Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

zlarre_
Novinec

Napisal/-a zlarre_ Ne apr 26, 2009 10:35 am

Glede na leta vsekakot Kio.....garancijo imas 7 let oz. do 150.000km in 10 let proti rjavenosti kok sme opazil.

Kasko imas redno 7 let in karkoli nebo stimalo jih ma ga pelješ in naj stimajo na svoj račun. ;)
Če so obljubli neki pol bodo tudi naredili drugace jih tožiš pa imas Kio in novega Golfa :P
Joke. ;)

Uporabniški avatar
DeNalDo
Novinec

Napisal/-a DeNalDo Ne apr 26, 2009 10:58 am

ma lej če si kmečki poba (usaj 5 glav živine) uzam golfa drugače kio :P

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Ne apr 26, 2009 11:27 am

Samo jaz bi rajsi vzel vecji izbor avtomobilov.
Za ceno Golfa dobis tudi Forda Focus (od 12.000 naprej - veliko ljudi ga hvali), potem imas se kup Seatov, mogoce kaksen Fiat Bravo .... :)
Jaz bi na vasem mestu probal vse in izvedel cim vec o vsakem potem pa se odlocil ... ;)

Skratka vzeti si je treba cas :)

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne apr 26, 2009 11:52 am

uros11 je napisal/-a:Kakšen bencinski motor pri KII oz pri VI bi pa bil? 1.4 KIA vs 1.6/1.4 TSI... VI?

Pa lahko kdo nepristransko opredeli to 7 letno garancijo pri KII? Kaj točno krije? OZ. kaj je v drobnem tisku razen rednih servisov pri pooblaščenem servisu (ta mi je itak čudna, da bi 5 let staro vozilo vozil na pooblaščeni servis zaradi garancije na motor/menjalnik, ker motor/menjalnik pa res ne crkuje toliko, da bi upravičil to silno garancijo)?
Servisi (vsaj pri dizlih) so pri KII kar dragi glede na vrednost vozila.

Slabo luč je treba metat. Bistvo je da so Vag servisi dražji. 5 let garancije na celotno vozilo, 7 let na menjalnik + motor, dovolj jasno? Drugače pa testna vožnja fantički, med cee'dom pa golfom bistvo ni razlike in da nebi slišal še kake debate o boljših materialov armaturke. Ko sem vozil golfa je vse škripal okol radia, samo da sem se pipnil, poleg tega sem se pa počutil zlo utesnenga v golfu, nekaj kar si nezasluži te cene, ampak pustmo, da folk manipulira z ljudmi, pritem ustvari denar in ga kr še zmer ustvarja z bistveno besedo: das auto. Če si značkar vzemi golfa, če hočeš bit in vzamei golfa, če hočeš 'dobre dizl motorje' vzemi golfa, če hočeš dobr bencinski motor vzemi golfa, torej 10: 0 za golfa... Tako je mišlenje vsakega osla, ki ma pred vrati enga nemca, mišlenje neznačkarjev pa je v testni vožnji. In kako zgublja golf V ceno si poglejte malo avto net, za 9000€ ga dobiš... Mu je prodaja Kie ceed škodovala? :lol: Ali je Kia kriva za zlom in težko prodajo rablenih golfov? Ja ja Kia je kriva, zato ker ma 7 let garancije :roll:

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Ne apr 26, 2009 12:38 pm

Gosic je napisal/-a: Ja ja Kia je kriva, zato ker ma 7 let garancije :roll:

ja,pod pogojem da avto redno servisiraš. pa če sem kolega ki ima kio prav zastopu,je 7let oz. 150 tisoč kilometrov. mogoče je bla slaba serija,ampak da dobita oba amortizerja luft pri 10 t kilometrih,da mu je začel ekranček na armaturi utripat ter žarnce crkovat zarad slabe mase,in to pri novem avtu,in da je bil avto do 15 t trikrat izredno na servisu,človeka odvrne od nakupa.
pa tut tist ki je vozu 2.0tdi 140km motor in 2.0crdi 140 km motor,lahko takoj opazi da je razlika ogromna in da kia še dolgo ne bo konkurenčna kar se tega tiče. pa tut volan je tok mehek,da zna bit fajn zoprno v ovinkih.
nisem značkar,pač vozm golfa,ampak bi raje kot kio pogledal za kako laguno,al pa kakšni japoncem. ;) moje mnenje pač :hi
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Ne apr 26, 2009 12:51 pm

No tale tema je že v začetku obsojena na kreganje pa bom še sam pristavil svoj piskerček.
Torej tut jst sem mel priložnost vozit novega Golfa,ki me je pozitivno presenetu proti staremu Golfu V.Izdelava je malce boljša še vedno pa me jezi,da nimajo nemci nič fantazije oz. notranjost je pusta že od golfa III naprej in se domala nič kaj ne spremeni.Tut zunanjost se skorqaj nič ne spreminja in lahko bi reku,da nemci nimajo j**c,ker se držijo preverjene oblike kot bijanc plota.Res je sprednja maska nova in oblika malo spremenjena ampak za moje pojme premalo.KIA pa je za svojo ceno lahko rečem best buy ta trenutek pa še cool popusti se dajo zdilat,če le malo cincaš pred prodajalcem.Pro Ceed je roko na srce oblikovalsko precej všečen in takoj izstopi iz množice pleha.Glede kakovosti pa ti lahko rečem,da KIA nič kaj ne zaostaja za Golfom.Zj tržno vrednost bo čez neki časa imel večjo Golf to je dejstvo ampak to po moje niti ne sme bit neko merilo za nakup avtomobila.
Nevem nemci bi morali sledit recimo Renault-u,Citroenu,Hondi in izdelat avto,ki bi jemal sapo.Ne poveličujem nobene znamke ampak Renault je za časa megana precej presenetu kupce z obliko,ki tedaj ni bila lih stalnica praw tako je Honda z 8.gen nardila prenekateri obraz začuden z obliko,ki meji na znanstveno fantastiko in izkazalo se je,da je mogoče tvegana poteza vse prej kot slaba naložba.
VW je prijetno presenetu z SCIROCCO-jem,ker je pokazal,da zna nardit tut neki kar ni podobno passatu inu golfu.
Ne bom favoriziral tvojega izbora ampak želim ti,da kupite dobro in premišljeno,ker smo v času recesije se bo vsaki € poznal.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

MKS1
Nov uporabnik

Napisal/-a MKS1 Ne apr 26, 2009 12:55 pm

Ne poznam ne vem kako te 2 avta sta dokaj nova tko, da ne bom ne za enega ne za druge reku nič dobrga in nič slabega, sam upam, da se je kia mal dvignla na kvaliteti kot so bli pri prejšnjih modelih.

Tako, kot ti je že nekdo omenu lahko pogledaš še mal za focusa je v golfovem razredu cena je zelo ugodna (ta model je po nekaterih raziskavah dobil 1. mesto v "vloženo in dobljeno"), kar se tiče ostalega je avto super predlagam ti da se zapelješ en krog z njim pa sam presodi.

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered Ne apr 26, 2009 1:09 pm

el_diablo je napisal/-a:ja,pod pogojem da avto redno servisiraš. pa če sem kolega ki ima kio prav zastopu,je 7let oz. 150 tisoč kilometrov. mogoče je bla slaba serija,ampak da dobita oba amortizerja luft pri 10 t kilometrih,da mu je začel ekranček na armaturi utripat ter žarnce crkovat zarad slabe mase,in to pri novem avtu,in da je bil avto do 15 t trikrat izredno na servisu,človeka odvrne od nakupa.
i

Boli te falus kaj vse crkne v času garancije, dokler ti menjajo zastonj z novimi deli. Še celo tolko bolje, da crkne, v času garancije, kot pa po garanciji, ko moraš sam plačevat.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne apr 26, 2009 1:13 pm

če bi imel denar bi vsekakor vzel golfa, če pa ne pa kio!
uspešen nakup ti želim pa upam da v nesreči ni bilo poškodovanih!
lp

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone Ne apr 26, 2009 1:22 pm

fiatpowered je napisal/-a:Boli te falus kaj vse crkne v času garancije, dokler ti menjajo zastonj z novimi deli. Še celo tolko bolje, da crkne, v času garancije, kot pa po garanciji, ko moraš sam plačevat.

Nekdo, ki si avto kupi, da se vozi v službo oz. za delo, pa dela z njim veliko km, ni najbolj vesel, če mu pogosto stoji na servisih, kajne ? Pa garancija dol ali gor. Nima sicer stroške s popravili, ima pa posredne stroške, ker je brez avta.

Avtorju teme:
Če imaš viška denarja, potem golf (je večja verjetnost, da z njim ne bo problemov, vsaj z mašino, razen v izjemah :)). V nasprotnem primeru, pa ceed. Če bi se jaz moral odločevati med tema dvema, bi si kupil ceeda.

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered Ne apr 26, 2009 1:39 pm

spaceone je napisal/-a:Nekdo, ki si avto kupi, da se vozi v službo oz. za delo, pa dela z njim veliko km, ni najbolj vesel, če mu pogosto stoji na servisih, kajne ? Pa garancija dol ali gor. Nima sicer stroške s popravili, ima pa posredne stroške, ker je brez avta.
.

Niso te tanove kie nič več na servisih kot nemci. Če pa kdaj kaj crkne, ti pa morjo dat nadomesten avto. Sploh pa se začetna cena 2.0crdi vs 2.0tdi tako veliko razlikuje, da bi z veseljem požrl če bi ga moral zaradi okvare 2 krat več kot golfa peljat na servis v času garancije.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Ne apr 26, 2009 2:34 pm

..moj glas gre k golfu ! :D

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne apr 26, 2009 4:48 pm

Mi lahko poveš razliko med 2.0 crdi in 2.0 tdi? Res je razlika !!! V zvoku. Crdi je disel, tdi pa traktor. Ostale razlike pa nevidim. Razlika je pa tudi v tem:
Namesto klasičnega turbinskega polnilnika z obvodnim ventilom (WGT) za polnjenje CRDi
VGT motorja z ohlajenim zrakom skrbi Garettov 46 mm polnilnik s spremenljivo geometrijo
turbinskih lopatic (VGT), ki odlično opravlja svoje delo, tako glede pospeševanja kot tudi
oskrbe z navorom pri nižjih motornih vrtljajih

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Ne apr 26, 2009 4:54 pm

Traktor gor ali dol. Golf z 2.0TDI in 140ps vsaj nekam gre, medtem ko je Kia porazna glede zmogljivosti. Pustmo vse ostalo (kvaliteta glede na ceno). P. no če so motorji dobri sam za nezahteven folk, ki rab avtos amo za lagano cruisanje itd. Gajba je ensotavno pretežka oz je konjev premalo.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne apr 26, 2009 4:56 pm

In koliko ima 2.0 crdi kojn? Prosim breu uporabe interneta. Ker vidim da so vas same bučke. Ceed je pa za svoje pojme tudi težak 1300-1450kg.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Ne apr 26, 2009 4:59 pm

DJ Falco je napisal/-a:Avto bi bil pri nas kar nekaj let,... kot do zdaj vsi ostali(npr. Cordoba, ki je v salonu, imamo jo že 13 let, pa še vedno gre ko nova).

Torej priporočate Kio? Kako pa je z porabo 1.6 motorja?

Hvala za nasvete, predloge, mnenja :)

Glede na željo po bencinarju predlagam nekaj ki ima sodobne agregate. Bravo z 1.4 T, Megan z novimi TCE, VAG z 1.4 TSI, 1.8 TFSI. Avti imajo precej več navora, boljša prožnost, večji užitek pri vožnji, manjša poraba.
Zadnjič spremenil CupraR, dne Ne apr 26, 2009 5:04 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Ne apr 26, 2009 5:01 pm

Gosic je napisal/-a:In koliko ima 2.0 crdi kojn? Prosim breu uporabe interneta. Ker vidim da so vas same bučke. Ceed je pa za svoje pojme tudi težak 1300-1450kg.

Še teže ne veš pa pametuješ.. Zmogljivosti so take kot da jih ima 120 in nič več. Gajbe ne gre pod 10s pod sto. Hvala lepa za 143 ps v tej klasi da se nikamor ne premakne.

To so realna dejstva, pač tako je. Čez ugodno ceno , kvaliteto nima kaj za povedat, mogoče bi lahko servisi bili mal cenejši, (200 € za 2.0 dizel) sam gre pač kr dost olja notr (na katerem pa največ služijo na servisih)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne apr 26, 2009 5:53 pm

Moj dober nasvet kupite eno tastaro grdobo in veselo se furajte naprej 15 let ;) ostali keš pa v štunfe :idea: :evil:

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne apr 26, 2009 6:02 pm

A je še avtor teme tle?
Kolikšna pa je razlika v ceni, če imajo isto opremo?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Ne apr 26, 2009 6:19 pm

Spet kregarija,...
Gres na testno voznjo, in probas oba avta, kateri ti je bolsi, in potem tistega kupis,...
Je pa res da bos za isti denar, dobil malo opreme pri golfu,... Pri kii bos za tistih 16k€, koliko stane golf trendline 1.6, dobil pro_ceeda z 2.0 motorjem in polno opremo!
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov