Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy To apr 28, 2009 9:50 am

Quiksilver je napisal/-a:Audijev MMI je za razred boljši kot i-drive, vendar pri slabših paketih opreme dobiš tisti monochrom zaslon ki pa ni za nikamor.

oz. MMI basic/basic+, ki je samo za osnovne stvari (upravljanje glasbe, klicarjenje - opcijsko, bluetooth - opcijsko, govorno upravljanje - opcijsko). Ni kaj prida.

MMI
Slika

MMI basic
Slika

LP
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Re: Primerjava: Audi Tdi 3.0 ali BMW 530d

Napisal/-a Doktor To apr 28, 2009 1:06 pm

sio2 je napisal/-a:Pozdravljeni!

Proti koncu leta nameravam kupiti limuzino višjega razreda. Ogrevam se za avtomobila iz naslova. V poštev bi prišel tudi Mercedez 320 cdi, čeprav se mi zdijo MB malo preveč za stare ate. Zapraviti nameravam max. 20.000 € + 1.500 € za servis.

Bolj kot cena in linki do avto.net oz. do mobile.de, me ta trenutek zanimajo vaše izkušnje glede obeh (pogon zadaj vs. quattro, hrupnost zunaj in znotraj, servisni stroški, dejanska poraba ...).
Lahko bi sicer vprašal na forumih obeh znamk, pa se bojim, da bodo odgovori preveč pristranski.

Glede na limit pri ceni, bom uspel dobiti 2004 (SLO) do 2006 (DE) letnik - približno enak razpon je pri obeh avtomobilih. Zanima me, ali sta bila notranjost in zunanjost med leti 2004 in 2006 kaj spremenjeni? Če že, potem bi raje kupil "faceliftan" model, s kakšnimi "bonbončki" v kabini.

Razlik v stroških vzdržeanja praktično ni oz so zanemarjive.

Glede izbire - to je predvsem tvoj del "posla"

Osebno pri izbiri MB E 320 ne bi izključil, če ti seveda kaj pomeni udobje, zmogljivosti pa so daleč od tega, da bi ga imeli "za stare ate" - res pa je, da se na AC najbolje "počuti".

LP

Tad
Novinec

Napisal/-a Tad To apr 28, 2009 2:04 pm

So pa deli za mercedesa pa audija cenejši kot pa za bmw! (neorginalni deli seveda)

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo To apr 28, 2009 2:12 pm

Imaš kakšen dokaz za te trditve?
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Napisal/-a AudiBoy Sr apr 29, 2009 11:07 pm

Kje je sedaj kupec?

Uporabniški avatar
sio2
Nov uporabnik

Napisal/-a sio2 Ne maj 03, 2009 9:06 pm

AudiBoy je napisal/-a:Kje je sedaj kupec?

Madonca, v vsaki temi takoj naskočite avtorja teme, če se ne oglasi več kot 24 ur. :?:
Če dobro pogledaš koledar, boš videl, da so se ravnokar iztekle prvomajske počitnice in PC-ja nisem vlekel s seboj. :P

On-topic:
Pregledal sem precej forumov in specializiranih strani ter skoraj povsod ugotovil, da ima Audi A6 rahlo prednost pred BMW 5xx. Sem bil kar presenečen, ker sem vedno smatral, da je pri top nemških znamkah vrstni red: 1. MB -> 2. BMW -> ....................-> 3. Audi.
Pri BMW-ju vsi poudarjajo "fahrdynamik" in "podvozje", toda pri ostalem ga Audi prehiti. Kar se mene tiče, nisem kak Senna wannabe, ki bi mu pomenila lega na cesti pri vožnji 150 km/h skozi ovinke vse na svetu. Mislim da sta si po zmogljivostih in voznih lastnostih oba avtomobila zelo zelo blizu. Bolj pomembni so mi detajlčki v kabini in po moje je Audijeva notranjost lepša. Glede zunanjosti sta si (vsaj pri meni) limuzini precej blizu. Pri karavanih, ni dvoma: Audi dela najlepše!!

Prosil bi nekoga, ki ima izkušnje pri obeh: kateri izmed obeh dieslov je tišji zunaj in kateri znotraj?

V oči mi je padel tudi Volvo S80, vendar nima tako zmogljivega diesla in v prejšnji različici mi je armaturka nekako zastarela. Ne rečem pa, da avto ni vreden svojega imena.

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Ne maj 03, 2009 10:30 pm

moje mnenje je, da je s80 s +180KM še kako enakovreden "petici" in "šestici", morda bo res malo manj vozne dinamike, sam bo pa udobje na vrhuncu, sem se 1x peljal s takim in se takoj zaljubil :D

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Ne maj 03, 2009 10:42 pm

Glede motorjev je pa bmw v veliki prednosti, tudi več let je dobil nagrado za najboljši motor.
530 je prava "singerca" za ušesa (in nogo) :) Laufa zelo uglajeno, prav nič traktorsko, kar ne bi mogel rečit za Audi, ki ima štimo boljšega traktorja.:roll: Pač moje mnenje.

LP

Uporabniški avatar
PuBBeC
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a PuBBeC Ne maj 03, 2009 10:54 pm

moje mnenje paje tako, da tudi švab ni švab!

Sodelavec ima 530d in ga ne more prodat :) Ne vem zakaj, amapk cena v 1 letu je padla za 5000°€. Sicer avto je bomba, vendar proti pričakovanju brez dodatne opreme ne bo šlo. Kar se tiče okvar in tega, se je že prižgala tu pa tam kakšna lučka :) + tega ne kupuj avtomatika! ker ne potegne tako kot bi ti želel... hihi sicer imaš sport pa normal vožnjo vendar pri ročnem menjalniku se bolje pozna, te bolj prilepi :)
Nekateri Bmwji imajo mastne mašine, ko kupuješ vsaj poglej pod avtom!

Kar se tiče Audija, kolega a4 2004 letnik, bomba avto, zelo kakovostno narejen in vse dela brez problema. Šef ima TTja, špica avto, mali amapak pocketrocket! Jaz 185cm velik sem skoraj da prevelik za avto. Drugače pa tudi sam nameravam kakšno A6 karavan, saj slišim same dobre stvari o zanesljivosti. Itak pa iam vsak avto svoje muhe oziroma kako naletiš.

Vsekakor je nakup bmwja in audija dobra odločitev.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Ne maj 03, 2009 11:28 pm

Za A4 vem, da je na zunaj dosti bolj gasen kot BMW serije 3; slišim vsaki dan, ko eden s A4- ko TDI priropoče na šiht. BMW je čisto druga pesem, je pa 318d. V notranjosti je pa potem verjetno isto.

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Napisal/-a Senad Ne maj 03, 2009 11:30 pm

PuBBeC je napisal/-a:+ tega ne kupuj avtomatika!

Taki vlki avto more bit avtomatik... vsaj če se mene vpraša, je zelo smešno vozit bmw 5 na šalthebl, ali pa a6 na šalthebl. govorim o novejših lentikih 2006 recimo.
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

Uporabniški avatar
sio2
Nov uporabnik

Napisal/-a sio2 Po maj 04, 2009 8:18 pm

Hvala za odgovore. :D

Kot sem že omenil na začetku teme, sem enkrat vozil BMW 525i avtomatik (rent-a-car v Nemčiji) in me je razočaral zaradi zelo slabega pospeševanja, ko sem imel na Autobahnu pred seboj dovolj prostora in sem želel malo testirati zmogljivosti motorja. Kasneje sem izvedel, da avto prestavi v nižjo prestavo, če dvakrat pohodiš stopalko za plin. Brez tega pa se je vlekel kot "čreva". :oops: :oops:

PuBBeC je napisal/-a:...
Sodelavec ima 530d in ga ne more prodat :) Ne vem zakaj, amapk cena v 1 letu je padla za 5000°€. Sicer avto je bomba, vendar proti pričakovanju brez dodatne opreme ne bo šlo.
...

Kot sem že napisal, imam tudi jaz rad "bonbončke", ki jih dobiš z opremo in ne le "brute force" pod pokrovom motorja.

snikerson je napisal/-a:moje mnenje je, da je s80 s +180KM še kako enakovreden "petici" in "šestici", morda bo res malo manj vozne dinamike, sam bo pa udobje na vrhuncu, sem se 1x peljal s takim in se takoj zaljubil :D

Cena rabljenih S80 je, kot sem opazil, občutno nižja od 3-litrskih A6 Tdi in 530d.
Morda gre to na račun manj zmogljivih motorjev oz. zaradi percepcije kupcev, da Volvo nekako ne sodi med sveto trojico MB, BMW in Audi. Kaj pa vem?

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Napisal/-a AudiBoy Po maj 04, 2009 9:38 pm

sio2 je napisal/-a:Cena rabljenih S80 je, kot sem opazil, občutno nižja od 3-litrskih A6 Tdi in 530d.
Morda gre to na račun manj zmogljivih motorjev oz. zaradi percepcije kupcev, da Volvo nekako ne sodi med sveto trojico MB, BMW in Audi. Kaj pa vem?

Imidz. ;) Nemci so pa le nemci.

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Napisal/-a Senad Po maj 04, 2009 10:20 pm

sio2 je napisal/-a:Kasneje sem izvedel, da avto prestavi v nižjo prestavo, če dvakrat pohodiš stopalko za plin.

Pohodis samo enkrat, ampak na koncu pritisnes tipko ki je pod gas pedalom (pomeni da das gas do konca, ampak cisto do "podna"). če se ne motim se reče temu KICKDOWN.
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Po maj 04, 2009 11:16 pm

sio2 je napisal/-a:Cena rabljenih S80 je, kot sem opazil, občutno nižja od 3-litrskih A6 Tdi in 530d.

dokler ne boš sprobal ne boš vedel :D

Uporabniški avatar
sio2
Nov uporabnik

Napisal/-a sio2 So jul 25, 2009 10:08 pm

Eh, jeba, nič ne bo z nakupom. Včeraj je žena dobila odpoved pri delodajalcu. Obrazložitev: "poslovni razlogi". :evil: :evil: :evil:

Tistih 20 k€ nam bo še kako prav prišlo v prehodnem obdobju. F*ck

Enkrat pa mi bo avto tega razreda zagotovo prišel v trajno last!!

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Napisal/-a AudiBoy Po jul 27, 2009 10:51 am

Pametno razmisljas.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov