Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr maj 13, 2009 7:34 pm

TriCikl je napisal/-a:Kaj pa to?
http://www.podarimo.si/9192-lancia-delta-turbo-diesel

Sicer ni skoraj nič podatkov ampak vseeno..

On ne išče tega, če bi le malo slike pogledal, ali pa vedel kaj je na sliki, nebi tega linka gor dal ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl Sr maj 13, 2009 7:42 pm

lancia hf je napisal/-a:

On ne išče tega, če bi le malo slike pogledal, ali pa vedel kaj je na sliki, nebi tega linka gor dal ;)

Vem kaj je na sliki, ampak sem pomislil, da bi mu mogoče papirji vseeno prišli prav (ja vem, da ni niti enake oblike).
Sicer pa a ni obstajala 1.9TD v prvi generaciji? Nikjer ne piše letnika...
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Sr maj 13, 2009 7:47 pm

lancia hf je napisal/-a:
Žiiga je napisal/-a:emmo... sicer je off pa vendar... kako ti sfolga toliko avtov vzdrževati, glede na to da so sami oldiji skorej. Sam imam dva bolj kot ne že skorej oba gresta v leta pa sem še enega težko sposobne vzdrževati v TOP kondiciji... :)

Vse gre, samo če imaš veselje, ne pa denar, kot mnogi mislijo. Ponavadi pa ravno za Integralke, veliko ljudi brca v tmo, ko pravi, da je vzdrževanje zelo drago. Je pa tudi problem, ko nekateri kupijo zelo hud avtomobil kar ni problem, potem pa nima niti 100 evrou za popravilo/vzdrževanje :roll: :jao:

se opravičujem ampak sedaj si pa malo sfalil. Za dobrovzdrževan avto JE potreben denar, tu ni druge. Da pa imaš voljo je še toliko bolj dobrodošlo. In če si lastiš star avto... ga hočeš narediti res tko kot je treba nanese ogrooooomno denarja...Sem sam izkusil to... + da pri meni ni bilo v vložke vključeno delo, saj vse delam sam. Ampak se kar ne in ne konča :-P
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Sr maj 13, 2009 7:50 pm

TriCikl je napisal/-a:Sicer pa a ni obstajala 1.9TD v prvi generaciji? Nikjer ne piše letnika...

Je obstajala, tako da je mogoče tudi prva generacija.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr maj 13, 2009 8:01 pm

Žiiga je napisal/-a:
se opravičujem ampak sedaj si pa malo sfalil. Za dobrovzdrževan avto JE potreben denar, tu ni druge. Da pa imaš voljo je še toliko bolj dobrodošlo. In če si lastiš star avto... ga hočeš narediti res tko kot je treba nanese ogrooooomno denarja...Sem sam izkusil to... + da pri meni ni bilo v vložke vključeno delo, saj vse delam sam. Ampak se kar ne in ne konča :-P

Saj ravno tako razmišlanje kot ga imaš ti, je probvlem, da nastane vzdrževanje drago. Ja kaj si pa mislil, ko si kupil tak avtomobil, da bož dele v "mesnic" dobil napol zastonj. Dam ti primer: Jaz sem skakal do neba, ko sem dobil original lita platišča po enem letu intenzivnega iskanja za 420 evrou. Pač za nekatere pretirano, zame pa več kot poceni, saj se taka platišča srednje ohranjena prodajajo po 1000 evrou, če jih slučajno zaslediš, ker so zelo redke, in še marsikaj bi se dalo našteti na podoben princip.
Pa brez zamere ;)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr maj 13, 2009 8:02 pm

Sportivo je napisal/-a:
TriCikl je napisal/-a:Sicer pa a ni obstajala 1.9TD v prvi generaciji? Nikjer ne piše letnika...

Jap, in to so uvažali primorci skoraj kot makarone. :D

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Sr maj 13, 2009 8:06 pm

lancia hf je napisal/-a:
Žiiga je napisal/-a:

Saj ravno tako razmišlanje kot ga imaš ti, je probvlem, da nastane vzdrževanje drago. Ja kaj si pa mislil, ko si kupil tak avtomobil, da bož dele v "mesnic" dobil napol zastonj. Dam ti primer: Jaz sem skakal do neba, ko sem dobil original lita platišča po enem letu intenzivnega iskanja za 420 evrou. Pač za nekatere pretirano, zame pa več kot poceni, saj se taka platišča srednje ohranjena prodajajo po 1000 evrou, če jih slučajno zaslediš, ker so zelo redke, in še marsikaj bi se dalo našteti na podoben princip.
Pa brez zamere ;)

Problem je ker hočeva obadva trditi isto... isto misliva... sva na istem :lol: 8) Hočem ti reči da ma fant v podpisu same oldije, za katere je težko dobiti dele, če pa že pa niso ravno poceni, kar tudi dvigne osnovno vzdrževanje. Me sedaj razumeš? Se pa sam popolnoma zavedam da cene delov za mojega presegajo najman 3x ceno navadnega cliota.
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Napisal/-a TriCikl Sr maj 13, 2009 8:18 pm

lancia hf je napisal/-a:

lancia hf je napisal/-a:
Sportivo je napisal/-a:

In kaj je torej narobe z linkom? Razen tega, da obstaja velika verjetnost da je druge generacije. ;)
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr maj 13, 2009 8:21 pm

Žiiga je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:
Žiiga je napisal/-a:

Pa brez zamere ;)

Problem je ker hočeva obadva trditi isto... isto misliva... sva na istem :lol: 8) Hočem ti reči da ma fant v podpisu same oldije, za katere je težko dobiti dele, če pa že pa niso ravno poceni, kar tudi dvigne osnovno vzdrževanje. Me sedaj razumeš? Se pa sam popolnoma zavedam da cene delov za mojega presegajo najman 3x ceno navadnega cliota.

Sem takoj kapiral kaj hočeš povedati, in te tudi razumem. Večina tega je letelo na osebe ki kupijo take ali podobne avtomobile, potem pa mislijo, da ga bo vzdrževanje prišel 100-200 evrov na leto. Niso pa taki avtomobili za osebe, ki vejo samo kako se avto vžge, in kje ima odprtino za rezervar, ker potrm pa res bankrotiraš v enem letu.

Uporabniški avatar
emmo
Nov uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a emmo Sr maj 13, 2009 8:22 pm

lancia hf je napisal/-a:
Žiiga je napisal/-a:emmo... sicer je off pa vendar... kako ti sfolga toliko avtov vzdrževati, glede na to da so sami oldiji skorej. Sam imam dva bolj kot ne že skorej oba gresta v leta pa sem še enega težko sposobne vzdrževati v TOP kondiciji... :)

Vse gre, samo če imaš veselje, ne pa denar, kot mnogi mislijo. Ponavadi pa ravno za Integralke, veliko ljudi brca v tmo, ko pravi, da je vzdrževanje zelo drago. Je pa tudi problem, ko nekateri kupijo zelo hud avtomobil kar ni problem, potem pa nima niti 100 evrou za popravilo/vzdrževanje :roll: :jao:

ja mama mi skos teži kaj jih tok rabim --avtov.jaz pa sem zaljubljen v njih.eni v klubu pravjo da smo USEKANI,kar res moraš biti.
veliko volje pa vse dosežeš ;) sam registracij je veliko in vinjet :oops:
owner: bmw e 30
vw karmann ghia 1965
karmann ghia 1961
vw bus t3 blue star-hannover edition
porsche 914
porsche 911s (serija 0)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr maj 13, 2009 8:24 pm

TriCikl je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:

lancia hf je napisal/-a:
Sportivo je napisal/-a:

In kaj je torej narobe z linkom? Razen tega, da obstaja velika verjetnost da je druge generacije. ;)

Se raje na tako vprašanje zadržim, zaradi tega kar sem napisal. Pač nekateri ne poznajo avtomobilov ;)

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Napisal/-a TriCikl Sr maj 13, 2009 8:39 pm

lancia hf je napisal/-a:
TriCikl je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:

lancia hf je napisal/-a:
Sportivo je napisal/-a:

Se raje na tako vprašanje zadržim, zaradi tega kar sem napisal. Pač nekateri ne poznajo avtomobilov ;)

Sploh ni bilo mišljeno provokativno. Dejansko me zanima zakaj nebi mogel uporabiti papirjev od dizla. Kolikor sem razumel avto potrebuje samo zaradi papirjev.
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Re: Iščem Lancio delto...

Napisal/-a lancia hf Sr maj 13, 2009 8:41 pm

GTI_Fan je napisal/-a:Pozdravljeni!

Kot že naslov teme pove, iščem Lancio Delto, model 1979 - 1994. V kolikor kdo pozna koga, ki jo ima (in bi jo prodal), bi lepo prosil za kakšno informacijo oz. kontakt.
Ti avtomobili se praktično ne oglašujejo in prodajajo več, ker jih lastniki zaradi starosti in (ne)ohranjenosti peljejo direkt na uničenje.
Trenutno se sicer ena prodaja, vendar je bil to ljubliteljski avto, dobro vzdrževan, zato tako visoka cena - pogajanje žal ni možno...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2791594&show=1
V bistvu je avto predober za zastavljeni projekt, po drugi strani pa z njega ne morem uporabiti skoraj nič delov...

Stanje avtomobila niti ni važno, rabim predvsem dokumente. V primeru, da kupim avto, do katerega me pripelje vaša informacija, dam informatorju 100 EUR nagrade.
Opravičujem se tistim, ki ste temo brali že na enem drugem forumu...
Najlepša hvala za pomoč in lep pozdrav!

Da ti še na tale vprašanje odgovorim.
Samo paperjev neboš našel, ker veliko papirjev se uporabi za "švercanje" iz drugih držav. Modele in letnike, si pa tudi napisal, da lahko daš za Delto od 1000 in vse do 100 000 evrou
PS: ali slučajno rabiš papirje za Integralko, ki se prodaja v LJ.

TriCikl je napisal/-a:
Sploh ni bilo mišljeno provokativno. Dejansko me zanima zakaj nebi mogel uporabiti papirjev od dizla. Kolikor sem razumel avto potrebuje samo zaradi papirjev.

Dolgo časa sem študiral, kako naj ti to razlozom, kje je poanta. Recimo on išče Imprezo WRX, in ti mu potem ponujaš Imprezo z 1,9 turbidizelskim motorjem, pač to negre skupaj, se ti ne zdi ;)

---
edit by mactron: Uporabljaj gumb uredi!

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr maj 13, 2009 8:51 pm

lancia hf ti boš toto temo totalnoma nepregledno naredil s tolkimi tvojimi posti in še to vsak stavek v nov post :?
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
emmo
Nov uporabnik

Napisal/-a emmo Sr maj 13, 2009 9:21 pm

jaz sem eno gledal pred dvema letoma v šiški poleg drenikove ulice.je bila taozka in turbo.samo zadaj koloteki čisto gnili .morda kdo ve kje je pristal tisti avto? sem kasnej lastnika spraševal in mi je rekel da je bila prodana
vw karmann ghia 1965
karmann ghia 1961
porsche 914
porsche 911s (serija 0)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr maj 13, 2009 9:32 pm

emmo je napisal/-a:jaz sem eno gledal pred dvema letoma v šiški poleg drenikove ulice.je bila taozka in turbo.samo zadaj koloteki čisto gnili .morda kdo ve kje je pristal tisti avto? sem kasnej lastnika spraševal in mi je rekel da je bila prodana

Je bila slučajno bela, ali rumena 1.6.HF Ker rumena je šla za dele, školjka pa v razrez, bela se je pa prodala za 1000 evrou

Uporabniški avatar
emmo
Nov uporabnik

Napisal/-a emmo Sr maj 13, 2009 9:43 pm

ej mislim da je bila prej bela.rumena zihr ne. vem pa to da je bil prostor motorja bolj nabasan kot pri moji.mislim da je imela intercooler,športne zice in tiste feltne z krogci.sam zadi total gnila.če bi se dotaknu bi z roko čez prišel
vw karmann ghia 1965
karmann ghia 1961
porsche 914
porsche 911s (serija 0)

Uporabniški avatar
GTI_Fan
Novinec

Napisal/-a GTI_Fan Če maj 14, 2009 6:37 am

@all:

U madona, koliko se je razvilo čez noč... ;)

Una Lancia na podarimo.si ni več na voljo - sem že klical v aprilu. In da, tudi če je dizelaš (seveda 1. generacije), bi mi prišla prav.

Da ne bo nesporazumov - ne iščem integralke. Integralka, pa če je še tako slaba ima ceno. Moj cilj je EVO, tako , da Integralko spet lahko uporabim samo za papirje in dele, kar pa je spet blazna škoda, da bi jo dal iz prometa... Seveda, če bi se prodajala EVO, bi bilo zanimivo, vendar bi morala biti cena realna - ne po zgledu Italijanskih... :shock:
Če je možno dobiti navadno delto, pa naj bo to 1300, 1600, diesel, 4WD, vse bo OK. Ne OK, SUPER!

@lancia hf: ne, papirjev ne rabim za Lancio, ki se prodaja v LJ... Avta še nimam - teče pa vzporedno projekt iskanja tudi tega... ;)

LP vsem!

zlarre_
Novinec

Napisal/-a zlarre_ Pe maj 15, 2009 10:34 am

_Pancho_ je napisal/-a:Vem za eno na Škofijah pri Kopru, tam stoji že nekaj let. Kateri model točno nevem (mogoče je HF, ampak nisem čisto prepričan).

Tistega tipa poznam......če ne motim je on na forumu pod imenom Guma al pa je na alfa forumu pod imenom Guma.
Tista Delta se ne prodaja.....že nekaj let jo stima in projekt hooče izpeljaat do konca.

Trenutno prodaja Audi A3, Alfa 75 3.0 Amer. in Alfa 90. ;)

Glede Delte......pejdi v italijo in boš dobil kar iščeš.....v Slo ke tega bolj malo. ;)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe maj 15, 2009 6:18 pm

zlarre_ je napisal/-a:
Glede Delte......pejdi v italijo in boš dobil kar iščeš.....v Slo ke tega bolj malo. ;)

Za HF bi pa rad videl kje, če že misliš kje na odpadu. Drugače so pa cene za HF iste, ali pa celi dražje kot pri nas,če jo že kje dobiš. V Italiji boš tudi kar teško še dobil Delto, se jo pa najde, samo papirji ti nebojo nič pomagali, vem za Delto HF in eno 1300 ki sta bile pripeljane iz Italije na Slovenske papirje, in so jih zaradi papirjev kar za nekaj let postarali. Tako da glede samih papirjev bo tole bolj težko izvedljivo.
PS: Deltaši HF se skoraj vsi med seboj poznamo, tako da tudi če gre avto v razrez, papirji in deli ostanejo med Deltaši ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov