimati tudi za sirso ekonomijo,ne samo za mojo branzo,ti lahko povem da prakticno ni avto firme,ki bi trnutno poslovala brez nekaksne pomoci drzave(dakoplacevevcev)
A vi ljudje sploh spremljate kaksno statistiko,ki jo vodi slovenija,eu...
Gledate bbc,cnn,berete po internetu...
Povejte da ni recesije tistim 30.000 slovencem ,ki so v zadnjih mesecih izgubili sluzbo...
Avto prodaja je v sloveniji skoraj razpolovljena,nekatere znamke belezijo padec prodaje vec kot 50%!!!
Tukaj ni debate o tem ali bo prodaja padla,tukaj je debata samo o tem kdo od velikih bo prezivel na dolgi rok...
In zato sem napisal kaj se dogaja v salonih in kaksen odnos imajo nekateri zaposleni!
Ljudem s katerimi delam pa ne bi nikoli nic naredil,takrat sem pisal se malo v afektu...
V podjetju imamo odlicne odnose.
Nihce nima pravice jamrat po televiziji in prosit nas davkoplacevalce za pomoc v smislu subvencij,v sluzbi pa igrat karte in glumit gljivo...
Nikoli v zgodovini slovenije se ni bilo toliko avtomobilov naprodaj,ta kriza potrosniske pripravljenosti v nakup luksuznih dobrin pa bo samo naredila selekcijo med podjetji.
Se ne mislim kregat,samo predstavil sem svoje mnenje o nakupu avtomobila.
In ni mi jasno kako nekateri govorite o denarju,kot da je 10.000-20.000€ malo...
V sloveniji je trenutna povprecna placa malenkost pod 900€ in se pada...
Do konca leta bo pristala na 800€ (ce bo nadaljevala s takim padcem kot v zadnjem kvartalu)
Admin lahko debato zaklene.
LP MAKI
Strinjam se, da bo prodaja padla. Podobna zgodba je bila leta 2000, po DDVju. Takrat je trg letno padale mislim da iz 78000 na dobrih 50000. In to je takrat ze predstavljajo rahlo krizo. Vendar pa je bilo to na kratki rok in se je že v naslednjem letu ponovno abnormalno vzdignila prodaja.
V avto branži se pričakuje, da je trenutno stanje nekakšno dno. Do konca leta se bo tako stanje nadaljevalo, v začetku prihodnjega leta pa bo prodaja počasi rasla. Slovenija kakšnih subvencij ne bo dala. Ker nimamo toliko delovnih mest, ki so direktno povezani z samo avtoindustrijo. Naš Revoz, Saturnus in podobne firme, rešujejo že rast prodaje v Nemčiji in Franciji kjer subvencije so.
poteza Renaulta o tej njegovi akciji je popolnoma neumna in delana popolnoma na kratki rok. Zato večina firm niti ne spusti cen na tako nizko raven, ker je to bedarija. Ne vem zakaj vsi pričakujete neko abnormalno padanje cen, razne akcije dva avta za ceno enega in podobne bedarije. Verjemite, lahko je to narediti. Ampak, ko se bo kriza nkončala, ko bomo spet normalno zaživeli, si predstavljate, kako težko bo proizvajalcu ponovno dvigniti cene in začeti spet delate nek zaslužek in se ne samo boriti za preživetje. Takrat boste pa vsi skočili v zrak in jamrali, kako so se avti podražili.
Padec prodaje v Sloveniji je v povprečju 20% nižji. Tukaj naj nehajo pametovati vsi tisti, ki pravijo da krize v slovenski avtoindustriji ni. Ker kriza je in se tudi pozna.
KIA je edina znamka, ki trenutno dela OK, vendar verjemite, da je vse to na zelo kratki rok. KIA ima enega paradnega konja, ki se prodaja in to je vse. Kaj se bo zgodilo, ko bo kupcev za ta avto zmanjkalo?! Prodaja se bo ustavila in to bo to.
Mediji brezvzeno vplivajo na psiho ljudi. Se strinjam. Kriza je. Vendar bodimo realni. Ljudlje, ki so izgubiuli službe, so večini delavci s cca. 500€ mesečne plače. Ti ljudlje nisi bili poteniclani kupci zas nova vozila. Tako da niso oni glavni krivec za padanje prodaje. V večini so krivi mediji, ki s svojo negativno propagando vplivajo na mišljenje ljudi in pozivajo ljudi k varčevanju in ne vem še čem. Logično, banke rabijo denar, bil je strah, da bodo ljudje pobrali svoj denar iz bank. To bi bila večja kriza.
Tako, da ne boš več govoril, da nihče ne spremlja trga in krize
IN če grem še malo ON:
Strinjam se, da odnos ni bil na ravni. Prodajelc vozil je profesionalec in mora znati preživeti tudi z reznimi provokatorji, težaki in tistimi ki samo gledajo in ti kradejo čas. To je služba in službo je potrebno vestno opravljati neglede na to, ali se tebi da ali ne. V vsakem salonu se lahko kdaj zgodi, da bo odnos slab. Nalsednji kupec pa bo lahko tisti, ki bo neverjetno hvalil ta odnos. Žal tako je. Kljub temu, da je prodajelec lahko profesionalec, še ne pomeni da je 100%. Takega ni in tudi takega človeka ni, in prepričan sem, da je tudi prit ebi kdaj tako, da nekomu nisi všeč.
Predlagam, da pošičeš drug salon in si najdeš takega, ki ti ustreza. Vedi tudi to - tudi kupci so različni karakterji. Nekateremu tak odnos godi, drugemu gre na živce. Zato pa je konkurenca velika!
Lp