Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Kraj: Sevnica

Napisal/-a alesek86 Pe maj 08, 2009 8:22 pm

Senad je napisal/-a:
alesek86 je napisal/-a:Sej niti ne vem, če je podpisovala kaj...mene sam zanima, če je možno, da se naroči takšen avto, kot ga želimo?

kaj pa sploh veš?? neveš tega pa tega, nima smisla spraševat ...

kaj se sploh sekiraš? greš v drugo avto hišo pa naročiš, onega pokliči pa reči da sta bla zmenjena za 16v ne pa 8v, in ni debate.

se znas raspizdit al ne? tak mi deluje koda sta oba z mamo prestrasena "joj kaj pa se bo zdaj zgodilo"...

"je možno naročit drugi avto" sprašuješ. itak da je, sem ti že zgoraj napisal postopek.

če pa je "mami" podpisala pogodbo ali kaj podobnega, pol pa sta si sama kriva da ni pogledla kaj podpisuje.

Mami ni ničesar podpisala...seveda sem se razpizdu po telefonu...a to pomen, da bi se mogu tle tud razpizdit in ne normalno vprašat, kakšne so možnosti?...uredu, se bomo pa drli po forumu in pošiljali vse v p....a ni bolš, da pogovor lepo steče? Očitno nekateri res nimate pri sebi pošlihtano in se s folkom takoj skregate, ko pridete v navzkriž...
Lep pozdrav,

Aleš

Uporabniški avatar
BS-speed
Novinec

Napisal/-a BS-speed Pe maj 08, 2009 8:29 pm

Zgleda da vam ni ljubi denar, da se ne pozanimate kaj ste sploh naročil. Drugače pa se probi lepo zment s prodajalcen, ker včasih lepa beseda tudi nekaj velja. Kje pa se sploh naročil avto?
Lp, Boštjan

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Napisal/-a alesek86 Pe maj 08, 2009 8:40 pm

Sej zato greva u pondelk, da se pogovorimo. Avto smo pa naročili pri enem prodajalcu v Posavju. A je ta razlika med konfiguratorjem na fiat.si in to ceno, ki je pri prodajalcu, marža? je pa pomoje razlike kakšne 500 - 700 €.
Zadnjič spremenil alesek86, dne Pe sep 19, 2014 8:20 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Lep pozdrav,

Aleš

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad Pe maj 08, 2009 8:45 pm

alesek86 je napisal/-a:
Senad je napisal/-a:
alesek86 je napisal/-a:Sej niti ne vem, če je podpisovala kaj...mene sam zanima, če je možno, da se naroči takšen avto, kot ga želimo?

kaj pa sploh veš?? neveš tega pa tega, nima smisla spraševat ...

kaj se sploh sekiraš? greš v drugo avto hišo pa naročiš, onega pokliči pa reči da sta bla zmenjena za 16v ne pa 8v, in ni debate.

se znas raspizdit al ne? tak mi deluje koda sta oba z mamo prestrasena "joj kaj pa se bo zdaj zgodilo"...

"je možno naročit drugi avto" sprašuješ. itak da je, sem ti že zgoraj napisal postopek.

če pa je "mami" podpisala pogodbo ali kaj podobnega, pol pa sta si sama kriva da ni pogledla kaj podpisuje.

Mami ni ničesar podpisala...seveda sem se razpizdu po telefonu...a to pomen, da bi se mogu tle tud razpizdit in ne normalno vprašat, kakšne so možnosti?...uredu, se bomo pa drli po forumu in pošiljali vse v p....a ni bolš, da pogovor lepo steče? Očitno nekateri res nimate pri sebi pošlihtano in se s folkom takoj skregate, ko pridete v navzkriž...

raspizdil na prodajalca sem mislo, ne tukaj na forumu. skregamo ko pridemo navzkriz???.

halo pa počaki malo, veš da se raje "skregam" oz povem svoje, kot pa da plačam 11000€ za nekaj kaj sploh naročil nisem.

aja, ti bi povedo par stvari o tisti "poslihtanosti" pa se bom raje zadrzal. upam da porihtate to s prodajalcem.
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Napisal/-a alesek86 Pe maj 08, 2009 8:50 pm

Seveda se lahko prvo na lep način poskuša kej uredit, ko pa ti sogovornik ne pusti prav, se pa seveda razpizdiš...seveda pa BV, da en drugemu govorimo, kaj kdo dela in kako to dela, pustmo raj to...da ne bo spet kregarija na forumu. Sicer pa si tudi mi želimo, da se bomo uspeli dogovoriti s prodajalcem.
Lep pozdrav,

Aleš

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Pe maj 08, 2009 8:52 pm

srečno pri dogovoru!
lp

Uporabniški avatar
BS-speed
Novinec

Napisal/-a BS-speed So maj 09, 2009 1:14 am

AS Tuhtar mi je skoraj sosed in kot ga js poznam, se da pri njih marsikej pogovortit, tko da uspešno pogajanje. Drugače pa 1.4 8v je motor iz leta 2005, 1.4 16v pa iz leta 2003 vsaj tarat so jih začeli vgrajeva v avtomobile, tko da ni 1.4 8v starejši motor.
Lp, Boštjan

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So maj 09, 2009 1:37 am

BS-speed je napisal/-a:AS Tuhtar mi je skoraj sosed in kot ga js poznam, se da pri njih marsikej pogovortit, tko da uspešno pogajanje. Drugače pa 1.4 8v je motor iz leta 2005, 1.4 16v pa iz leta 2003 vsaj tarat so jih začeli vgrajeva v avtomobile, tko da ni 1.4 8v starejši motor.

...ma motorja sta popolnoma enaka, le da ima en 16 ventilsko glavo....

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a So maj 09, 2009 2:23 am

če vas trgovec prepriča da kupiste avto, se bomo še dolgo smejali na ta račun.

ne popustit za nobeno ceno :!:

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 So maj 09, 2009 7:46 am

Še moje videnje... ker tudi prodajam nova vozila...

Ko stranka naroči nov avto se podpiše pogodba. zaradi neljubih presenečenj, traja "podpisovanje" pogodbe več kot uro, saj le tako s stranko dorečeš vso opremo in pa barvo, motor,... Ko je pogodba potrejna, mora stranka plačati aro, saj le ta zagotavlja da če se stranka premisli zaradi nakupa, neko garancijo...

V tem primeru ki si ga napisal me zanima.... ali je tvoja mama karkoli podpisala? in ali je plačala aro... če ni pa papirja NOBEN od vaju ne more dokazati nič. Zaradi enega vozila za 11k€ pa ne bo šel noben na sodišče...

NAPAKA, ki je bila očitno narejena, pa je v večji strani na prodajalčevi strani, saj mora slednji biti pozoren na vsako malenkost in na koncu 2 s pred zaključkom pogodbe še enkrat preleteti cel avto... vse.. če tega ni... se spomnem da sem nekoč naredil napako v opremi, katero sva s stranko spregledala, čeprav sva se zmenila da bo oprema not. Seveda nisem rekel da je on kriv... halo? konec koncev dokler kupec ne gre čez rob mu vedno najdemo rešitev... je pa res da se mnogi prodajalci obnašajo skrajno neumno in v teh "recesijskih" časih zatradi tekmovalnosti do drugih firm, delajo skrajno hitro saj se zavedajo da stranka ne sme ven iz salona v drugega... ker danes kupci kupujejo / kupujete popuste ne pa avto... :roll:

lp

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Napisal/-a alesek86 So maj 09, 2009 8:16 am

Nič ni podpisala, niti plačala ni are. Sta pa na hitro preletela ponudbo, torej, si prodajalec ni vzel časa, da bi vse razložil...sej mi je že žal, da nisem šel zraven, potem ne bi blo tega zdle na forumu. V ponedeljek gremo na pogovor, še prej pa bom šou dans v autocommerce in videl, kakšna je tam situacija.
Lep pozdrav,

Aleš

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin So maj 09, 2009 8:25 am

alesek86:
S tvojim pisanjem se nebi strinjal,glede naročila. Najcenejša varijanta novega granda je prejšni teden prišla pri AVTO MOČNIK v Kranju.
FIAT Grande Punto 1.4 Starjet 16V Fun 5.vrat in kovinsko barvo 11.390.00€ur

Fiat Grande Punto 1.4 Starjet 16V Fun 3.vrata pastelna barva(rumena ali rdeča) 11.010.00€ur
Takšne informativne ponudbe sem dobil jaz in pri odločitvi in naročilu moraš pustiti od 400-500€ur na računu ter dobavo vozila v dveh mesecih . ;)
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Napisal/-a alesek86 Ne maj 10, 2009 9:54 pm

Jutri bomo več vedeli, ko bomo klicali okol.

Lp
Lep pozdrav,

Aleš

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne maj 10, 2009 9:56 pm

alesek86 je napisal/-a:Jutri bomo več vedeli, ko bomo klicali okol.

Lp

off:
med odstranjevanjem neprimernih postov sem ti ponesreči zbrisal še tvoj post...

tisti, ki pa ponujate druga vozila pa upam, da tega ne boste ponovili ( beri: "ti zrihtam novega polo-ta itd....")

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a Fiat007 Po maj 11, 2009 10:36 am

adis je napisal/-a:
alesek86 je napisal/-a:Jutri bomo več vedeli, ko bomo klicali okol.

Lp

off:
med odstranjevanjem neprimernih postov sem ti ponesreči zbrisal še tvoj post...

tisti, ki pa ponujate druga vozila pa upam, da tega ne boste ponovili ( beri: "ti zrihtam novega polo-ta itd....")

In zakaj hudiča si zbrisal moj post v katerem sem ponudil pomoč, naj mi pove točno kakšno vozilo želi in mu javim kaj je na zalogi :?:

Smešno :?

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Po maj 11, 2009 10:46 am

malo se spoštuj kot kupec, imaš ti komando pri nakupu!

zavrni avto in naj dobavijo točno tistega, ki ga hočeta. nakoncu pa ne pozabita zbivat ceno, saj avto stane manj kot je tam cena..tisto so samo marže prodajalcev, ki se lahko zbijajo.. še posebej zdaj

bi pa še pogledal še kje drugje, saj avto lahko kupiš kjerkoli v SLO saj niso to rabljeni avti, in bosta dobila drugje avto tudi 300-800€ ceneje
Alergičen na rjo

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a Fiat007 Po maj 11, 2009 10:57 am

zuzek je napisal/-a:malo se spoštuj kot kupec, imaš ti komando pri nakupu!

zavrni avto in naj dobavijo točno tistega, ki ga hočeta. nakoncu pa ne pozabita zbivat ceno, saj avto stane manj kot je tam cena..tisto so samo marže prodajalcev, ki se lahko zbijajo.. še posebej zdaj

bi pa še pogledal še kje drugje, saj avto lahko kupiš kjerkoli v SLO saj niso to rabljeni avti, in bosta dobila drugje avto tudi 300-800€ ceneje

Kupec je kralj, ampak še vedno pa je treba se zavedat, da vsem željam in potrebam in zahtevam, ki jih zadnje čase kupec postavlja, ni možno ugoditi.
In ne uči krive vere, da je razlike (govorim konkretno za model Punto Grande) med 300 do 800€ med prodajalci. Seveda se bom strinjal, če boš te svoje izjave podkrepil s konkretnimi primeri.
Sam vem, da zaslužki niso več tako veliki, niti kupci niso več take ovce in si vsak pregleda konkretno ponudbo na spletu po celi Sloveniji. In zaradi tega tudi prodajalci ne delajo več takih razlik med saloni.
Danes se marsiketeri kupec odloči za določenega prodajalca po principi "kateri me bo bolje prepričal".

Lp

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Napisal/-a alesek86 Po maj 11, 2009 11:01 am

Danes je avto rezerviran, in sicer 1.4 16V dynamic oprema (ima vse, kar si je mami zaželela). Najverjetneje gremo v sredo ponj v RC Ljubljana.

Tisti avto, ki je bil narobe naročen, pa bo v rokah prodajalca.

Aja, pa še to. Mal prej je mami šla pokazat temu prodajalcu to ponudbo, ki smo jo dobili pri RC Ljubljana, in prodajalec ni mogel verjeti, da je cena tega vozila tko nizka.

Hvala za vse nasvete.

Lp
Lep pozdrav,

Aleš

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad Po maj 11, 2009 4:04 pm

alesek86 je napisal/-a:Danes je avto rezerviran, in sicer 1.4 16V dynamic oprema (ima vse, kar si je mami zaželela). Najverjetneje gremo v sredo ponj v RC Ljubljana.

Tisti avto, ki je bil narobe naročen, pa bo v rokah prodajalca.

Aja, pa še to. Mal prej je mami šla pokazat temu prodajalcu to ponudbo, ki smo jo dobili pri RC Ljubljana, in prodajalec ni mogel verjeti, da je cena tega vozila tko nizka.

Hvala za vse nasvete.

Lp

to je to!!! Sej pravim greš k drugemu pa naročiš...

Čestitke za nakup.
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Po maj 11, 2009 4:08 pm

pri avtotehni vis bi dobil še 7letno garancijo;)
podpis
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov